[Μαθητές] Είστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων;

Είστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 297)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 114 38.4%
  • Κατά

    Ψήφοι: 180 60.6%
  • Δεν έχω άποψη

    Ψήφοι: 3 1.0%

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ναι, γινεται το μαθημα σωστα και στο σχολειο ειναι 9 ωρες γεματες. Οχι 6 κι αυτες κουτσουρεμενες.
Επισης, η σχολικη χρονια ξεκιναει 1 Σεπτεμβριου και ληγει 10 Ιουλιου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ξεφτιλα. Εφτασε μεχρι κι ο Ρουσσοπουλος να πει "Ε, μετα τις 17 θα εκτονωθει η κατασταση"! Ξυπνηστε ρε, μεχρι κι αυτοι μας πηρανε χαμπαρι, τοσο που ξεφτιλισανε τον αγωνα. Εχει πλεον καταντησει ενα trend και τιποτα παραπανω. Καθε χρονο, 20 χρονια τα ιδια. Μεχρι τις 17 Νοεμβρη οι κυβερνητες ειναι αντιλαικοι και καταστρεφουν την εκπαιδευση και στις 18 ξαφνικα ολα διορθωνονται και δε μιλαμε. Λαμβανοντας υπ'όψιν ολα αυτα, ο κοινος νους καταλαβαινει απλα οτι τα παντα καθοδηγουνται (μια λεξη με πολυ ασχημη εννοια) απο κομματικους παραγοντες και η λεξη "αγωνας" χρησιμοποιειται μονο κατ'ευφημισμον. Οχι, η καταληψη με τις διαδικασιες διεκδικησης οπως αυτες ειναι σημερα μονο αγωνας δεν ειναι. Χαιρομαι μονο που το παιδι που προισταται της καταληψης στο σχολειο μου ειναι πραγματικος δημοκρατης, ασχετα αν δεν υποστηριζω ουτε τις ιδεολογιες του, ουτε το βαθμο κομματικοποιησης που τον διεπει. Αυτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Κατ' αρχάς, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά η κατάληψη είναι παράνομη. Η κύρια ολιγωρία της πολιτείας είναι ότι δεν καταλογίζει τις ανάλογες νομικές ευθύνες. Όποιος μιλάει για ελευθερίες και δικαιώματα που εγείρουν αιτήματα, υποχρεούται κυρίως (απέναντι στον εαυτό του και στους συνανθρώπους του) να σέβεται τις ελευθερίες των άλλων και τους νόμους που θεσπίζουν αυτές τις ελευθερίες. Κοντολογίς έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράζετε τα αιτήματά σας με κάθε νόμιμο τρόπο (πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες κτλ), όμως όχι καταλαμβάνοντας δημόσια κτήρια και παρακολλώντας το έργο των εκπαιδευτικών.

Εδώ να πω ότι έχοντας "κάνει" πρόσφατα μαθητής δεν με πείθει το "όσο για αιτήματα, έχουμε σοβαρά αιτήματα". Θα με πείσεις μόνο αν μάθω συγκεκριμένα τα αιτήματα της δικής σας κατάληψης (τα οποία φυσικά δεν τη δικαιολογούν για κανένα λόγο).
Αν θέλεις πραγματικά να διεκδικήσεις κάτι ως ενεργός πολίτης στη ζωή σου προσπάθησε να μην πηγαίνεις με το ρεύμα, αλλά να σκέφτεσαι και να ψάχνεις τους τρόπους και τους λόγους της αντίδρασής σου.

Φυσικα και το ξερω οτι ειναι παρανομο. Και σιγουρα υπαρχουν πολλοι καλητεροι τροποι για να εκφραστουν καπια προβληματα, και δεν θα μιλισω για την αποτελεσματικοτιτα, ειτε παμε να μιλισουμε τον δημαρχο, ειτε κλεισουμε την κυκλοφορια εχω απο το σχολειο μας, ειτε κανουμε πορεια, ειτε κανουμε αποχη, ειτε κανουμε απεργεια πεινας ειτε κανουμε καταληψη αποτελεσμα 0 θα εχουμε...
Ωστοσω μην λεμε και οτι θελουμε.... Οι εκπεδευτικοι ειναι αυτοι που εποφελουνται περισσοτερο απο τις καταληψης, πληρωνονται, φορτονουν εξτρα μαθηματα τους "μαυρους" μαθητες τους, βγαζοντας και αλλα λευτα και δεν χρειαζετε καν να μπλεξουν για να γινει αυτο, το κανουν τα παιδια για αυτους...

Αιτιματα θες;... Μια ταξη ειναι ετοιμοροπη, και αν πεσει αυτη θα πεσει ολοκρηρη πολυκατια απο πισω με πιθανοτιτα να καταπλακωσει αλλες 2 ταξης. Αν αυτο δλδ γινει εν ωρα μαθηματος εχουμε αποχαιρετισει αμεσως ~90 παιδια, και οσους ενοικους της πολυκατιας ητανε σπιτι τους. Εκτος απο αυτο δεν εχουμε τουαλετες.. Εχουν μεινει μονο των καθηγιτων, τα κλειδια για τις οπιες εχει η καθαριστρια, η οπια δεν ειναι σχεδων ποτε στο σχολειο.... Αν δλδ εχεις να γραψεις διαγωνισμα και κατουριεσε. Εκτος απο αυτα, ολοκληρο σχολειο δεν εχει ουτε μια βρισει... Ενα παιδι να χτυπισει δεν θα μπορει να καθαρισει την πληγη του... επισης αν δεν εχει λευτα μαζι του καπιος θα πρεπει να γινει ζητιανος για να του δωσουν 50 λεπτα να πιει λιγο νερο, αφου δεν εχουμε βρισες.Και βεβαια ειχαμε και τα κλασικα αιτιματα περι εληχης καθηγιτων και βιβλιων κλπ και ειχαμε και αλλα τα οπια δεν εμαθα ποτε. απο αυτα βεβαια το πρωτο μονο ειναι συμαντικο αλλα πιστευω ειναι αρκετα σημαντικο για να δωθει σημασια....Κατι το οπιο δεν εχει γινει εδω και πολα χρονια...
Και σαν να μην εφταναν αυτα.... Στην μεση της καταληψης μαθενουμε οτι ο διευθιντης μας αλλαξε, και ο καινουργιος ειναι γνωστος καθηγιτης στην Ροδο, ο οπιος εχει κατηγοριθει απο δυο μαθητριες και μια μητερα για σεξουαλικη παρενοχληση....


Και για να μην εχουμε παρεξηγισεις, δεν ειμαι υπερ της καταληψης. Δεν εχει κανενα απολυτος νοημα, και γινετε καθαρα για να χασουμε μαθημα. Το καλο ομως ειναι πως εστω και ετσι, θα διωρθοθουν καπια μικροπροβληματα (οχι της παιδιας γενικοτερα αλλα συγκεκριμενων σχολειων)


Ψηφοφορία έγινε στο σχολείο σου? Τα παιδιά που ψήφισαν κατά της κατάληψης?
Μπορεί να έχετε σοβαρά αιτήματα. Αλλά καταλήψεις γίνονταν πάντα, χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που καταφέρναμε ήταν να χάνουμε σχολικές ώρες, λολ...
Αντί να χάνετε σημαντικότατες διδακτικές ώρες, γιατί δεν πάτε κάθε βράδυ έξω από το Υπουργείο να κάνετε μια καθιστική διαμαρτυρία? Καλά στη Ρόδο δν ξέρω που μπορείτε να πάτε. Αλλά σίγουρα η κατάληψη είναι μια ευκαιρία για να χάσετε μάθημα, με την δικαιολογία των σοβαρών αιτημάτων...

εγιναν δυο ψηφοφοριες, στην πρωτη βγηκαν 220 υπερ και 33 κατα και στην επομενη 202 υπερ και 65 κατα. Τωρα για την εγκυροτιτα δεν ξερω..
Δεν νομιζω οτι χασαμε σημαντικοτατες διδακτικες ωρες... Αφου καθε χρονο χανονται... Ειναι οργανομενο ετσι το συστιμα ωστε να περισευουν μερικες βδομαδες να της χασουμε με διαφορους τροπους... Και επαναλαμβανω οτι η καταληψη γινετε καθαρα για να χασουμε μαθημα... Την στιγμη που μονο στο σχολειο μου πανω απο 200 παιδια ψηφισαν υπερ και στην πορεια που ειχε ατομα (και οχι μονο μαθητες) απο ολη την Ροδο ητανε λιγοτεροι απο 200 πιστευω λεει πολλα...






Δεν είναι ότι κανείς δεν πιστεύει στα αιτήματα, αλλά το υπουργείο συνηθισμένο από τις κατάληψης έχει αναπτύξει ένα φοβερό ανοσοποιητικό σύστημα που είτε γίνεται κατάληψη είτε όχι το ίδιο και το αυτό. Από την άλλη ο κόσμος έχοντας στο μυαλό του τι ωραία που ήταν όταν είχαν κατάληψη αλλά και το ποίοι συνήθως ξεκινούν την κατάληψη βγάζουν τα συνηθισμένα συμπεράσματα.

Διευκρίνηση: Δεν υπονοώ ούτε προσπαθώ να υπερασπιστώ την κατάληψη, προσωπικά είμαι 1000% βέβαιος ότι και το 100% των σχολείων να κάνουν κατάληψη για μια ολόκληρη σχολική χρόνια δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό, το πολύ το πολύ ίσως να δημιουργηθεί ένα καλύτερο σύστημα αλλά με ημερομηνία λήξεως.

Νταξει δεν ειναι και κανεις-κανεις, αλλα ποσοι να ειναι αυτοι; Οσο για τα υπολιπα, συμφωνω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

shaman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο shaman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 1,711 μηνύματα.
Η ψηφοφορία εδώ πάντως δείχνει 37 υπέρ και 44 κατά, άρα δεν γίνεται κατάληψη στο στέκι.

Ρε πρέπει να διώξουμε admins και moderators, να μην τους αφήσουμε να μπαίνουν:crazy:. Έχουμε σοβαρά αιτήματα:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LiZardKing69

Νεοφερμένος

Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Αυτα ειναι τα αιτηματα ενος γυμνασιου στο Βολο ετσι οπως δημοσιευτικαν στο press-gr, για ρηξτε μια ματια...

https://bp0.blogger.com/_SwvqahfgyBg/Ry9ixOS3McI/AAAAAAAAGO4/RWO50_QE5PY/s1600-h/31.JPG

Κι εμείς βαριόμασταν το σχολείο, αλλά γενικά αποδεχόμασταν την ιδέα ότι δεν είναι μια ασχολία προαιρετική. Ωστόσο, αποδεχόμαστε την ευθύνη ότι εισάγαμε την ιδέα της κατάληψης στην κοινωνική μας ζωή. Και να: Τα πιτσιρίκια τώρα κλείνουν τα σχολεία έτσι, επειδή βαριούνται το μάθημα. Γιατί μη μου πείτε ότι υπάρχει άλλος λόγος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Προσωπικά πιστεύω πως οι νέοι καλά κάνουν και προχωρούν σε καταλήψεις, αφού -εδώ και χρόνια- τους δίνονται οι αφορμές για να το κάνουν.

Είναι παράλογο να ζητάει ένα παιδί να έχει βιβλία στην αρχή της χρονιάς, για να γίνει σωστά το μάθημά του?
Είναι παράλογο να ζητάει να υπάρχουν καθηγητές στην αρχή της χρονιάς και να μην γίνονται τετράωρα μέχρι τον Νοέμβρη?
Είναι παράλογο να ζητάει το γυμναστήριό του-αν υπάρχει- να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο και όχι ένα τσιμέντο με 2 μπασκέτες και μια οροφή που στάζει?
Είναι παράλογο να ζητάει να υπάρχουν επαρκείς χώροι υγιεινής και όχι χώροι συγκέντρωσης μικροβίων?
Είναι παράλογο να ζητάει το ελάχιστο 5% για την παιδεία προκειμένου να γίνουν όλα αυτά?

Φαίνεται ξανά πως είναι προτιμότερη μια κοιμισμένη νεολαία. Πειράζει που πλέον οι νέοι -πέρα από τα όποια τραβηγμένα αιτήματα- βγαίνουν και απαιτούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους. Και αντί να δούμε γιατί αυτά τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν, αντίθετα τους λέμε τεμπέληδες, λουφαδόρους και αλήτες, γιατί αυτό συμφέρει να προβάλλεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

io-io

Διάσημο μέλος

Η io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,878 μηνύματα.
Προσωπικά πιστεύω πως οι νέοι καλά κάνουν και προχωρούν σε καταλήψεις, αφού -εδώ και χρόνια- τους δίνονται οι αφορμές για να το κάνουν.

Είναι παράλογο να ζητάει ένα παιδί να έχει βιβλία στην αρχή της χρονιάς, για να γίνει σωστά το μάθημά του?
Είναι παράλογο να ζητάει να υπάρχουν καθηγητές στην αρχή της χρονιάς και να μην γίνονται τετράωρα μέχρι τον Νοέμβρη?
Είναι παράλογο να ζητάει το γυμναστήριό του-αν υπάρχει- να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο και όχι ένα τσιμέντο με 2 μπασκέτες και μια οροφή που στάζει?
Είναι παράλογο να ζητάει να υπάρχουν επαρκείς χώροι υγιεινής και όχι χώροι συγκέντρωσης μικροβίων?
Είναι παράλογο να ζητάει το ελάχιστο 5% για την παιδεία προκειμένου να γίνουν όλα αυτά?

Φαίνεται ξανά πως είναι προτιμότερη μια κοιμισμένη νεολαία. Πειράζει που πλέον οι νέοι -πέρα από τα όποια τραβηγμένα αιτήματα- βγαίνουν και απαιτούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους. Και αντί να δούμε γιατί αυτά τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν, αντίθετα τους λέμε τεμπέληδες, λουφαδόρους και αλήτες, γιατί αυτό συμφέρει να προβάλλεται.

Παραλογο δεν ειναι. Αλλα η καταληψη πλεον εχει γινει συνηθεια! Ο,τι και να συμβει, μια ειναι η λυση- καταληψη! Και κανενας δεν ξερει γιατι, και απλα ολοι επωφελουνται! Ας πανε να κανουνε πορειες, ας κανουν αποχες- εκει σε θελω! Ξερεις ποσοι απο αυτους τους 200 στο σχολειο του Κρονου θα εκαναν αποχη? 10? και πολλους λεω! Αυτα τα παιδια ακομα κοιμουνται (δες και το θρεντ της suspiria για την επετειο του Πολυτεχνειου), αλλα τωρα εχουν μαθει να εκμεταλλευονται καταστασεις για να δικαιολογηθουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giovanna

Επιφανές μέλος

Η Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,086 μηνύματα.
Προσωπικά πιστεύω πως οι νέοι καλά κάνουν και προχωρούν σε καταλήψεις, αφού -εδώ και χρόνια- τους δίνονται οι αφορμές για να το κάνουν.

Είναι παράλογο να ζητάει ένα παιδί να έχει βιβλία στην αρχή της χρονιάς, για να γίνει σωστά το μάθημά του?
Είναι παράλογο να ζητάει να υπάρχουν καθηγητές στην αρχή της χρονιάς και να μην γίνονται τετράωρα μέχρι τον Νοέμβρη?
Είναι παράλογο να ζητάει το γυμναστήριό του-αν υπάρχει- να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο και όχι ένα τσιμέντο με 2 μπασκέτες και μια οροφή που στάζει?
Είναι παράλογο να ζητάει να υπάρχουν επαρκείς χώροι υγιεινής και όχι χώροι συγκέντρωσης μικροβίων?
Είναι παράλογο να ζητάει το ελάχιστο 5% για την παιδεία προκειμένου να γίνουν όλα αυτά?

Φαίνεται ξανά πως είναι προτιμότερη μια κοιμισμένη νεολαία. Πειράζει που πλέον οι νέοι -πέρα από τα όποια τραβηγμένα αιτήματα- βγαίνουν και απαιτούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους. Και αντί να δούμε γιατί αυτά τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν, αντίθετα τους λέμε τεμπέληδες, λουφαδόρους και αλήτες, γιατί αυτό συμφέρει να προβάλλεται.

