Με μια ματιά που έριξα στα γρήγορα, είδα να λένε μερικοί "άντε να έχει κρατήσει επαφές με 4-5 άτομα" και αναρωτιέμαι, για παρέες λέμε ή για φιλίες; Γιατί εγώ και στο σχολείο όταν ήμουν 4-5 άτομα που να θεωρώ δικούς μου ανθρώπους, ε, δεν είχα, παρά το γεγονός ότι με πολλούς διατηρούσα φιλικές σχέσεις και κάναμε παρέα. Τι περιμένετε δηλαδή; Να τελειώσει το σχολείο και να μιλάτε με τα 10-15 άτομα που βγαίνατε και σαχλαμαρίζατε όπως παλιά; Φυσικό είναι να μην σας δένουν τόσα πολλά πλέον.
Όταν όμως μιλάμε για πραγματικές φιλίες (εκείνες τις μετρημένες) δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κρατήσουν. Δεν είναι
φιλίες από το σχολείο όπως λέει ο τίτλος, είναι
φιλίες σκέτο. Η παρέα του αδερφού μου σκορπίστηκε στα 4 άκρα της χώρας μετά τις πανελλήνιες, παρ'όλα αυτά και ταξίδια κάνουν για να επισκέπτεται ο ένας τον άλλον και κάθε φορά που μαζεύονται Αθήνα περνάνε μαζί τις διακοπές τους. Φυσικά κι έκαναν καινούργιες γνωριμίες/φιλίες στο παν/μιο, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε από το να διατηρήσουν τις σχέσεις τους.
Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα το παραπάνω, απλώς είναι το πιο οικείο μου. Και την αδερφή της κολλητής μου παρατηρώ, που είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερη, και δεν "έχασε" καμία αληθινή σχολική φιλία.
Αν υπάρχει κάτι πιο βαθύ που να ενώνει τα άτομα από την απλή καθημερινότητα, μια χαρά διατηρούνται οι σχέσεις. Εκτός αν δεν το θέλουν/προσπαθούν τόσο πολύ.