Κύπρος ή δεύτερη φορά πανελλήνιες;

andromaxh07

Νεοφερμένο μέλος

Η andromaxh07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σε όλους. Έδωσα πανελλήνιες φέτος με στόχο να περάσω στην Ιατρική, όμως με τα μόρια που έχω γράψει (λίγο πιο κάτω από 16.000) δεν πιάνω με τίποτα ούτε το χαμηλότερο τμήμα στην Αλεξανδρούπολη. Έχω κάνει ένα μηχανογραφικό για το τυπικό, αλλά δεν με ενδιαφέρει κανένα από τα τμήματα που πιάνω. Έχω λοιπόν δύο επιλογές: να σπουδάσω στο Ευρωπαικό πανεπιστήμιο της Κύπρου ή να ξαναδώσω. Θα προτιμούσα να σπουδάσω στην Ελλάδα τόσο για το οικονομικό κομμάτι, όσο και για το να "κερδίσω" τη θέση μου στο πανεπιστήμιο επειδή ξέρω ότι θα μπορούσα να τα είχα πάει σαφώς καλύτερα στις εξετάσεις. Ωστόσο με προβληματίζει η αβεβαιότητα της δεύτερης φοράς και το ενδεχόμενο να χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος εξαιτίας μίας ατυχίας ή λόγω ψυχολογίας/άγχους. Επίσης, τα υψηλού κόστους δίδακτρα στην Κύπρο μου προκαλούν ενοχές όσον αφορά τους γονείς μου, αν και με έχουν διαβεβαιώσει ότι μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά και στις 2 περιπτώσεις. Έχω αρχίσει να ανησυχώ επειδή πρέπει να αποφασίσω πολύ σύντομα... Εσείς τι προτείνετε;

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 288 μηνύματα.
Γενικα εγω ειμαι λιγο κατα της 2ης φορας παννεληνιες αφου περνας σε καποιο τμημα με 16 χιλιαδες μορια δηλωσε κατι αλλο πχ φυσικοθεραπεια. Μην κανουμε τις σπουδες αυτοσκοπο αν δεν περασες δηλωσε καποιο αλλο τμημα τοσα υπαρχουν. Αλλιως μπορεις για κυπρο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.900 μηνύματα.
Γεια σε όλους. Έδωσα πανελλήνιες φέτος με στόχο να περάσω στην Ιατρική, όμως με τα μόρια που έχω γράψει (λίγο πιο κάτω από 16.000) δεν πιάνω με τίποτα ούτε το χαμηλότερο τμήμα στην Αλεξανδρούπολη. Έχω κάνει ένα μηχανογραφικό για το τυπικό, αλλά δεν με ενδιαφέρει κανένα από τα τμήματα που πιάνω. Έχω λοιπόν δύο επιλογές: να σπουδάσω στο Ευρωπαικό πανεπιστήμιο της Κύπρου ή να ξαναδώσω. Θα προτιμούσα να σπουδάσω στην Ελλάδα τόσο για το οικονομικό κομμάτι, όσο και για το να "κερδίσω" τη θέση μου στο πανεπιστήμιο επειδή ξέρω ότι θα μπορούσα να τα είχα πάει σαφώς καλύτερα στις εξετάσεις. Ωστόσο με προβληματίζει η αβεβαιότητα της δεύτερης φοράς και το ενδεχόμενο να χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος εξαιτίας μίας ατυχίας ή λόγω ψυχολογίας/άγχους. Επίσης, τα υψηλού κόστους δίδακτρα στην Κύπρο μου προκαλούν ενοχές όσον αφορά τους γονείς μου, αν και με έχουν διαβεβαιώσει ότι μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά και στις 2 περιπτώσεις. Έχω αρχίσει να ανησυχώ επειδή πρέπει να αποφασίσω πολύ σύντομα... Εσείς τι προτείνετε;
Αν εχεις τα 40.000 που θελει η κυπρος πηγαινε.
Τα ιδια ειναι και η αγγλια.
Αν εχεις λιγοτερο απο τα μισα πηγαινε μπρατισλαβα ή ρουμανια...αυτα τα ιδρυματα ειναι ανωτερα της κυπρου αλλα στα αγγλικα.
Η υποθεση των πανελληνιων ξανα δεν ειναι ελπιδοφορα για εκει ψηλα.

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.973 μηνύματα.
Παίδες τι λέτε…. Δεν το περίμενα από εσάς.

Τα πήγες ικανοποιητικα, σημαίνει ότι έχεις βάσεις. Δεν αξίζει να τα παρατάμε με την πρώτη αναποδιά, και οι πανελλήνιες είναι σημαντική μεν, αλλά η μικρότερη από αυτές που θα τύχουν στο μέλλον.

Δες το και σαν ευκαιρία για εσωτερική ανασκόπηση, τι πήγε στραβά, τι μπορείς να βελτιώσεις, να κάνεις πιο μεθοδικά. Είναι κι αυτό στα πλαίσια της ενηλικίωσης ενός ανθρώπου.

Αφίξεις τα δόντια, πες θα τα καταφέρω και δοκίμασε άλλη μια φορά. Βάλε + οδοντιατρική + κτηνιατρική στο παιχνίδι.

Εάν δεν πάει καλά, τότε κοιτα για μια από τις επόμενες επιλογές.:)

Velvet

Νεοφερμένο μέλος

Η Velvet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Η υποθεση των πανελληνιων ξανα δεν ειναι ελπιδοφορα για εκει ψηλα.

Γιατι το λες ? ισα -ισα πολλά τα παραδείγματα που με την δεύτερη προσπάθεια ,πέτυχαν! Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δυσμενής η πρόβλεψη όταν στοχεύεις 'εκεί ψηλά'.

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Καλά ασυζητητί δεύτερη φορά πανελλήνιες. Προσωπικά, φέτος έγραψα δεύτερη φορά πανελλήνιες, 1500 μόρια περισσότερα από την πρώτη φορά (πέρυσι) και περνάω ιατρική που ήταν το όνειρό μου από μικρό παιδί. Δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας με την πρώτη αποτυχία ή αναποδιά, μάλιστα στην ιατρική οι περισσότεροι μπαίνουν με τη δεύτερη ή και την τρίτη φορά πανελλήνιες. Φυσικά και θα ξαναδώσεις, τα μόρια σου είναι ικανοποιητικά και η ανατροπή μπορεί να γίνει με πολύ διάβασμα και αφοσίωση.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.900 μηνύματα.
Γιατι το λες ? ισα -ισα πολλά τα παραδείγματα που με την δεύτερη προσπάθεια ,πέτυχαν! Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι δυσμενής η πρόβλεψη όταν στοχεύεις 'εκεί ψηλά'.
Ναι σωστα ..ειναι δυσκολο να στοιχοιοθετησεις πραγματα οταν υπαρχει η ελπιδα
Η ερευνα σου βασιζεται σε αυτους που το εκαναν ή μηπως ακουσες και αυτους που απετυχαν να το κανουν?
Ξεχασα ομως αυτοι που απετυχαν δεν μιλουν γιατι θεωρουν τον εαυτο τους παρακατιανο.
Αυτο που ζητας εγω το εκανα στον ευατο μου αλλα σταθηκα τυχερος και δεν με απεκλεισε απο την μελετη του περιγυρου μου.
Τα μορια που εχεις πιασει ειναι μορια ικανου για ολα και σκεπτομενου καλα ανθρωπου
Τα μορια που ζητας ειναι αλλους ειδους μορια θελουν και dna καταβολες για να δεσουν .
Ισως μια μελετη στατιστικων βαθμων να σε πεισει.
Αυτα και τελος απο μενα.

Primary Care

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Primary Care αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Εξαρτάται από την επιμέρους βαθμολογία .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια