cha0s
Περιβόητο μέλος

Δε με ενδιαφέρει η επάρκεια διδασκαλίας που δίνουν μόνο του Michigan, Cambridge, UCLan. Ενα C2 θέλω απλά να έχω
Το cityandguilds ειναι εύκολο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Για να μπορεί να διδάξει κάποιος οφείλει πάνω από όλα να έχει την καλύτερη δυνατή γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας. Ως Έλληνας native speaker αν έδινες εξετάσεις για κάποιο πιστοποιητικό επιπέδου C2 στα ελληνικά όπου θα εξεταζόσουν στην ορθή χρήση της γλώσσας (γραμματική, συντακτικό, έκθεση, κατανόηση κειμένου κλπ) άνετα θα μπορούσες να διδάξεις ελληνικά σε ξένους. Για να πάρεις ένα τέτοιο πιστοποιητικό όμως θα πρέπει να ξέρεις πώς να γράψεις σωστά λέξεις όπως παρεμπιπτόντως, πότε τονίζονται τα "πως" και "που", αν παίρνει τόνο το "ποιος", ποιοι μήνες έχουν μ και ποιοι όχι (δίνω μερικά παραδείγματα) και να μην λες χοντράδες όπως εξεπίτηδες, από ανέκαθεν, επειδής, πάμε στην Οδός Ερμού κλπ. Και φυσικά να μην γράφεις ρήματα με καταλήξεις όμικρον και ουσιαστικά με καταλήξεις ήτα (το αγοράκη μου). Αν υπήρχε μία τέτοια εξέταση, τότε ναι, θα μπορούσαν Έλληνες απόφοιτοι Λυκείου να διδάξουν "επαρκώς" Ελληνικά σε ξένους. Χωρίς μια τέτοια εξέταση δεν μπορούν (όπως δεν μπορούν και Άγγλοι απόφοιτοι λυκείου να διδάξουν αγγλικά χωρίς το Proficiency).Για να μπορει να διδαξει καποιος οφειλει να εχει καποιες γνωσεις που αποκτουνται μονο στο πανεπιστημιο.
Δεν αναφέρομαι ειδικά σε σένα, το σου είναι γενικό

Εν πάση περιπτώσει, η επάρκεια είναι αυτό που λέει "επάρκεια" και το πτυχίο είναι αυτό που λέει "πτυχίο". Κανένα από τα δύο δεν πιστοποιεί άριστη γνώση της γλώσσας και πολύ λιγότερο ικανότητα διδασκαλίας. Τα καλά φροντιστήρια δεν προσλαμβάνουν καθηγητές επειδή έχουν επάρκεια ή πτυχίο. Προσλαμβάνουν με συνέντευξη στα αγγλικά και γραπτό τεστ όπου φαίνεται αν ο υποψήφιος καθηγητής ξέρει τι του γίνεται ή όχι. Και λαμβάνοντας πάντα υπ' όψην τι άλλες σπουδές έχει κάνει ο υποψήφιος καθηγητής.
Proficiency από Proficiency διαφέρει, όπως και πτυχίο από πτυχίο διαφέρει. Άλλο πράγμα να έχεις πάρει επάρκεια με CPE με βαθμό Α και άλλο να έχεις επάρκεια με UCLAN που το πέρασες στο τσακ. Άλλο να έχεις πάει Αγγλία για CELTA κι άλλο να έχεις ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός των αγγλικών και ξαφνικά να σου έρθει έμπνευση να διδάξεις επειδή δεν βρίσκεις άλλη δουλειά (και η μόνη σου επαφή με αγγλόφωνες χώρες να είναι μέσω του σινεμά).
Ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο θα γνωρίσεις άτομα με CPE/ECPE που δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις τα τέσσερα για να μπεις στην αγγλική φιλολογία. Με τον καιρό θα διαπιστώσεις ότι δεν χρειάζεται να τα μάθεις για να πάρεις ένα 5 και να βγεις - και καλά - πτυχιούχος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kostas Stath
Δραστήριο μέλος

