Παιδιά έπεσα τυχαία στο θέμα κ στο site,κ ομολογώ οτι είχε πολύ γέλιο αυτή η σφαγή που γινεταί στα πλαίσια της σύγκρισης..Μπαίνω 6ο(ελπίζω κ τελευταίο) έτος στο τμήμα Π.Μ του
Ε.Μ.Π κ το προπτυχιακό μου κομμάτι αποτελείται απο 69 μαθήματα!Ελπίζω η γνώμη μου να μετρήσει πιο πολύ από κάποιων άλλων ''ειδικών'' που διάβαζα,κ την παραθέτω θέλοντας να βοηθήσω τους πιτσιρικάδες στην επιλογή τμήματος!
1) ΟΛΟΙ οι πτυχιούχοι π.μ ανεξαρτήτως τμήματος θεωρούνται νομικά κ πρακτικά ισότιμοι (κ δικαίως φυσικά)! οπότε αυτη η κόντρα ουσιαστικά είναι περιττή!
2)ΝΑΙ αν έχετε τα μόρια κ δεν συντρέχει άλλος λόγος φυσικά κ να προτιμήσετε το τμήμα του Ε.Μ.Π που είναι άλλωστε ανέκαθεν κ εξ ιδρύσεως το ανώτερο τεχνικο ίδρυμα της Ελλάδας!
3) Διάβασα πράγματα που εγώ ο ίδιος ποτέ δεν παρατήρησα στον χώρο που κινούμαι τόσα χρόνια όπως σνομπισμός,κ ψώνισμα απ'τους ΕΜΠτες..κάτι τέτοιο δεν ισχύει κ αν ισχύει γίνεται από λίγους!
4)ΝΑΙ,για το τμήμα μου ξέρω οτι ειναι πιο ''καταξιωμένο'' διεθνώς απ'όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα..αυτό είναι αντικειμενικότατο στοιχείο βασισμένο σε μελέτες κ δεν χωράει αμφισβήτηση.(χωρίς την παραμικρή διάθεση να υποτιμήσω τα υπόλοιπα που βγάζουν εξίσου καλούς μηχανικούς)!
5)Εχει εγκαταστάσεις,υλικό,οργάνωση κ γενικότερα υποδομή που απέχουν έτη φωτός απ'όλα τα άλλα!
6)Το επίπεδο των καθηγητών είναι άριστο κ οι περισσότεροι απαρτίζουν εθνικά,ευρωπαικα κ διεθνή συμβούλια,επιτροπές κ οργανώσεις τεχνικού ενδιαφέροντος κ έχουν θέσεις κλειδιά ως σύμβουλοι η γραμματείς σε αρκετά υπουργεία!Βέβαια θα πετύχετε κ αρκετους μ***κες ανάμεσα σ'αυτούς που αντι να σας διευκολύνουν θα σας ταλαιπωρήσουν όσο δεν πάει στον ''βωμό της επιστήμης''...
7)Για ένα καλό μεταπτυχιακό ίσως παίξει ρόλο αν έχετε τελειώσει ΕΜΠ κ κάποια γνωριμία με καθηγητή του ΕΜΠ..κ λέω ίσως..(από αυτά που ακούω παίζει πάντως..)
8)
OΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΗΣ) άλλα λίγο περισσότερο κ άλλα λιγότερο,ΑΛΛΑ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΑ!!Κ έτσι πρέπει...πολιτ.μηχανικοί θα γίνουμε,όχι μανάβηδες(χωρίς να θέλω να θίξω κ τον κλάδο των μανάβηδων

)
!
9)Κατά τη γνώμη μου,στο συγκεκριμένο τμήμα το επίπεδο σπουδών κ κατά συνέπεια κ η σειρά προτίμησης πρέπει να έχει ως εξής 1ο το ΕΜΠ , 2ο το ΑΠΘ κ απ'τα περιφερειακά αρκετά καλή δουλειά γίνεται στην Πάτρα.
Όμως μην ξεχνάτε το Νο.1 που έθεσα..όλοι είναι ισότιμοι...
Κ τέλος μια πρόταση στους αγαπητούς συνάδελφους κ συμφοιτητές.
ΞΥΠΝΑΤΕ..
Αντί να σφάζεστε για το ποιός έχει το καλύτερο τμήμα αρχίστε να εμπεδώνετε οτι οι σφαγές χρειάζονται για την διασφάλιση των επαγγελμ.μας δικαιωμάτων με κάθε λογής απόφοιτο Τ.Ε.Ι Δομικών Έργων ή όπως αλλιως λεγονται που αυτοπροσδιορίζεται πολ.μηχανικός που θα απορροφά μέρος των δουλειών σας κ που αυριο θα έχει την απαίτηση να τον θεωρείτε συνάδελφο...