Μερικές φορές είναι να θλίβεσαι.
Αλήθεια με θεωρείς τόσο βλάκα που να αφήσω μια αρχαίου να μου καταστρέψει τη ζωή? Ποντάρεις ότι θα κοπώ λόγω των αρχαίων και μάλιστα με 18 2/15 μέσο όρο?
Άσχετα από το μέσο όρο σου, μπορείς κάλλιστα να μείνεις σε ένα μάθημα όπως τα Αρχαία. Αν πάρεις 0, όπως λες, σε κάθε τρίμηνο (και εξετάσεις φαντάζομαι, θα είσαι ανίκανος να δώσεις κάτι παραπάνω από λευκή κόλλα), θα πρέπει στην Αρχαιοελληνική Γραμματεία ή πώς-την-λένε να έχεις σε κάθε τρίμηνο και στις εξετάσεις 20 ώστε με τον συμψηφισμό να 'περάσεις' με ένα 10. Αλλιώς, see you in September.
Μη κοιμάσαι με αυτό το πλευρό. Το σχόλιό μου ήταν για τη καθηγήτρια που δεν μπορεί να δει πιο μακρυά από τη μύτη της και δεν μπορεί ως εκπαιδευτικός να αναγνωρίσει τι μαθητή έχει απέναντι της. Αποτυχημένη 100% ακριβώς γιατί δεν μπορεί να καταλάβει πόσο ανούσιο είναι να με πιέζει. Εδώ κατάλαβες εσύ από 2-3 Post Μου ότι τα συχαίνομαι. Δεν μπορεί μια εκπαιδευτικός?
Έχει αναγνωρίσει ότι έχει έναν μαθητή αμελή ως προς το μάθημά της, τη δουλειά της κάνει. Καλά, αυτό το "δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της" και "100% αποτυχημένη" είναι το μέγιστο φτύσιμο στο πρόσωπο ενός καθηγητή που σπούδασε, εργάζεται και προσπαθεί να κάνει τους μαθητές του να δείξουν λίγο ενδιαφέρον για το μάθημα, μόνο και μόνο για να τον βγάλουν οι ίδιοι άχρηστο. Μου φαίνεται μερικοί έχουν ολική άγνοια της θέσης στην οποία βρίσκονται.
Από την επόμενη φορά όμως οκ, αν κάποιου μαθητή δεν του αρέσει το μάθημα, ας μην προσπαθήσει ο καθηγητής να τον προσεγγίσει με κάποιο τρόπο. Ας βγάλει ο μαθητής και μια λίστα με μαθήματα που τον ενδιαφέρουν (αφού προφανώς ο ίδιος ξέρει τι είναι το καλύτερο για αυτόν και τι αχρείαστο, περιττό και μίζερο) και όλα ρόδινα. Στην τελική, αν όλα τα μαθήματα του μυρίζουνε και του βρωμάνε, ας μην πάει και καθόλου σχολείο, να βγει στην κοινωνία μια ώρα αρχύτερα. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;;
Γυμνάσιο Πάω Γ τάξη Τα αρχαία έχουν μέσο όρο δύο μαθημάτων. Δεν κόβεσαι από το ένα αλλά και έτσι να ήταν σιγά μη με κόψουν τα αρχαία άλλο δεν τα διαβάζω άλλο το θα κοπώ
Από ένα σημείο και μετά το ίδιο πράγμα σημαίνουν. Στο σχολείο όχι τόσο. Στο πανεπιστήμιο σίγουρα. Αλλά, εσύ δεν είχες επικαλεστεί το δικαίωμα να μην προσέχεις και να πάρεις 0 στο μάθημα;
Για το <σιγά ρε Αιστάιν> το μόνο που έχω να σου πω είναι αν είσαι στην ηλικία μου πάμε μια κόντρα στα θετικά και μετά ξαναπές το -Αν έχεις τα κότσια. Αν θέλεις το κάνουμε εδώ δημόσια
Είναι αρκετά οξύμωρο το ότι σε ενδιαφέρουν οι θετικές αυτές επιστήμες, αφού όσοι τις υπηρετούν και αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτές έχουν μια ταπεινότητα, διακρίνονται από εργατικότητα, δεν νιώθουν την ανάγκη να υπερηφανευθούν και να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε άλλους. Επίσης, δεν έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Αυτή η αρρωστημένη ανταγωνιστικότητα πάντως σίγουρα θα σου έκανε μια καριέρα στον αθλητισμό.
Εσύ είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις τις οδηγίες του ΥΠΕΘΑ για το πότε, με ποια διαδικασία και με ποιες ποινές για κάθε παράπτωμα τιμωρούνται οι μαθητές. Ευτυχώς για εμάς δεν μπορούν να αυθαιρετούν οι καθηγητές. Έτσι εγώ θα συνεχίσω να διαβάζω φυσική την ώρα των αρχαίων. Μου δίνει αυτό το δικαίωμα ο κανονισμός λειτουργίας του σχολείου αν δεν ενοχλώ τη ροή του μαθήματος. Γιαυτό και πάω τελευταίο θρανίο
Δείξε σε εμάς τους αδαείς τότε ποιες είναι οι οδηγίες του ΥΠΑΙΘΠΑ (το ΥΠΕΘΑ είναι το υπουργείο εθνικής άμυνας, υπ' όψιν). Δεν βρήκα κάτι σχετικό με μια γρήγορη ματιά εδώ
https://users.sch.gr/akouts/lows.htm, χώρια που νομίζω κάθε σχολείο έχει δικό του σετ κανόνων. Μπορεί το δικό σου να μην έχει ειδικό κανόνα για την περίπτωση που μαθητής φέρεται γαϊδουρινά απέναντι σε καθηγητή, πάντως μια απουσία άνετα την τρως.