μια συμβουλή θέλω να δώσω επειδή δούλευα παλιά για αρκετά χρόνια σε φροντιστήρια και ξέρω τα πράγματα από μέσα καλύτερα. Αυτό που θα συνιστούσα να προσέξετε είναι η ειδικότητα των καθηγητών της διεύθυνσης του φροντιστηρίου. Αν οι ιδιοκτήτες (συνήθως είναι 2-3 άτομα) είναι πχ ο ένας μαθηματικός και ο άλλος φυσικός, τότε να το προτιμήσετε αν είστε θετικοτεχνολογική κατεύθυνση από ότι ένα όπου η διεύθυνση είναι φιλόλογοι, και αντίστροφα φυσικά. Ο λόγος είναι ότι όταν η διεύθυνση είναι ίδιας ειδικότητας με την κατεύθυνσή σας, έχουν προσέξει πολύ περισσότερο τα μαθήματα της κατεύθυνσης (πχ καλές σημειώσεις, κάνουν καλό μάθημα). Αντίθετα (και αυτό το λέω 100%) σε φροντιστήρια όπου η διεύθυνση είναι ας πουμε μόνο φιλόλογοι, οι μαθηματικοί - φυσικοί κάθε χρόνο αλλάζουν, ακόμα και στα μέσα της χρονιάς, βρίσκουν καθηγητές από αγγελίες την τελευταία στιγμή που ούτε τους ξέρουν ούτε τους έχουν δοκιμάσει, απλά για να μην χάσουν μαθητές και χάσουν τμήματα. (μιλάω εκ πείρας. κάτι ξέρω...) Τώρα όσον αφορά φροντιστήρια όπου οι ιδιοκτήτες είναι πχ ένας μαθηματικός και ένας φιλόλογος λίγο δύσκολο γιατί μαθηματικοί και φιλόλογοι δεν κάνουμε χωριο!!!
Τι μπορείτε να κάνετε; Εγώ αυτό που θα σας πρότεινα είναι να μπείτε στα sites των φροντιστηρίων και να δείτε τα ονόματα και τις ειδικότητες των διευθντών του φροντιστηρίου. Όταν θα πάτε στο φροντιστήριο να ρωτήσετε ποιός θα σας κάνει πχ Μαθηματικά. Αν δείτε ότι θα σας κάνει άτομο από την διεύθυνση τότε είστε σε σωστό δρόμο. Αλλιώς μπορεί να σας κάνει κάποιος που τον βρήκαν χτες!
Αν και τελικά πιστεύω πάνω από όλα ότι το καλό φροντιστήριο πάει από στομα σε στόμα. Ρωτήστε και παλιούς
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.