Κύπρος ή δεύτερη φορά πανελλήνιες;

andromaxh07

Νεοφερμένο μέλος

Η andromaxh07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σε όλους. Έδωσα πανελλήνιες φέτος με στόχο να περάσω στην Ιατρική, όμως με τα μόρια που έχω γράψει (λίγο πιο κάτω από 16.000) δεν πιάνω με τίποτα ούτε το χαμηλότερο τμήμα στην Αλεξανδρούπολη. Έχω κάνει ένα μηχανογραφικό για το τυπικό, αλλά δεν με ενδιαφέρει κανένα από τα τμήματα που πιάνω. Έχω λοιπόν δύο επιλογές: να σπουδάσω στο Ευρωπαικό πανεπιστήμιο της Κύπρου ή να ξαναδώσω. Θα προτιμούσα να σπουδάσω στην Ελλάδα τόσο για το οικονομικό κομμάτι, όσο και για το να "κερδίσω" τη θέση μου στο πανεπιστήμιο επειδή ξέρω ότι θα μπορούσα να τα είχα πάει σαφώς καλύτερα στις εξετάσεις. Ωστόσο με προβληματίζει η αβεβαιότητα της δεύτερης φοράς και το ενδεχόμενο να χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος εξαιτίας μίας ατυχίας ή λόγω ψυχολογίας/άγχους. Επίσης, τα υψηλού κόστους δίδακτρα στην Κύπρο μου προκαλούν ενοχές όσον αφορά τους γονείς μου, αν και με έχουν διαβεβαιώσει ότι μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά και στις 2 περιπτώσεις. Έχω αρχίσει να ανησυχώ επειδή πρέπει να αποφασίσω πολύ σύντομα... Εσείς τι προτείνετε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια