kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Κοίτα, αρχικά δεν ευελπιστούσα να πιάσω ΗΜΜΥ καθώς δεν περίμενα πτώση βάσεων, και ήμουν έτοιμος να ξαναδώσω. Έλεγα ότι θα ξαναδώσω για ιατρική ή ΗΜΜΥ πιστεύοντας ότι αν έρθω σε επαφή με τα μαθηματικά, φυσική, χημεία και βιολογία για άλλον 1 χρόνο θα μπορέσω να αποφασίσω πιο ώριμα τι μου ταιριάζει.
Η επαφή με τα εν λόγω μαθήματα θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει;

Αυτό που με ενθουσιάζει στην Ιατρική είναι ιδιαίτερα η νευρολογία και είχα ως στόχο να γίνω νευρολόγος. Με τρελαίνει πως ένα όργανο κρύβει μέσα όλα τα μυστικα της ζωης κτλ.
Κι εμένα με τρελαίνει η σοκολάτα αλλά δεν έγινα σοκολατολόγος

Σοβαρά τώρα, η νευρολογία είναι από τις πιο σπαστικές ειδικότητες. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να βοηθήσεις ουσιαστικά τον ασθενή, δεν μπορείς να τον θεραπεύσεις. Οκ, σε θεωρητικό επίπεδο είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά σε πρακτικό...δεν...
Επίσης δεν θα ήθελα να ανοίξω ιατρείο καθώς το θεωρώ βαρετό, θα ηθελα να δουλέψω σε μια ιδιωτική κλινικη ( το δημόσιο είναι για κλάματα).
Γνωρίζεις τις συνθήκες σε ιατρείο, δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτική κλινική κι έχεις βγάλει συμπέρασμα;
Από τα λεγόμενα σου συμπεραίνω πως με αφέλεια διάλεξες Ιατρική. Δεν φαίνεται να έχεις κάνει καλή έρευνα σχετικά με την Σχολή αλλά και με την άσκηση της Ιατρικής. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να μείνεις ΗΜΜΥ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Η επαφή με τα εν λόγω μαθήματα θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει;
Κι εμένα με τρελαίνει η σοκολάτα αλλά δεν έγινα σοκολατολόγος
Σοβαρά τώρα, η νευρολογία είναι από τις πιο σπαστικές ειδικότητες. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να βοηθήσεις ουσιαστικά τον ασθενή, δεν μπορείς να τον θεραπεύσεις. Οκ, σε θεωρητικό επίπεδο είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά σε πρακτικό...δεν...
Γνωρίζεις τις συνθήκες σε ιατρείο, δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτική κλινική κι έχεις βγάλει συμπέρασμα;
Από τα λεγόμενα σου συμπεραίνω πως με αφέλεια διάλεξες Ιατρική. Δεν φαίνεται να έχεις κάνει καλή έρευνα σχετικά με την Σχολή αλλά και με την άσκηση της Ιατρικής. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να μείνεις ΗΜΜΥ;
Προφανώς έχεις δίκιο πρίν πάρω απόφαση θα ξανακάνω άλλη μια έρευνα για την Ιατρική. Ξέρεις κάποια ιστοσελίδα ή κάτι που θα με βοηθήσει?
Μα φυσικά, όταν βγάζεις τόσα μόρια και δεν ξέρεις που να τα "επενδύσεις" έχεις τέτοια διλλήματα.
Κοίτα έκανα αυτή την ερώτηση με σκοπό να ακούσω απόψεις από φοιτητές Ιατρικής ή ΗΜΜΥ ή γενικά ψαγμένους, δεν νομίζω ότι με την ειρωνεία βοηθάς σε κάτι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pepper ann
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eπίσης,σκεψου αν βλέποντας αυτό:

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Κοίτα έκανα αυτή την ερώτηση με σκοπό να ακούσω απόψεις από φοιτητές Ιατρικής ή ΗΜΜΥ ή γενικά ψαγμένους, δεν νομίζω ότι με την ειρωνεία βοηθάς σε κάτι.
Από μεριά μου εγώ σου έχω πει την άποψή μου στο δίλημμά σου. Από εκεί και πέρα σόρρυ αλλά το ιατρική vs ΗΜΜΥ εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει, ότι είδες ότι μπορείς να στοχεύεις ψηλά στις πανελλήνιες, πήρες την πιο μουράτη σχολή από κάθε πεδίο, τις έβαλες πρώτες στο μηχανογραφικό και λες τώρα πού να πάω. Δεν ήταν κάτι του τύπου ΗΜΜΥ ή Μηχανολόγοι να λεγα οκ λογικό είναι, είναι και εντελώς διαφορετικοί τομείς!
Από ότι καταλαβαίνω καμία από τις 2 σχολές δεν ήταν στόχος σου εξαρχής. Κάτσε ΗΜΜΥ. Είναι ιδανική σχολή για κάποιον που δεν ξέρει τι θέλει, έχει πολλές διεξόδους, και από την άλλη αν ξανα δώσεις θα φας άλλον ένα χρόνο πανελλήνιες στη μάπα, και αν περάσεις, για μια σχολή που κατά 50% δεν θα σου αρέσει.
Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το έχεις σκεφτεί καθόλου; Ή είσαι της άποψης "μου αρέσει η Βιολογία, άρα Ιατρική" και "μου αρέσουν τα Μαθηματικά και Φυσική άρα ΗΜΜΥ";
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Τολμηρέ αφού σου αρέσει η Βιολογία πάνε στο Βιολογικό. Εκεί έχεις ό,τι προοπτικές θέλεις, με περισσότερη Βιολογία και Χημεία.
Το έχεις σκεφτεί καθόλου; Ή είσαι της άποψης "μου αρέσει η Βιολογία, άρα Ιατρική" και "μου αρέσουν τα Μαθηματικά και Φυσική άρα ΗΜΜΥ";
Άμα μου άρεσε η βιολογία μόνο θα πήγαινα βιολογικό, και αν μου άρεσαν τα μαθηματιικά μόνο μαθηματικό. Εσύ με ποιά κριτήρια διάλεξες την Ιατρική?
Ρε παιδια βοηθεια! Μου αρεσουν και οι δυο σχολες αλλα προσανατολιζομαι προς ΗΜΜΥ! Νομιζεται οτι κανω το σωστο?
Τελικά τι έκανες?
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Άμα μου άρεσε η βιολογία μόνο θα πήγαινα βιολογικό, και αν μου άρεσαν τα μαθηματιικά μόνο μαθηματικό.
Κοίτα να δεις, εφόσον εσένα σου αρέσουν συνδυαστικά κάποιες επιστήμες, μόνο σε παράπλευρες σχολές μπορείς να πας. Και μην βιαστειτε ολοι να με φατε για τα επαγγελματικα δικαιωματα αυτων των "ντεμι" ειδικοτητων, αν επιλεγαμε ολοι σχολες με βαση την αποκατασταση οι μισες σχολες θα ειχαν κλεισει. Ποιες προτεινω εγω:
Βιοχημειας και Βιοτεχνολογιας (Λαρισα)
Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοιατρική (Λαμία)
Πραγματικά αγνοώ ποια ειναι η επαγγελματικη τους αποκατασταση, αλλα μου εχεις δωσει την εντυπωση οτι ουτε για την Ιατρικη ξερεις πολλα ουτε για τους ΗΜΜΥ, οποτε αν ειναι αποφασισεις να ξαναδωσεις τελικα μη κολλησεις στα κλασικα "Ιατρική" ή "πολυτεχνείο" γιατι τα ενδιαφεροντα σου δε σε παραπεμπουν μονο εκει.
Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ιατρική "με ενδιέφερε", όπως ακριβώς είπες κι εσύ, από αρκετά μικρή. Μόνη μου καθόμουν και διάβαζα για ασθένειες, ανατομίες, επεμβάσεις, και συναφή, ό,τι μπορούσα να βρω βέβαια.Άμα μου άρεσε η βιολογία μόνο θα πήγαινα βιολογικό, και αν μου άρεσαν τα μαθηματιικά μόνο μαθηματικό. Εσύ με ποιά κριτήρια διάλεξες την Ιατρική?
Για να σιγουρευτώ ότι όντως είναι αυτό που θέλω, κάθησα και μελέτησα όλα τα προγράμματα σπουδών των Ιατρικών Σχολών, ενημερώθηκα για τις ειδικότητες, και για τις προοπτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επιπλέον, δεν με ενοχλεί καθόλου η ιδέα πως πρέπει να κάνω εξαντλητικά ωράρια, να ενημερώνομαι συνεχώς και να περάσουν πολλά χρόνια σπουδών πριν εργασθώ τελικά, εφόσον θα κάνω κάτι που αγαπώ δεν με ενοχλεί.
Την Ιατρική την θεωρώ Ιερή Επιστήμη, και την ανώτερη απ' όλες, και τα τελευταία χρόνια το μόνο που ήθελα ήταν να ακολουθήσω αυτήν ως σπουδές κι επάγγελμα. Και πιστεύω πως αξίζουν όλα αυτά τα χρόνια σπουδών.
Ειλικρινά, δεν διάλεξα την Ιατρική για τα λεφτά, είναι το λιγότερο που με απασχολεί, όπως και δεν γνωρίζω πόσα παίρνει ένας ιατρός που εργάζεται σε δημόσια νοσοκομεία, ούτε και μ' ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό, εν τέλει.
Στο μηχανογραφικό μου δήλωσα 4 Ιατρικές σχολές και τίποτα παραπάνω, εάν δεν περνούσα θα ξανάδινα.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

