Χαίρομαι που τα κατάφερε, και ελπίζω τώρα να είναι τέλεια. Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν κάποιοι είναι πως οι ειδικές κατηγορίες (μουσουλμάνοι, σοβαρές παθήσεις, αθλητές) υπάρχουν για να εξισορροπήσουν και να δωσουν ισες ευκαιρίες στα παιδιά αυτά.
Οι δύο πρώτες κατηγορίες χωρίς αμφιβολία πρεπει να διευκολύνονται στην εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.
Αν κάποιος κρίνει την πρώτη, απλά αγνοεί την ιστορία και όσον αφορά την δεύτερη πρέπει να είσαι πολύ κακός άνθρωπος.
Και στις δύο περιπτώσεις δεν θες τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου.
Η τρίτη κατηγορία όμως αφήνει αρκετά παραθυράκια 👁
Πλέον και εγώ είμαι της άποψης ότι,αφού βρήκαν τρόπο να εισαχθούν πολύ καλά έκαναν.
«Αθλητές« δεν σημαινει απαραίτητα πρωταθλητισμός.
Φίλη μου έκανε για δύο χρόνια ποδηλασία, όταν υπήρχε ελάχιστος ανταγωνισμός, και βρέθηκε με μόρια απο έναν αγώνα στην α λυκείου, κυριολεκτικά από το πουθενά.
Η κοπέλα δεν υπολόγισε ποτέ σε αυτά τα μόρια, απλά έτυχε εν τέλει και τα χρησιμοποίησε.
Ηταν πολύ καλή μαθήτρια και φοιτήτρια αλλά φυσικά αναγνωρίζει και η ίδια ότι την ωφέλησε πάρα πολύ η τύχη.
Μια συμμαθήτρια μου ήταν στην εθνική της συγχρονισμένης, ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό άθλημα που και μόνο το να ξεχωρίσεις σε εθνικό επίπεδο είναι δύσκολο. Διέθεσε άπειρες ώρες προπόνησης από πολύ μικρή ηλικία .
Οι δύο αυτές περιπτώσεις βρέθηκαν με τα ίδια μόρια προσαύξησης αφού δεν προβλεπόταν στο ΦΕΚ κάποια διαφοροποίηση.
Και οι δύο σπούδασαν στα περιζήτητα τμήματα της χωρας (νομική και ιατρική) και ήταν καλές φοιτήτριες, δεν έχει να λέει κάτι.
Το 2020,2021 δε, δεδόθηκαν αβέρτα ανευ γιατι δεν διεξήχθησαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα.
Η τύχη λοιπόν πάρα πολλές φορές ευνοεί την τρίτη κατηγορία κάτι που δεν συμβαίνει με την πρώτη και την δεύτερη.
Οταν λοιπόν έχεις βγάλει τα μάτια σου για να εισαχθείς σε μια σχολή και κυριολεκτικά μπορείς να την χάσεις από ενα 15 στην έκθεση, λογικό είναι να σου φταίει η Μαρία που έκανε cheerleading στην πρώτη λυκείου.
Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από την Μαρία αλλά στα 18 δεν το γνωρίζεις αυτό, άρα τα βάζεις με την Μαρία που στην τελική δεν σου φταίει και σε τίποτα και μπορεί όντως να γίνει εξαιρετική επιστήμονας.