Γιες, απλα το επιχειρημα που χρησιμοποιει η φιλη της μαριας_στ8, ειναι το ΠΛΕΟΝ κλασικο.
Με την ιδια λογικη, ολοι αγοραζουμε καρκινο καθε μερα, αλλα δεν μας απασχολει, γιατι δεν μας νοιαζει να το ψαξουμε.
Και γιατι ενα τουλαχιστον 50% και βαλε των ανθρωπων, σκαλωνουν με καπνισμα και αλκοολ. Υπαρχουν χιλιαδες ακομη πραγματα που προκαλουν καρκινο και δεν ξερω κι εγω τι αλλο, που για καποιον αγνωστο λογο δεν κατακρινονται κατ αυτο τον τροπο. Και μιλαμε για προιοντα που καθημερινα καταναλωνουμε.
Δεν ειναι δικαιολογια για το γεγονος οτι καπνιζω, αλλα ειναι επιλογη μου. Οπως ειναι επιλογη του διπλανου μου το να μην καπνιζει. Ομως δεν δεχομαι κραξιμο για το καπνισμα (δεν ειπα οτι με κραζεις, απλα εξηγω λιγο εξτρα

), ποσο μαλλον με τετοιου ειδους επιχειρηματα. Ναι, την καραμελιτσα του καρκινου ολοι την γνωριζουμε. Δεν καθομαστε σαν τους μαλ@κες να καπνιζουμε χωρις να ξερουμε οτι δεν μας κανει καλο, η οπως θες πεστο.
Ξερουμε ολοι για το καπνισμα και κολλαμε στο οτι "αυτο ειναι κακο".
Προσωπικα δε ξερω, αλλα οσο μου τα πρηζουν για καρκινο κουλουπου, τοσο μου ρχεται να τους πεταξω "ΧΕΣΤΗΚΑ". Που δεν χεστηκα ακριβως, αλλα δεν καταλαβαινει κανεις οτι με αυτο τον τροπο, η με το "δες αυτο το ντοκιμαντερ και θα κοψεις το καπνισμα" δεν πετυχαινουν κατι. Ναι, μαλακιa μου, καπνιζω, τι να κανουμε τωρα. Το αν θα το κοψω εχει να κανει με μενα ρε παιδι μου, πως να στο πω.
Καταλαβαινεις τι προσπαθω να πω;
Νυσταζω κιολας και τα γραφω οπως να ναι.
@ Ζεντ: Δεν υποστηριξα οτι προκαλει μονο καρκινο. Εχω διαβασει τα απειρα πια, ξερω τι κανει στο σωμα μου, και ξερω το ποσο φρικτο ειναι.
Ε αφού είναι χάλια η ζωή μας από άποψη υγείας, ας την κάνουμε χειρότερη?
Με το καπνισμα ναι, την κανεις χειροτερη συνειδητα. Δεν διαφωνησα. Απλα μπορει να ανηκω στην κατηγορια των ατομων που βαζουν την απολαυση της στιγμης πανω απ τη ζωη μου σαν συνολο, when it comes to smoking. Κακο, ανωριμο, αλλα that's it.