Ευχαριστω για το tag
Καλημερααααα
Είμαι κι εγώ φοιτητής στη Ρουμανία που μπαίνω στο τέταρτο έτος. Όχι από το πανεπιστήμιο σου αλλά είχα γράψει πριν δυο χρόνια αυτό το σχόλιο
Σχετικά με την επιλογή σου να ξέρεις, είναι πολλοί που δεν πέρασαν για λίγο.
Όπως ένας καλός μου φίλος πέρασε φαρμακευτική στη Πάτρα και για κάποια μόρια δεν κατάφερε να περάσει ιατρική και ήρθε κατευθείαν. Απ ότι έχουμε συζήτηση κανένας δεν μετάνοιωσε που κάθισε στη Ρουμανία και δεν ξαναέδωσε αν και υπήρχε αυτό το αν.
Όποτε σχετικά με το αν θα ξανά δώσεις ή όχι εξαρτάται από το αν έχεις την θέληση να περιμένεις ακόμα ένα χρόνο για να μπεις στην Ελλάδα για να σου φυγει αυτό το «αν ξαναεδινα θα ήμουν στην Ελλάδα άραγε». Αλλά και να έρθεις δεν υπάρχει θέμα, στο τέλος το ίδιο πτυχίο θα έχουμε.
Σχετικα με το κρουασάν που ανεφερε ο πρώτος Γιάννης (μόλις ξύπνησα κιόλας

) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να επικοινωνήσεις. Πλέον αρκετοί γνωρίζουν Αγγλικά και ποτέ δεν είχα πρόβλημα παρότι που γνώριζαν ότι είμαι ξένος. Μέχρι και στο νοσοκομείο όταν παίρνεις ιστορικό δεν θα έχεις θέμα. Μέσα σε ένα χρόνο θα μάθεις όλα τα απαραίτητα και μετά αν θέλεις επεκτείνεσαι
Μόλις το 10% του τμήματος μου γνωρίζει Ρουμανικά σε τέτοιο βαθμό όπου μπορεί να μιλήσει με Ρουμάνους για πάνω από 2 λεπτά, όποτε φαντάσου.
Μετέπειτα αν θέλεις Αμερική μια χαρά μπορείς να δώσεις για το USMLE και μέσω pathway 3 (δηλαδή από πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο απο την Αμερική πανεπιστήμιο) ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Εν τελει το μόνο που μετάνοιωσα ήταν που δεν πήγα εξ αρχής από το 2019, τώρα θα είχα τελειώσει. Αν θελήσεις να αφιερώσεις ακόμα ένα έτος στις πανελλήνιες δεν θα χασεις τίποτα αλλά αν θέλεις να βγεις γιατρός μια χρονιά νωρίτερα η Ρουμανία σε περιμένει
Οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις, εδώ είμαι να σου τις απαντησς