Καταλαβαίνω...
Αν η απόκλιση ήταν μεγάλη, θα ήταν πιο εύκολο να αποφασίσεις να πας.
Δική μου άποψη είναι ότι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ιατρική θα τα καταφέρει είτε σπουδάσει στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Διότι στην τελική όπου και να βρίσκεσαι θα χρειαστεί να διαβάσεις, να προσπαθήσεις, να κοπιάσεις. Όμως, έχει μεγάλη σημασία να έχεις τα σωστά εφόδια.
Σύγκρινε τις βαθμολογίες στα rankings και την επαγγελματική αποκατάσταση όλων των ιατρικών τμημάτων στην Ελλάδα με του πανεπιστημίου cluj. Αν ακόμα δεν μπορείς να αποφασίσεις, τότε η λύση που θα προτείνω είναι ίσως γελοία, εμένα όμως με έχει βοηθήσει σε κάθε δίλημμα.
Όταν θα έχεις όλα τα δεδομένα στα χέρια σου, πάρε ένα χαρτί και σχημάτισε δύο στήλες. Γράψε τα υπέρ της κάθε επιλογής. Μόνο τα υπέρ, όχι τα κατά. Και μετά, καθώς θα γράφεις, θα διαπιστώσεις σε ποια από τις δύο στήλες προσπαθείς ασυναίσθητα να γράψεις περισσότερα.
Επαναλαμβάνω, αυτή είναι μια λύση για να βρεις τι πραγματικά προτιμάς εσύ ο ίδιος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που κατά βάθος θέλεις είναι και η καλύτερη επιλογή.