Καλά όλα αυτά που λες φίλε Θάνο αλλά διαφωνώ καθέτως όσον αφορά την εξειδίκευση. Με την πάροδο των χρόνων, η κοινωνία εξελίσσεται και αποκτά νέες ανάγκες τις οποίες πρέπει να καλύψουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες/επιστήμονες. Πάνε πλέον οι εποχές που ο Φιλόσοφος ήταν και Μαθηματικός και Χημικός και Ιατρός και Ψυχολόγος. Αν κάποτε αυτή η τακτική εξυπηρετούσε τις κοινωνικές ανάγκες, σήμερα κρίνεται ανεπαρκέστατη. Δε μπορούμε να είμαστε τα πάντα γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ''χρόνο'' για τα πάντα.
Συμφωνώ ωστόσο με τα λεγόμενά σου περί γενικής παιδείας. Πράγματι θα πρέπει το σχολείο να δρα ως μέσο κοινωνικοποίησης. Και σαφώς καταλαβαίνουμε όλοι πως πολίτης δε σημαίνει Θετικός ή Θεωρητικός επιστήμων. Πολίτης είναι ο γενικώς καλλιεργημένος και πνευματικά ανεπτυγμένος άνθρωπος. Πολίτης είναι αυτός που όχι μόνο έχει άποψη, αλλά μπορεί και να την υποστηρίξει. Αυτή λοιπόν η ''υποστήριξη'' απαιτεί καλλιέργεια νου και σοφία, αρετές που δε σου δίνουν εξειδικευμένες επιστήμες.
Και επειδή πολλοί Dythor θα πουν πως τα παπαγάλισα όλα αυτά, θα πω απλά πως έτσι το βλέπω εγώ. Θα πω επίσης πως αυτοί οι Dythor είναι που μου έμαθαν, μέσα από αυτό το forum, να μην αρκούμαι στην παπαγαλία αλλά στην πνευματική καλλιέργεια οπότε είναι άτοπο να μιλούν για παπαγαλία από μέρους μου.Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου Θάνο.