Συμφωνώ απολύτως! Στο Γυμνάσιο είχα μια συμμαθήτρια, της οποίας η μητέρα ήταν καταπιεστική μαζί της. Στα μάτια των συμμαθητών της ήταν το τέλειο παιδί, η άριστη μαθήτρια, η καλύτερη μαθήτρια. Εικοσάρια, φιλίες, μετάλλια στην κολύμβηση ήταν απλώς η καθημερινότητά της. Κάποια στιγμή - νομίζω ήταν β γυμνασίου- μας έβαλαν ένα πολύ δύσκολο τεστ στα μαθηματικά. Είχαμε γράψε όλοι χάλια - ακόμα θυμάμαι το σοκ που είχαμε πάθει όλοι. όταν μάθαμε τα αποτελέσματα εκείνη είχε πάρει 18. Σε τάξη που η μισή τάξη ήταν αριστούχα ( είχε τύχι να είμαι σε άριστο τμήμα) έπεσε μόνο ένα είκοσι. Στο διάλειμμα λοιπόν την είδαμε να κλαίει. Βρε καλή μου βρε χρυσή μου σε πείραξε κανείς, μάλωσες με κανέναν, σου έκανε παρατήρηση κανένας καθηγητής; Το μόνο που μπορούσε να πει ανάμεσα στα αναφιλητά της ήταν "τα μαθηματικά...." Και βέβαια όταν γύρισε σπίτι όλο το απόγευμα έλυνε ασκήσεις μαθηματικών. Στο Λύκειο πια η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Η μαμά της ξενυχτάει μαζί της, τη βοηθάει. Και ερωτώ: Αυτό το πανέξυπνο παιδί (δεν είναι ειρωνία) δε θα αντιδράσει στο επομενο εναμιση χρόνο; Δε θα θελήσει να πατήσει ποδι, να, να, να....;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.