Από τη στιγμή που η παγκόσμια ιστορία έχει διαμορφωθεί σύμφωνα και με τις μη υλικές "αξίες", εγώ θα τις αντιμετωπίσω σα να έχουν υλική ισχύ.
Well,η συλλογιστική μου βασίζεται πάνω στο ότι δε θεωρώ ότι η ιστορική πορεία της ανθρωπότητας έχει οδηγήσει στη βέλτιστη δυνατή κοινωνία,therefore θεωρώ αναγκαίο το reevaluation των γεγονότων,αλλά και των ιδεών που οδήγησαν σε αυτή.
Το να αφήσεις απλά την χώρα σου να πάει στα χέρια άλλων μόνο και μόνο για να ζεις καλά -κάτι που ουσιαστικά δεν το γνωρίζεις- το θεωρώ ως τελείως άνανδρη ενέργεια. Από τη στιγμή που γεννιέσαι σε μια χώρα, αποτελείς απόγονος της ιστορίας αυτής που όσο πιο αξιόλογη είναι τόσο πιο πολύ νιώθεις την ανάγκη στο να συμβάλλεις στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα την τωρινή περίοδο για να δώσεις μια συνέχεια από επιτυχημήνα κι αξιόλογα συμβάντα. Έτσι, όταν μιλάμε για την Ελλάδα και την τόσο ένδοξη ιστορίας της, αναγνωρισμένη παγκοσμίως, θεωρώ τελείως άτιμο το να επέλεγε κάποιος να καταδώσει την "ιδιοκτησία" της σε άλλους!
Στα μυαλά των ατόμων που βαδίζουν σε μια τέτοια κατάσταση, οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται μόνον υπο των τότε συνθηκών, αλλά και από αυτές του παρελθόντος, οπότε το φορτίο είναι πιο βαρύ.
Τέλος, καταλήγω πως στα τόσα βασανιστήρια, οι άθλιες συνθήκες ζωής υπάρχει το αντίβαρο του εθνικού φρονήματος, που όσο πιο πολύ το έχει συνειδητοποιημένο το δυναμικό κάθε χώρας τόσο πιο αξιοπρεπές, ως προς τα εθνικά ζητήματα, θα είναι και δεν θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία κατά την απόφαση για τέτοια διλήμματα, όταν η αξία της πατρίδος, δηλαδή, είναι υπεράνω όλων.
Απλά,έχουμε τελείως διαφορετική κοσμοθεωρία,οπότε δεν είναι ανάγκη να το συζητάμε.Εσύ το βλέπεις ιδεαλιστικά,εγώ ορθολογιστικά.Εγώ δέχομαι ότι ως άνθρωπος είμαι απλός ένα ζώο,έλλογο μεν,αλλά με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δε.Είναι στα γονίδιά μου,όπως και σε όλων,το να θέλω να ζω καλά.Όλα τα προϊόντα του ανθρώπινου πολιτισμού,βασίζονται πάνω σ'αυτό το ένστικτο.Ακόμα και η δημιουργία της έννοιας του έθνους,καθώς αποτέλεσε έναν ισχυρό συνεκτικό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων σε συγκεκριμένες φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας.Για εμένα,τίποτα δεν έχει εγγενή αξία.Εμείς δίνουμε αξία σε οτιδήποτε,βάσει των κριτηρίων που θέτουμε.Εγώ,ως άνθρωπος,θεωρώ συμφερότερο προς εμένα να θέσω ως κριτήριο τον άνθρωπο.Όταν κάτι εξυπηρετεί τον άνθρωπο είναι καλό και ηθικό,όταν όχι,είναι το λιγότερο αχρειάστο.Αν η πατρίδα εξυπηρετεί τον άνθρωπο,είναι καλή.Το να εξυπηρετεί ο άνθρωπος την πατρίδα,να είναι δηλαδή ο άνθρωπος το μέσον και η πατρίδα ο σκοπός,το θεωρώ παράλογο.Η πατρίδα δεν είναι τίποτα,είναι απλά ένα ανθρώπινο δημιούργημα.Δε θεωρώ τον εαυτό μου απόγονο καμίας ιστορίας,απλά έτυχε να γεννηθώ εδώ πέρα.Ούτε θεωρώ την ιστορία αξιόλογη ή μη,η ιστορία είναι απλώς μια επιστήμη και ως τέτοια την αντιμετωπίζω,δεν μπορεί να είναι ούτε ένδοξη,ούτε ντροπιαστική.Είναι επιστήμη,completely indifferent to human feelings.Τέλος,το "άνανδρο" και το "άτιμο" είναι καθ'όλα υποκειμενικές έννοιες.
αλλά όταν ξέρεις ότι κάποιος σου επιτίθεται με σκοπό να καταστρέψει και τα δύο αυτά, τι κάνεις; Life goes on?
Δεν νομίζω πως είναι ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας να μη γουστάρεις ένας τύπος με μουστάκι να στήσει βιομηχανία σαπουνιού με πρωτογενή ύλη το συμπολίτη σου.
Κανείς δε μας επιτέθηκε.Να περάσουν τα στρατεύματά τους ζήτησαν.
ΛΟΛ το κοίταξα καλά λες άλλο είχα στο μυαλό μου

. Δεν είχε γίνει όμως ένας πόλεμος μετά την Οκτωβριανή επανάσταση με σκοπό να ξαναπάρει ο τσάρος την εξουσία ( πρέπει να χαμε συμμετάσχει κι εμείς); σε αυτόν αναφέρομαι
Ναι,ήταν οι λεγόμενοι "Λευκοί Στρατηγοί".
--------------------------------------
Anyway,τέλος τα off topic.Ξεκαθάρισα κάποια πράγματα από μεριάς μου και δε νομίζω ότι έχει νόημα να τα συζητάμε πλέον,τουλάχιστον εδώ.Ας πάμε στα σημερινά και φλέγοντα συμβάντα:
Πήγα Σύνταγμα σήμερα (είμαι Αθήνα αυτές τις μέρες μπας και διαβάσω

).Ήταν απλά μαγικά.Όταν έφτασα,αηδιάσα.Ένα τσούρμο γραφικοί,μπροστά από πανό-αριστερά ή εθνοκεντρικά-με γηπεδικό υφάκι να φωνάζουν ηλίθια συνθήματα.Ο κάθε αμόρφωτος να κάνει οικονομικές αναλύσεις του κώλου λες και έχει 3 PhD στα οικονομικά.Μετά όμως,πήγα στη συνέλευση.Απόλυτα οργανωμένη,με συγκεκριμένη θεματολογία,οργανωμένη,το κοινό τακτοποιημένο και όχι όπως να 'ναι,με ένα μεγάλο πανό από πίσω "άμεση δημοκρατία" και ένα άλλο παραπέρα "έξω οι φασίστες απ'τις γειτονιές".Εν τω μεταξύ,να γίνονται συζητήσεις για το πως οι συνελεύσεις αυτές θα μεταφερθούν σε τοπικό επίπεδο,σε κάθε γειτονιά,ώστε να μπορούν να βγάζουν υλοποιήσιμες αποφάσεις.
Para todos todo,para nosotros nada.