Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου και το θεωρώ πολύ καλύτερο από το ΑΕΠΠ
Εστιάζεις υπερβολικά στην πρακτική άσκηση. Δεν είμαι κατά των εργαστηρίων, αλλά το θέμα είναι τι χωράει στο πρόγραμμα. Η θεωρία πρέπει να προηγείται. Εργαστήριο χωρίς θεωρητικές γνώσεις είναι παιδική χαρά. Επίσης βάζοντας στο πρόγραμμα πολλές ώρες εγραστηρίου τότε αναγκαστικά εξειδικεύεις τη διδασκαλία σε λιγότερους τομείς.
Στο παν/μιο υπάρχει υπεραρκετός χρόνος για εργαστήρια και πρακτική εξάσκηση.
Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο των εργαστηρίων στα σχολεία, τότε αυτό θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά για όλα τα μαθήματα.
Και ποιος καθορίζει μέχρι πιο επίπεδο η διδασκαλία ενός αντικειμένου θεωρείται εκλαϊκευμένη;

Δηλαδή η διδασκαλία της φυσικής, της χημείας, των μαθηματικών, της βιολογίας, της λογοτεχνείας στο σχολείο δεν είναι εκλαϊκευμένη;
Σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης διδασκόμαστε αυτά που είμαστε σε θέση να μάθουμε.
Επίσης γιατί έχεις ως αποκλειστικό κριτήριο για το πόσο εκλαϊκευμένη είναι η διδασκαλία την ύπαρξη πρακτικής εξάσκησης;
Για εμένα πχ εκλαϊκευμένη διδασκαλία είναι η πρακτική εξάσκηση σε web design/development χωρίς να έχει προηγηθεί διδασκαλία για το ποια είναι τα επίπεδα που έχει ένα δίκτυο υπολογιστών και τι θέση έχει μέσα σε όλα αυτά τα επίπεδα το web design.
Όρεξη για λιώσιμο δε θέλει μόνο ο προγραμματισμός. οκ είναι σημαντικός αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Όρεξη για λιώσιμο χρειάζεται και για να κάτσεις με χαρτί και μολύβι, να μελετήσεις το μαθηματικό υπόβαθρο και τις δομές που χρησιμοποιεί ένας δύσκολος αλγόριθμος και να προτείνεις βελτιώσεις.