Και πάλι αν θέλω το πιστεύω.
Μετά απ'όλα αυτά, its not really my problem.
Εσύ ζήτησες λύση στο πρόβλημά σου από άτομα του χώρου, όχι εγώ.
Αλλά έστω ότι ισχύει, τότε είσαι ο καλύτερος να απαντήσεις στην ερώτηση του πως συντηρείσαι; Σε συντηρούν οι γονείς σου;
Δεν θα βάλω και Ε1 online, κάπου νταξ !
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:
Στήσιμο Side Gigs για παθητικό εισόδημα
Αγόρασε 2 διαμερίσματα και καν'τα airbnb
Να σε συντηρεί ο/η σύντροφός/γονείς σου που ειπώθηκε παραπάνω
Διαμέρισμα με άλλους 5 και φαί σε συσσίτιο λέσχης/εκκλησίας
κ.α.
δώσε περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή σου να πούμε και καλύτερες ιδέες.
Και άρα καμία σχέση δεν έχω με τον φιλόλογο που θέλει να γίνει προγραμματιστής..
Όπως σου είπα, ξεκινάς σε λάθος βαση, θέτωντας το ηλικιακό, και γυρνώντας την πλάτη σε πιο κρίσιμα ζητήματα. Δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία, όσο οι δυνατότητες/skills/άστρο ώστε να μπορέσεις να επιβιώσεις.
Σαν να λεει ο αλλος θελω να γινω αστροναυτης ειμαι μεγαλος στα 24;
Το προβλημα παιδι μου δεν ειναι ακριβως η ηλικια, ειναι αλλα πραγματα... Τα εχεις; Διαβαινε! Δεν τα εχεις; Ελα να τα βαλουμε κατω και μην κολλας με την ηλικια.
Αυτά τα κρίσιμα ζητήματα προσπαθώ επανειλημμένα να σου επισημάνω, κι επανειλημμένα επιλέγεις να τα αγνοείς.
Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω καν.
Δεν ξέρω γιατί είσαι τόσο αρνητικός στις απόψεις σου, αν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα θα την παρατούσες χθες την σχολή, έχοντας ήδη πτυχίο. Δεν γίνεται να πάνε στραβά όλα σε όλους, εκτός από εσένα.
Κατά έναν παράδοξο τρόπο, όχι απλά δεν πάνε στραβά, μου πάνε περίφημα!
Για να βρω όμως τον τρόπο να πάνε περίφημα και να μην την πατήσω όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοι, αρχικά μελέτησα και έλαβα γνώση για το τι συμβαίνει, και ακολούθως έβαλα κάτω τα δεδομένα και τις δυνατότητες.
Και φυσικά όλα αυτά μέσα σε μια περίοδο αρκετών ετών,
πριν μπω στη σχολή.
Όσο για το τι θα κάνω εγώ μετά είναι δικό μου θέμα, και δεν το φοβάμαι και καθόλου γιατί ξέρω ότι μπορώ να φύγω και τώρα έξω αν θέλω. Και γνωρίζω τι συνθήκες επικρατούν τουλάχιστον στον δημόσιο ιατρικό τομέα στο εξωτερικό.
Αν μπορείς να φύγεις έξω και τώρα τι κάθεσαι εδώ και χολοσκάς για το τι θα ταΐζεσαι τα χρόνια της σχολής;
Δεν είναι αυτόαναίρεση τούτο;
Διάπλατες είναι οι πόρτες.
Κρίμα πάντως, αν όντως δεν είναι κακόβουλη διάθεση, που έχεις τέτοια οπτική των πραγμάτων, ελπίζω μεγαλώνοντας να αλλάξεις προς το πιο αισιόδοξο.
Ή απλά μπήκες στην ιατρική για τελείως λάθος λόγους και γι'αυτό δεν σε γεμίζει.
Είναι το λιγότερο αξιοπρεπές, προς τον εαυτό και τον ασθενή, να εξασκώ το επάγγελμά μου σε ένα περιβάλλον όπου δεν θα παίζω κορόνα-γράμματα κάθε μέρα την άδεια και την καριέρα μου.
Η ιατρική δεν εξασκείται ως βιοποριστική λύση ή υπό το φόβο του εισαγγελέα και της άρνησης διακομιδής.
Θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει σε αυτή την ηλικία, εάν σκέφτεσαι σοβαρά αυτό το εγχείρημα.