Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Υ.Γ.: Για το ΦΠΨ δεν είμαι απολύτως βέβαιη. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον που ξέρει περισσότερα.
constantinepap
Νεοφερμένο μέλος

Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Και καποιος μου εχει πει παιδια οτι και απο το τμημα Θεατρολογιας εχεις αδεια να δωσεις ΑΣΕΠ για φιλολογος...
Τί??? Από που κι ως πού???
Δέχομαι το ΦΠΨ, τουλάχιστον διδάσκονται αρχαιοελληνικά, νεοελληνικά κλπ., έστω και λιγότερα από το Φιλολογικό...
Η Θεατρολογία όμως τί σχέση έχει???
Ελπίζω να μην ισχύει και να οφείλεται σε παραπληροφόρηση εκείνου που σου το είπε...!!!
Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Ο αναγνώστης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μπορεί να κάνουν τραγωδίες και αρχαίο δράμα, αλλά δεν κάνουν αρχαιοελληνική γλώσσα, λατινικά, νεοελληνική φιλολογία, βυζαντινή γραμματεία,γλωσσολογία, ιστορία κλπ. Με την ίδια έννοια και οι φοιτητές του φιλολογικού κάνουν ψυχολογία σε ένα - δυο εξάμηνα, αλλά δεν είναι ψυχολόγοι!!! Ελπίζω να είναι παραπληροφόρηση... γιατί είναι κάπως άδικο για τους φιλολόγους...
μεταξυ μας τωρα, αναθεμα κι αν εχει χρησιμοτητα η βυζαντινη φιλολογια.....ιδιαιτερα οταν το διδασκουν πυροβολημενοι καθηγητες....Ε και ιστορια, κι εμεις δεν κανουμε ιδιαιτερα...τελος παντων, προφανως κ δεν πιστευω οτι θα επρεπε να εχουν δικαιωματα, αλλα επισης δεν πιστευω οτι οι φιλολογοι θα επρεπε να διδασκουν ιστορια, εφοσον δεν τη διδασκομαστε, οπως κ οι ιστορικοι δε θα επρεπε να κανουν λογοτεχνια κ αρχαια. Αλλα στην Ελλαδα ζουμε...αυτα ειναι ψηλα γραμματα...
santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος

Φιλόλογος βγαίνεις από πάρα πολλές (Φιλολογίας, Φ.Π, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Φ.Π.Ψ, Φιλοσοφίας αν δεν μου διαφεύγει καμία) αν και προσωπική μου πρόταση είναι πως αν κάποιος θέλει να γίνει φιλόλογος να επιλέγει σχολή Φιλολογίας και όχι Φ.Π. Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, το δημόσιο προσφέρει την καλύτερη, γιατί τα ιδιαίτερα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (προσωπική άποψη)
Αγγλική Φιλολογία είναι μια πάρα πολύ επιλογή με την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Πάντα κάποιο φροντιστήριο ζητάει άτομα...
Γενικα, οποιαδήποτε ξένη φιλολογία είναι καλή επιλογη.
Απο εκεί και πέρα, υπάρχουν τα παιδαγωγικά τμήματα είτε για δημοτικό είτε για νηπιαγωγείο, τα οποία είναι σχετικά εύκολα ως σχολές αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό θα διορίζονται εύκολα στο δημόσιο.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Καθηγητικές σχολές απο θεωρητική είναι αυτές που είπαν οι προλαλήσαντες.
Φιλόλογος βγαίνεις από πάρα πολλές (Φιλολογίας, Φ.Π, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Φ.Π.Ψ, Φιλοσοφίας αν δεν μου διαφεύγει καμία) αν και προσωπική μου πρόταση είναι πως αν κάποιος θέλει να γίνει φιλόλογος να επιλέγει σχολή Φιλολογίας και όχι Φ.Π. Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, το δημόσιο προσφέρει την καλύτερη, γιατί τα ιδιαίτερα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (προσωπική άποψη)
Αγγλική Φιλολογία είναι μια πάρα πολύ επιλογή με την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Πάντα κάποιο φροντιστήριο ζητάει άτομα...
Γενικα, οποιαδήποτε ξένη φιλολογία είναι καλή επιλογη.
Απο εκεί και πέρα, υπάρχουν τα παιδαγωγικά τμήματα είτε για δημοτικό είτε για νηπιαγωγείο, τα οποία είναι σχετικά εύκολα ως σχολές αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό θα διορίζονται εύκολα στο δημόσιο.
Πράγματι, οι ξένες φιλολογίες είναι μια καλή επιλογή καθώς το πτυχίο τους προσφέρει πολλές προοπτικές: διορισμός στο δημόσιο, πρόσληψη σε ιδιωτικό σχολείο, πρόσληψη σε φροντιστήριο, ιδιαίτερα αλλά και μεταφράσεις / διερμηνείες (δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία αλλά είναι μια καλή επιλογή) κλπ. Πάντως, ο κόσμος δεν θα σταματήσει να μαθαίνει ξένες γλώσσες, ειδικά αγγλικά. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία, αν φυσικά σου αρέσει.
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος

Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος

μεταξυ μας τωρα, αναθεμα κι αν εχει χρησιμοτητα η βυζαντινη φιλολογια.....ιδιαιτερα οταν το διδασκουν πυροβολημενοι καθηγητες....Ε και ιστορια, κι εμεις δεν κανουμε ιδιαιτερα...τελος παντων, προφανως κ δεν πιστευω οτι θα επρεπε να εχουν δικαιωματα, αλλα επισης δεν πιστευω οτι οι φιλολογοι θα επρεπε να διδασκουν ιστορια, εφοσον δεν τη διδασκομαστε, οπως κ οι ιστορικοι δε θα επρεπε να κανουν λογοτεχνια κ αρχαια. Αλλα στην Ελλαδα ζουμε...αυτα ειναι ψηλα γραμματα...
αρχαια δεν πρεπει να διδασκουν οι αρχαιολογοι; δεν βγαζει νοημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρξ Βεμπερ
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.