angelvasil92
Νεοφερμένο μέλος

Θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στη συγκεκριμένη σχολή...πάσα πληροφορία δεκτή :iagree:
Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
epsilon
Δραστήριο μέλος

Το πρώτο έτος είναι κοινό για όλους.Στο δεύτερο έτος σύμφωνα με τις ανάγκες της ΠΑ και τις προτιμήσεις σου διαλέγεις ειδικότητα:1)Μηχανικός αεροσκαφών(ασχολείσαι με κινητήρες,υδραυλικά,συστήματα κλιματισμού,άτρακτο κλπ) 2)Μηχανικού τηλεπικοινωνιών-ηλεκτρονικού(ασχολείσαι με ραντάρ,ηλεκτρονικά συστήματα οπλικών συστημάτων και οτιδήποτε είναι ηλεκτρονικό πάνω στο αεροσκάφος) 3)Μηχανικός αεροπορικών εγκαταστάσεων(κάτι σαν πολιτικός μηχανικός που ασχολείται με τις πίστες των αεροδρομίων κλπ).
Ο απόφοιτος ΣΜΑ κυρίως διοικεί.Δεν ασχολείσαι δηλαδή σαν μηχανικός με επισκευή αεροσκαφών.Δουλεύεις κυρίως σε γραφείο.Έχεις τη δυνατότητα να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό σε πολύ καλά πανεπιστήμια και να πληρώνεσαι κιόλας αφού παράλληλα θα δουλεύεις.Πρώτος μισθός αποφοίτου ΣΜΑ γύρω στα 1100 ευρώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

angelvasil92
Νεοφερμένο μέλος

δηλαδη το τμημα ειναι ενα καλο εισητηριο για την εισαγωγη σε ενα πανεπηστημιο του εξωτερικου ετσι ωστε στα σαραντα μου που θα μπορω να αποχωρησω απο το στρατο να εργαστο σαν μηχανικος στην πολιτικη αεροπορια?
Μπορεις να το δεις και ετσι, αλλα αμα θες να υπηρετησεις στην πολιτικη αεροπορια σαν ιπτάμενος ή μηχανικός, το καλύτερο είναι να πας σε ιδιωτικές σχολές πιλότων...βέβαια θα χρειαστείς περίπου 50000-75000 ευρώ, αλλά πας κατευθείαν για πιλότος πολιτικής αεροπορίας...Αν δεν σ αρέσει ο στρατός, δεν ειναι και το καλύτερο να πας ικάρων, να τελειώσεις και να περιμένεις άλλα 8 χρόνια τουλάχιστον για να αποστρατευτείς...
epsilon
Δραστήριο μέλος

Όχι σε καμία περίπτωση.Πρώτον,δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού,οι ευκαιρίες είναι λίγες και σίγουρα απαιτείται και βύσμα.Δεύτερον,δεν είναι εύκολο να μεταφερθείς από τη πολεμική στη πολιτική αεροπορία επειδή όπως είπα και πιο πάνω η δουλειά του μηχανικού ΣΜΑ δεν είναι να επισκευάζει αεροπλάνα αλλά να διοικεί και να επιβλέπει,εργάζεται σε γραφείο.Επίσης οι μηχανικοί της πολιτικής αεροπορίας έχουν διαφορετική νομοθεσία,τα πτυχία που τους πιστοποιούν σαν μηχανικούς δίνονται αποκλειστικά και μόνο από την ΥΠΑ με γραπτές εξετάσεις και καθοριμένη εμπειρία πάνω στη συντήρηση-επισκευή αεροσκαφών.Αν θες να δουλέψεις στη πολιτική αεροπορία μην πας ΣΜΑ.δηλαδη το τμημα ειναι ενα καλο εισητηριο για την εισαγωγη σε ενα πανεπηστημιο του εξωτερικου ετσι ωστε στα σαραντα μου που θα μπορω να αποχωρησω απο το στρατο να εργαστο σαν μηχανικος στην πολιτικη αεροπορια?
Kodo
Νεοφερμένο μέλος

Parapan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κάτι σχετικό άσχετο ξεχάστε τις συνταξιοδοτήσεις στα 40, πάνε αυτά με τα νέα νομοσχέδια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
damian
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Madclocker
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος

Δεν ειμαι σιγουρος, παντως υπαρχει ιστοσελιδα αεροπορων, ψαξε την.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Madclocker
Νεοφερμένο μέλος

Οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό
και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις τέσσερις και μισή σφαιρικές
διοπτρίες (41/2) (σφαιρικό ισοδύναμο).
ZeglisX
Νεοφερμένο μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

anastasia!
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Γεια σας κι από εμένα! Είμαι μαθήτρια της Γ' Λυκείου και σκέφτομαι σοβαρά τη ΣΜΑ μηχανικών. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν πολλές γυναίκες στη σχολή; Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να αποφοιτήσει από τη ΣΜΑ;
Κοίτα κάθε χρόνο πέρνουν απο 10 μέχρι 20-25 άτομα. Επίσης όπως και να το κάνεις είναι σχολή μηχανολόγων. Πάντως είναι μία πάρα πολύ καλή σχολή και αν δεν είχα πρόβλημα με τα μάτια θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου.
Καλή σου επιτυχία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Itach1
Διάσημο μέλος

Βγαλε τα μορια πρωτα και μετα να σε ανησυχει αυτο...Γεια σας κι από εμένα! Είμαι μαθήτρια της Γ' Λυκείου και σκέφτομαι σοβαρά τη ΣΜΑ μηχανικών. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν πολλές γυναίκες στη σχολή; Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να αποφοιτήσει από τη ΣΜΑ;

Sky'sTheLimit
Νεοφερμένο μέλος

JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

Jimaraz97
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος

Γεια σας παιδια, θελω και εγω να γινω ικαρος αλλα εχω αστιγματισμο μονο στο εναν ματι 0,5. Γνωριζεται αν με τον αστιγματισμο μπορω να γινω??
Oχι φιλε....Δυστυχως δε μπορεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.