Κατατακτήριες Ισπανικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα.
Μια ξαδέρφη μου πήρε πρόσφατα το DUPLE C2 στα Πορτογαλικά και τώρα αποφάσισε ότι θέλει να περάσει στην Ισπανική Φιλολογία του ΕΚΠΑ με κατατακτήριες. Έχει ελπίδες να περάσει τον Δεκέμβριο, προλαβαίνει; Το θέμα είναι ότι δεν έχει ασχοληθεί ούτε 1 δευτερόλεπτο με Ισπανικά γιατί όλοι της έλεγαν να αφοσιωθεί 100% στα Πορτογαλικά και μόλις φτάσει C2 να ασχοληθεί με Ισπανικά για να μην συγχύσει το μυαλό της.

Γενικά πόσο εύκολο είναι να προετοιμαστεί για τις κατατακτήριες και να πετύχει τον Δεκέμβριο και γενικά η σχολή είναι εύκολη, κλασσική φιλολογική, ή δύσκολη;

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Αν έχει φτάσει C2 στα Πορτογαλικά έχει πολύ καλή βάση: κοινή λατινική ρίζα, παρόμοια γραμματική και συντακτικό

allall1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 814 μηνύματα.
Μια ξαδέρφη μου πήρε πρόσφατα το DUPLE C2 στα Πορτογαλικά και τώρα αποφάσισε ότι θέλει να περάσει στην Ισπανική Φιλολογία του ΕΚΠΑ με κατατακτήριες. Έχει ελπίδες να περάσει τον Δεκέμβριο, προλαβαίνει; Το θέμα είναι ότι δεν έχει ασχοληθεί ούτε 1 δευτερόλεπτο με Ισπανικά γιατί όλοι της έλεγαν να αφοσιωθεί 100% στα Πορτογαλικά και μόλις φτάσει C2 να ασχοληθεί με Ισπανικά για να μην συγχύσει το μυαλό της. Γενικά πόσο εύκολο είναι να προετοιμαστεί για τις κατατακτήριες και να πετύχει τον Δεκέμβριο και γενικά η σχολή είναι εύκολη, κλασσική φιλολογική, ή δύσκολη;
ενδιαφερον, εφτασε στο c2 σε μια γλωσσα με μηδενικες οικονομικες προοπτικες- θελω να πω οτι μαλλον της αρεσε πολυ σαν γλωσσα , δε θα μπορουσε να σπουδασει φιλολογια στα πορτογαλικα ,εστω σε καποιο ιδιωτικο? Γιατι να μπλεξει κ με τα ισπανικα , ποσο μαλλον σε πανεπιστημιακό τμημα που οι σπουδες ισπανικων θα την κανουν να ξεχασει τα πορτογαλικα..

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 443 μηνύματα.
Από που προκύπτει ότι τα Πορτογαλικά είναι μια γλώσσα με μηδενικές οικονομικές προοπτικές; Είναι μια ακόρεστη γλώσσα με 2πλάσιες αν όχι 5πλάσιες ευκαιρίες από τα Ισπανικά. Τα Ισπανικά έχουν διπλάσιους native speakers από τα Πορτογαλικά, αλλά αυτοί που μαθαίνουν Ισπανικά είναι 10πλάσιοι από αυτούς που μαθαίνουν Πορτογαλικά. Αποτέλεσμα; Άμα δεις η κάθε Ινδή κουτσή Μαρία έχει μάθει Ισπανικά και έχει κορεστεί το θέμα. Άμα πας σε έναν Άγγλο ή Αμερικανικό και του πεις ξέρω Αγγλικά, θα σου πει τι εννοείς; Κάτι τέτοιο έχει γίνει με τα Ισπανικά, έχει γίνει ένα πράγμα που όλοι λίγο πολύ ξέρουν και δεν σου προσφέρει καμία βάση για να ξεχωρίσεις. Κυριολεκτικά τα Ισπανικά, θα γίνουν όπως τα Αγγλικά σε 10-20 χρόνια. Η Ινδική διάλεκτος Ισπανικών θα είναι η μεγαλύτερη με πάνω από 500 εκατομμύρια ομιλητές. Απλώς δείτε Ισπανικά projects στο IT. Το 70-80% των candidates είναι Ινδοί με B2 στα Ισπανικά.

Κάτι παρόμοιο έχει γίνει στα Γερμανικά και τα Γαλλικά. Όταν ήμουν Γερμανία, σε κάθε τομέα έβλεπες μαζί με έναν Γερμανό, 10 Ινδούς με B2 στα Γερμανικά και με ίδιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Και με τα Κινέζικα έτσι έχει αρχίσει να γίνεται.

Οι μόνες μεγάλες παρθένες γλώσσες - παρθένες αγορές που έχω βρει, είναι τα Ρωσικά - Ρωσία και τα Πορτογαλικά - Βραζιλία. Δεν τα μαθαίνουν οι Ινδοί, σε εκτιμάνε οι native speakers (200 εκατομμύρια +) αν τα μιλάς, και έχεις πολλές BRICS και developing ευκαιρίες να πας ψηλά, ακόμα και remotely από την Ελλάδα.

Άσχετο πάντως, η ξαδέρφη μου έμαθε αρχικά Πορτογαλικά λόγω της κολλητής της που είχε μητέρα από την Βραζιλία, ε και μετά πήρε και τα πιστοποιητικά. Δηλαδή καμία σχέση με οικονομικές αποδοχές.

On-topic: Άμα οι εξετάσεις κατατακτηρίων είναι σε B2 ισπανικών θα τα καταφέρει σε 5 μήνες. Αλλά άμα χρειάζεται C2 στα Ισπανικά θα χρειαστεί 1+χρόνο. Σε τι επίπεδο είναι οι εξετάσεις κατατακτηρίων στην Ισπανική φιλολογία στο ΕΚΠΑ;

Επίσης δεν θα ήταν πιο ενδιαφέρον η σχολή να λέγεται Ισπανικής Φιλολογίας και Ιβηρικών Σπουδών;

korlef

Νεοφερμένο μέλος

Ο korlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, είχα εισαχθεί με πανελλήνιες το 2007. Έχω κάνει και μεταπτυχιακό. Για τις κατατακτήριες δεν έχω ιδίαν άποψη αλλά ξέρω ότι οι θέσεις κάθε χρόνο είναι περίπου 10 και οι αιτήσεις περίπου οι διπλάσιες. Επομένως υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός για ένα τμήμα το οποίο έχει πολλές κενές θέσεις από τις πανελλήνιες κάθε χρόνο.
Με αφορμή αυτό το θέμα διάβασα την προκήρυξη για τις φετινές κατατακτήριες και είδα ότι 1 από τα 3 μαθήματα άλλαξε σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι απαιτείται υψηλότερο επίπεδο Ισπανικής στις κατατακτήριες από τις πανελλήνιες. Κάποιος μπορεί να βρει τα θέματα των πανελληνίων και να δει ότι το επίπεδο είναι περίπου Β1-Β2.
Επομένως θεωρώ προτιμότερη και ευκολότερη λύση τις πανελλήνιες. Αν κάποιος γράψει γύρω στο 10 στα βασικά μαθήματα του 1ου πεδίου και περίπου 14-15 ή και λίγο χαμηλότερα στα Ισπανικά θα περάσει (βέβαια παίζει ρόλο και η ΕΒΕ για την οποία δε γνωρίζω πολλά πράγματα).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια