Businessman (Κώστας) πρωτον ξερεις πολυ καλα οτι αλλο επιστημονικη καταρτηση και αλλο τεχνολογικη,και τα ΤΕΙ βρισκονται στην δευτερη κατηγορια,χωρις να σημαινει οτι τα ΤΕΙ ειναι κατωτερα,απλα εξυπηρετουν αλλους σκοπους μεσα σε καθε επαγγελμα,ισως υπαρχουν και αποφοιτοι των ΤΕΙ που εχουν καλυτερη αντιληψη του αντικειμενου τους ακομη και απο τους αντιστοιχους του ΑΕΙ, Δευτερον οπως ειπα για τα ΤΕΙ που εγιναν ΑΤΕΙ,δεν σημαινει απολυτως τιποτα!!! ουτε αλλαξε και κατι,γιατι ο,τι υποδομες ειχατε,εχετε και τωρα,για να δουμε τι θα γινει και με το προγραμμα σπουδων σας.οσο για τους καθηγητες σας δεν γνωριζω κατι,φυσικα και πρεπει να ειναι ανταξιοι εκεινων των ΑΕΙ(που ακομη ομως δεν ειναι )
Πραγματικα σου μιλαω δεν υποτιμαω τα ΤΕΙ,αλλα ετσι εχει η κατασταση, και φυσικα ολες οι σχολες εχουν ελλειψεις.
Ααα και κατι ακομη,δεν γινεται να ζητατε περισσοτερα εργασιακα δικαιωματα,ειναι απο ενα σημειο και μετα παραλογο.....Και αν καποιοι πιστευουν οτι δεν πρεπει να υπαρχουν μηχανικοι δυο ταχυτητων κακως το πιστευουν,δηλαδη πως θα λειτουργησει η αγορα?.....τι να πω? ενταξει ειπαμε, σε λιγο θα ζητησετε και ερευνα...
Λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
1)Η "Επιστήμη" και η "Τεχνολογία" είναι το ένα το άλλο "μισό" του άλλου σε όλες τις (πολιτισμένες) χώρες του κόσμου...θα γνωρίζεις (φαντάζομαι) ότι τα αντίστοιχα "ΤΕΙ" στην Αγγλία (Politechnics) και Γερμανία (Fachochschule) μετεξελίχθηκαν άμεσα σε Πανεπιστήμια...
2)Δυστυχώς διατηρείς τη στάση "αδιαλλαξίας" σου,επιμένοντας ότι "το επίπεδο των διδασκόντων ΔΕΝ είναι ίδιο",γνωρίζεις κάτι επ'αυτού;Αν ναι πες μας,στο "τάδε" ΤΕΙ διδάσκει ο "τάδε" καθηγητής που δεν έχει Διδακτορικό ας πούμε!Που το στηρίζεις αυτό;
Μάλιστα πρώτα λες ότι "για τους καθηγητές σας δεν γνωρίζω κάτι" και στη συνέχεια ότι "δεν έχουν το ίδιο επίπεδο"...

Δεν ήξερες δε ρώταγες;

3)Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι,τον Ν.3749/2009 δίνεται δικαίωμα στα ΤΕΙ,κατόπιν εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης,να διεξάγουν εφαρμοσμένη έρευνα...και πράγματι έχω υπόψη μου ότι κάποιο τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας (συγκεκριμένα) έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο...
Και τώρα να σου αναλύσω κάποια πράγματα (εργασιακά) καθότι βλέπω είσαι και συνάδελφος,διότι εδώ είναι το μεγαλύτερό σου σφάλμα...
Μηχανικοί δύο ταχυτήτων;ΔΕΝ υπάρχουν,ξέρεις γιατί φίλε μου;Γιατί το Τ.Ε.Ε. δεν μας θεωρεί ΚΑΝ Μηχανικούς!

Άλλο να υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία
θα μοιράζονται αξιοκρατικά και ανάλογα με τις σπουδές και την εργασιακή πείρα,και άλλο να ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ την καριέρα των Μηχανικών ΤΕΙ!
Θεωρείς λογικό να βγαίνει ένα παιδί 23 ετών απ'το Πολυτεχνείο και να μπορεί να υπογράψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ;Επίσης θεωρείς λογικό,εσείς π.χ. οι Η/Μ να υπογράφετε ο ένας τις εργασίες του άλλου;Το ξέρεις ότι έχεις απεριόριστα ηλεκτρολογικά;Από που κι ως που;!
Έλα όμως που ο απόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. ο οποίος σπουδάζει ακριβώς αυτό το πράγμα επί 4 ολόκληρα χρόνια δεν μπορεί να υπογράψει ούτε τοστιέρα!
Ξέρεις φίλε μου τι γίνετε με εμάς;
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό των ΤΕΙ (Ν.1404/83),έπρεπε να εκδωθούν επαγγελματικά δικαιώματα το αργότερο μέχρι την αποφοίτηση των πρώτων παιδιών!Στα δικά μας τμήματα αυτό ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ (λόγω πιέσεων,φαντάζεσαι από ποιούς

),με λίγα λόγια το κράτος εδώ και 27 χρόνια παρανομεί σε βάρος μας,κι εμείς εργαζόμαστε
καταχρηστικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,
σχολών 2ετούς Μεταδευτεροβάθμιας φοίτησης του 1960!
Φυσικά το ΤΕΕ αν μπορούσε θα μας τα έπαιρνε και αυτά...
Όσων αφορά το "Μηχανικοί Δύο Ταχυτήτων",θα σου πω το εξής παράδειγμα...φίλος μου πήγε Αγγλία να εργαστεί και με το πτυχίο απ'το ΤΕΙ (Μηχανολόγος Μηχανικός) γράφτηκε ως Incorporated Engineer...δεν ήταν chartered αλλά με ένα μόνο μεταπτυχιακό ανέβαινε στην "κλίμακα" και γινόταν αυτομάτως Chartered Engineer (δηλαδή Διπλωματούχος Μηχανικός)...φυσικά απαιτείται και εμπειρία τουλάχιστον 3ετής,όχι όπως εδώ που με το που αποφοιτήσουν τα παιδιά απ'το Πολυτεχνείο πάνε στο ΤΕΕ και τους λένε "πάρ'τε σφραγίδα και...καλή σταδιοδρομία!"
Αυτό λοιπόν που κάνει στην Ελλάδα το ΤΕΕ είναι να "μπλοκάρει" εμάς τους Τ.Ε. να γραφτούμε σε οποιαδήποτε "κλίμακα" εντός των μητρώων του...θα μου πεις,κλίμακες δεν έχει!Θα είχε αν ήταν σοβαρό επιμελητήριο και όχι μια συντεχνία...είναι πιθανότατα το μοναδικό Τεχνικό Επιμελητήριο στον κόσμο που δεν μας θεωρεί καν Μηχανικούς,αντιλαμβάνεσαι για τι πράγμα (σφαγή) μιλάω;
Μηχανικοί "Δύο Ταχυτήτων" είναι οι Incorporated με τους Chartered και φυσικά,ακόμη και ως Incorporated έχεις πάρα πολύ καλά επαγγελματικά δικαιώματα!Αντίστοιχα αυτού που σπούδασες δηλαδή...Από εκεί και πέρα,μπορεί να είσαι Διπλωματούχος και να κάνεις τον ηλεκτροκολλητή ή απόφοιτος ΤΕΙ και να κάνεις επίβλεψη έργου και αντιστρόφως,ο καθένας ότι είναι "άξιος" και ότι "ξέρει" να κάνει αυτό θα κάνει για να επιβιώσει,αυτά περί δύο ταχυτήτων
(ΟΧΙ όπως τα εννοείς εσύ αλλά οι συκοφάντες μας) παραπέμπουν στο Μεσαίωνα...
Τώρα αυτά που πιθανώς ακούς δεξιά και αριστερά για "εξίσώσεις" και ολοκληρώματα και τρίχες (που σας τα λένε και στη σχολή πιθανότατα) και "αρπαγή επαγγελματικών δικαιωμάτων" είναι όλα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ούτε θα σας "πειράξουμε" τα κεκτημένα (και πολλές φορές ΑΔΙΚΑ,όπως σου εξήγησα πιο πάνω για τους Η/Μ,ή βλεπε Πολιτικούς Μηχανικούς

) ούτε τίποτα απ'αυτά,το δικαίωμα να εργαστούμε όπως μας αξίζει σ'αυτό που σπουδάσαμε απαιτούμε!