Για να μπορεί να διδάξει κάποιος οφείλει πάνω από όλα να έχει την καλύτερη δυνατή γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας. Ως Έλληνας native speaker αν έδινες εξετάσεις για κάποιο πιστοποιητικό επιπέδου C2 στα ελληνικά όπου θα εξεταζόσουν στην ορθή χρήση της γλώσσας (γραμματική, συντακτικό, έκθεση, κατανόηση κειμένου κλπ) άνετα θα μπορούσες να διδάξεις ελληνικά σε ξένους.
....................................................................................................
Ακόμα και μέσα στο πανεπιστήμιο θα γνωρίσεις άτομα με CPE/ECPE που δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις τα τέσσερα για να μπεις στην αγγλική φιλολογία. Με τον καιρό θα διαπιστώσεις ότι δεν χρειάζεται να τα μάθεις για να πάρεις ένα 5 και να βγεις - και καλά - πτυχιούχος.
ΟΚ επειδή υπάρχει νομίζω θέμα σχετικά με την Αγγλική Φιλολογία vs Επάρκεια , καλύτερα να το λήξουμε εδώ , γιατί δεν έχει νόημα να αποδείξουμε ποιός αξίζει να διδάσκει και ποιός όχι ... Ο καθένας έχει την δική του άποψη και καλά κάνει , το θέμα είναι που θα έχεις επιτυχία ... Απλά από προσωπική μου εμπειρία (επειδή έχω καεί από δήθεν ένα 6-μηνο στην Αμερική τα έμαθα) θα ήθελα να πω ότι εμπιστεύομαι μόνο Αγγλικής Φιλολογίας και ευτυχώς στην πόλη μου υπάρχουν πολλοί του ΑΠΘ ...
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Εγώ θα έλεγα να επιλέξεις τον καλύτερο με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία του, και να μην κρίνεις μόνο από τα χαρτιά. Αλλά ΟΚ επειδή είναι πολύπλοκο το θέμα με πολλές διαφοροποιήσεις (άλλο πράγμα π.χ. να κάνεις ιδιαίτερα και άλλο μάθημα σε φροντιστήριο) ίσως πρέπει να σταματήσουμε εδώ πριν βγούμε εντελώς off topic.Απλά από προσωπική μου εμπειρία (επειδή έχω καεί από δήθεν ένα 6-μηνο στην Αμερική τα έμαθα) θα ήθελα να πω ότι εμπιστεύομαι μόνο Αγγλικής Φιλολογίας και ευτυχώς στην πόλη μου υπάρχουν πολλοί του ΑΠΘ ...
Άλλωστε υπάρχει σχετικό θέμα αγγλική φιλολογία vs επάρκεια για όσους ενδιαφέρονται πάρα πολύ

apostolis_z6_32
Νεοφερμένο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Σας εχω μερικα ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Από φετος το Νοεμβριο θα αρχισει να εξεταζεται το επιπεδο Γ2!!!!!!
διαβαστε εδω: https://paspif.gr/1-2-2/
θα ειναι και αυτο Γ1+Γ2 δηλαδη επιπεδο Γ και θα λειτουργει οπως το Επιπεδο Β!
Και με βλεπω να πηγαινω παλι για κρατικο να παρα το Γ2 που τοσο καιρο θελω![]()
Ευχαριστούμε, Τάσο, για την πληροφορία.

Σου εύχομαι τα καλύτερα.
Υ/Γ
Παραθέτω -επίσης- ένα σχετικό λινκ με τα αναγνωρισμένα πτυχία του ΑΣΕΠ.
https://www.asep.gr/asep/site/home/LC...gmata/prok.csp
peplin123
Νεοφερμένο μέλος

εχει δωσει κανεις αθηνα παλι?..πως ηταν?
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος

Εχουμε καποιο νεο για τα πιστοποιητικα του μαιου;
Manossss!
Νεοφερμένο μέλος

killbill123
Νεοφερμένο μέλος

Manossss!
Νεοφερμένο μέλος

Nina-nana
Διάσημο μέλος

killbill123
Νεοφερμένο μέλος

Manossss!
Νεοφερμένο μέλος

Ιταλικά. Εσύ; Σήμερα βγήκαν τα θέματα![]()
Κι εγώ ιταλικά! Ναι τα είδα τα θέματα και τις απαντήσεις. Πως σου φάνηκαν;;;;;;
Κάθε χρόνο τα ίδια παράπονα για το ΚΠΓ. Απορώ γιατί επιμένετε να το δίνετε...
Φέτος παρά έγινε!
killbill123
Νεοφερμένο μέλος

Manossss!
Νεοφερμένο μέλος

Τα κείμενα στη fase 1 ήταν δύσκολα για μένα αλλά δεν είχα προετοιμαστεί και πολυ καιρό. Σε κάποιον άλλο μπορεί να ήταν εύκολα. Η πρώτη και η τέταρτη άσκηση στο ακουστικό ήταν πολύ γρήγορες!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η ενότητα 1 γενικά ήταν πολύ δύσκολη. Κι εγω τον Μάιο έδωσα το Β2 απλά επειδή είχα συγκεντρώσει πολύ υψηλή βαθμολογία είπα να δοκιμάσω και Το Γ
killbill123
Νεοφερμένο μέλος

Manossss!
Νεοφερμένο μέλος

Και εγώ για τον ίδιο λόγο το έδωσα. Ήταν και η πρώτη φορά που έγινε το επίπεδο Γ και δεν είχαμε και κάποιο past paper για να δούμε το επίπεδο και να προετοιμαστούμε. Ήθελε πολύ καλή γνώση λεξιλογίου. Εύχομαι να έχω πιάσει το 120 αν και είναι δύσκολο αυτό. Τα προφορικά πώς σου φάνηκαν;
Εγώ και το Γ1 να πάρω θα είμαι ευχαριστημένος. Παίζει βέβαια και το Γ2 αλλά αυτό θα το ξέρω όταν βγουν τα αποτελέσματα. Θέλω να πιστεύω ότι το Γ1 είναι σίγουρο βάσει κι αυτών που είδα σήμερα. Στα προφορικά τα πήγα καλά, απλά επειδή εξετάστηκα πολύ αργα έκανα κάποια λάθη βλακώδη λόγω κούρασης. Αλλά με από τα 3 θέματα τα 2 ήταν αρκετά δύσκολα που με ρώτησαν.
killbill123
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.