Exp95
Νεοφερμένο μέλος

Γενικά πιστεύω ότι το λοχρη της ασσοε για έναν ανεξήγητο λόγο είναι υπερτιμημένο. Τώρα είτε ασσοε είτε Πειραιά πάει κάποιος το ίδιο θα εμβαθύνει στην λογιστική.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
-Merlin-
Νεοφερμένο μέλος

Νομίζω για ασσοε η καλύτερη επιλογή δεν είναι το λοχρη αλλά της οικονομικής επιστήμης. Σε αυτό το τμήμα ουσιαστικά οφείλει η ασσοε το όνομα της. Τώρα αν πέφτει πολύ βαριά η θεωρία μπορείτε να επιλέξετε το χρηματοοικονομικό στο Παπει.
Γενικά πιστεύω ότι το λοχρη της ασσοε για έναν ανεξήγητο λόγο είναι υπερτιμημένο. Τώρα είτε ασσοε είτε Πειραιά πάει κάποιος το ίδιο θα εμβαθύνει στην λογιστική.
Συμφωνω ειμαι δευτεροετής φοιτητης στο τμημα της οικονομικης επιστημης του ΟΠΑ και θελω να πω ότι ειναι ενα εξαιρετικο τμημα με πολλές προοπτικες και πολυ ενδιαφερον για καποιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DestinyGR
Νεοφερμένο μέλος

xxxtolis
Νεοφερμένο μέλος

Φετος δίνω πανελλήνιες.
Το ερώτημα μου είναι ΛΟΧΡΗ η Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής διοικητικής.
Μέχρι τώρα τα πάω πολύ καλά, υπολογίζω σε 17.300 - 18.500 μόρια. Όποτε, καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα έχω πρόβλημα με τα μόρια.
Τώρα,
Κλείνω προς το ΛοΧρη. Όμως:
Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου η λογιστική, αλλά τα χρηματοικονομικα.
Μου αρέσει η Μακροοικονομια, Επενδύσεις, Χρηματαγορές, κλπ.
Έτσι,
1. Θα ήθελα να μου πει κάποιος απόφοιτος του ΛοΧρη, πόση λογιστική θα «φαω» τα πρώτα δυο χρόνια, μέχρι να επιλέξω την κατεύθυνση χρηματοικονομικα.
2. Επίσης, ποια είναι η διαφορά των δυο αντίστοιχων τμημάτων του ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ, δηλαδή υπάρχει διαφορά στο αντικείμενο σπουδών;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
don_vito
Δραστήριο μέλος

Καλησπέρα φίλε ,τα δυο τμήματα είναι πολύ καλά και οι διαφορές τους είναι μικρές .Στο χρήμα πα.πει έχεις 2 υποχρεωτικές λογιστικές και αν θες παραπάνω μετά το 3ο έτος μπορείς να πάρεις επιλογής.Το λοχρη ΟΠΑ είναι επίσης πολύ καλό τμήμα αν και καλύτερα να σου πει κάποιος που είναι εκεί φοιτητής που έχει πιο ολοκληρωμένη άποψηΚαλησπέρα.
Φετος δίνω πανελλήνιες.
Το ερώτημα μου είναι ΛΟΧΡΗ η Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής διοικητικής.
Μέχρι τώρα τα πάω πολύ καλά, υπολογίζω σε 17.300 - 18.500 μόρια. Όποτε, καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν θα έχω πρόβλημα με τα μόρια.
Τώρα,
Κλείνω προς το ΛοΧρη. Όμως:
Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου η λογιστική, αλλά τα χρηματοικονομικα.
Μου αρέσει η Μακροοικονομια, Επενδύσεις, Χρηματαγορές, κλπ.
Έτσι,
1. Θα ήθελα να μου πει κάποιος απόφοιτος του ΛοΧρη, πόση λογιστική θα «φαω» τα πρώτα δυο χρόνια, μέχρι να επιλέξω την κατεύθυνση χρηματοικονομικα.
2. Επίσης, ποια είναι η διαφορά των δυο αντίστοιχων τμημάτων του ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ, δηλαδή υπάρχει διαφορά στο αντικείμενο σπουδών;
Κατά τη γνώμη μου βάλε πρώτο το τμήμα που είναι πιο κοντά στο σπίτι σου γιατί θα γλιτώσεις πολύ κόπο και χρόνο για τα επόμενα 4 χρόνια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 882291
Επισκέπτης

Guest 454371
Επισκέπτης

don_vito
Δραστήριο μέλος

Στην θεωρία συμφωνώ μαζί σου αλλά στην πράξη νομίζω θα τον βολέψει το ΟΠΑ αν μένει βόρειαEγώ θα σου πω να βάλεις το ΠΑΠΕΙ από τη στιγμή που δεν θες καν λογιστική. Ωραίο τμήμα, οργανωμένη γραμματεία. Το θεωρώ μαζί με το ΛΟΧΡΗ της ΑΣΟΕΕ τα καλύτερα στην Ελλάδα, αλλά αφού δεν θες να ασχοληθείς με λογιστικά πάρε του ΠΑΠΕΙ.
Εγώ για παράδειγμα δεν ήθελα και ούτε θέλω να ασχοληθώ με λογιστική αλλά αν έπιανα λοχρη ΟΠΑ θα πήγαινα εκεί
Σκέψου να θέλει 2 ώρες κάποιος να Πάει παπει ,το αποτέλεσμα θα ναι να πατάει μια στο τόσο
Εν τέλη ότι και να αποφασίσει το ίδιο αποτέλεσμα είναι απλώς συζητάμε και τη λεπτομέρεια

cel123
Εκκολαπτόμενο μέλος

Λοχρη ή χρημα παπει; Απ τη μία το ΟΠΑ έχει ίσως καλύτερη φήμη, απ την αλλη το πρόγραμμα του ΠΑΠΕΙ εχει εγκριθεί απ τον CFA και ακούγεται ότι οι καθηγητές ενδιαφέρονται για τους φοιτητές.
Οι απόφοιτοι των δύο πανεπιστημίων θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο σε περίπτωση που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακό σε κάποιο καλό- top πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (π.χ. LBS, LSE κτλ);
Giii
Δραστήριο μέλος

Guest 454371
Επισκέπτης

Guest 882291
Επισκέπτης

θα ηθελα να βοηθησει και μενα καποιος γτ δινω για δευτερη φορα και σκεφτομαι πολυ αυτα τα δυο τμηματα!Θα ελεγα οντως οτι μου αρεσουν πιο πολυ τα χρηματοικονομικα αλλα γνωριζω επισης οτι η λογιστικη εχει παντα περαση οποτε δεν ξερω τι να βαλω ορωτο...απο επαγγελματικη αποκατασταση πως ειναι τα δυο τμηματα κκαι επισης ΄πιο ειναι πιο πρακτικο
Καλησπερα αν σου αρεσει και η λογιστικη και τα χρηματοοικονομικα τοτε πηγαινε στο ΛΟΧΡΗ ΟΠΑ, η λογιστικη εχει τεραστια απορροφηση και ειναι ενας πολυ πρακτικος κλαδος, τα χρηματοοικονομικα απο την αλλη διδασκονται κατα πολυ στο θεωρητικο τους κομματι μεσα στο τμημα.
Εγω αν και φοιτω στο τμημα τα τελευταια 3 χρονια, διαπιστωσα οτι δεν μου αρεσει καθολου η λογιστικη οποτε να γνωριζεις οτι υπαρχουν 4 υποχρεωτικες λογιστικες στο τμημα. Τα 2 πρωτα ετη θεωρουνται εισαγωγικα οπου υποτιθεται μαθαινεις λιγο απο ολα για να ενδυναμωσεις το οικονομικο σου background. Πιο συγκεκριμενα, εχουμε 2 στατιστικες, 2 μαθηματικα, 4 λογιστικες, 3 χρηματοοικονομικες διοικησεις, 1 αγορα χρηματος κ κεφαλαιου, 2 δικαια, 2 εφαρμογες προγραμματισμου, 2 management (ο θεος να τα κανει αυτα management), 2 κλασικα οικονομικα (μακρο μικρο)
Οποτε σκεψου αν θα σου αρεσε να δεις τα γενικα μαθηματα για 2 χρονια. Στο 3ο θα επιλεξεις μεταξυ των δυο κατευθυνσεων λογιστικης/χρηματοοικονομικης. Τωρα για την αποκατασταση δεν μπορω να μιλησω με σιγουρια, ξερω οτι η λογιστικη εχει πολυ μεγαλυτερη απορροφηση απο την χρηματοοικονομικη, πολλοι αποφοιτοι χρηματοοικονομικων καταφευγουν σε καποιο μεταπτυχιακο η δινουν εξετασεις για ορισμενα πιστοποιητικα.
Αυτα οσον αφορα το τμημα, η συμβουλη μου ειναι να επιλεξεις το τμημα με βαση το τι γουσταρεις περισσοτερο και οχι με βαση την απορροφηση
Giii
Δραστήριο μέλος

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες ρωταω για απορροφηση διοτι δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για καλο μεταπτυχιακο...αλλα υπαρχει θεληση για δουλεια για αυτο ψαχνω τμηματα που θα με βοηθησουν στην εξελιξη μου...σκεφτομαι σοβαρα και τα ενστολα εππαγελματα που παντα μου αρεσαν αλλα παντα μου αρεσαν και τα οικονομικα (δινω δευτερη φορα για αυτο θελω να κανω προσεκτικη επιλογη)Καλησπερα αν σου αρεσει και η λογιστικη και τα χρηματοοικονομικα τοτε πηγαινε στο ΛΟΧΡΗ ΟΠΑ, η λογιστικη εχει τεραστια απορροφηση και ειναι ενας πολυ πρακτικος κλαδος, τα χρηματοοικονομικα απο την αλλη διδασκονται κατα πολυ στο θεωρητικο τους κομματι μεσα στο τμημα.
Εγω αν και φοιτω στο τμημα τα τελευταια 3 χρονια, διαπιστωσα οτι δεν μου αρεσει καθολου η λογιστικη οποτε να γνωριζεις οτι υπαρχουν 4 υποχρεωτικες λογιστικες στο τμημα. Τα 2 πρωτα ετη θεωρουνται εισαγωγικα οπου υποτιθεται μαθαινεις λιγο απο ολα για να ενδυναμωσεις το οικονομικο σου background. Πιο συγκεκριμενα, εχουμε 2 στατιστικες, 2 μαθηματικα, 4 λογιστικες, 3 χρηματοοικονομικες διοικησεις, 1 αγορα χρηματος κ κεφαλαιου, 2 δικαια, 2 εφαρμογες προγραμματισμου, 2 management (ο θεος να τα κανει αυτα management), 2 κλασικα οικονομικα (μακρο μικρο)
Οποτε σκεψου αν θα σου αρεσε να δεις τα γενικα μαθηματα για 2 χρονια. Στο 3ο θα επιλεξεις μεταξυ των δυο κατευθυνσεων λογιστικης/χρηματοοικονομικης. Τωρα για την αποκατασταση δεν μπορω να μιλησω με σιγουρια, ξερω οτι η λογιστικη εχει πολυ μεγαλυτερη απορροφηση απο την χρηματοοικονομικη, πολλοι αποφοιτοι χρηματοοικονομικων καταφευγουν σε καποιο μεταπτυχιακο η δινουν εξετασεις για ορισμενα πιστοποιητικα.
Αυτα οσον αφορα το τμημα, η συμβουλη μου ειναι να επιλεξεις το τμημα με βαση το τι γουσταρεις περισσοτερο και οχι με βαση την απορροφηση
Guest 882291
Επισκέπτης

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες ρωταω για απορροφηση διοτι δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για καλο μεταπτυχιακο...αλλα υπαρχει θεληση για δουλεια για αυτο ψαχνω τμηματα που θα με βοηθησουν στην εξελιξη μου...σκεφτομαι σοβαρα και τα ενστολα εππαγελματα που παντα μου αρεσαν αλλα παντα μου αρεσαν και τα οικονομικα (δινω δευτερη φορα για αυτο θελω να κανω προσεκτικη επιλογη)
Το σκεπτικο σου δεν ειναι σωστο, και γενικα μου τα λες καπως περιεργα, σου αρεσει η λογιστικη, τα χρηματοοικονομικα, τα κλασσικα οικονομικα, τα ενστολα επαγγελματα... δεν γινεται να εχεις εφεση σε τοσα πραγματα ταυτοχρονα. Επιλεξε αυτο που θα σου αρεσε να μελετας χωρις να πληττεις. Αυτη ειναι η σωστη επιλογη και οχι τοσο τα ποσοστα αποκαταστασης αποφοιτητων. Οταν εισαι τοπ φοιτητης παιρνεις υποτροφιες και λοιπα χρηματικα επαθλα
Giii
Δραστήριο μέλος

για αρχη ευχαριστω για την απαντηση μου αρεσουν τα ενστολα απλα και τα χρηματοοικονομικα και η λογιστικη και απλα ψαχνομαιΤο σκεπτικο σου δεν ειναι σωστο, και γενικα μου τα λες καπως περιεργα, σου αρεσει η λογιστικη, τα χρηματοοικονομικα, τα κλασσικα οικονομικα, τα ενστολα επαγγελματα... δεν γινεται να εχεις εφεση σε τοσα πραγματα ταυτοχρονα. Επιλεξε αυτο που θα σου αρεσε να μελετας χωρις να πληττεις. Αυτη ειναι η σωστη επιλογη και οχι τοσο τα ποσοστα αποκαταστασης αποφοιτητων. Οταν εισαι τοπ φοιτητης παιρνεις υποτροφιες και λοιπα χρηματικα επαθλα

don_vito
Δραστήριο μέλος

Οικονομικό ΣΣΑΣ τοτε ,όταν αποφοιτήσεις θα σαι αξιωματικος σε μη μάχιμες θέσεις,κοινώς θέσεις γραφείου .για αρχη ευχαριστω για την απαντηση μου αρεσουν τα ενστολα απλα και τα χρηματοοικονομικα και η λογιστικη και απλα ψαχνομαι![]()
Καλά λεφτά για τα ελληνικά δεδομένα ,1000€ το μήνα περίπου καθαρά πρωτος μισθος με αύξηση όσο αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας και οι βαθμοί.
Μετα την αποφοιτηση κανεις και ένα μεταπτυχιακό στα χρηματοοικονομικα αν θες να εμβαθυνεις.
Giii
Δραστήριο μέλος

ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες μπηκα και ειδα και το προγραμμα σπουδων και μου ταιριαζει θα ελεγα...τα μαθηματικα που εχεις διδαχθει ηταν δυσκολα σχετικα?Καλησπερα αν σου αρεσει και η λογιστικη και τα χρηματοοικονομικα τοτε πηγαινε στο ΛΟΧΡΗ ΟΠΑ, η λογιστικη εχει τεραστια απορροφηση και ειναι ενας πολυ πρακτικος κλαδος, τα χρηματοοικονομικα απο την αλλη διδασκονται κατα πολυ στο θεωρητικο τους κομματι μεσα στο τμημα.
paulkin94
Νεοφερμένο μέλος

don_vito
Δραστήριο μέλος

Σε προπτυχιακό επίπεδο δεν θα δεις πολλά μαθηματικά σε κανένα οικονομικό τμημα (με εξαίρεση τα τμήματα στατιστικής)ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες μπηκα και ειδα και το προγραμμα σπουδων και μου ταιριαζει θα ελεγα...τα μαθηματικα που εχεις διδαχθει ηταν δυσκολα σχετικα?
Λογικά ανάλυση 1 και 2 θα διδαχθεις μονο.
Ωστόσο τα μαθήματα στατιστικής είναι must γιατι είναι προαπαιτουμενα για οικονομετρια .
Τελος να ξέρεις ότι υπάρχουν καποια μαθήματα μαθηματικών επιπλεον που είναι επιλογής στο 3ο,4ο έτος τα οποία δεν τα παίρνει σχεδον κανείς γιατί υπάρχουν πολύ ευκολότερα μαθήματα.
Αρα αν θες να φτιάξεις ένα πολυ ποσοτικό background μπορείς να το κάνεις με τα κατάλληλα μαθήματα επιλογής.
Giii
Δραστήριο μέλος

Κοίτα σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων στο παδα 1 χρόνο και ξαναδινω φέτος γτ δεν ενθουσιάστηκα και το βρήκα σαν ευκαιρία τώρα με την καραντίνα να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο!στην λογιστική καλός ήμουν και λέω να αφοσιωθώ σε αυτό τον τομέα γρΣε προπτυχιακό επίπεδο δεν θα δεις πολλά μαθηματικά σε κανένα οικονομικό τμημα (με εξαίρεση τα τμήματα στατιστικής)
Λογικά ανάλυση 1 και 2 θα διδαχθεις μονο.
Ωστόσο τα μαθήματα στατιστικής είναι must γιατι είναι προαπαιτουμενα για οικονομετρια .
Τελος να ξέρεις ότι υπάρχουν καποια μαθήματα μαθηματικών επιπλεον που είναι επιλογής στο 3ο,4ο έτος τα οποία δεν τα παίρνει σχεδον κανείς γιατί υπάρχουν πολύ ευκολότερα μαθήματα.
Αρα αν θες να φτιάξεις ένα πολυ ποσοτικό background μπορείς να το κάνεις με τα κατάλληλα μαθήματα επιλογής.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 103 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- georgekar
- an_gk
- Helen06
- Mechan
- Nikoleta_Giann
- Mathitis_tou_15
- guest24440
- GeorgePap2003
- nilolo
- DimitrisGr7
- BluePot
- MrHeisenberg13
- Nikos05
- ggarg
- asterisx
- Giii
- ΓΙΑΝΝΗΣ61
- ggl
- ag97
- paulkin94
- korlef
- Nala
- tsiobieman
- ioannam
- Tzwrtzina!
- George9989
- Libertus
- Jimmy20
- abc1234
- Gogos13
- Eri0611
- Devid
- Scorpop1
- cel123
- giannhs2001
- Hiyou
- don_vito
- Alexecon1991
- Stelios725
- SlimShady
- Dimitris2001
- Trolling Stones
- Georgekk
- calliope
- CoolCowboy
- KingOfPop
- Jocaste
- alextheo
- JohnGreek
- sweater weather
- Ασαπ
- eri548
- Daydreamer
- mechaniceng
- T C
- Polipolikalos
- sophia_b
- artoula
- milianis
- MarcoReus
- J.Cameron
- Viedo
- Φινεύς
- Λαμπρινηη
- kristinbacktoschool
- lnesb
- Pharmacist01
- Rene2004
- fretoe
- Dr. Gl. Luminous
- Greg1900
- xxxtolis
- mitsakos
- gsk
- tasoss
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.