Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω ειμαι τρομερα ικανοποιημενη και απο τους καθηγητες και απο τα μαθηματα φυσικα.υπαρχει ποικιλια μαθηματων και μ αρεσει αυτο.ευχαριστιεμαι καθε μαθημα αλλα θελει και συνεχες διαβασμα για να μην χανεις επαφη.εγω διαβαζω γραμματικη συντακτικο λατινικων και αρχαιων +ρηματα ανωμαλα για να ειμαι ετοιμη για την εξεταστικη.στο πρωτο εξαμηνο εχουμε 7 μαθηματα (ψυχολογια,αρχαια,λατινικα.κειμενα.παιδαγωγικα,φιλοσοφια και αρχαιογνωσια)..προσεχε ομως το σκετο φπψ σε βγαζει φιλολογο και οχι ψυχολογο...αν σε ενδιαφερει η ψυχολογια καθαρα πρεπει να το προσεξεις στο μηχανογραφικο σου...
υγ:αν εχεις αποριες πες μου να σου πω μην διστασεις
με ενδιαφερει το προγραμμα που σε βγαζει φιλολογο...οσον αφορα τα μορια γυρω στο 18 ειναι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος

με ενδιαφερει το προγραμμα που σε βγαζει φιλολογο...οσον αφορα τα μορια γυρω στο 18 ειναι;
Καμία σχέση. 16.661 είναι η βάση.

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν έχεις βαρεθεί τη ζωή σου;εγω διαβαζω γραμματικη συντακτικο λατινικων και αρχαιων +ρηματα ανωμαλα για να ειμαι ετοιμη για την εξεταστικη

Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος

Το έχω ακούσει 100 φορές. Μπορεις να δουλέψεις σε επιχειρήσεις και ως σύμβουλος, να πας σε μεγάλες εταιρίες και μπλα μπλα μπλα... Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσγειωθείτε λέω εγώ... Ξέρετε πολλές επιχειρήσεις στην ελλάδα? Δεν νομίζω ότι οι πιτσαριες και οι καφετέριες χρειάζονται νομικό σύμβουλο. Στην καλύτερη, θα ανοίξετε ένα γραφείο και θα βγάζετε διαζυγιαΗ νομική έχει διέξοδους άλλα όχι στην Ελλάδα. Και κόψτε την καραμέλα "θα πάω στο εξωτερικό εγώ γιά δουλειά". Ναι, εσάς περιμένουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Τρέξτε μήν σας φάνε την θέση.....
Πραγματικά, οι διέξοδοι είναι πολλές. Στο χέρι του καθενός είναι το πώς θα ελιχθεί επαγγελματικά και το τι προσόντα έχει να επιδείξει, ώστε να αναδειχθεί και να μην αποκλειστεί-καταλήξει στον κουβά με τα σκ@τά (όπως για παράδειγμα συμβαίνει με άλλα επαγγέλματα, έχεις δεν έχεις προσόντα).

Η συμβουλευτική είναι μία από τις αρκετές πόρτες. Αυτή δεν έχει ακόμη και τόσο ψωμί εδώ. Υπάρχουν, ωστόσο, άλλες, οι οποίες βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Κανενός (μέσου ανθρώπου) η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.
Κάθε επάγγελμα με τα καλά του και τα κακά του. Τουλάχιστον, δεν είναι ακόμη 30.000 στη σειρά οι άνεργοι που δεν έχουν ψωμί να φάνε.
Υγ. Βλέπω έχεις πλήρη επίγνωση του τι επαγγέλλεται ένας νομικός. Βγάζει διαζύγια, γίνεται σύμβουλος ή πάει στο εξωτερικό. Μάλιστα. Ναι, αν ήταν έτσι, τότε ούτε οι μισοί από όσους βρίσκονται τώρα στις Νομικές, δε θα ήταν εκεί.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Κουνια που σε κουναγε, κακομοιρη μου. Εχεις να παθεις μεγαλη πλακα.Πραγματικά, οι διέξοδοι είναι πολλές. Στο χέρι του καθενός είναι το πώς θα ελιχθεί επαγγελματικά και το τι προσόντα έχει να επιδείξει, ώστε να αναδειχθεί και να μην αποκλειστεί-καταλήξει στον κουβά με τα σκ@τά (όπως για παράδειγμα συμβαίνει με άλλα επαγγέλματα, έχεις δεν έχεις προσόντα).
Η συμβουλευτική είναι μία από τις αρκετές πόρτες. Αυτή δεν έχει ακόμη και τόσο ψωμί εδώ. Υπάρχουν, ωστόσο, άλλες, οι οποίες βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Κανενός (μέσου ανθρώπου) η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.
Κάθε επάγγελμα με τα καλά του και τα κακά του. Τουλάχιστον, δεν είναι ακόμη 30.000 στη σειρά οι άνεργοι που δεν έχουν ψωμί να φάνε.
Υγ. Βλέπω έχεις πλήρη επίγνωση του τι επαγγέλλεται ένας νομικός. Βγάζει διαζύγια, γίνεται σύμβουλος ή πάει στο εξωτερικό. Μάλιστα. Ναι, αν ήταν έτσι, τότε ούτε οι μισοί από όσους βρίσκονται τώρα στις Νομικές, δε θα ήταν εκεί.
άντζυ
Δραστήριο μέλος

Ψάξτε λοιπόν το αντικείμενο του κάθε τμήματος ξεχωριστά,τα μαθήματα του κάθε εξαμήνου,τα μεταπτυχιακά που μπορείς να κάνεις απ'το κάθε τμήμα,και τις επαγγελματικές δυνατότητες..Έτσι επιλέγουμε μια σχολή..Όχι απ'τον τίτλο της,ούτε και με το αν είναι ΑΕΙ...
Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος

Κουνια που σε κουναγε, κακομοιρη μου. Εχεις να παθεις μεγαλη πλακα.
Μαζί σου δεν έχω και δε θέλω να συζητήσω κάτι, wannabeφιλόλογε.
Αυτά είναι τα δικά σου κριτήρια, και έτσι εσύ κρίνεις μία σχολή καλή. Το θέμα είναι, όμως, ότι -ευτυχώς ή δυστυχώς, ανάλογα- δε σκέφτονται όλοι έτσι.Καλή σχολή είναι αυτή που σου αρέσει..Όχι αυτή που σου επιφέρει χρήματα(έτσι κ αλλιώς είναι αβέβαιο το μέλλον..) ή αυτή που αρέσει στους γονείς σου/καθηγητές/φίλους/συγγενείς..ή αυτή που είναι ΑΕΙ...
Ψάξτε λοιπόν το αντικείμενο του κάθε τμήματος ξεχωριστά,τα μαθήματα του κάθε εξαμήνου,τα μεταπτυχιακά που μπορείς να κάνεις απ'το κάθε τμήμα,και τις επαγγελματικές δυνατότητες..Έτσι επιλέγουμε μια σχολή..Όχι απ'τον τίτλο της,ούτε και με το αν είναι ΑΕΙ...

άντζυ
Δραστήριο μέλος

δεν μου πέφτει λόγος αλλά εδώ κουβέντα κάνουμε και ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του..αν δεν σ'αρέσει να διαφωνούν οι άλλοι μαζί σου, καλύτερα μην συμμετέχεις...Μαζί σου δεν έχω και δε θέλω να συζητήσω κάτι, wannabeφιλόλογε.
Νομίζω πως όλοι συμφωνούν πως δεν είναι σωστός τρόπος να διαλέξεις μια σχολή μόνο και μόνο απ'τον τίτλο της ή επειδή είναι ΑΕΙ..Και αυτό το λέω γιατί ξέρω πολλούς που έχουν κάνει τέτοια λάθη και κοπανάνε τώρα το κεφάλι τους στον τοίχο..Απλά θέλω να τα πω αυτά τα πραγματάκια στα παιδιά που γενικά ψάχνονται με τις σχολές,είτε είναι Γ λυκείου,είτε μικρότεροι,είτε μεγαλύτεροι...Αυτά είναι τα δικά σου κριτήρια, και έτσι εσύ κρίνεις μία σχολή καλή. Το θέμα είναι, όμως, ότι -ευτυχώς ή δυστυχώς, ανάλογα- δε σκέφτονται όλοι έτσι.Καθένας μας ορίζει διαφορετικά το καλό.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατι δεν μπορεις να με αντιμετωπισεις με επιχειρηματα και καταφευγεις σε ειρωνιες. Αν και στα δικαστηρια τα παρατας και φευγεις, γιατι δεν θα μπορεις να αντιμετωπισεις τον αντιδικο, σε βλεπω να λες το ψωμι ψωμακι, χασοδικη.Μαζί σου δεν έχω και δε θέλω να συζητήσω κάτι, wannabeφιλόλογε.
Αυτά είναι τα δικά σου κριτήρια, και έτσι εσύ κρίνεις μία σχολή καλή. Το θέμα είναι, όμως, ότι -ευτυχώς ή δυστυχώς, ανάλογα- δε σκέφτονται όλοι έτσι.Καθένας μας ορίζει διαφορετικά το καλό.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος

στο Θεμιστοπουλο πες τα που νομιζει οτι θα του στρωσουν διαδρομους αν πει οτι τελειωσε νομικηΌλοι εσείς που ανταλλάσετε αβρότητες στο παρόν θέμα, δεν έχετε ιδέα από την αγορά εργασίας στην Ελλάδα και τις απαιτήσεις που αυτή έχει. Γι' αυτό να είστε φειδωλοί.-
Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος

Ελπίζω τότε ο δικαστής να μην είναι κοινωνικά καθυστερημένος κι έτσι να μη χρειαστεί να του δώσω τέτοιες απαντήσεις.Γιατι δεν μπορεις να με αντιμετωπισεις με επιχειρηματα και καταφευγεις σε ειρωνιες. Αν και στα δικαστηρια τα παρατας και φευγεις, γιατι δεν θα μπορεις να αντιμετωπισεις τον αντιδικο, σε βλεπω να λες το ψωμι ψωμακι, χασοδικη.
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Αν θέλεις, όμως, να το δούμε συγκριτικά, ένα πτυχίο Νομικής με ΒΑΘΜΟ και χρονική συνέπεια, συνδυασμένο με ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακό, είναι πολύ χρησιμότερο από ένα αντίστοιχο Φιλολογίας. Ωστόσο, δε με αφορούν οι συγκρίσεις, ούτε πρόκειται να αποδείξω κάτι σε εσένα και κάθε άλλον (...βλέπεις αποφεύγω τους... χαρακτηρισμούς).στο Θεμιστοπουλο πες τα που νομιζει οτι θα του στρωσουν διαδρομους αν πει οτι τελειωσε νομικη
Επίσης, πόσο κομπλεξικός παίζει να είσαι, ρε φίλε;
Γιατι δεν μπορεις να με αντιμετωπισεις με επιχειρηματα και καταφευγεις σε ειρωνιες. Αν και στα δικαστηρια τα παρατας και φευγεις, γιατι δεν θα μπορεις να αντιμετωπισεις τον αντιδικο, σε βλεπω να λες το ψωμι ψωμακι, χασοδικη.
Πόσο, ΜΑ ΠΟΣΟ κομπλεξικός;
Γι'αυτό είσαι τόσο μίζερος και μαλώνεις με 18χρονους φοιτητές ΦΠΨ και Αρχαιολογιών. Περαστικά.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν μαλωνω αποψη λεω εσυ χωνεις τη μουρη σου σε καθε θεμα. ηλικιακα δεν απεχω πολυ. Εσυ με αποκαλεσες πρωτα με ενα χαρακτηρισμο. Θα σου ελεγα που μπορει να δουλεψει ενας νομικος με γλωσσες και μεταπτυχιακο, αλλα θα θιχτεις παλι. Επιχειρηματα λεω, αναγκαστηκα να ειρωνευτω γιατι εσεις πρωτοι το κανατε. Αφου ειπες οτι δεν θελεις να μιλησεις αλλο μαζι μου, γιατι μου ξαναμιλας; Αλλα μπορεις εσύ αν δεν μιλησεις; Αλλιως πως θα δειξεις οτι δεν εισαι κοινωνικα καθυστερημενος;Ελπίζω τότε ο δικαστής να μην είναι κοινωνικά καθυστερημένος κι έτσι να μη χρειαστεί να του δώσω τέτοιες απαντήσεις.
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Αν θέλεις, όμως, να το δούμε συγκριτικά, ένα πτυχίο Νομικής με ΒΑΘΜΟ και χρονική συνέπεια, συνδυασμένο με ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακό, είναι πολύ χρησιμότερο από ένα αντίστοιχο Φιλολογίας. Ωστόσο, δε με αφορούν οι συγκρίσεις, ούτε πρόκειται να αποδείξω κάτι σε εσένα και κάθε άλλον (...βλέπεις αποφεύγω τους... χαρακτηρισμούς).
Επίσης, πόσο κομπλεξικός παίζει να είσαι, ρε φίλε;
Πόσο, ΜΑ ΠΟΣΟ κομπλεξικός;
Γι'αυτό είσαι τόσο μίζερος και μαλώνεις με 18χρονους φοιτητές ΦΠΨ και Αρχαιολογιών. Περαστικά.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος

αμα μπει στη συζητηση ο θεμιστοπουλος ετσι γινεται παντα.μαγκες εδω κανουμε συζητηση...δεν καταλαβαινω το λογο που καποιοι κομπλεξικοι βγαζουν το αχτι τους εδω....τι να πω..![]()
το ιστορικο-αρχαιολογικο ειναι ενα πολυ ενδιαφερον τμημα, αφου και φιλολογος θεωρεισαι και αρχαιολογος, αν παρεις αρχαιολογικη κατευθυνση, οποτε μπορεις να απασχοληθεις και σε ανασκαφες ή μουσεια, αν και λιγο δυσκολο αυτο. μελετας σε βαθος και σε πλατος την ιστορια και εισαι ο πλεον αρμοδιος και καταλληλος, για να διδαξεις ιστορια στο σχολειο.Tι έγινε με την Ιστορία-Αρχαιολογία;Εχουμε κάποιο θέμα;
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Και ελληνολατινικά.το ιστορικο-αρχαιολογικο ειναι ενα πολυ ενδιαφερον τμημα, αφου και φιλολογος θεωρεισαι και αρχαιολογος, αν παρεις αρχαιολογικη κατευθυνση, οποτε μπορεις να απασχοληθεις και σε ανασκαφες ή μουσεια, αν και λιγο δυσκολο αυτο. μελετας σε βαθος και σε πλατος την ιστορια και εισαι ο πλεον αρμοδιος και καταλληλος, για να διδαξεις ιστορια στο σχολειο.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Το Ιστορικό- Αρχαιολογικό είναι η πιο ευρεία σχολή της Φιλοσοφικής. Αποκτάς βάσεις σε πληθώρα αντικειμένων.το ιστορικο-αρχαιολογικο ειναι ενα πολυ ενδιαφερον τμημα, αφου και φιλολογος θεωρεισαι και αρχαιολογος, αν παρεις αρχαιολογικη κατευθυνση, οποτε μπορεις να απασχοληθεις και σε ανασκαφες ή μουσεια, αν και λιγο δυσκολο αυτο. μελετας σε βαθος και σε πλατος την ιστορια και εισαι ο πλεον αρμοδιος και καταλληλος, για να διδαξεις ιστορια στο σχολειο.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Κακό αυτό για πολλούς....Τρείς σχολές σε μία είναι ουσιαστικά.Για μένα είναι καλό γιατί βλέπεις τι σου αρέσει καλύτερα,έχεις επιλογές.Eχεις την δυνατότητα να εμβαθύνεις σε κάποιον τομέα βέβαια και προπτυχιακάΤο Ιστορικό- Αρχαιολογικό είναι η πιο ευρεία σχολή της Φιλοσοφικής. Αποκτάς βάσεις σε πληθώρα αντικειμένων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 190 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Corfu kitty
- rseven
- Mapz
- Τρελας123
- kathleenn
- Ken
- tomftw
- aphie
- patatosalata22
- Antonia Alexandra
- Viktor
- tonia3011
- Neos210
- Girlll20
- Barka
- panaman
- Aggel0sss
- Claire05
- AggelikiGr
- Praxis
- Twittn
- augustine
- Mary_03
- redarrow
- Philologist
- nicole1982
- EleniStella
- Nickymtss
- mhtsos-4
- Anhelika
- Vas199
- Ksenia. Ksenia77
- Schlimazel
- Mukumbura
- penelopenick
- Maria_Xagorari
- Libertus
- Soleil
- Billokos1
- angies
- Giii
- An_uknown_world
- Πύρος
- Κλημεντίνη
- fockos
- Jennoulajennaki
- Nikos05
- SlimShady
- Αριάνα123
- Ada ada
- imyrcarn
- VouDou
- yannis05
- Alexecon1991
- Jocaste
- Tommy_civil
- charmander
- το κοριτσι του μαη
- Johnman97
- Alexandros36k
- athinoula
- Jimmy20
- KingOfPop
- giannhs2001
- No name
- stefan
- eukleidhs1821
- calliope
- azula
- maria20
- Pharmacist01
- tsiobieman
- Georgekk
- Revekka
- Mariliaaa
- eri548
- chrysm
- Haraa11
- Nikoletasch
- argiri p
- J.Cameron
- luisnazariodelima
- dragonite
- vgard
- Rita
- uni77
- St11
- Tina02
- MariaAdamantia
- victor 21
- Γιάννης 18
- hirasawayui
- sofia!
- tonyler
- Σταβι
- Vkvkvk
- jims
- buffon85
- lnesb
- Livaja10
- Indiana Jones
- jimis2001
- Viedo
- cynzp
- sweater weather
- Dimitris9
- Ryuzaki
- D.a.i.s.y
- Ststst02
- ΘανάσοςG4
- Steffie88
- MarcoReus
- valantis21
- Φινεύς
- Serotonin
- olga123
- Ν.Χ.
- NEKTARIOS11
- Natassa02
- Unseen skygge
- Άρτεμις Α.
- SweetGirl
- Kostakis45
- CELTICS FAN
- jj!
- marylou_290
- iason
- ChristosV21
- andreas2002
- GeorgePAOKara
- Zetakallipidou
- ioannaion
- kakesparees
- Neos167
- Memetchi
- tymvorixos
- johnsala
- Stathis2001a
- harry akritas
- Panagiotis849
- kiyoshi
- Alma Libre
- Γατόπαρδος.
- dbPoliceOff
- Infrared
- Σοφία Γιαννιού
- don_vito
- tasost
- george777
- Athens2002
- efi25
- Eva097
- Arianara S3
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.