''Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!''

Αμπελοφιλόσοφος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 358 μηνύματα.
Gaspar, ουτε καν αρνητικη δεν αξιζουν αυτα που γραφεις. Τελος παντων.

Εστω οτι ισχυουν αυτα που λες. Εστω οτι διαλυθηκε τελειως το κινημα των αγανακτισμενων, εστω οτι δεν προκειται να ξαναφουντωσει οπως πριν και εστω οτι οι ιδιοι ανθρωποι που βρεθηκαν στο συνταγμα και ακομα και μετα το ΓΕΡΟ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ξυλο που ΤΟΥΣ ΡΙΞΑΤΕ στις 29 του Ιουνη (και σε αλλες μερες), ξαναγυρισαν στην πλατεια, θα αχρηστεψουν με τοση ευκολια τους κοπους τους μονο και μονο επειδη θελουν να κανουν διακοπες και να "απολαυσουν το mojito τους στην παραλια παρεα με αλλους αγωνιστες".

Ακομα κι ετσι λοιπον, μου φαινεται οτι παραλειπεις κατι πολυ σημαντικο σε σχεση με οσα συνεβησαν:

Μεχρι πριν απο 40-50 μερες, ο κοσμος ακουγε για αμεση δημοκρατια και (ακομα κι αν ειχε εστω μια μικρη ιδεα περι τινος προκειται, που στην πλειοψηφια του δεν ειχε, γιατι εχει περασει η εντυπωση οτι ο κοινοβουλευτισμος οχι μονο ειναι δημοκρατια αλλα ειναι και η ΜΟΝΗ δημοκρατια, κι αυτο χαρη στην προπαγανδα αυτων που προστατευεις ΕΣΥ κι αλλοι σαν κι εσενα και ειστε και περηφανοι) συνηθως αντιδρουσε αρνητικα υποστηριζοντας οτι κατι τετοια ειναι ουτοπικα κλπ κλπ κλπ (πανω κατω αυτα που λες κι εσυ δηλαδη, δεν χρειαζεται υποθετω να σου περιγραφω τις ιδιες σου τις αποψεις, ετσι; ).

ΟΜΩΣ

Υστερα ηρθε ενα κινημα, αυτο των Αγανακτισμεων, το οποιο αν θες να ξερεις δεν ειναι μονο "περναω και ριχνω μερικες μουτζες στη βουλη", αλλα εχει να κανει κυριως με εκδηλωσεις και ομιλιες που προωθουν ιδεες οπως αυτη της αμεσης δημοκρατιας, ενω επιπλεον οχι μονο προωθει, αλλα ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ σε αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες για να λειτουργησει. Αποτελεσμα: ο κοσμος (οχι ολοι φυσικα, πολλοι ομως στα σιγουρα) τη γνωρισε (την αμεση δημοκρατια) και απεκτησε μια πιο θετικη σταση απεναντι της.

Αυτο το κινημα ανοιξε τα μυαλα πολλων πολιτων, τους εδωσε ενα λογο να βγουν απο τα σπιτια τους και τους επεισε να δρασουν, καθως επισης, κατα τη γνωμη μου εκανε ενα μεγαλο αλμα οσο αφορα γενικα τα κινηματα στην Ελλαδα τουλαχιστον. Κι αυτο το αλμα εχει να κανει με το οτι απο δω και περα η αμεση δημοκρατια δεν θα ειναι ο στοχος των κινηματων, αλλα η αφετηρια, τουλαχιστον για τα περισσοτερα απο αυτα. Εμπλουτισε με λιγα λογια το οπλοστασιο των διαδηλωτων (βλεπεις, υπαρχουν και οπλα που δεν σκοτωνουν, και τα κεφαλια τα ανοιγουν μονο μεταφορικα).

