Όχι αγαπητέ μου Jack.Σκάτά είναι.Και μήν έχεις καμία αυταπάτη για το αντίθετο. Πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς σε ποιά κατάσταση βρισκόμαστε άν θέλουμε να την αλλάξουμε.We are in deep,deep,shit!!No doubt about that!
Το ελληνικό όνειρο πέθανε,γιατί έγινε πραγματικότητα.Μήν χρυσώνουμε το χάπι,γιατί η πραγματικότητα θα σε προσγειώσει απότομα.
Καταλαβαίνω και ξέρω πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε...και λοιπόν;Τι πρέπει να κάνω κατά την άποψή σου,να τα παρατήσω όλα και να την κάνω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;Ή μήπως να τονίζω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ πόσο σκατά είναι όλα,πόσο μάλλον αν ήμουν "έξω απ'το χορό" (=μετανάστης)!
Εγώ σαν Έλληνας που μένω στη Θεσσαλονίκη δε δέχομαι κανένα χλευασμό,ούτε από Γερμανούς ούτε από "Έλληνες" ούτε από κανέναν και για τίποτα!Είτε είναι η σχολή μου,η δουλειά μου,το σπίτι μου,η πόλη μου,η γειτονιά μου,whatever!
Αυτά είναι και προσπαθώ όσο μπορώ να τα βελτιώσω,γι'αυτό και απαιτώ αν όχι σεβασμό,τουλάχιστον μια ουδέτερη στάση και τη διατήρηση πικρόχολων σχολίων για τον εαυτό σας!
Έχω ένα μαγαζί που τα κουτσοκαταφέρνει,δυστυχώς μου χρωστάνε εδώ κι εκεί κι αυτοί περιμένουν να τα πάρουν κυρίως απ'το Δημόσιο για να με πληρώσουν (το οποίο επίσης δεν πληρώνει) και δεν ξέρω αν και πότε θα πάρω τα δεδουλευμένα μου...όσο μπορώ θα το παλέψω!Τι πρέπει να κάνω δηλαδή,να τα ξεπουλήσω όλα και να σηκωθώ να φύγω;
Να σου πω τι θα γίνει έτσι όπως πάει το πράγμα;Θα μεταναστεύσουν 3-4 εκατομμύρια Έλληνες (όλο δηλαδή το ενεργό εργατικό δυναμικό εκτός απ'τους πολύ βολεμένους,υψηλόμισθους Δ.Υ.,μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λπ. λεφτάδες που κι αυτοί με τη σειρά τους θα καταστραφούν και θα αναγκαστούν να φύγουν ΚΑΙ αυτοί) θα ξεφτιλιστεί όλος ο Ελληνισμός σ'όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με αποτέλεσμα ΚΑΙ αυτοί που θα φεύγουν να έχουν πρόβλημα (μικρότερες απολαβές σε σχέση με άλλους συναδέλφους ίδιων ικανοτήτων λόγω "ανάγκης",χλευασμός,ρατσισμός κ.α.) ΚΑΙ αυτοί που θα μείνουν!Διάβασε το link που ανέβασα προηγουμένως και θα καταλάβεις...