domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

για εσωτερικο χωρο δε ξερω κανενα ωραιο φυλλο ή τιποτα απο τις γνωστες πρασιναδες..:xixi:οι κακτοι δε μου αρεσουν..φοβαμαι οτι θα τσιτωθω..
εγω εχω στο δωματιο μου μια μικρη καστανια,ενα κλιμα και δυο μπανανιες!:xixi:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dmzk
Δραστήριο μέλος

Σκεφτόμουν να ζωντανέψω λίγο το δωματιό μου με κανένα φυτάκι έτσι, να χω και κάτι να ποτίζω που και που.
Έχεις κανείς καμία ιδέα; Κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κατά προτίμηση, και μην μου πείτε να πάρω κάκτο!![]()
plumeria,ομως θελει αρκετη φροντιδα
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

νομιζω οτι αυτο δεν πηγαινε για μενα.Ξερει κανεις?
ουπς σορρυ!οριστε λοιπον:
Εποχή σποράς : Η εποχή σποράς είναι ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, γιατί από αυτήν εξαρτάται το κανονικό φύτρωμα του σπόρου. Η σπορά γίνεται νωρίς την άνοιξη και όταν η θερμοκρασία εδάφους σταθεροποιηθεί στους 80C. Με την πρώιμη σπορά αυξάνονται οι στρεμματικές αποδόσεις και η ελαιοπεριεκτικότητα του σπόρου. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στο φυτό να αξιοποιήσει τις βροχές Μαίου-Ιουνίου μια που το κρίσιμο στάδιο για την παραγωγή του ηλιάνθου είναι το τελείωμα της ανθοφορίας. Η κατάλληλη εποχή σποράς είναι το διάστημα μεταξύ 20 Μαρτίου και 20 Απριλίου.
Τρόπος σποράς : Η σπορά γίνεται γραμμικά με πνευματικές μηχανές. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών είναι 75 cm και επί της γραμμής σποράς 20-22 cm για γόνιμα-ποτιστικά χωράφια και 25 cm για πιο φτωχά και αδύνατα ξηρικά χωράφια.
αυτο βρηκα μονο (απο το γκουγκλι )αλλα μαλλον δε βοηθαει κ πολυ..χιχι..λοιπον απ'οσο θυμαμαι περυσι που φυτεψαμε στη αυλη μας δεν καναμε κατι φοβερα πολυπλοκο..αλλα δε θυμαμαι μαμωτο ακριβως τι καναμε..δοκιμασε να βαλεις σε ενα πλαστικο ποτηρακι που του εχεις κανει δυο τρυπες στο πατο, χωμα κ χωσε μεσα το σπορο..αμα μεγαλωσει μεταφυτεψε το σε μια γλαστρα..ελπιζω να πιασει..:-)
για θεματα σπορων μπορεις να μπαινεις και στο https://www.peliti.gr/
Orestes
Δραστήριο μέλος

Crookshanks
Διάσημο μέλος

Και το bonsai που λέει ο φίλτατος Ορέστης από πάνω, καλή ιδέα είναι. Θέλει, βέβαια, ειδική διαδικασία για να το ποτίσεις, να το πάρεις προσεκτικά και να το βουτήξεις σε μια ρηχή επιφάνεια με νερό, κάτι τέτοιο. Και είναι ευαίσθητο στα ρεύματα αέρα και γενικά στις απότομες μεταβολές (και θερμοκρασιακές).
agent007
Νεοφερμένο μέλος

!!Προσοχή το βράδυ να το βγάζεις στο μπαλκόνι γιατι θα παραπατας το πρωι.!!

Darkness
Περιβόητο μέλος

-----------------------------------------
ψαχνω για ιδεες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είναι μικρή και όμορφη και δεν χρειάζεται πολλή φροντίδα. :xixi:
Νομίζω πως αν ψάχνετε φυτά το καλύτερο θα είναι να ρωτήσετε σε κάποιο φυτώριο, θα μάθετε γρήγορα τί ανάγκες έχει το καθένα, τιμές, ποια είναι τα διαθέσιμα φυτά που έχει κλπ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

(BAM BAM αυτό απαντάει και στην ερώτησή σου

Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος

~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πολύ όμορφα θα είναι πολλά τέτοια μαζί.
Είχα κάτι μπαμπουδοειδή παλιότερα, φαίνονται λεπτεπίλεπτα και έτσι feng shui κάπως.

Δεν ξέρω μήπως ο Αλέξης θέλει κάτι πιο, εμ, φουντωτό.

Alessandra
Διάσημο μέλος

Crookshanks
Διάσημο μέλος

Αλλά ξεραθήκανε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.