Αν αυτο το αλμα λοιπον, εσενα σου φαινεται ασημαντο, τοτε μαλλον θα ξαφνιαστεις απο τις διαδηλωσεις που θα 'ρθουν, εκτος κι αν ειμαι λαθος και κανενας τελικα δεν μαθει απο ολη αυτη την ιστορια, οποτε θα μπορεις ανετα να χαρεις υποθετω. Μεχρι τοτε ομως μη βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα, καταντας γελοιος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,882 μηνύματα.
Αμεσοδημοκρατία πήγε και ο Ροβεσπιέρος να κάνει και τα κεφάλια των «αγωνιστών» έπεφταν από την λιμαρισμένη λάμα ανά δεκάδες..Δεν παίζουμε με τη φωτιά. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
ρε GASPAR το καταλαβαμε οτι δεν συμφωνεις με το κινημα των αγανακτισμενων , ότι δεν συμφωνεις με αυτού του είδους την αντιδραση , αναθεμα αν συμφωνεις και με καμια αντιδραση ...όμως μην γελοιοποιείς τα πάντα και αν δεν μπορείς να συλλάβεις ,με το πορωμένο σου μυαλο που έχει μεινει κατι αιωνές πίσω , σε περιοδους μεσαίωνα που όλοι δεν τολμούσαν να μιλήσουν και βασικοτερα δεν σκεφτονταν για να μιλήσοουν , ότι γίνεται ενας αγωνας απο πολλες αδικημενες πλευρες για την ανατροπή που θα επιτρεψει όχι απλα μια μεχερη επιβίωση αλλα την ζωή με ποιότητα τότε μην τα ακυρώνεις όλα τοσα αβασάνιστα ...είναι ειλικρινα κριμα..εγω σας μιλώ ειλικρινα εχω απογοητευτει απο μερικους νέους που δεν κάνουν τπτ για διορθώσουν τη σημερινη κατάσταση που μας πλήττει παγκοσμίως...μεχρι και η γιαγια μου και ο παππους μου συμφωνούν γιατι πολύ απλα εχουν ζησει σε περιοδους χουντας ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμπελοφιλόσοφος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αμπελοφιλόσοφος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 358 μηνύματα.
Αμεσοδημοκρατία πήγε και ο Ροβεσπιέρος να κάνει και τα κεφάλια των «αγωνιστών» έπεφταν από την λιμαρισμένη λάμα ανά δεκάδες..Δεν παίζουμε με τη φωτιά. ;)

Αυτο που λες ειναι λιγο οφφ, απο πολλες αποψεις. Και μονο τη χρονικη στιγμη και τις κοινωνικες συγκυριες να παρεις, θα καταλαβεις.

Πρωτα απ' ολα, αμεση δημοκρατια που εδραιωνεται απο ενα ατομο, απλως δεν ειναι αμεση δημοκρατια.

Ακομα κι ετσι ομως, δες εδω:

Ο Ροβεσπιέρος υπήρξε ένας χαρισματικός όσο και αυστηρός επαναστάτης, με σπανιότατες προσωπικές αρετές, θάρρος, ψυχραιμία, οργανωτική ικανότητα ανίκητη ευγλωττία και υποδειγματική ανιδιοτέλεια, για τον οποίο ο Κοντορσέ, πολιτικός εχθρός του (Γιρονδίνος) θα γράψει: «Απορούν όλοι γιατί τόσες πολλές γυναίκες ακολουθούν τον Ροβεσπιέρο παντού, στο σπίτι του, στην Λέσχη των Ιακωβίνων, στην Συνέλευση, στην Λέσχη των Κορδελιέρων. Ο λόγος είναι απλός: η Επανάσταση δεν διαφέρει από Θρησκεία και εκείνος, ως μέγας αρχιερέας της, έχει τους αφοσιωμένους του, κηρύσσει, διαφωτίζει, οργίζεται, μελαγχολεί και είναι αυστηρός στα έργα του όσο και στα λόγια του. Εξαπολύει κεραυνούς ενάντια στους πλουτοκράτες και τους ισχυρούς, δαπανά ελάχιστα και οι ανάγκες του είναι μηδαμινές. Η αποστολή του αναπτύσσεται μέσα από τις ομιλίες του και σχεδόν πάντοτε ομιλεί. Έχει μαθητές που τον φρουρούν, δεν μοιάζει όμως με ιδρυτή Θρησκείας, αλλά περισσότερο με αιρεσιάρχη. Έχει πάντα στα χείλη του την θεότητα και την Πρόνοια και στέκει ως πρόμαχος των φτωχών και των αδυνάτων, έχοντας απεριόριστη επιρροή στις γυναίκες και στις παιδικές καρδιές, ενώ την τιμή και τον σεβασμό που του δείχνουν, τα δέχεται πάντοτε με ύφος σοβαρό».

