mastrokoma
Νεοφερμένο μέλος
Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

καλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 183 μηνύματα.

Καλησπέρα, με αυτά τα δεδομένα που μας δίνετε θα έλεγα ότι σχεδόν όλο το μηχανογραφικό πρεπει να εξερεθεί (αν και τα 17000 μόρια δεν δείχνουν έναν αδύναμο μαθητή)
Δηλαδή πόσο έγραψε στα μαθηματικά! Απ όσο γνωρίζω στην συγκεκριμένη κατεύθυνση τα Π.Ε.Μ είναι στοιχεία μηχανών και κάτι ακόμα. Τα οποία στην ουσία είναι φυσική.
Αν μπορούσατε να αναφέρετε ενδεικτικά τους βαθμούς θα βοηθούσε.
Δηλαδή πόσο έγραψε στα μαθηματικά! Απ όσο γνωρίζω στην συγκεκριμένη κατεύθυνση τα Π.Ε.Μ είναι στοιχεία μηχανών και κάτι ακόμα. Τα οποία στην ουσία είναι φυσική.
Αν μπορούσατε να αναφέρετε ενδεικτικά τους βαθμούς θα βοηθούσε.
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 272 μηνύματα.

Καλησπερα σας.καλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!
Ουσιαστικα ψαχνετε ενα απο τα παλια ΤΕΙ τα οποια καταργηθηκαν και εγινε το ΠΑΔΑ.Και σε αλλο νημα ειχαμε ενα παρομοιο σχολιο με παιδια που δεν μπορου να βρουν πλεον μια τεχνολογικη σχολη.Απο αυτα που μου λετε των μεταλλουργων και μηχανικων το ξερω απο πρωτο χερι και δεν εχει ιδιαιτερο υποβαθρο σε μαθηματικα φυσικη κλπ.Θα δυσκολευτει λιγο αλλα οχι ιδιαιτερα.Πιστευω θα του κανει αρκετα.
mastrokoma
Νεοφερμένο μέλος
Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

καλημέρα και ευχαριστω για το ενδιαφέρον.Ο προβληματισμός μου ειναι αν τα πρωην ΤΕΙ διατηρουν το επιπεδο δυσκολιας της υλης των πρωην ΤΕΙ ή μετα την αναβαθμισή τους σε πανεπιστημιακά ιδρυματα, εγινε αντίστοιχα και αναβαθμιση επιπέδου στην διδασκόμενη ύλη. (Τωρα που κατι διάβασα για πολυτεχνειακές πλεον σχολές, ανησυχω περισσοτερο). JYanniss οι βαθμοι του ηταν:
μαθηματικα (αλγεβρα) 17,1
εκθεση 14,9
στοιχεια μηχανων 19,3
ΜΕΚ 16,7
Στο φροντιστήριο που πηγαινε, (που γνωρίζουν τον μαθήτή) μου ειπαν "να δηλωσει οτι θέλει και αν διαβασει θα ανταπεξέλθει"...(προφανως θεωρω δεδομένο πως αν χρειαστει θα κανει και κανα ιδιαιτερο μαθημα). Τεσπα θελω την αποψη σας διοτι μπορει να υπαρχουν σχολές που δεν πρεπει να περασει "ουτε απ' εξω" ! Ευχαριστω και παλι!
μαθηματικα (αλγεβρα) 17,1
εκθεση 14,9
στοιχεια μηχανων 19,3
ΜΕΚ 16,7
Στο φροντιστήριο που πηγαινε, (που γνωρίζουν τον μαθήτή) μου ειπαν "να δηλωσει οτι θέλει και αν διαβασει θα ανταπεξέλθει"...(προφανως θεωρω δεδομένο πως αν χρειαστει θα κανει και κανα ιδιαιτερο μαθημα). Τεσπα θελω την αποψη σας διοτι μπορει να υπαρχουν σχολές που δεν πρεπει να περασει "ουτε απ' εξω" ! Ευχαριστω και παλι!
Leo komm
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 155 μηνύματα.

