Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ναι, εργαλείο ειναι αυτο. Αλλά αν δεν είσαι ιστορικός δε μπορείς να διδάξεις ιστορία. Απλά.
Οκ,Μιχάλη,αλλά πες μου ένα μέρος της Ελλάδας που να διδάσκουν Ιστορία οι Ιστορικοί και όχι οι Φιλόλογοι. Ίσως να έχεις δίκιο,αλλά γιατί δε λαμβάνεται αυτό υπόψην απ'το Υπουργείο Παιδείας?
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος

γιατι για ποιο πραγμα νοιάστηκε το υπουργειο παιδιας για να νοιαστεί για αυτο;Οκ,Μιχάλη,αλλά πες μου ένα μέρος της Ελλάδας που να διδάσκουν Ιστορία οι Ιστορικοί και όχι οι Φιλόλογοι. Ίσως να έχεις δίκιο,αλλά γιατί δε λαμβάνεται αυτό υπόψην απ'το Υπουργείο Παιδείας?
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Οκ,Μιχάλη,αλλά πες μου ένα μέρος της Ελλάδας που να διδάσκουν Ιστορία οι Ιστορικοί και όχι οι Φιλόλογοι. Ίσως να έχεις δίκιο,αλλά γιατί δε λαμβάνεται αυτό υπόψην απ'το Υπουργείο Παιδείας?
Είναι μιξ. Υπάρχουν και Ιστορικοι Και Φιλόλογοι στην ΠΕ1.
Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος

stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ε,ωραία,τότε γιατί δε μπορεί ένας φιλόλογος να διδάξει,εφόσον θεωρείται φιλολογικό μάθημα?Είναι μιξ. Υπάρχουν και Ιστορικοι Και Φιλόλογοι στην ΠΕ1.
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

Το ιδιο παιζει και με τους αποφοιτους Χημικου, Φυσικου, Βιολογικου (κοινη ειδικοτητα ΠΕ4).
abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος

- Βαλκανικούς
- Παγκοσμιους
- Μικρασιάτικη Εκστρατεία & Καταστροφή
Τα προηγούμενα δε μ'αρέσουν. Ειδικά το Βυζάντιο, o Mεσαίωνας. Προτιμώ Ιστορία των Αρχαίων Χρόνων.
Δε μ'ενδιαφέρει το πώς διδάσκεται στα σχολεία. Όταν έχεις χρόνο μπορείς κάλλιστα να μελετήσεις και μόνος! Επίσης μ'αρέσει η Κυπριακή Ιστορία. Από 1191-2008. :p
Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Η αδερφή μου έχει τελειώσει Γερμανική Φιλολογία. Στην ουσία κάνουν ακριβώς τα ίδια με την Ελληνική Φιλολογία μόνο που το αντικείμενο είναι μια άλλη γλώσσα. Η ελάχιστη γνώση επί Ιστορίας ήρθε όταν η ίδια πήρε ως επιλογή το πακέτο μαθημάτων Γλωσσολογίας, οπότε κάτι διάβασε για μετακινήσεις πληθυσμών και ιστορία της Ευρώπης. Η κολλητή και συνάδελφός της που πήρε επιλογή Λογοτεχνία δεν έχει καμία απολύτως ιδέα από Ιστορία. Και οι δύο είναι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι το Καρπενήσι είναι χωριό της Σάμου και το Καρλόβασι πόλη της Κεντρικής Ελλάδας.

chris_90
Διάσημο μέλος

Μ' αυτο μου θυμισες μια χρονια στο Γυμνασιο, οπου μας εκανε Ιστορια η καθηγητρια που μας εκανε και Γαλλικα!Δεν είναι καν φιλολογικό μάθημα η Ιστορία. Περισσότερο σχετίζεται με την Πολιτική Επιστήμη, τη Γεωγραφία, την Εθνολογία, τη Θρησκειολογία, την Κοινωνιολογία και τη Νομική Επιστήμη παρά με οποιαδήποτε μορφή επιστήμης επί γλωσσικού αντικειμένου, δηλαδή φιλολογία. Διδάσκεται από φιλολόγους επειδή όλα αυτά, για ανεξήγητο λόγο, ανήκουν στην ειδικότητα ΠΕ2. Με την ίδια απίστευτη λογική που όλοι όσοι ανήκουν στην ΠΕ4 (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Σεισμολόγοι, Γεωλόγοι, Μετεωρολόγοι, Γεωγράφοι και Φυσιογνώστες) μπορούν να διδάσκουν Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωγραφία. Και πραγματικά απορώ πως ακριβώς ένας φυσικός είναι σε θέση να διδάξει βιολογία ή πως ακριβώς ένας γεωγράφος είναι σε θέση να διδάξει χημεία...
Η αδερφή μου έχει τελειώσει Γερμανική Φιλολογία. Στην ουσία κάνουν ακριβώς τα ίδια με την Ελληνική Φιλολογία μόνο που το αντικείμενο είναι μια άλλη γλώσσα. Η ελάχιστη γνώση επί Ιστορίας ήρθε όταν η ίδια πήρε ως επιλογή το πακέτο μαθημάτων Γλωσσολογίας, οπότε κάτι διάβασε για μετακινήσεις πληθυσμών και ιστορία της Ευρώπης. Η κολλητή και συνάδελφός της που πήρε επιλογή Λογοτεχνία δεν έχει καμία απολύτως ιδέα από Ιστορία. Και οι δύο είναι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι το Καρπενήσι είναι χωριό της Σάμου και το Καρλόβασι πόλη της Κεντρικής Ελλάδας.![]()

stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βασικά,οι περισσότεροι διδάσκουν Ιστορία με τη λογική ότι είναι "ιστοριούλες," ή δεν ξέρω κι εγώ τι, το κάνουν μια ανάγνωση και το 'μαθαν. Μ'αυτή τη λογική βάζουν τον οποιονδήποτε να διδάσκει Ιστορία για να συμπληρώσει ώρες. Στην πρώτη γυμνασίου,παράδειγμα,εμάς μας το έκανε μία που το αντικείμενό της ήταν Αγγλικά. Το ίδιο ισχύει και για τη Γεωγραφία. Τέλος πάντων,το σύστημα είναι έτσι εδώ και πολλά χρόνια. Δε νομίζω να αλλάξει τώρα.Δεν είναι καν φιλολογικό μάθημα η Ιστορία. Περισσότερο σχετίζεται με την Πολιτική Επιστήμη, τη Γεωγραφία, την Εθνολογία, τη Θρησκειολογία, την Κοινωνιολογία και τη Νομική Επιστήμη παρά με οποιαδήποτε μορφή επιστήμης επί γλωσσικού αντικειμένου, δηλαδή φιλολογία. Διδάσκεται από φιλολόγους επειδή όλα αυτά, για ανεξήγητο λόγο, ανήκουν στην ειδικότητα ΠΕ2. Με την ίδια απίστευτη λογική που όλοι όσοι ανήκουν στην ΠΕ4 (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Σεισμολόγοι, Γεωλόγοι, Μετεωρολόγοι, Γεωγράφοι και Φυσιογνώστες) μπορούν να διδάσκουν Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωγραφία. Και πραγματικά απορώ πως ακριβώς ένας φυσικός είναι σε θέση να διδάξει βιολογία ή πως ακριβώς ένας γεωγράφος είναι σε θέση να διδάξει χημεία...
Η αδερφή μου έχει τελειώσει Γερμανική Φιλολογία. Στην ουσία κάνουν ακριβώς τα ίδια με την Ελληνική Φιλολογία μόνο που το αντικείμενο είναι μια άλλη γλώσσα. Η ελάχιστη γνώση επί Ιστορίας ήρθε όταν η ίδια πήρε ως επιλογή το πακέτο μαθημάτων Γλωσσολογίας, οπότε κάτι διάβασε για μετακινήσεις πληθυσμών και ιστορία της Ευρώπης. Η κολλητή και συνάδελφός της που πήρε επιλογή Λογοτεχνία δεν έχει καμία απολύτως ιδέα από Ιστορία. Και οι δύο είναι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι το Καρπενήσι είναι χωριό της Σάμου και το Καρλόβασι πόλη της Κεντρικής Ελλάδας.![]()
chris_90
Διάσημο μέλος

Φυσικα και το θεωρω απαραδεκτο ολο αυτο, αλλα και παλι τοσοι αποφοιτοι των σχολων αυτων πως θα απασχοληθουν, πως θα ζησουν;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.