Viedo
Διάσημο μέλος

Μεγάλο ποσοστό των φοιτητών σε συγκεκριμένα μεταπτυχιακά είναι από τον συγκεκριμένο κλάδο.
Για το MBA, απαιτείται συνήθως η εργασιακή εμπειρία ή εκτιμάται θετικά ιδιαίτερα.
Για τα υπόλοιπα όχι.
Επίσης, στο MBA έχεις λίγο από όλα, αν δεν είναι εστιασμένο σε κάποιο τομέα. Έχεις λίγα μαθήματα διοίκησης, hr, μανατζμεντ, λογιστική, οικονομικά. Δεν είναι τρομερές οι απαιτήσεις όμως, εμβάθυνση σε οικονομικά στατιστική δεν θα έχεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 451212
Επισκέπτης

Θεωρώ είναι καλή η επιλογή το alba και το ΟΠΑ για business oriented ΠΜΣ. Και του ΟΠΑ τα MBA νομίζω χρειάζονται εργασιακή εμπειρία, απλά το ΟΠΑ πρέπει να έχει 3 MBA εκ των οποίων προσφέρεται σε συνεργασία με σχολή του ΕΜΠ, οπότε ίσως εκεί να είναι πιο χαλαρά. Αρκετά μην πω η πλειοψηφία τα MBA στην Ελλάδα στο δεύτερο έτος οι φοιτητές επιλέγουν κατεύθυνση. Παράδειγμα πριν λίγο έβλεπα ένα καινούριο MBA Πάτρα δωρεάν με κατευθύνσεις μάρκετινγκ, μάνατζμεντ και διεθνή επιχειρηματικότητα. Επικοινωνία θα επέλεγα ΟΠΑ ή ΠΑΠΕΙ, είναι τα πιο κοντά στις επιχειρήσεις και έχουν career days. ΕΚΠΑ θα το απέφευγα, καλά Παντειο μόνο επειδή είναι τζάμπα αξίζει. Πάντως μια γνωστή μου στο alba από econ ΕΚΠΑ δεν θυμάμαι ΠΜΣ, δίνει κανονικά 10χιλ.Μολις βρήκα κι εγω οτι το ΟΠΑ εχει αρκετούς στο μεταπτυχιακό αυτό από ανθρωπιστικές επιστήμες.
Παρολαυτα στο alba προτιμάνε ανθρώπους με εμπειρία γι αυτό το μαστερ.
@cel123 Δυστυχώς με το πτυχίο μου βρίσκω μόνο ιδιαίτερα και απο εκει κι περα δουλειά για ανειδίκευτους γι αυτό και ψαχνω μαστερ να διεύρυνω λίγο τα πεδία που μπορώ να εργαστώ.
Εχει λογική αυτο που λες αλλα νιωθω οτι χάνω χρόνο μένοντας χωρις ουσιστικα προσόντα στην αγορά εργασίας.
Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά management, hrm, crm και marketing είσαι οκ με λίγη παραπάνω προσπάθεια από αυτούς που ήταν οδε παράδειγμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Με αρκετή παραπάνω προσπάθεια.Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά management, hrm, crm και marketing είσαι οκ με λίγη παραπάνω προσπάθεια από αυτούς που ήταν οδε παράδειγμα.
Εμείς που κάνουμε επικοινωνία (γιατί για επικοινωνία θα πας στα τμήματα επικοινωνίας, όχι στα τμήματα Marketing) αν ο άλλος δεν έχει υπόβαθρο, δυσκολεύεται ακόμα και να γράψει αυτά που θέλουμε. Φανταστείτε αν έχει και άλλα θέματα μέσα, που θεωρούν κάποιες γνώσεις δεδομένες (και δεν κάνουμε και πυρηνική φυσική).
Κλημεντίνη
Πολύ δραστήριο μέλος

"ιδανικο" θα ήταν να κάνω κατι σχετικό με τη φιλολογία, παιδαγωγικά σχολικη ψυχολογία κτλ.
Τα παραπάνω ομως θα μου εξασφαλισουν απλα μερικά μόρια για το δημόσιο η την αρχή για ακαδημαϊκή καριέρα που κάνει η μιση Ελλάδα πλεον και δεν με ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς .
Χρειάζεται να κανω κατι πιο πρακτικό με παραπάνω πιθανότητες να βρώ εργασία σε κάτι άσχετο με την διδασκαλία .
Παντως στο ΟΠΑ έχει αρκετούς απο ανθρωπιστικές αρα υποθέτω οπως τα καταφέρνουν αυτοί θα τα βγαλω περα κι εγω.
Για την επικοινωνία ακομα δεν το έχω ψάξει λεπτομερώς το θέμα.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Παρένθεση: Το τί είναι επικοινωνία ακριβώς είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο θέμα, που δεν είναι τόσο εύκολο να αναλυθεί. Δεν είναι δηλαδή αυτονόητο ότι κατανοούν όλοι τί σημαίνει και πώς γίνεται. Κλείνει η παρένθεση!

Καταλαβαίνω πάντως τι λες και έχεις δίκιο. Γνώμη μου, αν έχεις τα χρήματα πήγαινε στο ΟΠΑ και όχι σε ιδιωτικό.
Guest 451212
Επισκέπτης

Το δικό σας, από αυτά που έχουν γραφτεί εδώ, το έχει φοβηθεί το μάτι μου. Εγώ μιλάω γενικότερα, από τα παραδείγματα που γνωρίζω poli sci σε hrm και marketing και από προσωπική εμπειρία poli sci σε management.Με αρκετή παραπάνω προσπάθεια.
Εμείς που κάνουμε επικοινωνία (γιατί για επικοινωνία θα πας στα τμήματα επικοινωνίας, όχι στα τμήματα Marketing) αν ο άλλος δεν έχει υπόβαθρο, δυσκολεύεται ακόμα και να γράψει αυτά που θέλουμε. Φανταστείτε αν έχει και άλλα θέματα μέσα, που θεωρούν κάποιες γνώσεις δεδομένες (και δεν κάνουμε και πυρηνική φυσική).
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Τι έχει γραφτεί καλέ και το έχω χάσει; χαχαχαΤο δικό σας, από αυτά που έχουν γραφτεί εδώ, το έχει φοβηθεί το μάτι μου. Εγώ μιλάω γενικότερα, από τα παραδείγματα που γνωρίζω poli sci σε hrm και marketing και από προσωπική εμπειρία poli sci σε management.
Πάντως, το 20-21 θα είναι η 3η χρονιά που θα τρέξει το ανανεωμένο, μήπως μιλάς για τα παλιά μεταπτυχιακά του ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ;
Guest 451212
Επισκέπτης

Αν δεν απατώμαι κάτι για υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν είναι εγγεγραμμέν@ σε άλλο ΠΜΣ, ότι δύσκολα συνδυάζεται με δουλειά, ότι πέφτει μαστίγωμα. Για το τελευταίο ίσως να κάνω λάθος.Τι έχει γραφτεί καλέ και το έχω χάσει; χαχαχα
Πάντως, το 20-21 θα είναι η 3η χρονιά που θα τρέξει το ανανεωμένο, μήπως μιλάς για τα παλιά μεταπτυχιακά του ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ;
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Α, ναι, βεβαίως!Αν δεν απατώμαι κάτι για υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν είναι εγγεγραμμέν@ σε άλλο ΠΜΣ, ότι δύσκολα συνδυάζεται με δουλειά, ότι πέφτει μαστίγωμα. Για το τελευταίο ίσως να κάνω λάθος.

Είναι δύσκολο μεταπτυχιακό, επιβεβαιώνω.
Αλλά γενικά το μεταπτυχιακό προφανώς και πρέπει να ανέβει λέβελ από το προπτυχιακό, δεν έχει νόημα αλλιώς.
(επειδή κάνω στο μεταπτυχιακό πολλά χρόνια, μπορώ να πω πολλές ιστορίες!

ninaki101
Νεοφερμένο μέλος

Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ τελείωσα Λογιστική και έκανα Μεταπτυχιακό στην Τραπεζική δεν έκανα στην Λογιστική αλλά και πάλι πρόκειται για Χρηματοοικονομικά.
Σκέφτομαι μήπως κάνω δεύτερο μεταπτυχιακό στην Θεολογία

Πάντως είναι μια σκέψη.

Πιο πολύ για Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων με βλέπω εαν κάνω δεύτερο μεταπτυχιακό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 69 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Moblok
- ivannag
- Hased Babis
- Mikachu
- ggl
- Nikos05
- diamag
- Natassa02
- hirasawayui
- Josua
- Κλημεντίνη
- Cassano
- Lab13
- Viedo
- lnesb
- MarilynSt
- cynzp
- Στεφανος56
- igeorgeoikonomo
- Έμμα
- Ggpg
- Revekka
- Slytherin
- Kostakis45
- Rene2004
- cel123
- Φινεύς
- Memetchi
- Dimitris2001
- Μάρκος Βασίλης
- tsiobieman
- ninaki101
- Chevaggelia
- B747
- Jocaste
- johnsala
- tasoss
- eukleidhs1821
- Ryuzaki
- barkos
- Unseen skygge
- fmarulezkd
- Athens2002
- Tommy_civil
- MarcoReus
- ros
- JohnGreek
- george777
- Johnman97
- Ν.Χ.
- New member
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.