καθολου παραλογο...αμα θελουν παντως καλυτερα γυμναστηρια, δεν ειναι αναγκη να σπανε τα ηδη υπαρχοντα, οπως και να ειναι αυτα!
στο σχολειο που συστεγαζεται με το δικο μου, εχουν μεχρι τωρα 30.000 ευρω ζημια. γενικα, δε βγαινει ακρη ΕΤΣΙ. πρεπει να βρουν λιγο πιο ειρηνικους τροπους, αντι τους καταστροφικους που εχουν.

ειναι μερικα κwλοπ@ιδα.-
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Χάνουν το δίκιο τους όταν κάνουν τέτοιες καταστροφές, συμφωνώ, αλλά και πάλι σε πόσα σχολεία έγιναν αυτές οι καταστροφές που παρουσιάζονται σαν κανόνας? Εδώ στον δήμο μου δεν έσπασε ούτε λάμπα σε όσα σχολεία είχαν κατάληψη. Φυσικά υπάρχουν αυτοί οι ηλίθιοι, φταίει όμως η πλειοψηφία που δεν τους συγκρατεί και προβάλλονται οι βανδαλισμοί που πουλάνε περισσότερο στην τηλεόραση.

edit:
Παραλογο δεν ειναι. Αλλα η καταληψη πλεον εχει γινει συνηθεια! Ο,τι και να συμβει, μια ειναι η λυση- καταληψη! Και κανενας δεν ξερει γιατι, και απλα ολοι επωφελουνται! Ας πανε να κανουνε πορειες, ας κανουν αποχες- εκει σε θελω! Ξερεις ποσοι απο αυτους τους 200 στο σχολειο του Κρονου θα εκαναν αποχη? 10? και πολλους λεω! Αυτα τα παιδια ακομα κοιμουνται (δες και το θρεντ της suspiria για την επετειο του Πολυτεχνειου), αλλα τωρα εχουν μαθει να εκμεταλλευονται καταστασεις για να δικαιολογηθουν.

Και είχαμε καταλήξει πως τα παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη παιδεία από το σχολείο, το σπίτι, την τηλεόραση.

Αν μαθαίναν σωστά τί έγινε στο Πολυτεχνείο, δεν θα καταλαμβάναν μόνο τα σχολεία τους, θα κατεβαίναν και στον δρόμο όπως σωστά λες, θα είχαν απαιτήσεις και από τους καθηγητές τους. Είναι όμως θέμα παιδείας. Αν δεν μαθαίνουν τίποτα ούτε στο σπίτι, ούτε στο σχολείο, πώς περιμένουμε καλύτερη συμπεριφορά από τους νέους χωρίς την σωστή παιδεία??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

BrokenHeart

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Evris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Υπέρ -> Όταν βαριέμαι να κάνω μάθημα & όντως υπάρχει σοβαρός λόγος
Κατά -> Όταν δεν υπάρχει λόγος & δεν βαριέμαι να κάων μάθημα

:P:)

Αυτα ειναι τα αιτηματα ενος γυμνασιου στο Βολο ετσι οπως δημοσιευτικαν στο press-gr, για ρηξτε μια ματια...

https://bp0.blogger.com/_SwvqahfgyBg/Ry9ixOS3McI/AAAAAAAAGO4/RWO50_QE5PY/s1600-h/31.JPG

Κι εμείς βαριόμασταν το σχολείο, αλλά γενικά αποδεχόμασταν την ιδέα ότι δεν είναι μια ασχολία προαιρετική. Ωστόσο, αποδεχόμαστε την ευθύνη ότι εισάγαμε την ιδέα της κατάληψης στην κοινωνική μας ζωή. Και να: Τα πιτσιρίκια τώρα κλείνουν τα σχολεία έτσι, επειδή βαριούνται το μάθημα. Γιατί μη μου πείτε ότι υπάρχει άλλος λόγος.

Μπορεί, γτ ίσως εσύ...τώρα μου μεγάλωσες να έγινες ενήλικας, οπότε τα βλέπεις με άλλο μάτι....Έλα μια μέρα στο σχολείο μου, παρακολούθησε μία μέρα μάθημα....Θα καταλάβεις γιατι βαριέμαι.....

Η απλή συσσώρευση γνώσεων δεν αρκεί πια. Η εκπαίδευση πρέπει να αποκτήσει ποιοτικά κριτήρια μάθησης. Το "Διάβασε - Πες" δεν αρκεί.

Επίσης, πιστεύω ότι έστω και στο Λύκειο, κάποια μαθήματα πρέπει να γίνονται προαιρετικά. Βλ. Αρχαία (3 χρόνια για βασικές γνώσεις αρκούν. Όσοι θέλουν να πάνε παραπέρα, μπορούν...), Θρησκευτικά (είναι δυνατόν να βαθμολογείσαι σε αυτό το μάθημα;; Δλδ τί, βλέπει ΠΟΣΟ χριστιανός είσαι;)
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...S
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Angie_Ann

Διάσημο μέλος

Η Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,330 μηνύματα.
Νομίζω ότι όταν κάποιος αγωνίζεται για μια καλύτερη παιδεία το τελευταίο που πρέπει να κάνει είναι να εμποδίζει την ήδη υπάρχουσα η οποία άσχετα με το πόσο κακή είναι είναι πολύ καλύτερη από καθόλου παιδεία...

Όσο για τις καταλήψεις στα σχολεία γνωρίζοντας από πρώτο χέρι από τα αδέρφια μου τι συμβαίνει πιστεύω ότι το 95% των μαθητών είναι μες την καλή χαρά που βρήκαν έναν τρόπο να χάνουν μάθημα και κάθε άλλο παρά στην βελτίωση της παιδείας σκοπεύουν. Αλλά ακόμα και αυτοί που σκοπεύουν κάτι τέτοιο σίγουρα δεν βρήκαν τον σωστό τρόπο. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους, οι καταλήψεις στα σχολεία ούτε αφύπνιση των νέων δείχνουν ούτε τίποτε...απλώς είναι μία μόδα και τίποτε άλλο που αναμφίβολα δείχνει την σαπίλα την παιδείας στη σύγχρονη Ελλάδα και αντικατοπτρίζει την απαξίωση της από τους νέους.

Ακόμα και αυτή η κουτσουρεμένη παιδεία που μας προσφέρεται είναι καλύτερη από καθόλου παιδεία. Ένα αγαθό που αποκτήθηκε με τόσο κόπο δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καταλήψεις. Δεν σταματάς αυτό που θέλεις να διορθώσεις. Όμως όταν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε την παιδεία και κάνουμε καταλήψεις για ψύλλου πήδημα τι περιμένουμε; Να ενδιαφερθεί η εκάστοτε κυβέρνηση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BrokenHeart

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Evris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Nαι, μόνο που εγώ δε μιλώ για τα προβλήματα της παιδείας.....Λέω πώς γίνεται να μην βαριέσαι με όλα αυτά....
Επίσης, δεν είπα ότι η η "Κατάληψη" είναι σωστός τρόπος. Αν αυτό κατάλαβες.... ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giovanna

Επιφανές μέλος

Η Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,086 μηνύματα.
Χάνουν το δίκιο τους όταν κάνουν τέτοιες καταστροφές, συμφωνώ, αλλά και πάλι σε πόσα σχολεία έγιναν αυτές οι καταστροφές που παρουσιάζονται σαν κανόνας? Εδώ στον δήμο μου δεν έσπασε ούτε λάμπα σε όσα σχολεία είχαν κατάληψη. Φυσικά υπάρχουν αυτοί οι ηλίθιοι, φταίει όμως η πλειοψηφία που δεν τους συγκρατεί και προβάλλονται οι βανδαλισμοί που πουλάνε περισσότερο στην τηλεόραση.

δε ξερω αν πουλανε περισσοτερο στην τιβι, αλλα στο 90% των σχολειων που ακουω (απο μαθητες, αδερφους συμφοιτητων κλπ) γινονται ζημιες, με αποκορυφωμα αυτο εδω το κοντινο μου που χτυπησε 30 χιλιαρικα ζημια και το ειπε η τιβι..
κριμα παντως.

το οτι βαριουνται να κανουν μαθημα δεν ειναι λογος για καταληψη, μιας και ειπωθηκε, το σχολιαζω.

αν καποιος βαριεται να κανει μαθημα δεν κανει καταληψη, αλλα καθεται σπιτακι του και ξυνεται :) αυτο δεν ειναι μεμπτο.

ειναι ομως ασχημο να κλεινεις ενα σχολειο και να απαγορευεις το μαθημα σε αυτους που εχουν ορεξη, δε βαριουνται η τους ειναι αναγκαια...

αν επιλεξω να στειλω το παιδι μου στο ιδιωτικο, θα ειναι ισως ο μονος λογος για τον οποιο θα το κανω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Έχετε καταλάβει πως τα παιδιά βαριούνται να κάνουν μάθημα?

Η παιδεία των τετραώρων και των λειψών βιβλίων προωθεί την μάθηση, ενώ οι μαθητές που προσπαθούν να αντιδράσουν σ' αυτό, με τρόπο δραστικό, θεωρούνται τεμπέληδες? Τα σχολεία είναι χώροι γα μάθηση ή χώροι που διώχνουν τα παιδιά με τις συνθήκες που επικρατούν? Και στην τελική, εικόνα της κοινωνίας που τα μεγαλώνει είναι τα παιδιά και αν οι καταλήψεις γίνονται για να λουφάρουν, ας βρεθεί η ευθύνη στους μεγαλύτερους, στην κοινωνία, την tv που προωθούν τέτοια πρότυπα. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, που δεν το ακουμπάει και δεν θέλει να το αλλάξει κανείς.

Γιατί μας πειράζει που κάποτε βγήκε παραέξω η κατάντια της παιδείας? Είναι καλύτερα να κρατιέται με τα χρόνια κρυμμένη και όλοι να εθελοτυφλούμε.. Κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια πράγματα, κάποτε δεν έπρεπε να γίνει κάτι -light- όπως τώρα? Δεν είναι δυνατόν σε ό,τι κάνουν οι νέοι να είναι λάθος. Κάποτε πρέπει να την κοιτάξουμε αυτή την παιδεία. Έστω και έτσι, τάσσομαι υπέρ της νεολαίας που κινητοποιείται σε αυτό το μπάχαλο. Ακόμη και για λούφα, κάναν κάτι για να ακουστούν επιτέλους.

Τέλος, οι καταλήψεις απ' όσο γνωρίζω αποφασίζονται πλειοψηφικά. Όσο για το αν είχαν αποτελέσματα, μέσα σε 2 βδομάδες τακτοποιήθηκαν οι τρέχουσες ανάγκες των σχολείων, αφού διορίστηκαν καθηγητές και στάλθηκαν βιβλία. Θα φτάναμε Χριστούγεννα αν δεν γινόταν καταλήψεις? Ίσως.

ΥΓ; Και είχαμε και τον συμπαθέστατο κο Στυλιανίδη να λέει πως όλα πλέον τακτοποιήθηκαν, αντί να πει κ ένα συγνώμη. Άξιος διάδοχος θα πω εγώ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The President

Νεοφερμένος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Εμείς σήμερα το ανοίξαμε το σχολείο (σήμερα κλείσαμε τρεις βδομάδες κατάληψης...), ή μάλλον για την ακρίβεια μας το άνοιξαν.... Έκοψαν τις αλυσίδες κλπ κλπ, και μπήκαν μέσα οι καθηγητές και ο νέος μας διευθυντής.

