Καφετέρια του iSchool ΙΙ

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.816 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.125 μηνύματα.
Ξέρει κανείς τι σημαίνει το σύμβολο oc;
Αν υπάρχει καν δηλαδή και δεν είναι απλώς αποκύημα του μυαλού μου που τα έχει παίξει εξαιτίας του ηλεκτρομαγνητισμού
Αν αναφερεσαι σε φυσικη , κυκλικη κινηση , ξενογλωσο βιβλιο τοτε μπορει να ειναι η γωνιακη επιταχυνση.. αυτη συμβολιζεται με το ελληνικο ''α''
Αυτη εχει συνιστωσες την κεντρομολο επιταχυνση (με αγγλικο a) ως a(k) και την επιτροχιο ή εφαπτομενικη a(ε)
Εγω επειδη δεν καταλαβα ποτε την διαφορα ελληνικου αλφα και αγγλικου εκανα τα δικα μου.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.822 μηνύματα.
Αν αναφερεσαι σε φυσικη , κυκλικη κινηση , ξενογλωσο βιβλιο τοτε μπορει να ειναι η γωνιακη επιταχυνση.. αυτη συμβολιζεται με το ελληνικο ''α''
Αυτη εχει συνιστωσες την κεντρομολο επιταχυνση (με αγγλικο a) ως a(k) και την επιτροχιο ή εφαπτομενικη a(ε)
Εγω επειδη δεν καταλαβα ποτε την διαφορα ελληνικου αλφα και αγγλικου εκανα τα δικα μου.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά είναι αυτό που είπε ο νεαρός νωρίτερα. Δεν έχει να κάνει έτσι και αλλιώς με επιταχύνσεις, για ηλεκτρομαγνητισμό πρόκειται.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.816 μηνύματα.
γαμω το study4exams

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 504 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να εκτυπώσω το ατομικό δελτίο επιτυχίας στις πανελλαδικές;

gazaki voutaniou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η επαγγελματίας αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 114 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
μαγκες, αξιζει το μηχανολογων μηχανικων ή το ηλεκτρολογων και ηλεκτρονικων μηχανικων στο ΠΑΔΑ? ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο και το φυσικο/μαθηματικο του ΕΚΠΑ και δεν εχω ιδεα ποιο θα ηταν καλυτερη επιλογη

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.
μαγκες, αξιζει το μηχανολογων μηχανικων ή το ηλεκτρολογων και ηλεκτρονικων μηχανικων στο ΠΑΔΑ? ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο και το φυσικο/μαθηματικο του ΕΚΠΑ και δεν εχω ιδεα ποιο θα ηταν καλυτερη επιλογη
Τι δουλεια θες να κανεις εχεις σκεφτει? Πληροφοριακα φυσικο και μαθηματικο πας για καθηγητης εκτος αν κανεις switch σε πληροφορικη (κωδικας, ai, κλπ) η ερευνα δηλαδη διδακτορικο. Ενω σε ηλεκτρολογων πας σε πιο εφαρμοσμενα πραγματα οπως κατασκευες κλπ ειναι πολυτεχειακη σχολη. Για μηχανολογων παδα δεν ξερω τι ακριβως κανεις αλλα ξερω οτι στο εμπ οι ημμυ καλυπτουν τους μηχανολογους και εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα απλα εχουν εξτρα το κομματι της πληροφορικης (software+hardware).

gazaki voutaniou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η επαγγελματίας αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 114 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Τι δουλεια θες να κανεις εχεις σκεφτει?
οι επαγγελματικες προοπτικες των πολυτεχνειων μου φαινονται πολυ πιο ελκυστικες (ειδικα πχ βιομηχανια ενεργειας κλπ) αλλα ακουω παντου οτι το πτυχιο του ΠΑΔΑ δεν εχει τοσο ""κυρος"" λογω του οτι ειναι πρωην ΤΕΙ

