BingoBingi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτό συμβαίνει λόγω ελειπής χρηματοδότισης υποθέτω. Η διαφορά είναι ότι τώρα το πανεπιστήμιο θα καλύπτεται και νομικά άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Αφού θέλουν αγγλικά συστήματα γιατί δεν φέρνουν το σύστημα που έχουν εκεί και βολεύει πραγματικά! Ο αριθμός ταυτότητας φοιτητή, είναι και ο κωδικός για βιβλιοθήκη, ιντερνέτ, σίτιση, κτλ. Έχουν παντού stands που όταν κανείς εγγραφή βάζεις όσα λεφτά εσύ θες, πχ 10 ευρώ. Αυτά χρησιμοποιούνται για να παίρνεις φωτοτυπίες, κάνεις print από το διαδίκτυο, δανείζεσαι βιβλία, κτλ μιας και όπου πας, για να κάνεις κάτι εντος πανεπιστημίου χτυπάς κάρτα και γίνετε αυτόματα η χρέωση!. Βέβαια οι τιμές είναι υπερβολικά χαμηλές και τα 10 ευρώ είναι υπέρ αρκετά για 1 εξάμηνο, αλλά ποτέ δεν ξεμένεις από σημειώσεις, κτλ. Το ότι είναι δημόσιο το πανεπιστήμιο, δεν το βρίσκω κακό να πληρώνω τα αναλώσιμα που εγώ χρησιμοποιώ πχ φωτοτυπίες. Αρκεί όλα τα άλλα να λειτουργούν και όχι ψάχνεσαι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
germ1984
Εκκολαπτόμενο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Να σημειωθεί ότι όλως τυχαίως, οι καθηγητές που φωνάζουν στο Σύνταγμα και οπουδήποτε ενάντια στις αλλαγές είναι αυτής της μορφής...
Είμαστε για γέλια. Αντιπροτείνω να μην αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα για να έχουμε με κάτι να γελάμε. Δεν μας πάει η σοβαρότητα αλλά μόνο το προσωπείο της σοβαροφάνειας, αυτό που φτιάξαμε εδώ και 40 χρόνια της "αλλαγής". Είμαστε τόσο γελοίοι σαν λαός που γελάμε ακόμη και με τις πράξεις μας.

BingoBingi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πόσα πληρώνουν εδώ οι φοιτητές για τα βιβλία και φωτοτυπίες? Εκεί πέρα όταν μπεις στο πανεπιστήμιο σου δίνουν κάθε μήνα και κουπόνια να αγοράσεις τα βιβλία και εξοπλισμό (ΕΑΝ θες) στην μισή τιμή, η στα 2 το 1 δώρο.. κάπως έτσι, δεν τα θυμάμαι και όλα. Επίσης η φοιτητική κάρτα είναι και βιβλιάριο υγείας ταυτόχρονα και τα παίρνεις αυτομάτως την πρώτη ημέρα. Απλά περνάς από το union των φοιτητών να βάλουν μια στάμπα επάνω για να είναι ενεργή η κάρτα.
nPb
Επιφανές μέλος

Τα αγοράζουν με πολύ λιγότερα λεφτά από ότι οι έλληνες φοιτητές όμως! Διάβασε παραπάνω. Και όσο για την δυσκολία καθιέρωσης αυτού του συστήματος, το μόνο που θέλουν είναι κάτι σαν τα τραπεζικά ATM αλλά για το πανεπιστήμιο και συνδεδεμένο με τους φοιτητικούς αριθμούς και καλύτερης ποιότητας κάρτες, κάτι σαν πιστωτικές.
το ξέρω
υπάρχει και στην Ολλανδία αυτό!
μάλιστα με αυτήν την "πιστωτική" κάρτα, η συγκοινωνία είναι δωρεάν για τους Ολλανδούς φοιτητές
λόγω δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου για τα χρόνια σπουδών μου πρέπει να μου έφυγε γύρω στο 1.000 € σε φωτοτυπίες! ...το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο γιατί δεν μου πλήρωσε τις φωτοτυπίες;
BingoBingi
Εκκολαπτόμενο μέλος

το ξέρω
μάλιστα με αυτήν την "πιστωτική" κάρτα, η συγκοινωνία είναι δωρεάν για τους Ολλανδούς φοιτητές
λόγω δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου για τα χρόνια σπουδών μου πρέπει να μου έφυγε γύρω στο 1.000 € σε φωτοτυπίες! ...το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο γιατί δεν μου πλήρωσε τις φωτοτυπίες;
Εγώ το έχω πει, εάν δεν περάσω σε ένα από τα 5 τμήματα που εγώ θέλω φέτος (αμφιβάλω), θα δώσω του χρόνου ξανά (εάν τα καταφέρω) αλλά ταυτόχρονα θα καταθέσω και UCAS για Σκωτία που συνεχίζει να καλύπτει τα δίδακτρα η κυβέρνηση. Η Αγγλία πληρώνεις θες δεν θες. Έτσι ώστε η θα πάω εκεί που γουστάρω στα ελληνικά ΑΕΙ η θα την κάνω μια και καλή.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Να σημειωθεί ότι όλως τυχαίως, οι καθηγητές που φωνάζουν στο Σύνταγμα και οπουδήποτε ενάντια στις αλλαγές είναι αυτής της μορφής...
Θέλω πολύ να ακούσω την τεκμηρίωσή σου για αυτόν τον ισχυρισμό.
το ξέρω
Δε σου φταίει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο για αυτό, μην τρέφεις αυταπάτες ότι αν αρχίσουμε να μιλάμε για ιδιωτικοποιημένη εκπαίδευση θα σου φεύγουν λιγότερα. Το πρόβλημα βρίσκεται στην κακή οργάνωση και διαχείριση όχι στον ίδιο το θεσμό της δημόσιας παιδείας.
Speedy
Δραστήριο μέλος

pennyy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Speedy
Δραστήριο μέλος

BingoBingi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε περίπτωση που το Ν/Σ ψηφιστεί ως έχει, η ΠΟΣΔΕΠ θα αγωνιστεί.
Μα συγγνώμη, δεν ψηφίστηκε?
Πλέον τα κόμματα μυρίστηκαν πόλεμο και ανακοινώνουν ότι αυτού του τύπου συναίνεση που είδαμε στο ψήφισμα του νομοσχεδίου για την παιδεία, θα το βλέπουμε συχνότερα. Ταυτόχρονα ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείετε και κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αν το δούμε από όλες τις πλευρές, εάν δεν το κάνουν, τότε κινδυνεύουν περισσότερο. Δεν είναι μόνο η παιδεία φυσικά.. Εάν δεν κάνω λάθος η ιστοσελίδα που έκανα ποστ πριν indymedia ανακοινώνει εκεί, ότι είναι να κάνουν.. γιαυτο το έβγαλα.
massa
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μα συγγνώμη, δεν ψηφίστηκε?
Eχουν χασει τα λογικα τους ρε.Αντι να μιλανε για την μεγαλυτερη συναινεση ολων των εποχων.κλαμα που πεφτει παντως.
BingoBingi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν πουν να το αποσύρουν το νομοσχέδιο, υποχρεωτικά θα αποσυρθούν όλοι μαζί.. λολ Άρα κοντός ψαλμός αλληλούια
nPb
Επιφανές μέλος

Θέλω πολύ να ακούσω την τεκμηρίωσή σου για αυτόν τον ισχυρισμό.
Να ξέρεις ότι πάντα φωνάζουν και είναι αντίθετοι σε κάθε μεταρρύθμιση καθηγητές που έχουν λερωμένη την φωλιά τους. Η εμπειρία μου έδειξε ότι καθηγητές που εκφράζουν την γενικευμένη αντίθεσή τους, μια απόρριψη κάθε νομοσχεδίου,...κτλ είναι πολύ κατώτεροι των διδακτικών τους περιστάσεων (πιθανόν και των επιστημονικών τους, έχουν 2-5 δημοσιεύσεις μόνο, 0 ερευνητικό έργο, δεν διδάσκουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματός τους, εφόσον όλη τους την μισθωτή θέση, την έχουν αποκλειστικά ως πάρεργο - εικόνα και οι ίδιοι είναι αφοσιωμένοι στον κομματικό αγώνα και απλά με επιπλέον κομματικό "αδιαφανή" μισθό μαζί με του παν/κού δασκάλου ζουν).
Βασίλη θα ήθελα το Ελληνικό δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο να μου πληρώσει τα 1.000 € για τις φωτοτυπίες. Υποτίθεται ότι πληρώνω φόρους ώστε να είναι δημόσιο και δωρεάν. Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ, μου λες;

massa
Εκκολαπτόμενο μέλος

H συναινεση ειναι γεγονος δεν τιθεται θεμα επι τουτου.Φυσικα και ειναι μεγαλη επιτυχια.Το ξέρω εάν δεν συναινέσουν τώρα είναι χαμένοι από πρώτο χέρι, διότι κοινωνικά έχουν αποκλειστεί, το έχω ξαναγράψει. Βέβαια αφού πέρασε, πως γίνετε να το βγάλουν τώρα, μιας και χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες πολλών ετών..
Αν πουν να το αποσύρουν το νομοσχέδιο, υποχρεωτικά θα αποσυρθούν όλοι μαζί.. λολ
Δεν αποσυρεται τιποτα δες την δηλωση διαμαντοπουλου.
BingoBingi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σου προτείνω ένα βιντεοπαιχνίδι!! Το tropicο 4 είναι πραγματικά εκπαιδευτικό με το σύστημα που έχουμε σήμερα!

massa
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ναι αλλά δεν φταίνε αυτοί, δεν μπορείς να κατηγορείς μόνο τους καθηγητές, δημόσιους υπαλλήλους, φοροφυγάδες, κτλ! Αλλά τους πολιτικούς που αυτοί προώθησαν την διαφθορά.. Είναι λίγο ειρωνικό από την άλλη, οι ίδιοι που προώθησαν το σύστημα αυτό, να πλασάρονται ως σωτήρες και εδώ σίγουρα θα υπάρξουν ανατροπές, όμως μην ασχολούμαστε με τον καπνό. Καλύτερα να μην πιάσουμε το θέμα διαφθοράς καθόλου στα δάχτυλα μας.. ας εστιάσουμε στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα.
Σου προτείνω ένα βιντεοπαιχνίδι!! Το tropicο 4 είναι πραγματικά εκπαιδευτικό με το σύστημα που έχουμε σήμερα!
Η διαμαντοπουλου απεδειξε ποσο σοβαρα σκεφτεται την παιδεια και προωθησε καινοτομες αλλαγες.
συνδεση αξιολογησης χρηματοδοτησης το πιο σημαντικο αν με ρωτας.
μπραβο της και στο επιτελειο της.
nPb
Επιφανές μέλος

Ωραια..Η λυση ειναι να τα κοψεις τελειως; Υπαρχουν 250.000 που χρησιμοποιησαν τα βιβλια !
Για τον npb ...
Αφού χρεωκοπήσαμε από αυτές τις μαλακίες...λογικό είναι (αδίκως) να κοπούν όλα αναγκαστικά

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Να ξέρεις ότι πάντα φωνάζουν και είναι αντίθετοι σε κάθε μεταρρύθμιση καθηγητές που έχουν λερωμένη την φωλιά τους. Η εμπειρία μου έδειξε ότι καθηγητές που εκφράζουν την γενικευμένη αντίθεσή τους, μια απόρριψη κάθε νομοσχεδίου,...κτλ είναι πολύ κατώτεροι των διδακτικών τους περιστάσεων (πιθανόν και των επιστημονικών τους, έχουν 2-5 δημοσιεύσεις μόνο, 0 ερευνητικό έργο, δεν διδάσκουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματός τους, εφόσον όλη τους την μισθωτή θέση, την έχουν αποκλειστικά ως πάρεργο - εικόνα και οι ίδιοι είναι αφοσιωμένοι στον κομματικό αγώνα και απλά με επιπλέον κομματικό "αδιαφανή" μισθό μαζί με του παν/κού δασκάλου ζουν).
Πάντα; Δε νομίζεις ότι θα 'πρεπε να είσαι λίγο παραπάνω συγκρατημένος όταν γενικεύεις έτσι; Δε μιλάμε για κάποιον δίκαιο νόμο που απλά ξεβολεύει κάποιους για να έχεις ένα λόγο να το πεις αυτό, αλλά για την ταφόπλακα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Λογικό είναι να αντιδρούν. Το ότι το σύστημα βρωμάει από παντού δεν καταστά οποιαδήποτε αλλαγή του πανάκεια για να τρέξουμε αμέσως να χαρακτηρίσουμε όποιον αντιτίθεται σε αυτή "άχρηστο" και "διεφθαρμένο".
Βασίλη θα ήθελα το Ελληνικό δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο να μου πληρώσει τα 1.000 € για τις φωτοτυπίες. Υποτίθεται ότι πληρώνω φόρους ώστε να είναι δημόσιο και δωρεάν. Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ, μου λες; Δεν είναι θέμα κακής οργάνωσης. Είναι μια μορφή κακού και διεφθαρμένου Ελληνικού δημοσίου.
Για αυτό είπα κακή διαχείριση. Απλά σου λέω τα αίτια μην τα ψάχνεις στον ίδιο το θεσμό αλλά στη διαφθορά όπως λες. Αν έτσι όπως είναι πχ το πανεπιστήμιο μπουν διδακτρα μην περιμένεις ότι πρόκειται να έχεις καλύτερες παροχές, απλά όσοι διεφθαρμένοι ήδη τα παίρνουν, πρόκειται να παίρνουν περισσότερα.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.