Αυτό που θέλω να πω, είναι πως κι εμείς που πηγαίναμε φροντιστήριο, στην ουσία όλη μέρα ασχολούμασταν με τα μαθήματα. Ας πούμε πως διάβαζες 2-3 ώρες την μέρα, είχες όμως +3 ώρες φροντιστήριο, και σε περίπτωση που δεν ήσουν κοντά βάλε και αρκετή ώρα για τις μεταφορές, μας δίνουν μία μέρα γεμάτη... Γ λυκ

.
Κι εδώ θέλω να διαφωνήσω, γιατί οι "γνώσεις" δεν είναι το σημαντικό (άλλωστε μπορεί κάποιος να χει μάθει τα πάντα από την ύλη και να μην έχει ιδέα τι να γράψει σε ασκήσεις). Κάποιος που ήταν άσσος στην φυσική Β λυκείου, του έρχονταν ρε παιδί μου φυσικά πως να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις, δεν ξεχνούσε να γράψει μονάδες, παρουσίαζε με συνοχή και καθαρότητα τις λύσεις των ασκήσεων, πιστεύω πως θα του φανεί εύκολη η Γ λυκείου στην φυσική. Κι ας μην ξέρει τίποτα από στερεό ή κύματα από προηγούμενες τάξεις, δεν έχει σημασία, οι εξισώσεις αλλάζουν, ο τρόπος λύσης και η παρουσίαση μένει ίδιος (εδώ που τα λέμε, οι εξισώσεις που χουμε να μάθουμε στην Γ λυκ είναι ελάχιστες).
Βέβαια θα συμφωνήσω πως περισσότερη βαρύτητα θα ρίχνει το κορίτσι στην άλγεβρα και στα μαθ κατ (νταξει, θεωρία αριθμών μπορεί να μην ασχοληθεί καθόλου και όλα καλά, όμως διανύσματα χρειάζονται για την φυσική, και τα άλλα δύο κεφάλαια για τα μαθηματικά της Γ λυκ).
Μαθηματικά προτείνω να πάρεις βοήθημα να λύνεις, πρόσεξε, να
λύνεις , όχι να διαβάζεις. Φυσική ίσως να είσαι κομπλέ με τις ασκήσεις του σχολικού, όχι πως εκεί θα σου κανε κακό να είχες βοήθημα,αλλά κακά τα ψέματα, στα μαθηματικά χρειάζεται περισσότερο.
Τώρα, σε ότι αφορά τα φροντιστήρια, η αλήθεια είναι δεν μπορώ να μιλήσω από εμπειρία καθώς πήγαινα κι εγώ σ' ένα απ αυτά, αλλά άποψή μου είναι πως όλα γίνονται με θέληση. Για να σου κάνω έναν παραλληλισμό, ο δρόμος για την επιτυχία έχει ένα "βουνό" ενέργειας που πρέπει να ξεπεράσεις, μετά με τον καιρό γίνεται όλο και πιο στρωτός!

Τα φροντιστήρια κάνουν το βουνό, λοφάκι, με μία έννοια, σε πιέζουν να γ@μηθείς στο διάβασμα και σου βάζουν συγκεκριμένες ασκήσεις γι' αυτόν τον σκοπό. Αυτό είναι το ερώτημα, μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου, να κάτσει 3,4 ή 5 ώρες να διαβάσεις στο γραφείο ουσιαστικά χωρίς να κωλοβαράς, ενώ να μην έχεις πίεση από τρίτους; Επίσης, έχεις έναν συγκεκριμένο στόχο; Ο στόχος να πας καλά στις πανελλήνιες είναι πολύ γενικός, και είναι εύκολο να χάσεις την θέλησή σου. Κ
Το πιο σημαντικό το άφησα για το τέλος. Αν έχεις κενά από προηγούμενες τάξεις, το φροντιστήριο είναι μονόδρομος...