Fosa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ξέρω αυτά που λες,αλλά το παιδί στο άρθρο τέλειωσε ημμυ κ εργάζεται ως προγραμματιστής τώρα γιαυτό προβληματίστηκα..Kαταρχήν θα έχεις φτύσει αίμα για να τελειώσεις και τα άλλα μαθήματα που δεν πρόκειται να σε ενδιαφέρουν αν θες να γίνεις προγραμματιστής.
Επειτα να ξέρεις οτι τελειώνοντας θα έχεις κενά στην πληροφορική που θα πρέπει να καλύψεις μόνος σου (ενώ σε καθαρές πληροφορικές θα τα έχεις καλύψει -όχι όλα, αλλα τα περισσότερα- μέσα στον κύκλο σπουδών σου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
EpaRon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ξέρω αυτά που λες,αλλά το παιδί στο άρθρο τέλειωσε ημμυ κ εργάζεται ως προγραμματιστής τώρα γιαυτό προβληματίστηκα..
ναι δε σου απαγορεύει κανείς να εργαστείς σαν προγραμματιστής τελειώνωντας ΗΜΜΥ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα ξέρω αυτά που λες,αλλά το παιδί στο άρθρο τέλειωσε ημμυ κ εργάζεται ως προγραμματιστής τώρα γιαυτό προβληματίστηκα..
Όπως γράφει όμως, στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε ίδιες γνώσεις.
Οπότε προετοιμάσου ψυχολογικά και πριν και μετά για πολύ λιώσιμο (πολύ παραπάνω απο ότι έναν πληροφορικάριο)
Fosa
Εκκολαπτόμενο μέλος
mimi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πως ειναι δυνατον να εχουν τις ιδιες γνωσεις?ο ενας σε 5 χρονια πρεπει να μαθει και ηλεκτρολογια ενω ο αλλος σε 4(πληροφορικαριος) ή 5 χρονια(μηχανικος η/υ) ασχολειται μονο με υπολογιστες!Όπως γράφει όμως, στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε ίδιες γνώσεις.
Οπότε προετοιμάσου ψυχολογικά και πριν και μετά για πολύ λιώσιμο (πολύ παραπάνω απο ότι έναν πληροφορικάριο)
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Πως ειναι δυνατον να εχουν τις ιδιες γνωσεις?ο ενας σε 5 χρονια πρεπει να μαθει και ηλεκτρολογια ενω ο αλλος σε 4(πληροφορικαριος) ή 5 χρονια(μηχανικος η/υ) ασχολειται μονο με υπολογιστες!
Λάθος.
Ο ένας σε 5 χρόνια πρέπει να μάθει.
Διαχείριση Ενέργειας (ήπωςτολεν)
Ηλεκτρονικα
Τηλεπικοινωνίες
Hardware
Αυτοματισμούς
Πληροφορική
Ενώ ο άλλος πληροφορική και άντε και Hardware (σε 4 χρόνια)
Ποιος λες να έχει περισσότερες γνώσεις πάνω στην πληροφορική;
Στην καλύτερη περίπτωση, αν κάτσει και ασχοληθεί μόνος του μέσα στη σχολή (γνώσεις παίρνεις, δεν εμβαθύνεις σε αυτές όμως) μπορείς να φτάσεις έναν πληροφορικάριο. Δεν νομίζω όμως οτι γίνεται να τον ξεπεράσεις σε επίπεδο γνώσεων.
mimi
Εκκολαπτόμενο μέλος
τοτε που ειναι το λαθος?στην 2η παρενθεση εννοουσα τους μηχανικους η/υ και πληροφορικης και οχι τους ηλεκτρολογους!τα ιδια λεμε!Λάθος.
Ο ένας σε 5 χρόνια πρέπει να μάθει.
Διαχείριση Ενέργειας (ήπωςτολεν)
Ηλεκτρονικα
Τηλεπικοινωνίες
Hardware
Αυτοματισμούς
Πληροφορική
Ενώ ο άλλος πληροφορική και άντε και Hardware (σε 4 χρόνια)
Ποιος λες να έχει περισσότερες γνώσεις πάνω στην πληροφορική;
Στην καλύτερη περίπτωση, αν κάτσει και ασχοληθεί μόνος του μέσα στη σχολή (γνώσεις παίρνεις, δεν εμβαθύνεις σε αυτές όμως) μπορείς να φτάσεις έναν πληροφορικάριο. Δεν νομίζω όμως οτι γίνεται να τον ξεπεράσεις σε επίπεδο γνώσεων.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Σοζ
mimi
Εκκολαπτόμενο μέλος
ok, δε πειραζει:nono:Α σόρρυ, νόμιζα το πήγαινες οτι μαθαίνουν περισσότερα οι ΗΜΜΥ επειδή κανουν περισσότερα μαθήματα.
Σοζ
mitsos_312
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έτσι είναι στο ΑΠΘ τουλάχιστον.Στο ΕΜΠ έχει πιο πολλούς τομείς!!!
mimi
Εκκολαπτόμενο μέλος
san_zoulapi
Νεοφερμένος
Προσωπικα ξερω οτι θελω να ασχολιθω με τους υπολογιστες αλλα δεν ηξερα τι ακριβως θελω να κανω πανω σε αυτους, αρα και δεν ηθελα να κανω μια ξεκαθαρη επιλογη απο τωρα....Οποτε πιστευω στους ΗΜΜΥ μπορω να δω λιγο πολυ τι παιζει με τα παντα και να ασχολιθω τελικα με αυτο π μ αρεσει κ ταιριαζει περισσοτερο. Γι'αυτο πιστευω πως ειναι η καλυτερη επιλογη και για οποιοδηποτε αλλο π ειναι στη θεση μ......Αυτα!
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδια νομιζω οτι το βλεπετε πολυ απολυτα το ζητημα....Σαφως στη σχολη της πληροφορικης η καταρτιση πανω στον προγραμματισμο ειναι πιο πληρης, ωστοσο στον συγκεκριμενο κλαδο οι γνωσεις προγραμματισμου αποκλειστικα δεν ειναι σχεδον ποτε επαρκεις...Το γνωριζω αυτο επειδη οι γονεις μ ειναι προγραμματιστες και στη δουλεια τους εχουν πολλα τμηματα που απαιτουν π.χ. αρκετες γνωσεις hardware. Ακομα ως εκολαπτομενοι επιστημονες ανθρωποι πιστευω πως ολοι γνωριζετε οτι οσο πιο σφαιρικη ειναι η γνωση που εχει κανεις πανω στο αντικειμενο του τοσο πιο αποτελεσματικος μπορει να εισαι στην δουλεια του. Η σχολη των ΗΜΜΥ προσφερει ενα πολυ μεγαλο φασμα γνωσεων γυρω απο οτιδηποτε εχει σχεση με τους Η/Υ. Αλλωστε το πανεπιστημιο, ειδικα στο συγκεκριμενο κλαδο δεν ειναι σε καμια περιπτωση η τελευταια επιμορφωση που θα εχεις....Οσο δουλειυεις θα μαθαινεις πραγματα....Ασε που βγαινουν συνεχως καινουρια λογισμικα και υλικα....
Προσωπικα ξερω οτι θελω να ασχολιθω με τους υπολογιστες αλλα δεν ηξερα τι ακριβως θελω να κανω πανω σε αυτους, αρα και δεν ηθελα να κανω μια ξεκαθαρη επιλογη απο τωρα....Οποτε πιστευω στους ΗΜΜΥ μπορω να δω λιγο πολυ τι παιζει με τα παντα και να ασχολιθω τελικα με αυτο π μ αρεσει κ ταιριαζει περισσοτερο. Γι'αυτο πιστευω πως ειναι η καλυτερη επιλογη και για οποιοδηποτε αλλο π ειναι στη θεση μ......Αυτα!
Eίναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί.
Στις σχολές επιστήμης υπολογιστών κάνουν και hardware σε ένα βαθμό. Hardware και Software είναι ένα για την επιστήμη των υπολογιστών, δεν μπορείς να τα δεις τελείως ξεχωριστά. Απο εκεί και πέρα στους HMMY θα ασχοληθείς και με μαθήματα πέρα του ενδιαφέροντος σου, πχ low level ηλεκτρονική (δεν την χρειάζεσαι στην πληροφορική, πραγματικά) και low level τηλεπικοινωνίες και ένα σωρό άλλα που απλά θα σε καθυστερήσουν.
Απο την άλλη στις <<καλές>> σχολές πληροφορικής κάνουν μαθήματα που σε βοηθάνε να καταλάβεις και να ασχοληθείς καλύτερα μόνος σου με το αντικείμενο. Προσωπικά έχω διαπιστώσει ελλείψεις στην δική μου σχολή HMMY όσον αφορά τα μαθήματα (αλλα ίσως είναι μόνο στη δική μου σχολή αυτό, δεν ξέρω)
Anarki
Διάσημο μέλος
Αν θέλεις κομπιούτερς μόνο, μην πας ΗΜΜΥ.
έδιτ: γρήγορο πιστόλι ο Eruyomo
san_zoulapi
Νεοφερμένος
Anarki
Διάσημο μέλος
Δεν το λέω ειρωνικά, απλώς πολλοί την έχουν πατήσει.
nfk
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Τωρα πηγα ηδη οποτε δε μπορω να κανω πολλα....Αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να το μετανιωσω....Τι και αν κανω μερικα μαθηματα ασχετα?
Θα κάνεις πολλά μαθήματα άσχετα (αν αντέχεις μικρό το κακό). Και πέρα απο αυτό δεν θα κάνεις και πολλά μαθήματα σχετικά (αυτό είναι ίσως σοβαρότερο).
Δίκιο έχεις σε αυτό με το τηλέφωνο και για την σχολή γενικά. Αλλα το κομμάτι που αφορά τους υπολογιστές θα το κάνεις και σε μια σχολή επιστήμης υπολογιστών. Μπορεί να βρείς όντως πολλά ενδιαφέροντα. Αλλα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με υπολογιστές η ΗΜΜΥ είναι εφιάλτης.
Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις εκεί (μπορείς να πάρεις μεταγραφή σε άλλη σχολή καθαρά πληροφορικής) καλό κουράγιο και καλή τύχη!
Υ.Γ. Ένας απο αυτούς που την έχει πατήσει είμαι και εγώ.
razorbladeDream
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε και τι μ'αυτο??Μπορει τα "παντα" να εχουν σχεση μ'αυτους αλλα μη ξεχνας πως οι θεσεις ειναι παραπανω απο καλυμενες..μονο εκεινους απο το φορουμ που περασαν σε αυτη τη σχολη να υπολογισεις και καταλαβαινεις το τι γινεται..Ασε που ολοι η τεχνολογικη ΗΜΜΥ θελει να περασει..οκ δεν θελω να σε απογοητευσω ομως..καλη διαθεση να υπαρχει,μερακι για την δουλεια..και φυσικα τυχη... ή μαλλον πολυ τυχη..Καλες σπουδες παντως..Τωρα πηγα ηδη οποτε δε μπορω να κανω πολλα....Αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να το μετανιωσω....Τι και αν κανω μερικα μαθηματα ασχετα? Μπορει ακομα και εκει να βρω κατι που να με ενδιαφερει.....Και οι υπολογιστες σημερα εχουν πλεον εφαρμογη παντου οποτε νομιζω πως ειναι λιγο ακυρο να λες πως κατι δεν εχει σχεση μ αυτους. Π.χ. τηλεφωνο μ υπολογιστη εχουν γινει πρακτικα ενα πλεον
Anarki
Διάσημο μέλος
Εσύ είσαι σε καλή κατάσταση, ξέρω άλλους που έχουν ξενερώσει πολύ περισσότερο.Υ.Γ. Ένας απο αυτούς που την έχει πατήσει είμαι και εγώ.
Διάβαζε Δίκτυα Ι και άσε λίγο το φόρουμ@~!#
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 119 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Entropy24
- georgetherrr
- marikakitsou16
- Greg25
- Hased Babis
- VagCr
- sakplat
- thepigod762
- AggelikiGr
- phoni
- Steliosgkougkou
- suuuuiiii
- Hmmytheos
- DiAp
- Νικολινα
- Γιώτα Γιαννακού
- Athens2002
- pavlos1511
- F1L1PAS
- marioushi
- KATIA5
- olakalathapane
- ggl
- Ioanna98
- thenutritionist
- 1234565
- Maynard
- hitmarkerz
- Victorakos
- BilLaKows
- Arvacon
- Geokand54
- nickd6776
- Christos1971
- indecisive
- nastasia8
- sophiaa
- fairyelly
- gregory nub
- fockos
- Unboxholics
- azula
- Alin22
- Nala
- Don25
- Apocalypse
- Joji
- Georgekk
- korlef
- eukleidhs1821
- GeorgePap2003
- Dim36
- bruh_234
- Drglitterstar
- Stergios
- Pierre Bezukhov
- alpha.kappa
- oups
- tsiobieman
- kost28
- KaterinaL
- Ryuzaki
- Nikos05
- Appolon
- Scandal
- Libertus
- vetas
- xmen902
- Lester34
- panosveki
- Jimmy20
- clevercat
- El_
- Mariap.
- Asure
- thecrazycretan
- EiriniS20
- Intruder1
- tosodoulhs12
- dhmm
- Vasiliki Keftedaki
- S1nestro
- vehement
- jul25
- kiyoshi
- iManosX13
- Viedo
- Gtsk55
- Doctorblue
- MarcoReus
- Johnnnn
- Angie_b
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.