Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος

Ωραία ας αφήσουμε τους εφήβους να κάνουν έρωτα χωρίς να έχουν ιδέα για τίποτα άλλο.
Αν γίνει κάτι να δω ποιον θα κατηγορήσουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομίζω πως στις δύο ή έστω στις τελευταία τάξη του λυκείου είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ενημέρωση.
Στις τάξεις αυτές ενδιαφέρθηκαν, έψαξαν, έμαθαν. Το θέμα είναι να τους μάθεις τι σημαίνει αυτό από μικρά, ώστε να μην το κοροϊδεύουν και το απαξιούν μετά. Κοπέλα 2ας λυκείου φώναξε μες στο μάθημα στη δασκάλα, τι πράγματα είναι αυτά που τους λέει, και είναι απαράδεκτο και μαλακίες, επειδή η καθηγήτρια ήταν μια χαρά άνθρωπος και προσπαθούσε να τους μιλήσει για το μάθημα στο οποίο αναφερόμαστε.
@Silent Walker
Κάπου διάβασα για την ανωριμότητα των αγοριών. Εγώ και μόνο που μιλάω τα κορίτσια της τάξης μου κοκκινίζουν και μου φωνάζουν να μην τα λέω αυτά που λέω. (Αυτά που θα έπρεπε να λένε στο μάθημα που αναφερόμαστε). Εγώ ανωριμότητα λέω που νομίζουν ότι είναι ντροπή να κάνουμε το τελευταίο μάθημα στη φυσική, το οποίο (προς μεγάλη μου απογοήτευση) τελικά δεν κάναμε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
D3xt3r_th3_Tr3ck
Νεοφερμένο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

στο "ανεπτυγμένο" εξωτερικό, διδάσκεται σαν μάθημα εδώ και 20 χρόνια...
meidei
Εκκολαπτόμενο μέλος

Με αυτά που ακούω να συμβαίνουν εδώ γύρω (ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες) , είναι απαραίτητο από την 1η τάξη του γυμνασίου, κι όχι απλή ενημέρωση τύπου αφιερώνω-2-περιόδους-από-το-Χ-μάθημα.Νομίζω πως στις δύο ή έστω στις τελευταία τάξη του λυκείου είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ενημέρωση.
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος

+1.Τα μισά παιδιά της τάξης μας (οχι του τμήματος) είναι τελείως ανώριμα και σκέφτονται πότε θα γίνει κάτι να γελάσουν(ακόμα και στα μαθήματα κατεύθυνσης) και πότε θα χάσουν μάθημα αντι να σοβαρευτούν,και αυτό σε άσχετες καταστάσεις φανταστειται αν μπει τέτοιο μάθημα τι θα γίνεται.Και να φανταστείτε σε κάμποσους μήνες κλείνουν τα 18.δεν υπάρχει ωριμότητα από πλευράς μαθητών για να μπει το μάθημα στα σχολεία...
meidei
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χμ, φαύλος κύκλος. Δεν υπάρχει ωριμότητα για να μπει αυτό το μάθημα στα σχολεία αλλά αυτή η έλλειψη ωριμότητας οφείλεται στην απουσία αυτού του μαθήματος.δεν υπάρχει ωριμότητα από πλευράς μαθητών για να μπει το μάθημα στα σχολεία...
Κάποιος πρέπει να τολμήσει να σπάσει αυτόν τον κύκλο.
nPb
Επιφανές μέλος

garch
Πολύ δραστήριο μέλος

Πολλοι λενε οτι ειμαστε ανωριμοι στο θεμα αυτο και γι'αυτο δεν θα 'πρεπε να το διδασκομαστε, αλλα ισως αυτο να συμβαινει ακριβως επειδη δεν ειμαστε εξοικειωμενοι με αυτο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hurricane
Διάσημο μέλος

Μονολεκτικά, η άπάντησή μου στο ερώτημα, έτσι όπως τίθεται, είναι ΟΧΙ.
Γιατί;
Γιατί πιστεύω πως αυτό που είναι πρώτη και μεγάλη ανάγκη, είναι να μπει μάθημα ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ γενικότερα στα σχολεία...
Αυτό, περιλαμβάνει και τη σεξουαλική υγεία, αλλά φροντίζει να ευαισθητοποιήσει τον μαθητή και σε περισσότερα θέματα σχετικά με την υγεία!
Τι δηλαδή, να ξέρει μόνο για τα ΣΜΝ, προφύλαξη κλπ., και να μην ξέρει για τα ναρκωτικά; για το κάπνισμα; για τους βασικούς κανόνες υγιεινής;
όπως λέει και το υπουργείο υγείας...:
"Η Αγωγή Υγείας αποτελεί την ενδεδειγμένη προληπτική προσέγγιση στο χώρο της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στην παραβατικότητα, στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, στην παχυσαρκία, στην οδική ασφάλεια καθώς και στο ρατσισμό. "
^και όλα αυτά, είναι προβλήματα που έρχονται όλο και περισσότερο στην επιφάνεια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, οπότε, είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να μπει στις αίθουσες αυτό το μάθημα...
Στα χαρτιά, υποτίθεται ότι υπάρχει και ότι διδάσκεται. Βλακείες. Μεγάλο ποσοστό των μαθητών δεν έχει καν ακούσει τον όρο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.