Ας ξανασκεφτεί να κατσει στο στρατο.
Τα ΤΕΙ τελειώσανε!!!!!
Η ύλη είναι πια πανεπιστημιακού/πολυτεχνικού επιπεδου, γιαυτο άλλωστε έγιναν και αντιστοιχίες . Αν έχει βρει κάτι που να του αρέσει με αρκετή προσπάθεια σίγουρα θα τα καταφέρει. Καλη επιτυχία στην οποία επιλογή του.
Τα ΤΕΙ τελειώσανε!!!!!
Η ύλη είναι πια πανεπιστημιακού/πολυτεχνικού επιπεδου, γιαυτο άλλωστε έγιναν και αντιστοιχίες . Αν έχει βρει κάτι που να του αρέσει με αρκετή προσπάθεια σίγουρα θα τα καταφέρει. Καλη επιτυχία στην οποία επιλογή του.
ManDef
Νεοφερμένο μέλος
Ο Φωτάρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 35 μηνύματα.

Πραγματικά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πρέπει να γίνουν επιστήμονες, δηλαδή αν θέλει κάποιος να κάνει μια τεχνική εργασία γιατί να τον αποκλείεις και να τον υποβαθμίζεις.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.751 μηνύματα.

Γιατί κάποιοι, ονόματα να μην λέμε είναι κομπλεξικοί.Πραγματικά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πρέπει να γίνουν επιστήμονες, δηλαδή αν θέλει κάποιος να κάνει μια τεχνική εργασία γιατί να τον αποκλείεις και να τον υποβαθμίζεις.
Το αποτέλεσμα ; Κορεσμός επαγγέλματος, λιγότεροι ικανοποιημένοι άνθρωποι, μη παραγωγική οικονομία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όπως είπε ο @jYanniss σχεδόν όλες οι σχολές είναι ακατάλληλες. Όχι τόσο λόγω δυσκολίας, άλλωστε τα μόρια του παιδιού δεν δείχνουν χαμηλό υπόβαθρο, αλλά κυρίως επειδή δεν εστιάζουν στην τεχνική εργασία. Μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο, καθώς ο καθένας μετά το πτυχίο του κάνει ο,τι θέλει, αλλά για να πάρει το πτυχίο θα πρέπει σίγουρα να διαβάσει πααααρα πολύ.καλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!
Οπότε είναι κρίσιμο να καταλάβουμε κάποια πράγματα, όπως :
1. Το παιδί θέλει να αποφύγει δύσκολες σχολές επειδή δεν θέλει ή θεωρεί πως δεν μπορεί ;
2. Είναι σημαντικό για αυτόν η σχολή να μην έχει βαριές θεωρίες ή θα ήταν εντάξει με το να περάσει 5 χρόνια για να πάρει πτυχίο, και μετά να μπορεί να κάνει τεχνικές εργασίες ;
3. Όταν λέμε τεχνικές εργασίες εννοούμε αυστηρά κατάσταση συνεργείου ; ή θα μπορούσε να περιλαμβάνει και πρακτική εργασία όπως π.χ. σε ένα εργαστήριο ;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.792 μηνύματα.

Καλημερακαλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!
Συγχαρητηρια στο παιδι για την υπερπροσπαθεια.
Ολοι οι μηχανικοι του παδα εχουν αρκετα μαθητικα και φυσικες... τα λιγοτερα τα εχουν οι μηχανικοι βιοιατρικης.
Κατι παραξενιες εχουν παραπανω οι πολιτικοι μηχανικοι στην φυσικη λογω αντικειμενου.
Εφοσον μπηκε το παιδι στο χωρο και θελει... θα χωρεψει..
Ναι μεν στο επαλ δεν εδωσαν σημασια και τα πηγαν μεχρι μελετη 2ας συναρτησης και αν .... αλλα τωρα πρεπει να τραβηξει την ''κουρτινα'' και να μαθει τα κανουρια
Θα δηλωσει σχολες αναλογα με το τι γουσταρει η ψυχή του (και τα μορια) και οχι αν εχει μαθηματικα μεσα..τα αλλα βρισκονται με θεληση και προσπαθεια .
Ειναι ευτυχημα που θελει παδα γιατι στο εμπ θα το χλεβαζαν..στο παδα ομως οχι.
Και ειδικα το ελμεπα κανει και φρον στα παιδια επαλ.
Το πως υπερπηδαμε την ''κουρτινα'' στα αγνωστα μαθηματικα και φυσικη και παταμε μετα καλα στο αμφιθεατρο ?...σε pm αν θελετε
Το βασικο θεμα ειναι να μην νιωθει ''λιγος'' στην αθουσα και δεν θα νιωθει αν προετοιμαστει.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1.392 μηνύματα.

Όλα αυτά μαζί δεν γίνονται. Μαθηματικά & Φυσική (κυρίως) και σε δεύτερο επίπεδο χημεία έχουν όλα τα τμήματα του Τομέα ΕΠΑΛ Μηχανολογίας και αυτό είναι αναπόφευκτο.καλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!
Ένα παλιό γνωμικό λέει "όσο πιο αστικό κέντρο είμαστε είναι πιο δύσκολα, όσο περισσότερο επαρχία είναι πιο εύκολα".
Στο ερώτημα "όχι πολλή μαθηματικοφυσικοχημεία" προτείνονται 3 επιλογές:
α) Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας ΠαΠει (light τα ανωτέρω μιας και είμαστε σε οικονομικό πανεπιστήμιο και περιλαμβάνει συνδυαστικά πιο θεωρητικά μαθήματα οικονομίας), αλλά τον "απομακρύνει" από το "τεχνική εργασία" (το 2ο ερώτημα).
β) τα 3 επαρχιακά μαθήματα Περιβάλλοντος (λίγο από όλα μεν και με προοπτική την προστασία περιβάλλοντος και την "πράσινη" ενέργεια, κανένα "βαρύ" σε "μαθηματικοφυσικοχημεία" λογικά δε)
γ) Μηχανολογία ΑΣΠΑΙΤΕ (παραμένει ακαδημαϊκά στα ΤΕΙ, το μοναδικό πανελλαδικά σήμερα, αναμένεται πιο light από ό,τι τα ΕΜΠ και ΠαΔΑ, αλλά όχι και "παιδική χαρά". Μάλλον αυτό προτείνω σε συνδυασμό με το "τεχνική εργασία" που είναι το 2ο ερώτημά σας (πρώτα βέβαια δείτε και τον οδηγό σπουδών του). Βέβαια "κουβαλά" και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα, ήτοι σπουδές 5ετίας.
υ.γ.1 Στο σήμερα, εκπαιδευτικά, το χάσμα μεταξύ ΕΠΑΛ ειδικά των Τομέων Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας και των σχετικών Πανεπιστημιακών ΑΕΙ είναι μεγάλο. Σε αυτό πιθανά το φροντιστήριο ειδικά στα μαθήματα του Α έτους στο Πανεπιστήμιο φαίνεται αναγκαίο (όχι πάντα για να μάθει κάποιος μαθηματικά και φυσική, αλλά για να περάσει στοχευμένα τα εν λόγω μαθήματα στο ΑΕΙ).
υ.γ.2 Το Φυσικό κάντε ότι δεν το βλέπετε...
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.007 μηνύματα.

Ως αποφοιτος ΤΕΛ ηλεκτρονικης, και ΕΠΑΛ γενικης μηχανολογιας και τεχνικων οχηματων, συνυπογραφω το παραπανω σχολιο. Θα χρειαστει οπωσδηποτε φροντιστηριο μαθηματικα και φυσικη, σε οποια σχολη και αν επιλεξει.υ.γ.1 Στο σήμερα, εκπαιδευτικά, το χάσμα μεταξύ ΕΠΑΛ ειδικά των Τομέων Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας και των σχετικών Πανεπιστημιακών ΑΕΙ είναι μεγάλο. Σε αυτό πιθανά το φροντιστήριο ειδικά στα μαθήματα του Α έτους στο Πανεπιστήμιο φαίνεται αναγκαίο (όχι πάντα για να μάθει κάποιος μαθηματικά και φυσική, αλλά για να περάσει στοχευμένα τα εν λόγω μαθήματα στο ΑΕΙ).
Πρεπει ομως να ξεκαθαρισει μεσα του τι ακριβως θελει να κανει. Αν με την ιδεα τεχνικες εργασιες, εννοει πως θελει να ανοιξει καποτε δικο του συνεργειο αυτοκινητων και να κανει βελτιωσεις κλπ, δε νομιζω πως του χρειαζεται η τριτοβαθμια, ουτε θα του προσφερει κατι παραπανω στη συγκεκριμενη εργασια. Αν τωρα θελει να γινει πχ. Μηχανολογος Μηχανικος ελεγκτης σε ΚΤΕΟ, εκει θα του χρειαστει το χαρτι.
Μακαρι να υπηρχαν τα ΤΕΙ οπως παλια, που υπηρχε μια σχολη στη Θεσσαλονικη που ειχε σχεση με τα οχηματα, να πηγαινε εκει να μαθει χιλια δυο (αν ηταν αναβαθμισμενη βεβαια στο σημερα), αλλα δεν υπαρχει πια... Παντως αφου ο στρατος δεν τον ενθουσιασε (και κακως που επελεξε να παει σε στρατιωτικη σχολη πριν μπει φανταρος ωστε να δει τη γλυκα), δε νομιζω να του αρεσει το περιβαλλον σε ναυπηγειο ή καραβι, γιατι κ εκει λογικα θα εχει να κανει με ιεραρχια και λογικη καραβαναδων.
Αν εχει ορεξη παντως και θελει να δει πεντε πραγματα παραπανω, να ανοιξει το μυαλο του περισσοτερο και να μην εγκλωβιστει στα συνεργεια (που στην πραξη δεν ειναι οπως τα χει φανταστει), θα προτεινα να το τολμησει και να προχωρησει σε σπουδες μηχανολογου μηχανικου, οπου ισως αργοτερα καταλαβει πως τελικα δεν ειναι το παν οι επισκευες και τα πειραγματα αυτοκινητων και εξελιχθει σε κατι παραπανω απο ενας ακομα μαστορας. Ομως πρεπει να ειναι ετοιμος να βουτηξει βαθια στα μαθηματικα και κυριως στη φυσικη, γιατι η μηχανολογια βασιζεται φουλ στη φυσικη.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.792 μηνύματα.

