Μεταπτυχιακά ΟΠΑ

Foxy6

Νεοφερμένο μέλος

Ο Foxy6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!

Τον Φεβρουάριο ολοκήρωσα τις σπουδές μου στο ΟΔΕ του ΟΠΑ (με ειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα) και ψάχνω για μεταπτυχιακά. Λόγω του ότι έχω καλό βαθμό πτυχίου ωστόσο καθώς και χαμηλό εισόδημα το θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα πάρω απαλλαγή από τα δίδακτρα οπότε έκανα αίτηση σε μεταπτυχιακά του ΟΠΑ παρόλο του ότι είναι ακριβά. Συγκεκριμένα:

1) MSc in Business Analytics
2) MSc in Digital Transformation
3) MSc in Management Science and Technology

Έχω αρκετά σχετικά μαθήματα επιλογής από την κατεύθυνση των πληροφοριακών συστημάτων (Python, χρηματοϊκονομική οικονομετρία, πολυμεταβλητή στατιστική ανάλυση, big data, cloud computing, process re-engineering, ERP κλπ) καθώς και 3 καθηγητές μου έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεση τους να δώσουν συστατική οπότε πιστεύω ότι έχω αρκετά καλές πιθανότητες.

Γενικά με ενδιαφέρει αρκετά η Ανάλυση δεδομένων αλλά σε πιο εφαρμοσμένη μορφή (για αυτό προτίμησα το Business Analytics έναντι του Data Science). Μου αρέσει ωστόσο και ο προγραμματισμός αλλά και τα πιο αόριστα business skills αλλά ο συνδιασμός όλων αυτών αφορά κυρίως θέσεις τύπου Consultant/Product Owner που δεν είναι και ιδιαίτερα νομίζω ρόλοι που σε εξειδικέουν σε κάποιο πεδίο ικανοποιητικά.

Έχει κάποιος/κάποια εμπειρία από τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά (τόσο την ποιότητα όσο και την διασύνδεση με την πρακτική που προσφέρουν) ή γνωρίζετε άτομα που να έχουν εμπειρία με τα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά (ειδικά το business analytics)

Ευχαριστώ πολύ!

Τελευταία επεξεργασία:
Βασικα το data science ειναι πολυ καλυτερο και απο τα 3 γιατι αυτος που κανει data science ξερει και fullstack προγραμματισμο, ξερει και business analytics (power bi, sql) και ισως να μπορει να γινει product owner. Τωρα απο αυτα τα 3 τα τελευταια 2 μου φαινονται πολυ παραπλησια πρακτικα σε βγαζουν προγραμματιστη/αναλυτη. Το πρωτο παει λιγο προς ai αλλα δεν ειναι data science. Για μενα η καλυτερη επιλογη ειναι να βγεις στην αγορα εργασιας και ταυτοχρονα να κανεις data science αλλα αν δεν θες αυτο τοτε business analytics γιατι τα αλλα 2 ειναι πολυ γενικα και τα μαθαινεις και ευκολα μονος πχ εχει react και java. Το μεταπτυχιακο γενικα ειναι να σε μαθαινει θεωρεια και να πηγαινεις μονος σου στο πρακτικο κομματι η αν εχει καποια εργαστηρια καλως.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Στα άλλα δύο έκανα αίτηση στην περίπτωση που δεν με δεχόντουσαν στο Business Analytics (συμπτωματικά μου έστειλαν mail το μεσημέρι ότι έγινα δεκτός). Για το Data Science το σκέφτομαι να κάνω αίτητηση αλλά 1) Δεν νομίζω ότι θα μπορώ να το υποστηρίξω τόσο καλά 2) Είναι αρκετά ανταγωνστικό, με βάση τα στατιστικά δέχονται 1 στους 6 στο full time (Στο business analytics στο full time πχ δέχοντε 1 στους 4).

Επαγγελματικά ρόλοι όπως BI Analysts και Data Analysts έχουν τόσο λιγότερες προοπτικές από ένα Data Scientist ή Data Engineer? Σταδιακά από BI/Data Analyst δεν μπορώ να εξελιχθώ σε ρόλους που ακουμπάνε και στο AI/ML?

Δεν θα ελεγα οτι χρειαζεται να εχεις μεταπτυχιακο για να ασχοληθεις με power bi και data analyst. Ξερω ατομα απο οδε οπα που δεν ειχαν. Για μενα το μονο μεταπτυχιακο που εχει νοημα στην πληροφορικη ειναι data science (δηλαδη ai) αφου εκει εχεις οντως να παρεις πραγματα. Παντως μετα το analytics το digital transformation φαινεται καλο, σε βγαζει software engineer βασικα αλλα μπορεις να τα μαθεις και μονος σου αυτα. Το να βγεις στην αγορα και ταυτοχρονα μεταπτυχιακο θα ηταν γενικα καλυτερη λυση. Οι εταιρειες μετρανε προυπηρεσια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back