Σε αυτο το κλιμα θεωρεις οτι θα μπορουσε να στεργιωσει αμεση δημοκρατια, ακομα κι αν ηθελε να την εδραιωσει;

Επιπλεον:

Μετά την δολοφονία του Μαρά τον Ιούνιο του 1793 και όντας ήδη ο αρχηγός όχι μόνο των Ιακωβίνων αλλά και της Συμβατικής Εθνοσυνέλευσης, ο Ροβεσπιέρος, που είχε ανάμεσα σε άλλα και το όνειρο να φτιάξει ένα κοινοβούλιο με θέσεις για 10.000 θεατές, ώστε οι συνελεύσεις να μορφώνουν πολιτικά τους πολίτες, οργάνωσε μαζί με τους Σαιν Ζυστ και Κουτόν την επαναστατική κυβέρνηση αποκλειστικά γύρω από την Επιτροπή Κοινής Σωτηρίας, την Κομμούνα και τα επαναστατικά όργανα του λαού του Παρισιού.[..]

Βλεπεις που λεει για κοινοβουλιο και για θεατες; Σε ολοκληρο το αρθρο δεν βρηκα κατι που εστω να υποεννοει αυτο που υποστηριξες (οτι δηλαδη ο Ροβεσπιερος πηγε να κανει αμεσοδημοκρατια).

Ακομα, δες κι εδω:

Κατά τον 18ο αιώνα στην ευρωπαϊκή διανόηση άρχισε να επικρατεί ο φιλελευθερισμός, ένα φιλοσοφικό κίνημα το πολιτικό σκέλος του οποίου υποστήριζε μία συνταγματική μοναρχία, με τους πολίτες να αποτελούν φορείς προκαθορισμένων ατομικών δικαιωμάτων, με τη δυνατότητα παρέμβασης του κράτους στον βίο τους να είναι περιορισμένη και με ισορροπημένη διάκριση των εξουσιών μεταξύ διαφορετικών πολιτικών οργάνων. Εν μέσω του Διαφωτισμού, πρώτα με την Αμερικανική και στη συνέχεια με τη Γαλλική Επανάσταση, τέθηκε σε φιλελεύθερο πλαίσιο το αίτημα της κατάργησης της μοναρχίας και της διακυβέρνησης από πολιτικούς αντιπροσώπους, εκλεγμένους από μία μερίδα του λαού με δικαίωμα ψήφου. Οι εν λόγω αντιπρόσωποι θα μπορούσαν να εκφράζουν ανταγωνιζόμενα συμφέροντα και αντιλήψεις στο εσωτερικό της κοινωνίας, μέσω της προσκόλλησής τους σε διαφορετικά πολιτικά κόμματα.

Οκ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
στους πρώτους αγανακτισμένους πήγα και εγώ και μπορώ να πώ οτι μου άρεσε κιόλας. στην πορεία όμως ξενέρωσα φριχτά.
το κίνημα καπηλεύτηκε και βιάστηκε απο διάφορες αριστερίστικες ομάδες και μπλοκ.
οι συνελεύσεις ήταν κούφια λόγια εκτός τόπου και χρόνου
αποφάσιζαν τρελά πράγματα όπως αποκλεισμός της βουλής, να γίνει η πλατεία άσυλο κτλ
μούτζες στην βουλή, μούτζες στην βουλή, μούτζες στην βουλή.

ενω για την οικονομία και πραγματικές λύσεις για το πρόβλημα: ΤΙΠΟΤΑ
ισως γιατί όλοι ξέρουν μέσα τους, οτι ανώδινη λύση δέν γίνεται να υπάρξει. οι μούτζες και οι φωνές δίνουν μια διέξοδο στην άβολη πραγματικότητα και δίνουν μια ψευδαίσθηση αγώνα..
ο όχλος είναι αδύνατον να πάρει αποφάσεις και γενικά το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής(ψυχολογία όχλου)

για την άμεση δημοκρατία και την αναρχία έχω γράψει και άλλες φορές, πόσο ανεφάρμοστο το θεωρώ και πόσο πιο δύσκολη θα γίνει η ζωή μας σε μια κοινωνία χωρίς μια κεντρική διοίκηση.

τεσπα, δεν κατηγορώ όποιον πάει παραλία και πιεί το mojito και εγώ άλλωστε αυτό θα κάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
ενω για την οικονομία και πραγματικές λύσεις για το πρόβλημα: ΤΙΠΟΤΑ
εκει άν καποιος είχε να προτεινει κατι το έκανε ...εγω να σου πω την αλήθεια ακουσα πολλες ωραιοτατες λύσεις που ακουστηκαν και σε αυτο το φορουμ αλλα φυσικα ειναι ονειρο θερινης νυκτος να πραγματοποιηθούν γιατι για να γινει κατι τετοιο πρέπει να γινουν σκληροι καιανισοι αγωνες με μεγαλες δυναμεις ....αρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αμεσοδημοκρατία πήγε και ο Ροβεσπιέρος να κάνει και τα κεφάλια των «αγωνιστών» έπεφταν από την λιμαρισμένη λάμα ανά δεκάδες..Δεν παίζουμε με τη φωτιά. ;)

Αυτο που λες ειναι λιγο οφφ, απο πολλες αποψεις. Και μονο τη χρονικη στιγμη και τις κοινωνικες συγκυριες να παρεις, θα καταλαβεις.

Πρωτα απ' ολα, αμεση δημοκρατια που εδραιωνεται απο ενα ατομο, απλως δεν ειναι αμεση δημοκρατια.

Ακομα κι ετσι ομως, δες εδω:



Σε αυτο το κλιμα θεωρεις οτι θα μπορουσε να στεργιωσει αμεση δημοκρατια, ακομα κι αν ηθελε να την εδραιωσει;

Επιπλεον:



Βλεπεις που λεει για κοινοβουλιο και για θεατες; Σε ολοκληρο το αρθρο δεν βρηκα κατι που εστω να υποεννοει αυτο που υποστηριξες (οτι δηλαδη ο Ροβεσπιερος πηγε να κανει αμεσοδημοκρατια).

Ακομα, δες κι εδω:



Οκ;

τάπα :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Πως ακριβώς προέκυψε το θέμα ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων διαλύθηκε?Οι συνελεύσεις μια χαρά συνεχίζονται,μέχρι και σήμερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Εγώ ρώτησα γιατί δεν ακούω τίποτα τελευταία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
Πως ακριβώς προέκυψε το θέμα ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων διαλύθηκε?Οι συνελεύσεις μια χαρά συνεχίζονται,μέχρι και σήμερα.

Απλά ορισμένοι υπέθεσαν ότι επειδή η πλατεία δεν έχει την προσέλευση που είχε πριν 2-3 βδομάδες το κίνημα διαλύθηκε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Εγώ ρώτησα γιατί δεν ακούω τίποτα τελευταία.

Περιμένεις ν'ακούσεις απ'τα καθεστωτικά μέσα?C'mon now,σε έχω για εξυπνότερο...το επίσημο site πάντως της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος είναι αυτό,εδώ αναρτώνται όλα τα νεότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,882 μηνύματα.
...και φυσικά ένας εχθρός του αμφιλεγόμενου "κινήματος" ο οποίος δεν έχει υπολογιστεί, είναι η λήθη και ο χρόνος. Δυστυχώς ο χρόνος σβήνει τα πάντα: ανθρώπους, ύλη, αισθήματα, εικόνες,...και φυσικά όλα εξελίσσονται. Κανένα ανθρώπινο είδος δεν μπόρεσε να "σταματήσει" την ροή του χρόνου στα μέτρα του. Όλοι θα παρασυρθούμε σε αυτό που λέγεται ΜΕΛΛΟΝ. Και να θέλουν κάποιοι, την Ελλάδα της μεταπολίτευσης δεν θα την ξαναδούμε. Όσοι έφαγαν, έφαγαν. Όσοι βολεύτηκαν, θα ξεβολευτούν. Μόνο που φωνάζει η βολεμένη παρανυχίδα του Ελληνικού κράτους που από το '81 ψήφιζε δαγκωτό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ εναλλάξ με αντάλλαγμα διορισμούς από το παράθυρο, επιδόματα-μίζες,...κτλ. Παρήλθε αυτό το κεφάλαιο στην ιστορική μνήμη. Αρκετά με τις διαπιστώσεις περί πολιτικών/ κοινωνικών παθογενειών. Μας περιμένει ένα παρόν και ένα μέλλον, όπου κανείς δεν μπορεί να το προσαρμόσει στις προσωπικές του ανάγκες. Ο ίδιος χρόνος είναι για τον Σουηδό, ο ίδιος χρόνος είναι για τον Έλληνα, ο ίδιος χρόνος είναι για τον Βενεζουελάνο..Σκέφτομαι ότι μετά από χρόνια, θα κοιτάζουμε στο σημερινό παρόν ως μια κενή περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας. Το πλοίο βουλιάζει και ο λαός κοιτάζει να αλλάξει τα κάγγελα στα παράθυρα του πλοίου..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Περιμένεις ν'ακούσεις απ'τα καθεστωτικά μέσα?C'mon now,σε έχω για εξυπνότερο...το επίσημο site πάντως της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος είναι αυτό,εδώ αναρτώνται όλα τα νεότερα.