Απ τη μία νιώθω πολύ καλά που επιτέλους άνοιξε, γιατί το είχαν παρατραβήξει, και είχαν διαλύσει και τα πάντα και όλα αυτά χωρίς κανένα λόγο.:iagree:
Απ την άλλη όμως είμαι πολύ αγχωμένη γιατί μεθαύριο μπορεί να γράψουμε Φιλοσοφία και εγώ ακόμα δεν έχω διαβάσει....:(:emm:
Και εννοείται ότι η φιλοσοφία είναι μόνο η αρχή.... Τώρα θα μας ταράξουν στα τεστ και στα διαγωνίσματα...:(:s:!:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Εμεις παλι το κλεισαμε, βγαλαμε 15μελες και τωρα εχουμε κι επισημους υπευθυνους. Απο τη στιγμη παντως που βγαινει υπερ της καταληψης πλειοψηφικα δεν εχουν δικαιωμα οι καθηγητες να μπουν στο σχολειο, παραβιαζοντας την αρχη της πλειοψηφιας. Αλλα τελος παντων...Λες κι αυτοι που διδασκουν γνωριζουν την εννοια της λαοκρατιας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The President

Νεοφερμένος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Εφόσον οι καταλήψεις δεν είναι και τόσο δημοκρατικές, καλά έκαναν οι καθηγητές μας και εισέβαλαν στο σχολείο. Εμ, δεν πήγαινε άλλο. Ειδικά τα περισσότερα παιδιά της τρίτης που φέτος δίνουν και πανελλήνιες είχαν εκνευριστεί πολύ με το θέμα.....

Και αυτή η πλειοψηφία σε εμάς δυστυχώς δεν ισχύει καθόλου.... :(
Στις ψηφοφορίες έρχονταν κυρίως όσοι ήθελαν να παραμείνει κλειστό το σχολείο. Λίγοι από αυτούς που ήταν κατά έρχονταν να ψηφίσουν, γιατί (το ξέρω από συμμαθητές μου) μετά δεν ήθελαν να είναι δακτυλοδεικτούμενοι και να τους λένε φυτά, που θέλουν να κάνουν μάθημα και κάτι τέτοια.... Αφήστε που ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζαμε όσο πήγαινε και χειροτέρευε....

Πάντως ήταν όντως καιρός να ανοίξει το σχολείο μας... Δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο! Μέχρι και ασβέστη έριξαν οι γελοίοι! Γέμισαν όλο το σχολείο!!!:mad:
Ήρθαν οι "ειδικές δυνάμεις" του δήμου για να σουλουπώσουν κάπως τα χάλια μας! Τέτοιες καταστροφές δεν έγιναν ποτέ άλλοτε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Καλα δεν εκαναν, αλλα τελος παντων. Αυτοι που ηταν κατα τελος παντων, ειναι δικο τους προβλημα αν δεν υποστηριξουν την αποψη τους. Κατανοω οτι ειναι δυσκολο καποιες φορες, αλλα η αποχη δεν ειναι λυση.
Τις καταστροφες νομιζω τις καταδικαζουμε ολοι μας. Ευτυχως σε μας δε συνεβη τιποτα τετοιο. Το επισης καλο ειναι οτι μετα απο αυτα ειδα πως τα παιδια εβγαλαν ενα πραγματικα αξιοπρεπες δεκαπενταμελες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Τέλος, οι καταλήψεις απ' όσο γνωρίζω αποφασίζονται πλειοψηφικά.
Αν αποφάσιζαν δηλαδή πλειοψηφικά να γκρεμίσουν το κτήριο θα 'ταν εντάξει; :confused:


Κατά τα άλλα, με κάλυψε το post της Giovannas. Υπάρχει η αποχή (αλλά ξέχασα, μπαίνουν απουσίες) και οι πορείες.


Οι καταλήψεις γίνονται στο "όνομα" της "δημόσιας και δωρεάν παιδείας", αλλά έτσι ωθούν τον κόσμο να στέλενει τα παιδιά σε ιδιωτικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maik85

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο maik85 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Αν αποφάσιζαν δηλαδή πλειοψηφικά να γκρεμίσουν το κτήριο θα 'ταν εντάξει; :confused:

Μόνο αν πρόκειται για ετοιμόρροπα κτίρια!:P Εντάξει, μην το πάμε σε παραλογισμούς.

Επιτρέπεται να γίνεται κατάληψη αν αποφασιστεί πλειοψηφικά. Αλλιώς ο εισαγγελέας θα έπαιρνε με την σειρά τα σχολεία;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top