Καταργούνται 100 Τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Στην Ελλάδα είμαστε...η αρχική συγχώνευση κατά 90% θα καταλήξει σε κατάργηση....άλλο το τι κάνουν για το θεαθήναι και άλλο τι θα κάνουν τελικά...

Δε σε πιάνω φίλε μου,τι εννοείς;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pupilloscope

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Σουβλειμαν ο Μεγαλομπεκρης. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ραπτόπουλο (Ευρυτανία). Έχει γράψει 813 μηνύματα.
Ποια ειναι αυτα τα τμηματα γνωριζουμε συγκεκριμενα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kwstas211t

Νεοφερμένος

Ο kwstas211t αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 80 μηνύματα.
Στο πρωτο κειμενο ειμαι μαζι σου
Στην καταργηση διαφωνω καθετα.
Η παιδεια και εκπαιδευση σε ολους τους τομεις ειναι υποχρεωση του κρατους.
Δεν πρεπει να καταργηθει κανενα τμημα.
Μαζί σου.....:redface: αλλά για παράδειγμα το τμήμα λ0γιστικής ειναι 8 επι 300-350 φοιτητες η ιατρική 6 επι 100-200 πως να απορροφήσει όλους αυτούς μετά ο χώρος εργασίας ; Και άντε μετά να πεις στον απόφοιτο του ΑΕΙ δούλεψε για 500 ευρω λογικό είναι να μην δεχτεί και να αναζητά εργασία στο εξωτερικό .!ντάξει είναι περίεργος κύκλος δε βρίσκεις άκρη γιατί ο καθένας τ κοιτά με τη δικία του οπτική γωνία !Εμεις ας ελπίζουμε για το καλύτερο ,και να προετοιμαζόμαστε για το χειροτερο !!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Μαζί σου.....:redface: αλλά για παράδειγμα το τμήμα λ0γιστικής ειναι 8 επι 300-350 φοιτητες
ξερεις καποιο τμημα εκτος Αθηνων με 350 ατομα;;:confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwerty111

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο qwerty111 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,376 μηνύματα.
ξερεις καποιο τμημα εκτος Αθηνων με 350 ατομα;;:confused:
Η νομική Θράκης παίρνει φέτος 480 (:eek:) άτομα στη γενική σειρά, αν αναφέρεσαι σε όλα τα τμήματα γενικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Τα νέα ιδρύματα

Βέβαια, πιο «ευάλωτα» είναι τα νέα Ιδρύματα, τα οποία μπορούν ευκολότερα να συγχωνευθούν με κάποιο γειτονικό. Μεταξύ αυτών είναι το Παν. Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το 2004-2005. Εχει μόνο δύο Τμήματα, το ένα στη Λαμία (Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, το αντικείμενό του) και το δεύτερο στη Λιβαδειά (Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης). Οι σκέψεις είναι τα Τμήματα να ενταχθούν στο Παν. Θεσσαλίας.

Επίσης, «ευάλωτο» είναι το Παν. Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αγρίνιο. Πρόκειται για το νεώτερο ΑΕΙ, καθώς ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Εχει τρία Τμήματα (Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών) τα οποία λειτουργούσαν μέχρι την ίδρυσή του ως Τμήματα του Παν. Ιωαννίνων, με έδρα πάλι το Αγρίνιο.

Ετσι δεν αποκλείεται να δούμε να επαναλαμβάνονται οι σκηνές των κατοίκων, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχαν βγει με πανό στην Εθνική Οδό: «Δώστε ΑΕΙ στη Λιβαδειά»…

https://www.alfavita.gr/artro.php?id=69884
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Το σχέδιο «Αθηνά» για λουκέτο σε 150 σχολές

Πρώτα στη λίστα τέσσερα πανεπιστήμια

Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο. Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.

Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Επίσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Σήμερα, λειτουργούν 24 ΑΕΙ σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 590 τμήματα. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. Πολλά εξ'αυτών όμως δεν έχουν γνωστικό αντικείμενο.

Η αποτίμηση του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης που έγινε από το υπουργείο Παιδείας, κατέδειξε αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων και κατακερματισμό που ξεπερνά το 60% των σχολών.

Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
ξερεις καποιο τμημα εκτος Αθηνων με 350 ατομα;;:confused:

Έτσι, για να σου λύσω την απορία-->Νομική Κομοτηνής. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
29.7.12

Το σχέδιο «Αθηνά» για λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ...


Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους. Πρώτα στη λίστα τοποθετούνται τα ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μα#κεδονίας και ... Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόσταγμα δίνει άμεσα ο υπ. Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η «Αθηνά» θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια, και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο.

Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.

Στο «μικροσκόπιο των προτεραιοτήτων» φαίνεται να εισέρχονται άμεσα τα πανεπιστήμια: Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας. Στην ίδια φάση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία συγχρόνως παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτό#πουλος, εγκατέλειψε το όνομα «Καλλικράτης» που είχε δυσφημιστεί από τα ΜΜΕ, καθώς θεωρήθηκε ότι... δεν επιτέλεσε το καθήκον του, και δίνει στη μεταρρύθμισή το όνομα «Αθηνά», συνώνυμο της σοφίας και της σύνεσης.Το σχέδιο «Αθηνά» στην παιδεία εκτιμάται ότι θα προσφέρει εξορθολογισμό του αριθμού των σχολών, αλλά και «λογική και ευαισθησία», προς τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες
1. Πώς θα γίνει το «κούρεμα»
Εντός του Αυγούστου, αναλαμβάνει τα ηνία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) ο νέος πρόεδρός της, κι αμέσως η ομάδα εργασίας για την αναδιοργάνωση των ΑΕΙ-ΤΕΙ πιάνει δουλειά. Ενα από τα κρίσιμα θέματα που θα διαχειριστεί η ΑΔΙΠ είναι η σύνταξη μελέτης για τη νέα «γεωγραφία» της ανώτατης εκπαίδευσης, για την οποία θα γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Με βάση προηγούμενα πορίσματα για τα συμβαίνοντα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης η ΑΔΙΠ θα προτείνει τα κριτήρια...για το «κούρεμα» των σχολών. Κριτήρια, ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά. Στόχος θα είναι η συσπείρωση των δυνάμεων των πανεπιστημίων, καθώς και το σταμάτημα της πανσπερμίας και του κατακερματισμού των σχολών. Συγχωνεύσεις παντού... το σύνθημα.
2. ΤΕΙ στα αζήτητα
Ψηλά στη λίστα της... αποψίλωσης βρίσκονται περίπου 60 τμήματα ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση και ποσοστά αποφοίτησης σχεδόν μηδενικά. Εντατικά θα μελετηθούν οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών και άλλες που στέκονται... ασθενώς στον χάρτη των τεχνολογικών ιδρυμάτων, και οι περισσότερες από αυτές θα κλείσουν.

Δεκάδες τμήματα, διάσπαρτα από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αντοχών τους! Ηδη στο φετινό μηχανογραφικό έπαψαν να υφίστανται 11 σχολές των ΤΕΙ. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα ως προς τη στρέβλωση της αποστολής των ΤΕΙ, τα οποία τείνουν να υιοθετήσουν το ακαδημαϊκό προφίλ του πανεπιστημιακού τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά Εκθεση του Υπ. Παιδείας.

3. Τα πρώτα λουκέτα
Συμφωνα με τα στοιχεία των Εκθέσεων της ΑΔΙΠ και του ΟΟΣΑ, είναι δεκάδες οι όμοιες σχολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 22 Παιδαγωγικά τμήματα, 32 σχολές Πληροφορικής, 14 Γεωπονίας, 14 Θεάτρου, 21 σχολές Αρχιτεκτονικής, 36 Οικονομικά τμήματα και 50 τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων! Ετσι λοιπόν το πρώτο βήμα εξορθολογισμού αποφασίστηκε να γίνει με τα Πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Παλαιότερες μελέτες, ως προς αυτά τα ΑΕΙ, κατέληγαν στο ότι, τα δύο Τμήματα του Παν. Στερεάς Ελλάδας θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενσωματωθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω ύπαρξης συναφών Τμημάτων σε αυτά, ενώ οι σχολές του Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να επανέλθουν στο Παν. Ιωαννίνων. Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται εύκολα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα. Πάντως ο εξορθολογισμός των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα βασιστεί σε τρεις συνιστώσες:

Στη Θεματική, όπου θα συγχωνευθούν τμήματα για να αποτελέσουν στη συνέχεια διευρυμένες ακαδημαϊκές μονάδες.
Στη χωροταξική συνιστώσα, που θα σημάνει μετακινήσεις πολλών «αδύναμων» σχολών προς σχολές ελκυστικότερες, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
Στη Διοικητική, όπου ολόκληρα ΑΕΙ θα ενσωματωθούν σε άλλα με παρόμοια θεματική κατεύθυνση.

4. Στο κόκκινο... 150 σχολές
Ο ανασχεδιασμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι προ των πυλών, θα περικόψει δραστικά το πλήθος των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Σήμερα λειτουργούν 24 ΑΕΙ σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις. Συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 590 τμήματα. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, λόγω της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο.

Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις. Η αποτίμηση του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας κατέδειξε αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων και κατακερματισμό που ξεπερνά το 60% των σχολών!

Δραστική μείωση εισακτέων
Στο μηχανογραφικό δελτίο του 2013, θα αποτυπωθούν οι ριζικές μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι δραστικές περικοπές ακόμη και ολόκληρων ΑΕΙ θα μικρύνουν πολύ το δελτίο υποψηφίων, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά εκπαιδευτικά χρονικά, όπου η τάση ήταν το άπλωμα και όχι το συμμάζεμα των τμημάτων.

Πρώτοι που θα πληγούν, είναι όσοι έχουν επιλέξει να σπουδάσουν σε σχολές που βρίσκονται ή θα βρεθούν...στο κόκκινο.

Προβλέψεις
Αναλόγως με τις τελικές αποφάσεις για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχολών, θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τον αριθμό των ήδη φοιτούντων σε υπό κατάργηση πανεπιστήμια και τμήματα.

Αλλωστε η κατάργηση ή η συγχώνευση των ΑΕΙ δεν θα σημάνει αυτόματα και τη διακοπή των σπουδών των φοιτητών.

Η μεταφορά τους σε ομοειδή επιστημονικά αντικείμενα, των πανεπιστημίων υποδοχής, είναι ένας τρόπος να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Γεγονός είναι όμως ότι ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ή κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα αναζητήσει η ομάδα εργασίας της ΑΔΙΠ και του υπ. Παιδείας θα είναι και ο αριθμός των φοιτητών-σπουδαστών στα υπό λουκέτο ιδρύματα. Οσον αφορά τα δεκάδες ΤΕΙ που αναμένεται να...κοπούν οριστικά από το χάρτη, αυτά είναι ήδη απαξιωμένα από τους σπουδαστές τους, εδώ και χρόνια.

Οι περισσότερες σχολές δεν έλκουν καθόλου υποψηφίους ή έλκουν κάποιους ως τρίτη και τέταρτη επιλογή τους. Μοιραία ο τυφώνας των αλλαγών θα συμπαρασύρει και τον αριθμό των εισακτέων, που θα μειωθεί δραστικά, από το επόμενο κιόλας έτος, για να φθάσει σε ποσοστά παρόμοια με τον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.

Η εκθεση
Τι προτείνει ο ΟΟΣΑ για το «κούρεμα» των σχολών

Το ελληνικό σύστημα ανώτερης εκπαίδευσης αποτελείται από πολλά μικρότερα, ιδιαιτέρως κατακερματισμένα τμήματα με υψηλά επίπεδα αλληλοεπικάλυψης. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά επίπεδα:

Εντός περιφερειών: η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αύξηση ιδρυμάτων, αλλά ακόμα σημαντικότερο στοιχείο ως προς την αποδοτικότητα είναι ότι τόσο τα πανεπιστήμια όσο και τα ΤΕΙ έχουν δημιουργήσει παραρτήματα, συχνά με ένα ή δύο τμήματα μόνο, σε μικρές πόλεις εντός των περιφερειών τους.

Στο πλαίσιο ομοίων επιστημονικών κλάδων: προγράμματα πτυχίων σε συγκεκριμένες επιστήμες και επαγγέλματα έχουν διασπαστεί σε μικρότερα προγράμματα, που διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, ενδεχομένως για να δικαιολογηθεί η δημιουργία νέων τμημάτων και ο αυξημένος αριθμός ακαδημαϊκών θέσεων.

Τα παραδείγματα
Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο, οι ιθύνοντες του ΟΟΣΑ προχωρούν στην ανάδειξη χαρακτηριστικών παραδειγμάτων, για τους ομοειδείς επιστημονικούς κλάδους, που βρίσκονται διάσπαρτοι και χωρίς λόγο ύπαρξης στα ελληνικά ΑΕΙ:

Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).
Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει ένα Τμήμα Οικονομικών και ένα Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Επιπλέον, στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπάρχει ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ένα άλλο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, υπάρχει ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ένα Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης.
Στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Διοίκησης Διαδικασιών (βρίσκεται στην Εδεσσα) και Διοικητικής Τεχνολογίας (βρίσκεται στη Νάουσα).
Στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου υπάρχουν τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και επίσης Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών.
ethnos.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Aπό το 2008 που γράφω στο στεκι κάθομαι και λέω καλές και κακές σχολες και γενικά υποστήριζα παραπάνω τις σχολες των μεγάλων πόλεων

Τώρα 4 χρόνια μετά καιρός να επιβεβαιωθώ, φυσικά αυτό δε θα επηρεάσει εσας που φοιτήτε ίσως μεταφερθείτε σε μια κεντρική σχολή αλλά κυρίως αυτούς που πήρανε πτυχία από αυτές τις σχολές...

Αυτοί που φοιτούν ακόμα στις οχολές που θα κλείσουν μην ανησυχείτε αυτοί που ήδη πείρατε πτυχίο να ανησυχείτε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Rainbowarrior

Διάσημο μέλος

Ο Rainbowarrior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,222 μηνύματα.
Κακόμοιροι όσοι σπουδάζουν Διοίκηση Επιχειρήσεων...:'(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Κακόμοιροι όσοι σπουδάζουν Διοίκηση Επιχειρήσεων...:'(
:D oxi φυσικα αυτοι είναι τυχεροι αν μεταφερθούν σε άλλη σχολή έκαναν το σωστό deal

αυτούς που πηραν πτυχίο δε ξέρω τι θα κανουνε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rainbowarrior

Διάσημο μέλος

Ο Rainbowarrior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,222 μηνύματα.
:D oxi φυσικα αυτοι είναι τυχεροι αν μεταφερθούν σε άλλη σχολή έκαναν το σωστό deal

αυτούς που πηραν πτυχίο δε ξέρω τι θα κανουνε

Oh my.

Σε αυτούς αναφερόμουν, βασικά.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Κακώς ή καλώς αν κάποιος τέλειωσε μια σχολή διοίκηση επιχειρήσεων που ουσιαστικά δε δίνει επαγγελματικά δικαιώματα σε τμήμα που θα κλείσει θα είναι σε πολύ δύσκολη λύση και η καλύτερη λυση για αυτόν είναι να δώσει κατατακτηριες για άλλη σχολη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pouleles

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pouleles αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 154 μηνύματα.
Εγω πχ που τελειωσα το ΟΔΕ στην ασοεε τι θα πρεπει να φοβαμαι ακριβως?Μην κλεισει το ΟΔΕ που χρονολογειται απο την ιδρυση της ασοεε? :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
τα κάνανε που τα κάνανε σκατά ανοίγοντας με το παραμικρό σχολές γιατί οι περισσότερες είναι από κομματικά συμφέροντα, χαρακτηριστικό παράδειγμα το πολυτεχνείο Κοζάνης τώρα να βρούν λύση για τους ήδη φοιτούντες και αποφοιτούντες.

Μια συνάδελφός μου από εκεί ξίνιζε τα μούτρα της όταν της έλεγα να συγχωνευτούν με το Τ.Ε.Ι. Μηχανολογίας για να δυναμώσει το τμήμα τους σε υλικοτεχνική υποδομή,φοβούμενη τη συνύπαρξη με τους αγράμματους και βρωμερούς Τ.Ε.Ι.τζήδες!
Θα'θελα πολύ να βλέπω τα μούτρα της όταν θα διαβάζει αυτό το άρθρο...

Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες).

Και το πιο ωραίο δεν το ξέρετε...όσοι είναι γραμμένοι στο τμήμα των Σερρών,μπορούν άμα θέλουν να παρακολουθούν τα υποχρεωτικά τους μαθήματα στο τμήμα της Θεσσαλονίκης και να μεταφέρουν τα παρουσιολόγιά τους!Καλό ε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilakos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Linköping University και μας γράφει απο Ασπρόπυργος (Αττική). Έχει γράψει 999 μηνύματα.
Εμενα το μετρο ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εφαρμοστει με τα κριτηρια που αναφερει θα εχει μεγαλο οφελος και για τα υπολοιπα πανεπιστημια....Γιατι ας το παραδεχτουμε σε λιγο θα κανανε και πανεπιστημιακο τμημα τη Ζαμπονοκοπτικη...ετσι για να εχουν τα παιδια να δηλωνουν στο μηχανογραφικο....Παντως για οσους δεν εχουν αποφοιτησει δεν ανησυχω (μαλλον τους ζηλευω)...γιατι θα αλλαξουν πανεπιστημιο και θα πανε σε ενα αντικειμενικα καλυτερο...οσο για οσους εχουν αποφοιτησει πραγματικα δεν ξερω τι θα αξιωθει το κρατος να κανει για αυτα τα παιδια!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Παντως για οσους δεν εχουν αποφοιτησει δεν ανησυχω (μαλλον τους ζηλευω)...γιατι θα αλλαξουν πανεπιστημιο και θα πανε σε ενα αντικειμενικα καλυτερο...οσο για οσους εχουν αποφοιτησει πραγματικα δεν ξερω τι θα αξιωθει το κρατος να κανει για αυτα τα παιδια!!!

Σαν τι θέλεις να κάνει;Και για ποιο λόγο θα "έχουν πρόβλημα" όσοι έχουν τελειώσει;!Το πτυχίο τους θα ισχύει κανονικά,απλά η σχολή τους θα κλείσει!Που το πρόβλημα;
Ας είχα τώρα εγώ το πτυχίο μου κι ας έκλεινε η σχολή την άλλη μέρα...

Όσο για το "πανεπιστήμιο αντικειμενικά καλύτερο",να δούμε τώρα που θα διπλασιαστεί (τουλάχιστον) ο όγκος φοιτητών στο Α.Π.Θ. για παράδειγμα,με τα ίδια και λιγότερα κονδύλια πόσο "καλύτερα" θα λειτουργεί και πόση αξία θα έχουν οι σπουδές εκεί μέσα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Pouleles

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pouleles αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 154 μηνύματα.
Ναι δεν θα υπαρχει προβλημα και εγω νομιζω.Το πτυχιο πχ ενος αει θα παραμενει το ιδιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demlogic

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Demlogic αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' γυμνασίου. Έχει γράψει 978 μηνύματα.
Συμφωνω. Καταρχας ποιος ο λογος υπαρξης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΣΟΕΕ , και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ;
απο τη στιγμη που η διαφορα ειναι αμελητεα τοτε απλα μονο ροες πρεπει να αλλαξουν.

και ομοια σε μια πολη πρεπει να υπαρχει το πολυ μια σχολη ΑΕΙ για ενα αντικειμενο. Τα ΤΕΙ δε χρειαζονται, να καταργηθουν εντελως.
Το 90% αυτων τουλαχιστον. Ενα 10% ας πουμε οτι μας ειναι απαραιτητα.

Δε γινεται ενα ΤΕΙ να τρωει χρηματα που θα μπορουσε να αξιοποιησει το ΕΜΠ πχ για να γινει ακομη καλυτερο. Και οχι τιποτα αλλο, εκει
περα το 95% των φοιτητων ειναι στον κοσμο τους, και την σχολη την εχουνε του πεταματου.

Να καταργηθουν οι φοιτητικες παραταξεις. Να γινονται αυστηροτεροι ελεγχοι για σκονακια. Δε θελουμε επαγγελματιες απατεωνες αλλα επιστημονες.
Οποιος πιαστει με σκονακι να διαγραφει αμεσα απο την σχολη και να μη το επιτραπει η εισοδος σε αλλη σχολη ουτε σε ελλαδα ουτε σε εξωτερικο, αλλα και σε ακραιες περιπτωσεις να υπαρξει ποινη φυλακισης μερικων μηνων. Η Τιμωρια γενναει την ωριμοτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top