Τις ίδιες κοτσάνες έγραφε και κάποιος άλλος εδώ μέσα και της πήρε πίσω!
Και όσο για την εργοδοσία,μπορεί να είμαι ακόμη φοιτητής,επέτρεψέ μου όμως ως γιός,ανηψιός και ξάδερφος επιχειρηματιών και έχοντας δουλέψει (κατά τους θερινούς μήνες) σε διάφορες μονάδες στη Βόρειο Ελλάδα (σε p.m. αν θέλεις) να έχω μια παραπάνω "γνώση" για το ποιος και τι προτιμάται,κυρίως στα του τεχνικού κλάδου...
Και έχε υπόψη σου ότι για τους ανωτέρω λόγους,πολλοί συνάδελφοι Τ.Ε. δίχως π.χ. δικαίωμα επίβλεψης έργου,δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανελιχθούν ιδιαιτέρως σε μια εταιρία...πως να γίνεις π.χ. Τεχνικός Διευθυντής όταν ζητάς να σου υπογράφουν άλλοι παρουσίες ως επιβλέποντα στα εργοτάξια;!
Υ.Γ. Περιμένω απάντησή σου...θα μου πεις τι κάθεσαι και γράφεις τόσα πολλά αλλά πιστεύω αξίζει να σου πω πέντε πράγματα που δεν γνωρίζεις...
Με καλυψε το μήνυμα που παραθέτω.
@ Businessman: Γιατί αναφέρεις ειδικά εμένα σε κάθε σου μήνυμα σε όλα τα σχετικά με τα ΑΕΙ/ΤΕΙ topics? Βλέπεις πως δεν είμαι η μόνη που έχει τέτοιες απόψεις... Είπα εγώ οτι τα ΤΕΙ είναι χάλια????????? Από που το συνήγαγες αυτό το συμπέρασμα?????? Επίσης, όπως εγώ και κάθε φοιτητής ΑΕΙ μπορεί να είμαστε υποκειμενικοί, έτσι και εσύ μπορεί να θεωρηθεί ότι είσαι υποκειμενικός υπερ των ΤΕΙ, αφού σπουδάζεις σε ΤΕΙ. Κανεις δεν ήρθε εδώ για να φέρει την πλήρως αντικειμενική απάντηση και να μας "διαφωτίσει". Ο καθένας τη γνώμη του λέει, πες και εσύ τη δική σου, αλλά ΜΗΝ το παίζεις αυθεντία και μην υποτιμάς τους συνομιλητές σου!!!
Δεν νομίζω ότι είμαι υποκειμενικός από τη στιγμή που παραθέτω επιχειρήματα για ό,τι λέω...και ΝΑΙ είμαι αντικειμενικότατος,λέγοντας τα "υπέρ" και τα "κατά" των ΤΕΙ και όχι μόνο...φυσικά,παντού ισχύει το "αν κάποιος θέλει να σου βρει κουσούρι θα σ'το βρει!",that's fine with me αλλά κράτα το για τον εαυτό σου...
Σ'το ξαναλέω,μη με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με εσάς...και αναφέρω εσένα προσωπικά διότι
δεν προσφέρεις απολύτως τίποτα στη συζήτηση,απλώς συμφωνείς και επαυξάνεις με όσους ειρωνεύονται συναδέλφους απόφοιτους ΤΕΙ,δεν χρειάζεται να "πεις" κάνει άμεσα,εμμέσως φαίνεται η άποψή σου...
Αν δεν θέλεις ή βαριέσαι να διαβάζεις ΓΙΑΤΙ τα λέω όλα αυτά απλώς μην συμμετέχεις,χαλάς το κλίμα...κι εφόσον δεν απαντάς στις θέσεις μου με επιχειρήματα μην περιμένεις να σε πάρουμε και στα σοβαρά...
Κι όσο για το ποιος το παίζει "κάτι",τα παιδιά διαβάζουν και κρίνουν...
Ποπο. Έχω βαρεθεί αυτές τις μλκς της Ελλάδας. Σε λίγο ένας απόφοιτος δημοτικού θα είναι ισάξιος με έναν που έχει διδακτορικό από το MIT. Ε ρε που θα γίνουμε όλοι ίσοι και όμοιοι.
Κωστίκα αν θυμάμαι καλά μου έστελνες τις προάλλες p.m. κλαψουρίζοντας και ζητώντας μου συγνώμη...τι έγινε ξεθάρρεψες;
Σοβαρά τώρα,ντρέπομαι για λογαριασμό σου που μιλάς έτσι...μιλάς για ένα θέμα που "καίει" χιλιάδες πτυχιούχους χωρίς να έχεις ιδέα για το πρόβλημα και την αδικία που αντιμετωπίζουν,με τόσο ειρωνικό ύφος που πραγματικά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν σε είχα μπροστά μου...
Άμα δε σ'αρέσει που η χώρα μας συμμορφώνετε σιγά-σιγά ακολουθόντας την πολιτική της Ε.Ε. και θεωρείς τον εαυτό σου "ανώτερο" από άλλους ανθρώπους (επειδή σπούδασες εδώ και όχι εκεί) σου προτείνω να μετοικίσεις στο Τσιμπουντί ή στο Ταμτούμ,γιατί στην Uganda όσο να πεις έχουν προχωρήσει οι άνθρωποι...γιατί σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα έχει να πέσει πολύ "βαντούρο" αδερφέ!