Όχι, από εδώ περίμενα να ακούσω αν μαζεύονται. Και επειδή δεν μένω Αθήνα και δεν έχω την δυνατότητα να ξέρω τι γίνεται στα αλήθεια αφού διάβασα ότι το κίνημα έχει πολύ πολύ λιγότερους ανθρώπους σκέφτηκα να ρωτήσω ευθέως αν όντως έχει "διαλυθεί".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
...και φυσικά ένας εχθρός του αμφιλεγόμενου "κινήματος" ο οποίος δεν έχει υπολογιστεί, είναι η λήθη και ο χρόνος. Δυστυχώς ο χρόνος σβήνει τα πάντα: ανθρώπους, ύλη, αισθήματα, εικόνες,...και φυσικά όλα εξελίσσονται. Κανένα ανθρώπινο είδος δεν μπόρεσε να "σταματήσει" την ροή του χρόνου στα μέτρα του. Όλοι θα παρασυρθούμε σε αυτό που λέγεται ΜΕΛΛΟΝ. Και να θέλουν κάποιοι, την Ελλάδα της μεταπολίτευσης δεν θα την ξαναδούμε. Όσοι έφαγαν, έφαγαν. Όσοι βολεύτηκαν, θα ξεβολευτούν. Μόνο που φωνάζει η βολεμένη παρανυχίδα του Ελληνικού κράτους που από το '81 ψήφιζε δαγκωτό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ εναλλάξ με αντάλλαγμα διορισμούς από το παράθυρο, επιδόματα-μίζες,...κτλ. Παρήλθε αυτό το κεφάλαιο στην ιστορική μνήμη. Αρκετά με τις διαπιστώσεις περί πολιτικών/ κοινωνικών παθογενειών. Μας περιμένει ένα παρόν και ένα μέλλον, όπου κανείς δεν μπορεί να το προσαρμόσει στις προσωπικές του ανάγκες. Ο ίδιος χρόνος είναι για τον Σουηδό, ο ίδιος χρόνος είναι για τον Έλληνα, ο ίδιος χρόνος είναι για τον Βενεζουελάνο..Σκέφτομαι ότι μετά από χρόνια, θα κοιτάζουμε στο σημερινό παρόν ως μια κενή περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας. Το πλοίο βουλιάζει και ο λαός κοιτάζει να αλλάξει τα κάγγελα στα παράθυρα του πλοίου..

Ανούσιο post.Και επίσης κάποια στιγμή ο ήλιος θα μετασχηματιστεί σε κόκκινο γίγαντα και θα καταπιεί την γη & human civilization will fall into oblivion.Αυτό δεν αποτελεί point για τίποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
Πως ακριβώς προέκυψε το θέμα ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων διαλύθηκε?Οι συνελεύσεις μια χαρά συνεχίζονται,μέχρι και σήμερα.
Δεν είπα ότι διαλύθηκαν αλλά συζητούσαν να το διακόψουν για λίγο ώστε να γυρίσει πιο δυναμικά...

Πάντως πρέπει να ξέρετε ότι δεν παίρνουν κάποια άτομα τις αποφάσεις... Μπορείτε όλοι σας να συμμετάσχετε καθημερινά, δεν χρειάζεται να σας προσκαλέσουν. Μπορείτε επίσης να πάρετε τον λόγο και να πείτε την γνώμη σας, ότι δεν σας αρέσει στο κίνημα να το πείτε. Με λίγα λόγια η συμμετοχή σας μπορεί να γίνει περισσότερο ενεργητική παρά παθητική. Άρα μην περιμένετε εκ μαγείας να γίνουν αυτά που θέλετε από το κίνημα. Άμα το καταδικάζετε από τον καναπέ, πηγαίνετε και πείτε και τις γνώμες σας εκεί......... ........... . . ... .... . .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
λολ
ε βέβαια ρε dannare, τόσο καιρό τι λέμε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
λολ
ε βέβαια ρε dannare, τόσο καιρό τι λέμε;
το είπα γιατί ένα άτομο είπε εκείνη την ημέρα ότι ο κόσμος περιμένει εμάς να τους προσκαλέσουμε...

Τελικά τα ΜΑΤ δεν είναι τόσο κακά όσο λέτε... Πάρτε μια πιο σφαιρική εικόνα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
απο το βίντεο:παυση πληρωμών σε όλα

δεη
οτε
ευδαπ
μετρο
εφορίες
διόδια
κτλ..

και μετά λέτε οτι στο σύνταγμα υπάρχουν σοβαρές προτάσεις για την οικονομία και την κρίση..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
ψάξε καλύτερα στην ιστοσελίδα του real democracy που είναι η επίσημη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top