pizza1993
Δραστήριο μέλος

Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Toλμηρε απο τους ημμυ τι ακριβως σου αρεσει?Μην μου πεις μαθηματικα,φυσικη και προγραμματισμος,κατι συγκεκριμενο εχεις στο νου σου?
Μου αρέσουν οι υπολογιστές και η νέα τεχνολογία, αλλά είναι μια σχολή με πολλές διεξόδους οπότε υπολογίζω να βρω μετά κάτι που να με ενδιαφέρει πολύ.
nPb
Επιφανές μέλος

μ' αρέσουν τα μαθηματικά δηλώνω ιατρική
μ' αρέσει η φυσική και τα μαθηματικά δηλώνω ΗΜΜΥ
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος

πάντως υπάρχει η κοινή λογική:
μ' αρέσουν τα μαθηματικά δηλώνω ιατρική
μ' αρέσει η φυσική και τα μαθηματικά δηλώνω ΗΜΜΥ
Πανω-κατω, ετσι ειναι.
nPb
Επιφανές μέλος

μ' αρέσει η ιατρική και πάω πού;
μ' αρέσει η φυσική και πάω πού;
τότε γιατί υπάρχουν τα αντίστοιχα τμήματα;
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος

το ερώτημα είναι:
μ' αρέσει η ιατρική και πάω πού;
μ' αρέσει η φυσική και πάω πού;
τότε γιατί υπάρχουν τα αντίστοιχα τμήματα;
Σχετικα με την Ιατρικη, οντως ειναι παραλογο. Αλλα αν θες να γινεις Ηλεκτρολογος, ΠΡΕΠΕΙ να σου αρεσει η φυσικη. Χωρις βεβαια να ισχυει η ισοδυναμια.
arximidis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επίσης επιλέγοντας μια σχολή επιλέγεις σε μεγάλο βαθμό και το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις οπότε μπορεί να σου αρέσει ένα επάγγελμα χωρίς να σε "τρελαίνουν" τα μαθήματα της σχολής!
Pagitas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιατί άμα σου αρέσουν μόνο τα μαθηματικά να μη δηλώσεις ΗΜΜΥ? Πιστεύω ότι είναι πιο κοντά οι ΗΜΜΥ παρά η Ιατρική σε κάποιον που του αρέσουν τα μαθηματικά!
Επίσης επιλέγοντας μια σχολή επιλέγεις σε μεγάλο βαθμό και το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις οπότε μπορεί να σου αρέσει ένα επάγγελμα χωρίς να σε "τρελαίνουν" τα μαθήματα της σχολής!
Γιατι μιλας σαν να ειναι αυτες οι μονες σου επιλογες?
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Αν σου αρέσουν ΜΟΝΟ τα μαθηματικά, μαθηματικό δηλώνεις, συνήθως...Γιατί άμα σου αρέσουν μόνο τα μαθηματικά να μη δηλώσεις ΗΜΜΥ?
Johnnaousa
Επιφανές μέλος

το πιο λογικο σχολιο εδω μεσαΑν σου αρέσουν ΜΟΝΟ τα μαθηματικά, μαθηματικό δηλώνεις, συνήθως...

fockos
Επιφανές μέλος

Περι μαθηματικού καλο αλλά προσωπικά θα ήθελα κάτι πιο χειροπιαστό πιο πρακτικο από το να ασχολούμαι με εξισώσεις πράγμα που είναι ασύληπτα βαρετό , μονότονο και δε προσφέρει άμεσα εντελώς τίποτα (έμμεσα πάντως προσφέρει πάρα πολλά πράγματα)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 49 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bboys
- Qwerty 0
- georgetherrr
- chester20080
- Corfu kitty
- Athens2002
- ioanna2007
- Libertus
- solitero
- Hased Babis
- Xara
- pannnos1992
- MarcoReus
- tan07
- Nasia2433266
- P.Dam.
- BillyTheKid
- olakalathapane
- SoyN
- Subutai
- Ryuzaki
- Appolon
- QWERTY23
- emzou
- El_
- VforVendetta
- _Aggelos123
- clevercat
- spinalgr1990
- iliasnamb
- tsiobieman
- Jimmy20
- Intruder1
- SoyLydia20
- cel123
- Johnnnn
- EiriniS20
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.