αγαπητε φιλε, αρχικα να σου πω οτι παιζει να ειμαστε συμφοιτητες. Κι εγω Αλεξανδρουπολη περασα αλλα οσο το ψαχνω μπορω να παρω μεταγγραφη στα Γιαννενα. Βεβαια πηγα Αλεξανδρουπολη και μου αρεσε αρκετα(πιο πολυ απο γιαννενα) κ τωρα εχω αλλο διλλημα για το αν θελω να παω Γιαννενα ή οχι..
Στο γνωστο θεμα τωρα, ιατρικη vs κτηνιατρικη..οπως ηδη καταλαβες ειχα κ εγω το προβλημα που εχεις κ εσυ τωρα, αλλα το εψαξα οσο δεν παει το θεμα μεχρι να αποφασισω..Λοιπον η κτηνιατρικη σχολη ειναι ΠΑΡΑ πολυ απαιτητικη, εχει πολυ διαβασμα, και πανω απ'ολα αν δεν λατρευεις αυτο το επαγγελμα (οχι απλα να σου αρεσει) δεν προκειται να τελειωσεις.Οσο καιρο εψαχνα πληροφοριες για την σχολη της θεσνικης βρηκα εναν γνωστο μου που ειναι στο 8ο ετος και σκεφτεται σοβαρα μετα απο τοσο καιρο να τα παρατησει.Δεν σε δουλευω, ειναι αληθεια.Επι 8 χρονια εχει φτυσει αιμα και παρολα αυτα δεν μπορει να τελειωσει την σχολη.
Επισης σκεψου οτι ακομη κ αν τελειωσεις θα εχεις να κανεις με ζωα σε ολη σου τη ζωη(και οτι αυτο συνεπαγεται)..Δεν θα εχεις μονο χαριτωμενα σκυλακια για να τους κανει ενα εμβολιο αλλα και αγελαδες, προβατα,κατσικες,φιδια,σαυρες κ αλλα πολλα ευωδιαστα πλασματα του θεου.
Μην πας με μονη σκεψη την επαγγελματικη αποκατασταση.Εξαλλου μεχρι να τελειωσεις εσυ μπορει η αποκατασταση των κτηνιατρων να μην ειναι πια τοσο καλη.Ειναι κριμα να παγιδευεσαι σε κατι που δεν σου αρεσει.Οπως εχει (παρα)γινει και το κακο με τα παιδαγωγικα που εχουν παει ολων των λογιων οι μαθητες ανεξαρτητα αν τους αρεσει να ασχολουνται με τα παιδια ή οχι.
Στην τελικη τωρα, εχεις δηλωσει και εχεις περασει πλεον ιατρικη. Η σχολη των Ιωαννινων ειναι πολυ καλη απ'οσο εχω ακουσει.Πηγαινεις βλεπεις και αν δεν σου αρεσει δεν προκειται κανενας να σε κρατησει δεμενο εκει.Μην σε πιανει το αγχος απο τωρα.
Οσο για τις ειδικοτητες, σημερα ειχα βρει ενα λινκ (δεν θυμαμαι που αλλα αν το βρω θα σου το στειλω) που ελεγε τις λιστες αναμονης για ειδικοτητες.Για την ψυχιατρικη που με ενδιαφερει η αναμονη κυμαινεται απο 6 μηνες εως και 4 χρονια αναλογα το νοσοκομειο. 6 μηνες δεν θεωρω οτι ειναι τραγικο διαστημα..Η σχολη σου παντως θα σε εχει καλυψει στο επιπεδο της γλωσσας καθως θα κανεις και αγγλικη ορολογια ωστε να μπορεις να βγεις στο εξωτερικο.Μπορει τωρα η ιδεα να σε φρικαρει αλλα αν ειναι να κατσεις εδω και να περιμενεις 4 με 7 χρονια, μαλλον θα φυγεις τρεχοντας!
