Για να μην απαντάω σε όσους θέλω να απαντήσω ξεχωριστά,θα προσπαθήσω να πω κάποια πράγματα συγκεντρωμένα:
Η ύπαρξη μιας εξαθλιωμένης μερίδας της κοινωνίας,κομμάτι της οποίας δουλεύει χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα ενώ άλλο κομμάτι της είναι καταδικασμένο στην ανεργία,είναι σύμφυτο με τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.Ακούστηκε παραπάνω το επιχείρημα ότι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες δεν δουλεύουν,ώστε να τους "ρουφάει το αίμα" κάποιος καπιταλιστής.Φυσικά και δεν δουλεύουν.Αποτελούν την εφεδρεία του lumpen προλεταριάτου.Χωρίς αυτούς,κανείς δε θα δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί.Είναι η "δικλείδα ασφαλείας":δε θες να δεχτείς τους όρους του εργοδότη?θα καταντήσεις σαν και αυτούς.Γιατί?Γιατί η ύπαρξή τους εξασφαλίζει στον εργοδότη ότι υπάρχουν άνθρωποι πεινασμένοι τόσο που να δεχτούν τους εξευτελιστικούς όρους του.Δεν δέχεσαι να δουλέψεις όπως θέλω εγώ?Ουστ,περιμένουν άλλοι πενήντα και κάποιοι απ'αυτούς είναι τόσο εξαθλιωμένοι ώστε να δεχτούν τους όρους μου.
Αυτή η εξαθλιωμένη μερίδα του πληθυσμού,είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των τωρινών επιπέδων των κερδών των επιχειρήσεων.Κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να ανεχτεί μείωση στα κέρδη του.Και γιατί να το κάνει άλλωστε,αφού αυτός έχει τα ηνία της κοινωνίας?Το είπα και πριν,η ύπαρξη ενός αφέντη προϋποθέτει δούλους.Δούλοι=εξαθλίωση=εγκληματικότητα.Διώχνοντας τους δούλους δεν κάνεις τίποτα,ο αφέντης θα φέρει καινούριους.Τον αφέντη πρέπει να διώξεις.
Αλήθεια,θεωρείτε ότι αν απελάσουμε όλους τους λαθρομετανάστες θα αλλάξει τίποτα?Οι μετανάστες επανδρώνουν όλες τις εξευτελιστικές δουλειές της ελληνικής κοινωνίας.Κάνουν τις δουλειές χωρίς ένσημα,χωρίς ασφάλιση,τις δουλειές που η συμμετοχή σε συνδικάτο ισοδυναμεί σε απόλυση.Αυτές τις δουλειές,δεν δέχονται να τις κάνουν οι Έλληνες.Τι θα γίνει αν διώξουμε τους λαθρομετανάστες?Τα πόστα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα είναι κενά,που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να τα καλύψει.Ο Έλληνας θα πει "εγώ θέλω ένσημα,θέλω ασφάλιση"."Έτσι είσαι?",θα του πει ο εργοδότης "παιδιά,τα κέρδη μου μειώθηκαν,άρα θα πρέπει να γίνουν ορισμένες μαζικές απολύσεις!".Αν τώρα είναι αυξημένη η ανεργία,φανταστείτε τι θα γίνει αν με την απέλαση των "δούλων",πέσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.Και αύξηση της ανεργίας τι σημαίνει?Σημαίνει εκ νέου εξαθλίωση,άνθρωποι χωρίς δουλειά για μήνες,που η πρόνοια αδυνατεί να τους συντηρήσει,οι οποίοι θα δεχτούν τους εξευτελιστικούς όρους του εργοδότη τελικά.Νέο lumpen προλεταριάτο λοιπόν,εγχώριο αυτή τη φορά και νέα εγκληματικότητα.
Θέτω όμως ένα ερώτημα : Άμα αύριο κατεβαίνατε στο κέντρο της πόλης σας και σας την έπεφταν 5-6 αλλοδαποί και σας βίαζαν , θα συνεχίζατε να τα λέτε αυτά?Ή μήπως για όλη σας τη ζωή θα σκεφτόσασταν "οι βρωμο(..) τι μου έκαναν! "?
Πραγματικά,δεν καταλαβαίνω τι αλλάζει.Η σχέση καταγωγής-εγκληματικότητας δεν είναι αιτιολογική.Θα σου θέσω εγώ ένα άλλο ερώτημα.Έστω ότι αύριο έρχεται κάποιος,σε μαχαιρώνει και σε ξεβρακώνει και καταφέρνεις να αναρρώσεις ύστερα από κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο.Αυτός ο τύπος,ήταν αλλοδαπός και φορούσε ένα κόκκινο μπλουζάκι.Γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό θα πρέπει να πυροδοτήσει ρατσισμό εκ μέρους σου εναντίον των αλλοδαπών και όχι εναντίον όσων φοράνε κόκκινο μπλουζάκι?Όση σχέση έχει το πρώτο με την αιτία της εγκληματικότητας,άλλη τόση έχει και το δεύτερο.
Δηλαδή αν ο άλλος μου επιτεθεί,θα με νοιάζει αν είναι αλλοδαπός ή Έλληνας?Αν είναι Έλληνας τι,θα του πω "πάρ'τα ρε πατριώτη και σε καλή μεριά"?
Συσπείρωση ταξική και όχι εθνοκεντρική.Είμαι εργαζόμενος,είσαι εργαζόμενος,στο ίδιο καζάνι βράζουμε,ίδια συμφέροντα έχουμε,δουλεύουμε για το υπερκέρδος άλλων.Προστασία των δικαιωμάτων μας απέναντι στους εργοδότες,οι οποίοι δεν διστάζουν να εξευτελίζουν όσους πέφτουν στην ανάγκη τους.