Επειδή έχω περάσει την διαδικασία και όταν βλέπω και άλλα παιδιά στην ίδια θέση νιώθω πως πρέπει να βοηθήσω λέγοντας την γνώμη μου, έχω να σου πω πως πρέπει να κάνεις αυτό που νιώθεις για να μην το σκέφτεσαι αργότερα.
Στην Ιατρική ΑΠΘ όταν εδωσα εγώ ήταν αν θυμάμαι καλά περίπου ήταν περίπου 5 θέσεις για εμάς τους οδοντιατρους και δίναμε περίπου 7-10 ατομα. Όλοι οι υπόλοιποι (δυστυχώς και οι νοσηλευτές κατατάσσονται εδω) δίνανε για τις υπόλοιπες 18(?) περίπου θεσεις. (γύρω στους 100 υποψήφιους)
Έχω συμφοιτητές νοσηλευτές - πλέον και φοιτητές ιατρικής που κατάφερναν και το συνδύαζαν με δουλειά. Πιο συγκεκριμένα, θυμάμαι μια συνάδελφο έτρεχε από το ωράριο της στην κλινική σαν νοσηλεύτρια να προλάβει το μάθημα στην άλλη κλινική. Και καταφέρνει ακόμα να το κάνει και στο τελευταίο έτος. Και παράλληλα διάβασμα. Πράγματικα αξια θαυμασμου με απίστευτο κουράγιο. Θέλω να πω ότι γίνεται. Και η νοσηλευτική ειναι μεγάλο ατού οταν σπουδάζεις ιατρικη. Κατέχεις ήδη αρκετές γνώσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινή πράξη.
Είναι αξιεπαινες οι κ προσπάθειες που έχεις κάνει ως τώρα. Οπότε αν το έχεις κάπως στο μυαλό σου το όλο σενάριο (ξέρεις και ειδικότητα που θα σε ενδιέφερε) πάρε τον χρόνο σου διάβασε, παράλληλα αξιοποίησε και την νοσηλευτική διότι στο ΕΣΎ είστε οι πιο πολύτιμες (και σωτήριες σε ΠΆΡΑ πολλές περιστάσεις) και δώσε όταν νιώθεις έτοιμη.
Ολόψυχα καλή επιτυχία και όλα να σου πάνε όπως τα φαντάζεσαι