Μετά το ΕΠΑΛ;

mastrokoma

Νεοφερμένο μέλος

Ο mastrokoma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
καλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!

jYanniss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 182 μηνύματα.
Καλησπέρα, με αυτά τα δεδομένα που μας δίνετε θα έλεγα ότι σχεδόν όλο το μηχανογραφικό πρεπει να εξερεθεί (αν και τα 17000 μόρια δεν δείχνουν έναν αδύναμο μαθητή)

Δηλαδή πόσο έγραψε στα μαθηματικά! Απ όσο γνωρίζω στην συγκεκριμένη κατεύθυνση τα Π.Ε.Μ είναι στοιχεία μηχανών και κάτι ακόμα. Τα οποία στην ουσία είναι φυσική.

Αν μπορούσατε να αναφέρετε ενδεικτικά τους βαθμούς θα βοηθούσε.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 260 μηνύματα.
καλημέρα σε όλες και όλους...Ο γιός μου τελειωσε το ΕΠΑΛ,(τεχνικός οχημάτων) και συμμετεχοντας στις εξετεσεις του '24, περασε ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ. Δεν γραφτηκε ποτέ, διοτι επελεξε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική σχολή. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού εθν. αμύνης για επερχόμενες αλλαγες στην καριέρα του, αποφασισε να παραιτηθεί και να συμμετάσχει στις εξετασεις του '25 με το 10%. Η ερωτηση μου ειναι η εξής: Ποιες σχολες πρεπει να αποφύγει λογω χαμηλού υποβαθρου στα μαθηματικά, φυσική , χημεια? Τα μοριά του ηταν 17000, και "διεκδικεί" εισαγωγή σε μηχανολογος μηχανικος ΠΑΔΑ, ναυπηγος μηχανικος ΠΑΔΑ, μεταλλειολόγων μεταλλουργών μηχανικών ΕΜΠ, μηχανικών και βιομηχανικής σχεδιασης ΠΑΔΑ, εκπαιδευτικών μηχανολογων μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ, φυσικής ΕΚΠΑ, βιομηχανικης διοικησης και τεχνολογίας ΠΑΠΕΙ, μηχανικών βιομηχανικής σχεδιασης και παραγωγής ΠΑΔΑ. Να προσθέσω οτι ο ενδιαφερόμενος δεν εχει σαν επαγγελματικό σκοπό την επιστημονική εξέλιξη. Επιθυμεί να εξασκήσει τεχνικη εργασία, η οποία θα μπορεί να εξελιχθεί εαν διαθετει αντικειμεικά προσοντα και εφόδια (πτυχιο ΑΕΙ). Ευχαριστω!
Καλησπερα σας.
Ουσιαστικα ψαχνετε ενα απο τα παλια ΤΕΙ τα οποια καταργηθηκαν και εγινε το ΠΑΔΑ.Και σε αλλο νημα ειχαμε ενα παρομοιο σχολιο με παιδια που δεν μπορου να βρουν πλεον μια τεχνολογικη σχολη.Απο αυτα που μου λετε των μεταλλουργων και μηχανικων το ξερω απο πρωτο χερι και δεν εχει ιδιαιτερο υποβαθρο σε μαθηματικα φυσικη κλπ.Θα δυσκολευτει λιγο αλλα οχι ιδιαιτερα.Πιστευω θα του κανει αρκετα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια