ο τολμων νικα (αυτο για το θαρρος και το θρασος)
αν νιωθεις οτι απειλεισαι τι να σου πω,στειλε μηνυμα στους διαχειρηστες για ασυλο και προστασια (λολ)
δεν το θεωρω ακραιο απο την στιγμη που ειναι προφανες οτι το θεμα του ασυλου εχει ξεφτιλιστει και ειναι η πλεον διαστρεβλομενη (μαζι με την εννοια της δημοκρατιας) εννοια σημερα στον χωρο του πανεπηστημιου
Το θάρρος με το θράσος έχουν τη διαφορά πως το ένα προκαλεί, και άρα δεν είναι για καλό.
Να απειλούμαι; Όχι, γιατί δεν είχα σκοπό να σε εγκαλέσω γι αυτά που είπες. Το "μην πείτε τίποτα γιατί θα φάτε αναφορά" όμως είναι απειλή όσο κι αν το διακωμωδείς.

Δεν το θεωρείς. Προφανώς δεν το θεωρΕΙΣ, αφού εσύ το πιστεύεις. Εγώ σου είπα πως δε σκέφτεσαι ότι άλλοι μπορεί να το θεωρούν ακραίο.
μονο εγω βλεπω τα σπασμενα και τους κουκουλοφορους στο πανεπιστημιο ??
μονο εγω βλεπω οτι πετανε πετρες με κουκουλες και κρυβονται μεσα για να μην τους πιασουν??
μονο εγω βλεπω να σπανε μεσημεριατικα μπροστα στα ματια μου τζαμια,αυτοκινητα,να μπαινουν και να γαμανε εγκαταστασεις και κτηρια σχολων αλλα αν τους δουν "μη τυχον και τολμησετε να φωναξετε την αστυνομια γιατι εχουμε ασυλο??σπαμε καιμε καταστρεφουμε γιατι εκφραζουμε την ιδεα μας" ???
Όχι, έχουμε κι εμείς ματάκια. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δε συνιστά λόγο για κατάργηση του ασύλου.
Ο νόμος αυτή τη στιγμή λέει πως εάν τελείται αδίκημα κατά της ζωής η αστυνομία μπορεί να επέμβει με εντολή εισαγγελέα, και πως το άσυλο μπορεί να αρθεί υπό άλλες συνθήκες με απόφαση συγκλήτου, πρώτα ομόφωνα, έπειτα με πλειοψηφία, και τέλος με απόφαση τριμελούς επιτροπής (πρύτανης, αντιπρύτανης, φοιτητής).
Αν κι αυτά δε σου αρκούν, μπορείς να προτείνεις κάποια αλλαγή στη νομοθεσία που θα επιτρέπει πιο άμεση επέμβαση της αστυνομίας, κι αυτό πάλι είναι συζητήσιμο, αλλά η κατάργηση του ασύλου, και υπερβολίκη είναι, και αναίτια.
επαναλαμβανω , στο τοσο ταπεινο και υπαναπτυκτο πανεπηστημιο Cornell στο Ithaca στην Νεα Υορκη δεν υπαρχει ασυλο και παει για φουντο (google it---->
https://lmgtfy.com/?q=cornell+university+ithaca+ranking)
Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάς μόνο στο πανεπιστήμιο Cornell, υπάρχουν κι άλλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ που είναι υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη από τα ελληνικά.
Υπάρχει σφάλμα εδώ στη λογική σου, γιατί δεν είναι το άσυλο η μόνη ειδοποιός διαφορά των ελληνικών πανεπιστήμιων από τα πρωτοκλασάτα των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
εκτως αυτου δεν θυμαμαι να ειπα σε εσενα η σε καποιον αλλο "εχεις αδικο,αυτο που λες δεν στεκει" και καπακι να αρχισα υπερβολες και γελοιοτητες για να τον μειωσω και να φανω εγω ο "μαγκας"
Ούτε εγώ θυμάμαι να το έκανα αυτό.
οσο για το τελευταιο το εχω πει αλλες 2 φορες στην ιστοσελιδα αυτη
ειναι τεραστιο εγκλημα για τον εαυτο σου,την προσωπικοτητα σου και κυριως τεραστια αφελεια να δινεις πραγματικα στοιχεια για τον εαυτο σου ελευθερα στο διαδικτυο,ειτε αυτο ειναι το ονομα σου ειτε η ηλικια σου ειτε αθωα πραματα οπως το που μενεις απλα
το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειμαι 26 ετων και εχω πτυχιο κτηνιατρικης,τιποτα αλλο
Ναι, πρέπει να είσαι στοιχειωδώς υποψιασμένος όταν κινείσαι στο διαδίκτυο, δεν αντιλαμβάνομαι όμως πως αποτελεί έγκλημα για την προσωπικότητα σου να δηλώνεις την ιδιότητά σου, ειδικά εφ' όσον γράφεις με ψευδώνυμο.
Το θέμα είναι όμως πως δηλώνοντας εσύ φοιτητής, εγώ μπορεί να θεωρώ πως ξέρεις τα πράγματα από μέσα από το ίδρυμα, ενώ αυτό δεν ισχύει.
α και αυτο για την περιφρουρηση
εκτως της καθαρα αστυνομιας υπαρχουν οι αρμοδιες ομαδες σεκιουριτι καθως και οι ομαδες περιφρουρησης του πανεπιστημιακου χωρου με αρμοδιοτητες χρησης οπλου ρευματος , γκλοπ , χειροπεδων κλπ οι οποιες λειτουργουν με χρηματοδοτηση του campus και σε συνεργασια με την αστυνομια , κατι το οποιο γινεται στα πανεπιστημια του κοσμου αλλα οι ελληνες φοιτητες εχουν ευαισθητο πωπο και δεν κανει να τους εμποδιζουμε να τα σπανε ελευθερα
Τα security δεν είναι όργανα της πολιτείας.
Έπειτα δεν ξέρω πως θα γίνει να διαθέτει όργανα καταστολής ένα ημιαυτόνομο ακαδημαϊκό ίδρυμα χωρίς αυτά να είναι μέρος της αστυνομίας. Άλλωστε, τον εξοπλισμό που αναφέρεις δεν τον έχει ούτε η δημοτική αστυνομία.
Και γενικότερα, τέτοια σώματα υφίστανται σε χώρες με άλλη νομοθεσία και αρχές. Στην Αμερική που αναφέρεις, το Σύνταγμα δίνει σε κάθε πολίτη δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
Και όπως μου είχε εξιστορήσει παλιότερα καθηγητής σε εκεί πανεπιστήμιο το μόνο που έκαναν οι ομάδες περιφρούρησης ήταν να ελέγχουν τους φοιτητές όταν εισέρχονταν, οι οποίοι στη συνέχεια πήγαιναν και έπαιρναν τα όπλα τους από κάποιους που τα περνούσαν στα κρυφά. Οπότε κι αυτά τα μέτρα δεν ήταν και πολύ αποτελεσματικά εκεί...
Επίσης, θύμισέ μου, γιατί τέθηκε θέμα ασύλου σε μια περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπιστεί και στα πλαίσια του υπάρχοντος νόμου;
------------------------------------------------------------------------------
Λυπάμαι που πρέπει να παραδεχθώ ότι ο fockos είχε δίκιο, αλλά είχε:
https://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=245539
Οι μετανάστες αποφάσισαν πως αφού το κτίριο που τους προσφέρει η πρυτανεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις που τους "υποσχέθηκε", και καθ' ότι θεωρούν ότι δεν προκαλούν και πρόβλημα στα τμήματα της νομικής (αφού στο κτίριο δε γινόταν μάθημα) δεν πρέπει να αποχωρήσουν.
Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση πάντως ήταν οι υπερβολικές αντιδράσεις των πολιτικών που αναφέρονται παρακάτω:
Η Διαμαντοπούλου θεωρεί πως δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, αλλά ένα μήνα τώρα δεν την είδα να κόβεται για την άλλη κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

Και η ΝΔ μιλάει για διασυρμό της χώρας που η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμποδίσει. (no comment here)