Καλε μου σαμιωτη...ζεσταίνομαι ..και αμα ζεσταινομαι δεν σκεφτομαι καλα... αλλα ξερω οτι τα τει δεν ειχαν ευκολα μαθηματιακα και φυσικη ...αναλογα πραμα ειχαν με τα αει..ηταν πεισματαρηδες.Ως αποφοιτος ΤΕΛ ηλεκτρονικης, και ΕΠΑΛ γενικης μηχανολογιας και τεχνικων οχηματων, συνυπογραφω το παραπανω σχολιο. Θα χρειαστει οπωσδηποτε φροντιστηριο μαθηματικα και φυσικη, σε οποια σχολη και αν επιλεξει.
Πρεπει ομως να ξεκαθαρισει μεσα του τι ακριβως θελει να κανει. Αν με την ιδεα τεχνικες εργασιες, εννοει πως θελει να ανοιξει καποτε δικο του συνεργειο αυτοκινητων και να κανει βελτιωσεις κλπ, δε νομιζω πως του χρειαζεται η τριτοβαθμια, ουτε θα του προσφερει κατι παραπανω στη συγκεκριμενη εργασια. Αν τωρα θελει να γινει πχ. Μηχανολογος Μηχανικος ελεγκτης σε ΚΤΕΟ, εκει θα του χρειαστει το χαρτι.
Μακαρι να υπηρχαν τα ΤΕΙ οπως παλια, που υπηρχε μια σχολη στη Θεσσαλονικη που ειχε σχεση με τα οχηματα, να πηγαινε εκει να μαθει χιλια δυο (αν ηταν αναβαθμισμενη βεβαια στο σημερα), αλλα δεν υπαρχει πια... Παντως αφου ο στρατος δεν τον ενθουσιασε (και κακως που επελεξε να παει σε στρατιωτικη σχολη πριν μπει φανταρος ωστε να δει τη γλυκα), δε νομιζω να του αρεσει το περιβαλλον σε ναυπηγειο ή καραβι, γιατι κ εκει λογικα θα εχει να κανει με ιεραρχια και λογικη καραβαναδων.
Αν εχει ορεξη παντως και θελει να δει πεντε πραγματα παραπανω, να ανοιξει το μυαλο του περισσοτερο και να μην εγκλωβιστει στα συνεργεια (που στην πραξη δεν ειναι οπως τα χει φανταστει), θα προτεινα να το τολμησει και να προχωρησει σε σπουδες μηχανολογου μηχανικου, οπου ισως αργοτερα καταλαβει πως τελικα δεν ειναι το παν οι επισκευες και τα πειραγματα αυτοκινητων και εξελιχθει σε κατι παραπανω απο ενας ακομα μαστορας. Ομως πρεπει να ειναι ετοιμος να βουτηξει βαθια στα μαθηματικα και κυριως στη φυσικη, γιατι η μηχανολογια βασιζεται φουλ στη φυσικη.
Το τοτε τει κρητης ( ενα απο τα καλυτερα) ειχε φαει σημειωση σε αξιολογηση γιατι τα παιδια επαλ υστερουσαν..
Απο τοτε εβαλε φροντ σε μαθηματικα φυσικη ( και ως ελμεπα τωρα)..αλλα δεν φτανει ολως καταλαβαινεις..θελει θεληση και προσπαθεια απο τα ιδια τα παιδια...
Ενω καποια αλλα στην αθηνα λενε απλα ουστ.
Να γιατι τα πανεπιστημια κρητης εχουν το λουκουμακι παραπανω ..δεν ειναι μονο το νερο και οι ντοματες.
mastrokoma
Νεοφερμένο μέλος
Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

απεναντίας! Οταν ασχολείται με τεχνικά θέματα, συγκεντρώνει όλες τις αρετές του ταλαντούχου τεχνίτη...Καλό "χέρι", κοφτερό "μάτι", γρήγορο μυαλό, αυξημένη αντίληψη , συνδιαστική σκέψη και ανησυχία για βαθυτερη γνώση.Στον "πάγκο" βρισκεται στο περιβαλλον του, οπου αισθανεται (και ειναι) δυνατος. Το θεμα μας ειναι πως με ενα "χαρτί", θα πουλήσει καλύτερα τις οποιες υπηρεσίες του, και μάλιστα στους σωστους πελάτες. Γενικώς αν έχεις ενα αντικειμενικά καλό προιόν, αξιζει τον κόπο να ασχοληθείς και με το.... περιτυλιγμα.Πραγματικά εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πρέπει να γίνουν επιστήμονες, δηλαδή αν θέλει κάποιος να κάνει μια τεχνική εργασία γιατί να τον αποκλείεις και να τον υποβαθμίζεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν ειναι πειθαρχήμένος μαθητής...Μεχρι και την τριτη λυκείου δεν επερνε ουτε τσαντα μαζι του, και οριακά τηρουσε το οριο απουσιών. Καποια στιγμή αποφάσισε πως ηθελε να περασει στην στρατ.σχολή, και στρωθηκε στο διαβασμα, γραφτηκε φροντιστηριο (μονο για το φροντιστηριο διάβαζε) κλπ κλπ. Στην παρουσα φάση, παραδέχεται πως ενα πτυχίο ΑΕΙ και ενα μεγαλο πτυχίο ξενης γλωσσας (που εχει), ισως κανει διαφορά στην πιάτσα (για μελλοντική εξελιξη), αλλα δεν θελω να "πεσει σε τοιχο" . Οταν λεω τεχνικές εργασίες εννοώ συνεργείο ή παγκο.Πιστευω πως αν εισαι αριστος υδραυλικος (τυχαίο παραδειγμα), και εχεις και ενα πτυχίο "μηχανολογου", τοτε the sky is the limit...Υπαρχει target group που αρέσκεται να ακουει (και να πληρώνει) τεχνικες προτάσεις βασισμένες σε γνωση και θεωρία, και οχι "ετσι κανουν ολοι οι μαστόροι εδω και χρόνια".Γιατί κάποιοι, ονόματα να μην λέμε είναι κομπλεξικοί.
Το αποτέλεσμα ; Κορεσμός επαγγέλματος, λιγότεροι ικανοποιημένοι άνθρωποι, μη παραγωγική οικονομία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Όπως είπε ο @jYanniss σχεδόν όλες οι σχολές είναι ακατάλληλες. Όχι τόσο λόγω δυσκολίας, άλλωστε τα μόρια του παιδιού δεν δείχνουν χαμηλό υπόβαθρο, αλλά κυρίως επειδή δεν εστιάζουν στην τεχνική εργασία. Μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο, καθώς ο καθένας μετά το πτυχίο του κάνει ο,τι θέλει, αλλά για να πάρει το πτυχίο θα πρέπει σίγουρα να διαβάσει πααααρα πολύ.
Οπότε είναι κρίσιμο να καταλάβουμε κάποια πράγματα, όπως :
1. Το παιδί θέλει να αποφύγει δύσκολες σχολές επειδή δεν θέλει ή θεωρεί πως δεν μπορεί ;
2. Είναι σημαντικό για αυτόν η σχολή να μην έχει βαριές θεωρίες ή θα ήταν εντάξει με το να περάσει 5 χρόνια για να πάρει πτυχίο, και μετά να μπορεί να κάνει τεχνικές εργασίες ;
3. Όταν λέμε τεχνικές εργασίες εννοούμε αυστηρά κατάσταση συνεργείου ; ή θα μπορούσε να περιλαμβάνει και πρακτική εργασία όπως π.χ. σε ένα εργαστήριο ;
mastrokoma
Νεοφερμένο μέλος
Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

καλησπέρα επισης....ωραια σχολή μου ακουγεται αυτη....εχω βαλει και τον κουμπαρο μουΚαλησπερα σας.
Ουσιαστικα ψαχνετε ενα απο τα παλια ΤΕΙ τα οποια καταργηθηκαν και εγινε το ΠΑΔΑ.Και σε αλλο νημα ειχαμε ενα παρομοιο σχολιο με παιδια που δεν μπορου να βρουν πλεον μια τεχνολογικη σχολη.Απο αυτα που μου λετε των μεταλλουργων και μηχανικων το ξερω απο πρωτο χερι και δεν εχει ιδιαιτερο υποβαθρο σε μαθηματικα φυσικη κλπ.Θα δυσκολευτει λιγο αλλα οχι ιδιαιτερα.Πιστευω θα του κανει αρκετα.

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.792 μηνύματα.

Αν θα παει πολυτεχνειο το παιδι δεν θα πιασει καβουρα μετα.απεναντίας! Οταν ασχολείται με τεχνικά θέματα, συγκεντρώνει όλες τις αρετές του ταλαντούχου τεχνίτη...Καλό "χέρι", κοφτερό "μάτι", γρήγορο μυαλό, αυξημένη αντίληψη , συνδιαστική σκέψη και ανησυχία για βαθυτερη γνώση.Στον "πάγκο" βρισκεται στο περιβαλλον του, οπου αισθανεται (και ειναι) δυνατος. Το θεμα μας ειναι πως με ενα "χαρτί", θα πουλήσει καλύτερα τις οποιες υπηρεσίες του, και μάλιστα στους σωστους πελάτες. Γενικώς αν έχεις ενα αντικειμενικά καλό προιόν, αξιζει τον κόπο να ασχοληθείς και με το.... περιτυλιγμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν ειναι πειθαρχήμένος μαθητής...Μεχρι και την τριτη λυκείου δεν επερνε ουτε τσαντα μαζι του, και οριακά τηρουσε το οριο απουσιών. Καποια στιγμή αποφάσισε πως ηθελε να περασει στην στρατ.σχολή, και στρωθηκε στο διαβασμα, γραφτηκε φροντιστηριο (μονο για το φροντιστηριο διάβαζε) κλπ κλπ. Στην παρουσα φάση, παραδέχεται πως ενα πτυχίο ΑΕΙ και ενα μεγαλο πτυχίο ξενης γλωσσας (που εχει), ισως κανει διαφορά στην πιάτσα (για μελλοντική εξελιξη), αλλα δεν θελω να "πεσει σε τοιχο" . Οταν λεω τεχνικές εργασίες εννοώ συνεργείο ή παγκο.Πιστευω πως αν εισαι αριστος υδραυλικος (τυχαίο παραδειγμα), και εχεις και ενα πτυχίο "μηχανολογου", τοτε the sky is the limit...Υπαρχει target group που αρέσκεται να ακουει (και να πληρώνει) τεχνικες προτάσεις βασισμένες σε γνωση και θεωρία, και οχι "ετσι κανουν ολοι οι μαστόροι εδω και χρόνια".
Η αντιληψη στα πρακτικα που εχει ειναι πολυ καλο και εξαιρετικο οπλο αλλα για να καθοδηγει αλλους πλεον.... και σπανιζουν οι αρχιμαστορες.
Αυτες οι τασεις θα ευδοκιμησουν στην σχολη μηχανολογων σε κατευθυση κατασκευων και στις εργαλειομηχανες.
Λιγοτερο στους ναυπηγους ( ισχυρο οπλο θα ηταν αν κατασκευαζαμε πλοια)
Τωρα οτι και να πεις στο κινεζο αυτος θα φτιαξει τρυπες με τα δικα του πασα οπου θα βιδωνουν μονο οι δικες του βιδες.
Και λιγοτερο στους μηχανικους παραγωγης.
mastrokoma
Νεοφερμένο μέλος
Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

Ευελπιστώ πως οπως καλυψε το απολυτο κενό που ειχε στα μαθηματικά στα μεσα της δευτερας λυκείου (συνοικιακό φροντιστηριο), ισως καλυψει τα κενα του με ιδιαιτερα μαθηματα, και φιλοτιμη προσπαθεια (τουλαχιστον στην αρχή)....Στο φροντιστήριο του πάντως ειναι θετικοι για οποιαδήποτε επιλογή (εγω ειμαι ο επιφυλακτικός, αλλα ετσι αιφνιδιαστηκα και με την αποδοση του στις πανελλαδικές)Όλα αυτά μαζί δεν γίνονται. Μαθηματικά & Φυσική (κυρίως) και σε δεύτερο επίπεδο χημεία έχουν όλα τα τμήματα του Τομέα ΕΠΑΛ Μηχανολογίας και αυτό είναι αναπόφευκτο.
Ένα παλιό γνωμικό λέει "όσο πιο αστικό κέντρο είμαστε είναι πιο δύσκολα, όσο περισσότερο επαρχία είναι πιο εύκολα".
Στο ερώτημα "όχι πολλή μαθηματικοφυσικοχημεία" προτείνονται 3 επιλογές:
α) Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας ΠαΠει (light τα ανωτέρω μιας και είμαστε σε οικονομικό πανεπιστήμιο και περιλαμβάνει συνδυαστικά πιο θεωρητικά μαθήματα οικονομίας), αλλά τον "απομακρύνει" από το "τεχνική εργασία" (το 2ο ερώτημα).
β) τα 3 επαρχιακά μαθήματα Περιβάλλοντος (λίγο από όλα μεν και με προοπτική την προστασία περιβάλλοντος και την "πράσινη" ενέργεια, κανένα "βαρύ" σε "μαθηματικοφυσικοχημεία" λογικά δε)
γ) Μηχανολογία ΑΣΠΑΙΤΕ (παραμένει ακαδημαϊκά στα ΤΕΙ, το μοναδικό πανελλαδικά σήμερα, αναμένεται πιο light από ό,τι τα ΕΜΠ και ΠαΔΑ, αλλά όχι και "παιδική χαρά". Μάλλον αυτό προτείνω σε συνδυασμό με το "τεχνική εργασία" που είναι το 2ο ερώτημά σας (πρώτα βέβαια δείτε και τον οδηγό σπουδών του). Βέβαια "κουβαλά" και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα, ήτοι σπουδές 5ετίας.
υ.γ.1 Στο σήμερα, εκπαιδευτικά, το χάσμα μεταξύ ΕΠΑΛ ειδικά των Τομέων Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας και των σχετικών Πανεπιστημιακών ΑΕΙ είναι μεγάλο. Σε αυτό πιθανά το φροντιστήριο ειδικά στα μαθήματα του Α έτους στο Πανεπιστήμιο φαίνεται αναγκαίο (όχι πάντα για να μάθει κάποιος μαθηματικά και φυσική, αλλά για να περάσει στοχευμένα τα εν λόγω μαθήματα στο ΑΕΙ).
υ.γ.2 Το Φυσικό κάντε ότι δεν το βλέπετε...
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.792 μηνύματα.

Προσοχη...οι μεταλουργοι δεν ασχολουνται με την επεξεργασια μετάλλων αλλα με την δημιουργεια αυτων... χυτευση ,απειρες προσμιξεις, μορφοποιση σε δοκους λαμαρινες, σωληνες ,κυλινδρους... και την βιβλιογραφια χρησεις των.καλησπέρα επισης....ωραια σχολή μου ακουγεται αυτη....εχω βαλει και τον κουμπαρο μουνα ρωτησει ενα ανιψάκι του (δευτεροετή) σχετικά....(και λογω χαμηλων μορίων, προσιτός στόχος).
Και η δημιουργεια μεταλλων εχει μεταναστευση στην κινα.
Η χαλυβουρδα εχει κλεισει.
mastrokoma
Νεοφερμένο μέλος
Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 7 μηνύματα.

στρατός ΟΧΙ...με την ατζεντα 2030 που ανακοινωσε ο ΥΕΘΑ , ζητουν πλέον αιώνιους κωπηλάτες για τις γαλέρες και οχι μελλοντικά στελέχη...(προφανώς ειναι καλο για την υπηρεσία, αλλα καταστροφικό για καποιο με ορεξη εξελιξης).Ας ξανασκεφτεί να κατσει στο στρατο.
Τα ΤΕΙ τελειώσανε!!!!!
Η ύλη είναι πια πανεπιστημιακού/πολυτεχνικού επιπεδου, γιαυτο άλλωστε έγιναν και αντιστοιχίες . Αν έχει βρει κάτι που να του αρέσει με αρκετή προσπάθεια σίγουρα θα τα καταφέρει. Καλη επιτυχία στην οποία επιλογή του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
να
ναι...ετσι το φανταζομαι και εγω....( "γιατι σκουριάζει τοσο γρήγορα? να ζητησουμε απο τους κινεζους εξτρα χρωμιο, και χωρίς ανόπτηση, ή να ψαχτουμε σε σουηδικό?")...ενδιαφερον μου φαινεται!Προσοχη...οι μεταλουργοι δεν ασχολουνται με την επεξεργασια μετάλλων αλλα με την δημιουργεια αυτων... χυτευση ,απειρες προσμιξεις, μορφοποιση σε δοκους λαμαρινες, σωληνες ,κυλινδρους... και την βιβλιογραφια χρησεις των.
Και η δημιουργεια μεταλλων εχει μεταναστευση στην κινα.
Η χαλυβουρδα εχει κλεισει.
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.007 μηνύματα.

Επειδη ειναι απο ανακυκλωμενα καραβια, οποτε εχει αλατι μεσα...ναι...ετσι το φανταζομαι και εγω....( "γιατι σκουριάζει τοσο γρήγορα? να ζητησουμε απο τους κινεζους εξτρα χρωμιο, και χωρίς ανόπτηση, ή να ψαχτουμε σε σουηδικό?")...ενδιαφερον μου φαινεται!
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.792 μηνύματα.

ναι ειναι παλια τεχνη αυτη....ετσι βουλιαξαν τον τιτανικο.Επειδη ειναι απο ανακυκλωμενα καραβια, οποτε εχει αλατι μεσα...
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.007 μηνύματα.

απεναντίας! Οταν ασχολείται με τεχνικά θέματα, συγκεντρώνει όλες τις αρετές του ταλαντούχου τεχνίτη...Καλό "χέρι", κοφτερό "μάτι", γρήγορο μυαλό, αυξημένη αντίληψη , συνδιαστική σκέψη και ανησυχία για βαθυτερη γνώση.Στον "πάγκο" βρισκεται στο περιβαλλον του, οπου αισθανεται (και ειναι) δυνατος. Το θεμα μας ειναι πως με ενα "χαρτί", θα πουλήσει καλύτερα τις οποιες υπηρεσίες του, και μάλιστα στους σωστους πελάτες. Γενικώς αν έχεις ενα αντικειμενικά καλό προιόν, αξιζει τον κόπο να ασχοληθείς και με το.... περιτυλιγμα.
Θα προτεινω το εξης, φετος ας δηλωσει οποια σχολη πιστευει οτι θα του αρεσει, αλλα μην παει ακομα. Απ τη στιγμη που εχει τοσα μορια, θα περασει σιγουρα καπου, οποτε μετα μπορει να γραφτει στη σχολη, να ζητησει αναστολη φοιτησης και να συνεχισει με το ΕΠΑΛ, να γραφτει μαθητεια και να κανει ενα χρονο την πρακτικη του σε συνεργειο αυτοκινητων, ωστε να παρει μια γευση σχετικα με την καθημερινοτητα και το φορτο εργασιας που εχει μια τετοια δουλεια. Ειμαι σιγουρος πως μετα θα αλλαξει γνωμη σχετικα με τις επισκευες και θα δει τη σχολη με αλλο ματι...
Ετσι θα απομυθοποιησει τα συνεργεια και ισως εξελιχθει σε κατι παραπανω σπουδαζοντας. Αν οχι, τοτε ειναι φτιαγμενος για το συνεργειο και δεν εχει νοημα να ταλαιπωρηθει για 5 χρονια σπουδων που δε θα του προσφερουν κατι περισσοτερο στο συγκεκριμενο εργασιακο περιβαλλον. Κ αν θελει να το εξελιξει αργοτερα, ας παει και σε ενα ιδιωτικο ΙΕΚ που ασχολειται με την ηλεκτροκινηση, ωστε να μπορει να δουλεψει και επανω σε αυτα τα οχηματα μετα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jYanniss
- mikrosamiamidi
- Arvacon
- giorgos5002
- AggelikiGr
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- Greg25
- ManDef
- Anna1974
- Leo komm
- ang12_012
- sakplat
- charmander
- mastrokoma
- stamp
- apo370
- EFAKIT
- Hased Babis
- Drscientist
- Specon
- nearos
- panosT436
- Startx0
- globglogabgalab
- Nick_Athens
- annapdk
- panaman
- Sotiris 12
- VouDou
- sophieee
- E.Z
- redpointer
- nikosm72
- psychoticwaltz
- shuuu
- mimis
- st.krf
- aris65
- jellojina
- akis_95
- Magigi
- confused???
- rafaela11
- Κλημεντίνη
- Scandal
- Mixalis!
- giannhs2001
- kyriako
- Pyotr_Krasnov
- burningfire
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.