Διαφωνείς; Κι εγώ διαφωνώ μαζί σου, μόνο που όπως ανέφερε και ο ecx, υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν τη δική μου άποψη.
Με το να "διαφωνείς" ξερά δε μου λες κάτι. Πες μου ΓΙΑΤΙ διαφωνείς, και τι σε κάνει να υποστηρίζεις ότι η γεωμετρία είναι τόσο "άχρηστη".
(BTW το να διαβάσεις και όχι απλά να αναγνώσεις μια εφημερίδα συμβάλλει στην ανάπτυξη της νοημοσύνης σου)
Μπορείς να διαβάσεις όσα βιβλία θες. Παρ' όλ' αυτά ελάχιστα άτομα που ξέρω, στα 17 τους είχαν διαβάσει περισσότερα από 5-6 βιβλία εκτός από χάρρυ πόττερ και τα συναφή...
α. Η νοημοσύνη δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενη με την ικανοποίηση αναγκών. Ο Einstein δεν είχε καμμία ανάγκη να σκεφτεί και να εκφράσει τη θεωρία της σχετικότητας.
β. Το να παρακολουθείς τα μαθήματα του σχολείου όπως η γεωμετρία ΔΕΝ πρόκειται να σε κάνει από μόνο του πανέξυπνο.
γ. Το να είσαι πανέξυπνος δε συνεπάγεται να είσαι και δυστυχισμένος
δ. Πράγματι υπάρχουν προβλήματα καταπίεσης της προσωπικότητας στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά δεν νομίζω πως ένα από αυτά είναι η γεωμετρία ή απλά τα μαθήματα που δεν πας εσύ.
Πες μου μόνο πόσοι άνθρωποι στα 15 τους θα κάθονταν από μόνοι τους να μάθουν βασικά μαθηματικά.
(και τα μαθηματικά δεν απαιτούν αποστήθιση)