Στην Ελλάδα το φοιτητιλίκη θεωρείται διακοπές. Είναι μια αλήθεια και να σου πω καλά κάνει καθώς είναι και οι τελευταίες. και στο εξωτερικό είναι άσε που δεν το παραδέχονται .
σπούδασες ποτέ σου?
εάν ναι σε πια σχολή?
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ξενυχτήσει για να προλάβω deadline και για να τελειώσω το διάβασμα των εξετάσεων. Και ΔΕΝ είμαι εξαίρεση.
Βέβαια και στις διακοπές ξενυχτάς οπότε σε καταλαβαίνω
Όμως σε κάθε πράγμα πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο. Δηλαδή οκ πέρνα καλά αλλά ολοκλήρωσε σωστά και τις υποχρεώσεις σου σαν φοιτητής. Εγώ βλέπω μόνο δικαιώματα να ζητιούνται ειδικά από άτομα που δεν ξέρουν για τις υποχρεώσεις που έχουν.
Το να είσαι φοιτητής και να σπουδάζεις, δεν είναι υποχρέωση. Είναι προνόμιο.
Δε χρειάζεται να γίνουμε όλοι επιστήμονες.
Είσαι πολύ απόλυτος. Είναι τόσο μαζικό το κίνημα και δεν μπορεί όλοι να είναι ανεύθυνοι επειδή "ξέρουμε μωρέ πως είναι οι φοιτητές".
Δυστυχώς στην Ελλάδα λίγοι ποσοστιαία λαμόγια καταφέρνουν αν εκφράσουν την άποψη πολλών που ή δεν συμφωνούν ή δεν έχουν άποψη προφανώς γιατί κάνουν διακοπές. Πέρα από τα λαμόγια εξίσου ηλίθιοι είναι και οι τελευταίοι καθώς μέσα στις υποχρεώσεις τους υπάρχει και η προστασία της όλης διαδικασίας.
Δηλαδή οι φοιτητές μας, οι αυριανοί επιστήμονες, εάν μου επιτρέπει το ρομαντικό ύφος, χωρίζονται σε:
- ηλίθια λαμόγια
- αυτοί που δεν συμφωνούν με το κίνημα
- ηλίθιοι τουρίστες δίχως άποψη
Με προσβάλεις. Λογικά είμαι στο 3ο.
A-ha. That figures.
Όμως όταν ο μέσος φοιτητής ψηφίζει ναι στην κατάληψη, για να ξεκουραστεί και λίγο (από τι ρωτώ) νομίζω έχω δικαιώμα ουσιαστικά να θάψω όλο μαζί το φοιτητικό κίνημα, γιατί αυτό αποτελείται από λαμόγια και από αυτούς που άμεσα ή εμέσως υποστηρίζουν τα λαμόγια για την προσωπική τους υπερβολή για λαμογιά.
Και το παραλήρημα συνεχίζεται.
Από προσωπικές στατιστικές, ανακάλυψες ότι ο ηλίθιος τουρίστας δίχως άποψη θέλει να ξεκουραστεί και ψηφίζει ναι στην κατάληψη. (διότι αυτός είναι ο τομέας που πέφτει ο μέσος φοιτητής λογικά)
Αυτό λοιπόν σου δίνει το δικαίωμα να θάψεις το κίνημα που αποτελείται από λαμόγια και αυτούς που τα υποστηρίζουν!
wow
μόλις αποκάλεσες τους μισούς μου γνωστούς λαμόγια, ηλίθιους, τουρίστες, χωρίς γνώμη, ανόητους και ίσως άλλα που αγνόησα.
Όπως είπε ο deadhead_pirate όμως στη προηγούμενη σελίδα:
Στα λέω αυτά όταν υπήρξα η πρώτη κολοβαρέστρα φοιτητής, συμμετείχα σε όλες τις συνελεύσεις μέχρι το τέταρτο έτος και τελείωσα μεταπτυχιακό και σχολή στα χρόνια ακριβώς. Ταυτόχρονα όμως υπήρξα και αμαρτωλός καθώς δεν προσπάθησα αρκετά να προστατέψω την φοιτητική ζωή στο σύνολο αν με καταλαβαίνεις.Κυρίως γιατί μετά από ένα σημείο γιατί συνειδητοποίησα ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μιλήσεις στον κουφό ή αυτόν με τα ακουστικά της κοινωνίας.
Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλώτρια λοιπόν.
Συγχαρητήρια για τη σχολή, το μεταπτυχιακό και τη συμμετοχή.
Τώρα έχωντας βγει στην παραγωγή εδώ και 5 χρόνια, απλά τα βλέπω και με μια ακόμη παράμετρο που ενισχύει την αρνητικότητα μου στο φοιτητικό κίνημα. Αυτή που λέει ότι δεν έχουν ιδέα για την πραγματικότητα που ακολουθεί και ότι για μια ακόμη φορά διατυμπανίζονται αμπελοφιλοσοφίες του κώλου. Και ότι καλό έχουν να προσφέρουν πνίγεται και εξαφανίζεται από τους ίδιους ή από τις συνέπειες των πράξεων τους.
overuled.
Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που δουλεύουν/έχουν παιδιά/είναι προστάτες οικογένειας και άλλα που δε θα κάτσω να αναλύσω γιατί έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν.
Εάν ακούσω κάτι για μειονότητες είσαι φασιστικό γουρούνι διότι αφενώς θέλουν και αυτές προστασία, αφετέρου μιλάς για το φοιτητικό κίνημα στο σύνολο του.
Έτσι είναι η πραγματικότητα και το συντομότερο που θα το καταλάβει κάθε επαναστατημένος φοιτητής (καθένας ξέρει άν το λέω με την καλή ή κακή έννοια) τότε θα έχουμε επιτέλους και τα μεγαλύτερα αποτελέσματα σε αυτό τον τόπο.
μπα, μάλλον παράλληλο κόσμο παρουσιάζεις.
Αλλά αυτά θέλουν μυαλό και ουσία, και όχι φαν φαρ απαγγελία ιστορίας και ίδιων λέξεων ξεσκονίζοντας κάθε φορά το βιβλίο των μεγάλων ιδεολογιών. όχι δλδ που προλαβαίνει να σκονιστεί και ποτέ.
εάν με μυαλό και ουσία εννοείς τις προσβολές και τη προπαγάνδα, θα προτιμήσω το βιβλίο, αν και δεν είναι του στυλ μου.