Να σέβεται τους καθηγητές του. Να μην τους αντιμιλάει. Να προσέχει στο μάθημα και προσπαθεί να καταλάβει ακόμα και αν το μάθημα δεν είναι το φόρτε του!
κατι που συζητουσα χτες με τον 91 χρονων παππου μου.
ο καθηγητης δεν ειναι ειναι αυθεντια και ποτε δεν θα ειναι. δεν ειναι αλανθαστος. το να ζηταει το σεβασμο, οταν δεν μπορει να τον κερδισει και να κρυβεται πισω απο την λογικη του "ειμαι καθηγητης σου και δεν πρεπει να μου αντιμιλας" ειναι τουλαχιστον ανευθυνο.
Αλλά πιστεύω ότι πρώτος ρόλος του σχολείου είναι να βγάζει πάνω απόλα σωστούς ανθρώπους
σωστους με ποια ματια;
εγω πιστευω οτι ο ρολος του σχολειου πλεον ειναι να βγαζει σχετικα "αβουλους" πολιτες. αυτη την πεποιθηση μου τη στηριζω στο γεγονος οτι δεν μαθαινουν οι μαθητες να χρησιμοποιουν τη λογικη, σε μαθηματα οπως τα μαθηματικα, δεν μαθαινουν να παρατηρουν, σε μαθηματα οπως η φυσικη και, τελος, δεν διδασκονται ουτε φιλοσοφια, ουτε συγχρονη ιστορια
-----------------------------------------
καλος μαθητης για μενα ειναι αυτος που κανει τη γνωση κτημα του σε τετοιο βαθμο ωστε να φτανει να αμφισβητει τα παντα.
ενστερνιζομαι αυτη την αποψη για τον καλο μαθητη αλλα:
.κι αν πεταει και καμια πετρα η σπαει κανα τζαμι για να ακουστει νταξει δεν εγινε και τιποτα.
εγινε κατι, πεταξε μια πετρα για καποιους λογους. δεν συμφωνω με την πραξη, αλλα πανω απ'ολα πρεπει να κοιταζουμε και τα κίνητρα.
η διαφορα ενος καθηγητη που παραβιαζει κανονισμους με εναν μαθητη που παραβιαζει και αυτος κανονισμους, ειναι οτι ο καθηγητης εχει μια καποια εξουσια που ο τελευταιος δεν εχει. συνεπως, ειναι πολυ πιο σπανιο να τιμωρηθει για τις πραξεις του ο καθηγητης
-----------------------------------------
Αν το να είσαι σωστός στη συμπεριφορά σου και να ξέρεις να σέβεσαι το θεωρείς ότι γίνεσαι τούβλο, τότε τι να πω.... δεν νομίζω ότι σκέφτεσαι σωστά..
σιγουρα δεν εισαι τουβλο επειδη σεβεσαι.
αλλα εισαι τουβλο (γενικα μιλωντας) οταν δεν αμφισβητεις, οταν δεν αντιμηλας και γενικοτερα οταν εισαι απλα ενας παθητικος δεκτης. να τηρει, χωρις να κρινει τους κανονες του σχολειου, επειδη θεσπιστηκαν απο καποιους που εχουν μια καποια δυναμη