nearos

Επιφανές μέλος

Τι δουλεια θες να κανεις εχεις σκεφτει? Πληροφοριακα φυσικο και μαθηματικο πας για καθηγητης εκτος αν κανεις switch σε πληροφορικη (κωδικας, ai, κλπ) η ερευνα δηλαδη διδακτορικο.
Εχεις μια τάση να δαιμονοποιείς την φυσική και τα μαθηματικά λέγοντας την άχρηστη και πως η μόνη προοπτική για αυτές τις σχολές είναι καθηγητιλίκι.
Δεν υπάρχει πιο δυνατό πτυχίο απο αυτό του φυσικού και του μαθηματικού, με ενα εκ των δύο πιάνει ΌΛΕΣ τις θετικές επιστήμες, από ιατρική φυσική εως και οικονομικά.
Μόνο με φυσική κάνεις
• Καριέρα στην Επιστημονική Έρευνα.
• Καριέρα στην Αστρονομία.
• Καριέρα στην Υγεία.
• Καριέρα στη Μηχανική.
• Καριέρα στην Ενέργεια.
• Καριέρα στην Τεχνολογία.
• Καριέρα στη Γεωφυσική και Μετεωρολογία.
• Καριέρα στην Εκπαίδευση.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.
Εχεις μια τάση να δαιμονοποιείς την φυσική και τα μαθηματικά λέγοντας την άχρηστη και πως η μόνη προοπτική για αυτές τις σχολές είναι καθηγητιλίκι.
Δεν υπάρχει πιο δυνατό πτυχίο απο αυτό του φυσικού και του μαθηματικού, με ενα εκ των δύο πιάνει ΌΛΕΣ τις θετικές επιστήμες, από ιατρική φυσική εως και οικονομικά.
Μόνο με φυσική κάνεις
• Καριέρα στην Επιστημονική Έρευνα.
• Καριέρα στην Αστρονομία.
• Καριέρα στην Υγεία.
• Καριέρα στη Μηχανική.
• Καριέρα στην Ενέργεια.
• Καριέρα στην Τεχνολογία.
• Καριέρα στη Γεωφυσική και Μετεωρολογία.
• Καριέρα στην Εκπαίδευση.
Καθολου αχρηστη δεν ειναι το αναποδο αλλα στην ελλαδα δυστυχως αυτοι που ασχολουνται σε ερευνα ειναι μετρημενοι στα δακτυλα ειναι δυνατο πτυχιο. Επισης στο φορουμ εχω ξαναδιαβασει οτι τα μαθηματικα του 3ου και 4ου ετους του τμηματος των μαθηματικων δεν χρειαζονται καπου και οτι ειναι σαν να σου λεει οτι το ελληνικο κρατος θελει τα μαθηματικα για να ζει ο κοσμος των φροντιστηριων (δεν το εχω πει εγω αυτο). Απλα αν θες να ξεφυγεις απο καθηγητης εκτος αν πας για ερευνα καλο ειναι να το γυρισεις προς πληροφορικη πχ data science ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος μαθηματικος θα εισαι που το κανει.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.125 μηνύματα.
Μεγαλο το κόλλημα μαγκισα
Η φυσικη και τα μαθηματικα ειναι βαριες επιστημες και η μηχανολογια και ηλεκτρολογια ειναι βαριες τεχνες που χρησιμοποιουν αυτες οι επιστημες.
Αν εχεις ερωτα με τις επιστημες η ενασχοληση σου με αυτες στις τεχνες δεν θα ειναι τοσο βαθια και δεν θα σε καλυψουν...θα αφησουν κενα.
Αν δεν εχεις ερωτα τοτε οι τεχνες θα σου προσφερουν μια πιο ανετη επαγγελματικη αποκατασταση και δεν θα στεναχωρηθεις ποτε απο δουλεια.
Ειδικα τους ηλεκτρολογους τους τραβανε απο το μανικι προ πτυχιου για να πιασουν στασιδι.
Τωρα εσυ ως κοριτσακι μαλλον προς ηλεκτρολογα σε ταιριαζει... αυτοι ειναι λιγοτερο ''μουτζουριδες''..εμενα με τραβα η μηχανολογια.
Δυστηχως αυτες οι υπεροχες επιστημες δυστηχως δεν εχουν και τρελη ανταποκριση στην χωρα των εισαγομενων εφαρμογων οπως ειναι η ελλαδα...
και τα 930€ ΠΕ του δημοσιου χωρις ελπιδα αυξησης ειναι μαραζι.
Θα ελεγα λοιπον αν τελικα θες μαθηματικα και φυσικη δες προς σεμφε εφαρμογων (αν φτανουν τα μορια) γιατι εκει θα εχεις και μια συμπαρασταση του ΕΜΠ και ΤΕΕ.

Ναι πραγματι η φημη του πτυχιου ΕΜΠ ειναι πιο βαρια του Παδα για ιστορικους κυριως λόγους.
Η ελληνικη αγορα των εφαρμογων ομως σεβεται πιο πολυ το Παδα λογω της ''ιστορικης του πρακτικοτητας''
Ειναι αυτο που λενε οι κυβερνοντες ''συνδεση πανεπιστημιου με την αγορα''
Οι εργασιες που προσφερουν αυτες οι τεχνες ειναι ελπιδοφορες και αυξανομενες και αρχιζεις καπου απο τα 1200€.
Λοιπον δωσε τις εξετασεις σου με καθαρο μυαλο και μετα αναλογα ποσο γεματο ειναι το καλαθι αποφασιζεις και τα ξαναλεμε.
Καλη επιτυχια

gazaki voutaniou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν εχεις ερωτα με τις επιστημες η ενασχοληση σου με αυτες στις τεχνες δεν θα ειναι τοσο βαθια και δεν θα σε καλυψουν...θα αφησουν κενα.
Αν δεν εχεις ερωτα τοτε οι τεχνες θα σου προσφερουν μια πιο ανετη επαγγελματικη αποκατασταση και δεν θα στεναχωρηθεις ποτε απο δουλεια.
νομιζω η επαγγελματικη αποκατασταση πρεπει να μπαινει σε προτεραιοτητα ανεξαρτητως της καυλας που εχει καποιος για τη ταδε επιστημη. δλδ τι να τον κανω τον ερωτα αμα δεν εχω δουλεια LOL. χιλια ευχαριστω παντως για την απαντηση σου, θα το σκεφτω στα σοβαρα το παδα 🙏☕

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 5.338 μηνύματα.
@Samael

Μηχανογραφικο ποτε φτιαχνετε ; Αν ειναι μετα τις πανελληνιες περιμενε πρωτα να δωσεις για να αποφασισεις με περισσοτερη ηρεμια

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

νομιζω η επαγγελματικη αποκατασταση πρεπει να μπαινει σε προτεραιοτητα ανεξαρτητως της καυλας που εχει καποιος για τη ταδε επιστημη. δλδ τι να τον κανω τον ερωτα αμα δεν εχω δουλεια LOL. χιλια ευχαριστω παντως για την απαντηση σου, θα το σκεφτω στα σοβαρα το παδα 🙏☕
Μπα οχι καλη μου σταμπουκαλεμενη..
Θα πρεπει να συμβαδιζει καπως το επαγγελμα και τα χρηματα με τις αισθησεις του θελω και μ'αρεσει. Διαφορετικα υποφερεις και μαραζωνεις.
Το καλο με την ηλεκτρολογια μηχανολογια και την φυσικη ειναι οτι μπορει να κανεις φυσικομαθηματικες προεκτασεις που θα σε γεμιζουν.
Και πολυ σωστα λες τι να κανω την ομορφια αν δεν εχω ουτε μακαρονια.
Ναι η ηλεκτρομηχανολογια εχει πολλα μακαρονια ...εχει και τορτελινια και μπασματι.
Α σημερα εγινε και με φεκ το παδα ισο με το εμπ ως προς δικαιωματα ΤΕΕ και αντιστοιχίες.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.496 μηνύματα.
Ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση δυστυχώς οι σχολές μηχανικών υπερτερούν αρκετά.
Γενικά είναι καλά τμήματα, αν ασχοληθείς θα μάθεις αρκετά. Αρκεί να γουστάρεις να ασχολείσαι όμως και με projects. Εαν είσαι εντελώς του θεωρητικού θα υποφέρεις λίγο σε κάποια μαθήματα που είναι πιο "πρακτικά".

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να εκτυπώσω το ατομικό δελτίο επιτυχίας στις πανελλαδικές;
Αυτο το ατομικο δελτιο επιτυχιας πανελληνιων δεν το ξερω.
Αν εννοεις την βεβαιωση συμμετοχης στις πανελληνιες που εχει μεσα και τους βαθμους τοτε αυτη εκδιδεται απο το λυκειο που δηλωσες και μετα την ανακοινωση των βαθμων..τοτε τους ανοιγει το υπουργειο την πλατφορμα .
Αν θελεις για προηγουμενο έτος τοτε νομιζω τα λυκεια την εχουν τυπωμενη και φυλαγμένη απο τοτε να την παρεις....(ελπιζω).

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 504 μηνύματα.
Αυτο το ατομικο δελτιο επιτυχιας πανελληνιων δεν το ξερω.
Αν εννοεις την βεβαιωση συμμετοχης στις πανελληνιες που εχει μεσα και τους βαθμους τοτε αυτη εκδιδεται απο το λυκειο που δηλωσες και μετα την ανακοινωση των βαθμων..τοτε τους ανοιγει το υπουργειο την πλατφορμα .
Αν θελεις για προηγουμενο έτος τοτε νομιζω τα λυκεια την εχουν τυπωμενη και φυλαγμένη απο τοτε να την παρεις....(ελπιζω).
ναι θελω για το 24 που εδωσα , ελπίζω να το έχουνε

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

ναι θελω για το 24 που εδωσα , ελπίζω να το έχουνε
ναι θα το εχουνε.
κοιτα εχουν καθε χρονο πχ 80 παιδια..τυπωνουν 80 χαρτια και τα βαζουν σε ενα ντοσιε καπου και σε περιμενουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια