Θρησκεία

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ναι, έχω πάει στον επιταχυντή. Για την ακρίβεια θα προσπαθήσουν να δείξουν μερικά αποτελέσματα για κάποια επιστημονικά προβλήματα, μέχρι πρότινος άλυτα. Δεν μπορεί ν'αποδειχτεί πως δημιουργήθηκε ο κόσμος. Ο LHC μπορεί να είναι το μεγαλύτερο, ως τώρα, πείραμα, αλλά κι αυτό, όπως τα προηγούμενα, μιλούν για ΜΕΤΑ τη Δημιουργία. Πάντως, για να καταρριφθεί κι όλη αυτή η συνομωσιολογία, αν ρωτήσεις επιστήμονες που δουλεύουν στο CERN (εγώ τυχαίνει να ρώτησα) θα σε διαβεβαιώσουν ότι ολόκληρο το εγχείρημα δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τη Θεολογία και τη θεολογική Κοσμολογία. Αυτό είναι ρητά ξεκάθαρο. Ακόμη και οι πιπες που γράφει αυτός ο παραμυθάς στον Κώδικα Da Vinci κι εμπλέκουν το CERN είναι ένα καλό παραμυθάκι για να περάσεις την ώρα σου. Ο Dan Brown, για την ακρίβεια, δεν γνωρίζει και πολλά για το CERN, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει πάει ποτέ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiki1993

Νεοφερμένος

Η Κική/Κορίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 70 μηνύματα.
λογικα θα αναφέρεσαι στο ''Illuminati,Οι πεφωτισμένοι'' του Dan Brown.τυχαίνει να τα έχω διαβάσει όλα αυτά και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι καθαρά λογοτεχνικά και δεν αποτελούν πηγή αλήθειας...αλλα ολα αυτα περι CERN με ενθουσιαζουν.θα θελα να πάω κι εγώ εκει.αξίζει να πάει κανεις εκει ή μουφες?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
εχω ακούσει πάντως πως θα πραγματοποιηθεί μια ερευνα στο Cern στην Ελβετία με τον επιταχυντή σωματιδίων και θα αποδείξουν πως ακριβως δημιουργηθηκε το συμπαν...ξέρετε την εκρηξη μεταξυ ύλης και αντιύλης ''κοινως μπιγκ μπανκ''Λετε αυτη η ανακάλυψη να ανατρέψει τα πάντα?εγω δεν νομίζω...αλλα τεσπα
Όχι. Δεν θα ανατραπεί τίποτα, γιατί αυτοί θα ψάξουν για την ύλη κλπ., όχι για τον Θεό. Τώρα αν βρουν τίποτα παραπάνω θα χρειαστεί ξεχωριστή έρευνα...
Κανείς δεν μπορεί να αποαδείξει πως ο Θεός δεν υπάρχει. :)
(Χωρίς να σημαίνει πως αυτό Τον καθιστά κι αληθινό όμως, ε!!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiki1993

Νεοφερμένος

Η Κική/Κορίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 70 μηνύματα.
Όχι. Δεν θα ανατραπεί τίποτα, γιατί αυτοί θα ψάξουν για την ύλη κλπ., όχι για τον Θεό. Τώρα αν βρουν τίποτα παραπάνω θα χρειαστεί ξεχωριστή έρευνα...
Κανείς δεν μπορεί να αποαδείξει πως ο Θεός δεν υπάρχει. :)
(Χωρίς να σημαίνει πως αυτό Τον καθιστά κι αληθινό όμως, ε!!)

Σωστος ο παικτης!!!!:no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Αξίζει να πας, φυσικά, αν κι όταν πήγα εγώ ήταν μόνο δύο μήνες πριν κλείσουν το τούνελ και είδα και μέρος του επιταχυντή. Τώρα είναι σφραγισμένος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Θα εννοείς μάλλον το παρακάτω.(Το βάζω εδώ επειδή την έβγαλα.)

Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.Μετά,ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.Έπειτα, ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.Δεν άνηκα σ'αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.Ούτε και αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.Στο τέλος,ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων.Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεση μου.Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.Αλλά δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ για να φωνάξει.

(δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα αλλά φαντάζομαι πως αυτή θα εννοείς.)

Ναι, αυτό εννοώ, ευχαριστώ!:)

Τι ειναι η προοδος?Και να ξεκαθαρισουν μερικοι τι εννοουν με τον ορο προοδος​
Κανενας δεν στεκεται να αναρωτηθει τι ειναι η προοδος τινος και προς τι.

Δε νομίζω να χρησιμοποιήθηκε και πολύ ο όρος, αλλά τελοσπάντων, πρόοδος για μένα είναι η αυτονόμηση, η πνευματική ανεξαρτητοποίηση του ατόμου ως μοναδική οντότητα και ως μέρος του συνόλου, και η αμφισβήτηση των προηγούμενων αξιών και ιδανικών, μέσα από την οποία θα καταλήξει το κάθε άτομο και η κάθε κοινωνία (στο μέσο όρο της) να προσαρμόσει τα παλιά συστήματα αξιών στη δική της εποχή, ή ακόμη και να δημιουργήσει νέα, τα οποία, φυσικά, έχουν συχνά ως βάση παλαιότερα, αλλά μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικά από αυτά. Η πρόοδος, επομένως, προϋποθέτει κριτική ικανότητα. Ακρογωνιαίος λίθος της είναι το να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα (αλλά να μη μένεις μόνο σε αυτό, να βγάζεις συμπεράσματα και να τα εφαρμόζεις).

Ο ορος αναπτυξη/προοδος αρχισε να χρησιμοποιειτε οταν εγινε φανερο(?) οτι η επεκταση η αυξηση δεν ηταν ενδογενεις εσωτερες δυνατοτητες της καθε κοινωνιας αλλα γνωρισματα μονο των δυτικων κοινωνιων(?)
Οι κοινωνιες αυτες χαρακτηριστικαν "πολιτισμενες" και στηριζομενες στην οικονομικη κυριαρχια τους επιχειρησαν και επιχειρουν μια "επιθεση" πολιτιστικη προς τις χωρες που εχουν ανθρωπολογικες δομες και πολιτισμο διαφορετικες απο τις δικες τους με σκοπο να τις αλωσουν πολιτιστικα με απωτερο σκοπο και την οικονομικη αφαιμαξη τους με αφορμη και τη δικια τους μελλοντικη προοδο(βλεπε Ισλαμικες δημοκρατιες)(γιατι ειναι γνωστο οτι για να υποδουλωσεις μια κοινωνια οικονομικα πρωτα προσπαθεις να διαλυσεις τις πολιτιστικες συνδεσεις που εχουν οι ανθρωποι μεταξυ τους)
Ετσι οτιδηποτε ηταν διαφορετικο απο τον δικο τους εξαγομενο σαθρο πολιτισμο μεσω των ΜΜΕ χαρακτηριστικε "ανελευθερο","παραλογο",οτι υποτασσει τους ανθρωπους και ιδιαιτερα τη γυναικα κλπΑλλοιωσαν τις πολιτιστικες δομες ολων των κοινωνιων διαφορετικων της Δυσης(West and the rest)

Στην παγκοσμιοποίηση ζούμε. Η επιρροή από άλλους πολιτισμούς είναι αναπόφευκτη. Και η Δύση έχει επηρεαστεί από άλλους πολιτισμούς, και εξακολουθεί να επηρεάζεται.

Ετσι οι γυναικες στις Ισλαμικες δημοκρατιες εγιναν το προτυπο της υποδουλωμενης γυναικας ενω οι εκπορνευμενες(οπως σωστα χρησιμοποιησε αυτο τον ορο ο μιβ) γυναικες στη δυση το προτυπο της συγχρονης γυναικας,η θρησκεια κατ επεκταση εγινε "ντεμοντε"(επειδη κατα τη γνωμη μου βαζει ενα φραγμο στη υπερκαταναλωση που προβαλλεται ως προτυπο του ευτυχισμενου ανθρωπου απο τις διαφημισεις) οτι το αβατο του Αγιου Ορους ειναι απαναθρωπο και ο καταλογος γενικα συνεχιζεται

Γιατί δεν είναι οι γυναίκες στις Ισλαμικές "δημοκρατίες" (σε αρκετές από τις οποίες ψηφίζουν μόνο άντρες ή κυβερνούν επί πολλά έτη ορισμένα πρόσωπα, π.χ. Λιβυή) χαρακτηριστικά παραδείγματα υποδουλωμένων γυναικών; Νομίζεις ότι εκεί περνάνε καλά; Δεν ξέρω τί κάνουν στο Ιράν και αν το 55% του γυναικείου Ιρανικού πληθυσμού είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου, αλλά αυτό δε τις χειραφετεί. Σαφώς και τα πράγματα εκεί είναι πολύ χειρότερα απ' ό,τι στο Δυτικό κόσμο. Φυσικά, και στη Δύση (και στην Ελλάδα αρκετά, μάλιστα) επιβιώνει σε μερικές περιοχές ο θεσμός της πατριαρχικής οικογένειας και της "ανωτερότητας" του ανδρικού έναντι του γυναικείου φύλου. Να μη λέμε μόνο των αλλονών τα κουσούρια. Ωστόσο ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η γυναίκα που τα παιδιά της της λένε πώς να κουρευτεί, μόνο και μόνο επειδή είναι αρσενικά, που φοβάται ότι ο άντρας της θα την ξυλοφορτώσει επειδή δε θα του αρέσει το φαγητό, είναι πολύ πιο υποδουλωμένη, από τη γυναίκα που γνωρίζουμε εμείς εδώ στις δικές μας ζωές.

Η θρησκεία έγινε για αρκετούς "ντεμοντέ" πριν να εμφανιστούν οι καταναλωτικές τάσεις της κοινωνίας, σχεδόν από το Διαφωτισμό. Το ότι είναι "ντεμοντέ" για κάποιους (εγώ προσωπικά θεωρώ τελείως άστοχο το χαρακτηρισμό της θρησκείας ως "ντεμοντέ", εφόσον υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό -στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους άλλους-, και άρα η θρησκεία στην περίπτωση αυτή είναι μέσα στη "μόδα") μπορεί να οφείλεται στο ότι η έλλειψή της αφήνει τον άνθρωπο χωρίς ενδοιασμούς σχετικά με τον καταναλωτισμό, ωστόσο δε θεωρώ πως είναι αυτό πραγματική αιτία αθεΐας. Διότι αλίμονο σε όποιον βασίζει την πίστη του μόνο στα υλικά αγαθά, και δε σκέφτεται καθόλου.

Εκπορνευμένες; Με ποιο τεκμήριο γίνεται αυτή γενίκευση; Όπως είπε και ο φάσνταγκ, τις γυναίκες δε διστάζετε να τις λέτε εκπορνευμένες, για τους άντρες όμως έχουν αλλιώς τα πράγματα, έτσι;

Εντελως ατυχης η συγκριση διοτι το ονειρο δεν εχει καμμια σχεση με την διορατικοτητα. Που κολλαει το υποσυνειδητο με το οτι αντιληφθηκε ο μοναχος ακριβως οτι σκεφτοταν η μητερα μου?
Ακυρο τελειως... Συγκρινεις δυο πραματα τα οποια δεν συγκρινονται

Τα συγκρίνω, για να σου δείξω ακριβώς την επίδραση του υποσυνείδητου. Δεν είχες πει ότι είχε συμβεί κάτι κακό στη μητέρα σου; Ο πνευματικός της ήξερε σίγουρα το χαρακτήρα της, και πιθανά να έμαθε τί είχε συμβεί, οπότε συλλογίστηκε ότι θα έκανε μάλλον τις "κακές σκέψεις" που έλεγες.

Η Βιβλος περιεχοντας και αρκετα συμβολικα στοιχεια ναι ειναι μια πραγματικοτητα. Οι προφητειες για τον ερχομο του Μεσσια εγινε πραγματικοτητα και αλλες παραλληλα εγιναν και γινονται πραγματικοτητα.

Είναι μια πραγματικότητα για σένα, όχι για μένα.

Σου ειπα απλα ενα παραδειγμα. κολλησες στην τσουκνιδα και εχασες ολοκληρο καμπο.
Αυτο με τα δορυφορικα το εκλαμβανω ως αστειο ετσι ??:p

Δε γνωρίζω και πολλά άλλα. Μπορεί κάλλιστα να είναι και fake (χωρίς να θέλω να σε προσβάλω).
Όχι, καθόλου αστείο. Αλλιώς θα έλεγε ότι θα είχαν και δίσκους σερβιρίσματος:P.

Ενας που δεν δεχεται να ειναι χριστιανος σημαινει πως δεν του αρεσει αυτος ο τροπος ζωης.

Μπορεί κάποιος να πιστεύει στις χριστιανικές αξίες, και να μην πιστεύει στο Θεό;
Μέχρι τώρα, αυτό που λες είναι ρατσιστικό. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνω εγώ. Δεν είναι ωραίο να αποκλείεις κάποιον από ορισμένες αξίες, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον ανθρώπινες και ανθρώπινα συναισθήματα, επειδή δεν πιστεύει εκεί που πιστεύεις κι εσύ. Και ακόμη δεν έχεις απαντήσει στις άλλες ερωτήσεις που σου έκανα, σχετικά με αυτό.

Για να την αποδεχτεις ομως βασικη προυποθεση ειναι να αποδεχτεις την υπαρξη Θεου και να αφησεις τα ματια σου να δουν τα καθημερινα θαυματα που γινονται και δεν τα παιρνουμε χαμπαρι. Μονο αν μας ταρακουνηθει η ζωη απο κατι παιρνουμε μπρος.

Μη τεκμηριωμένη και αποδεκτή κρίση.

Η απαντηση ειναι παρακατω...

πηγαινε μια στο Google και κανε search την λεξη "Αβατο" και πατα το πρωτο link που θα σου βγαλει.

Για να μην πάρω κάθε πρόταση και αρχίσω να της πετάω πυραυλάκια από τον εκνευρισμό μου, θα αρκεστώ στο να πω ότι, αν οι μοναχοί είναι πραγματικά πνευματικοί και ακολουθούν σωστά το σκοπό τους, θα μπορέσουν μια χαρά να "αντισταθούν" στον πειρασμό μιας γυναικείας γάμπας. Τί γάμπας λέω, παπουτσιού, μια χαρά κρατούν οι φούστες ως τον αστράγαλο.

Ακόμη δεν καταλαβαίνω.

Για αυτο και θεωρειται θαυμα η Γεννηση του Χριστου.

Γι' αυτό και δεν πιστεύω στα θαύματα.

Παλι ατυχης συγκριση.

Μάλλον όλες οι συγκρίσεις που κάνουν οι άλλοι είναι ατυχείς.

Θες να πεις πως ιδιο ειναι μια κοπελα να την δερνουν στα καλα καθουμενα και αλλο να μην επιτρεπεται να παει καπου για ευνοητους λογους που τους εξηγει το site παραπανω??

Δεν είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση όμως είναι παρόμοια: όπως οι Τουρκάλες το αναμένουν το ξύλο, έτσι και οι Ελληνίδες αντίστοιχα δέχονται χωρίς επιφύλαξη το άβατο (οι περισσότερες τουλάχιστον, γιατί αρκετές συμμαθήτριές μου δεν καταλαβαίνουν κι αυτές το λόγο, αν και θρήσκιες).

Ασε που οι χριστιανες δεν εχουν κανενα προβλημα με αυτο. Εγω θα ελεγα πριν σκεφτουμε τα περι αβατου, ας κοιταξουμε να περιορισουμε ρατσιστικες συμπεριφορες που δεχονται αρκετες γυναικες με κινδυνο την σωματικη τους ακεραιοτητα και μετα ας παμε σε θεματα που ουτε καν τους ενοχλει.

Να κάνουμε δηλαδή τις πάπιες.

Δεν χρειαζονται οι γυναικες των Fasdag ως εκπροσωπο για να αποκτησουν περισσοτερα δικαιωματα. Τα καταφερνουν μονες τους ;).

Υπερβάλλεις.

Ας το πάρουμε απ'την αρχή γιατί πραγματικά δεν υπάρχει καν λόγος να συζητιέται το άβατο.
Πρώτον, η χερσόνησος του Άθω ανήκει στην κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως και η τελευταία ίντσα που ορίζεται από το διεθνές δίκαιο. Δεν τίθεται θέμα, σε όλη, ανεξαιρέτως, την επικράτεια, τυπικά ισχύει το Σύνταγμα και όλοι οι νόμοι. Συνταγματικά, όμως, κάθε μία από τις 20 μονές έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς πάνω σε συγκεκριμένη γη της χερσονήσου. Αθροιστικά, όλη η έκταση της χερσονήσου είναι ιδιοκτησία των μοναστηριών σύμφωνα με το Σύνταγμα κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ άλλος ιδιοκτήτης της χερσονήσου εκτός των μοναστηρίων της. Το ποιον θα βάλεις μέσα στην ιδιοκτησία σου, ως γνωστόν, το καθορίζεις εσύ και δεν σημαίνει ότι αυτό παραβαίνει τους νόμους. Το άσυλο της ιδιοκτησίας είναι κι αυτό θεμελιώδες δικαίωμα και προφανέστατα όπως εγώ στο σπίτι μου βάζω όποιον γουστάρω, έτσι και οι μονές. Κάθε περιοχή που ορίζεται από ιδιοκτησιακό καθεστώς ορίζεται κι επίσης από την επιθυμία του ιδιοκτήτη και τίποτα άλλο. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Αλλιώς θα έπρεπε όποιος ήθελε να μπει στο σπίτι σου, να μην είχες δικαίωμα να τον εμποδίσεις. Αυτά για να λυθεί το θέμα περί ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων.
Από κει και πέρα, το αν θα χειροτονούνται γυναίκες, σε ποια εκκλησιαστικά ιδρύματα θα επιτρέπεται να μπαίνουν ομάδες του πληθυσμού κλπ., είναι θέμα που δεν αφορά κανέναν άλλον, εκτός από την εκκλησιαστική οργάνωση. Δεν εξασφαλίζεται σε κανέναν το δικαίωμα να αλλάξει, εκ των έξω, τη δομή λειτουργίας ενός οργανισμού, στην περίπτωσή μας, της Εκκλησίας. Αν δεν θέλει η εκκλησία να χειροτονεί γυναίκες, να παντρεύει gay, να επιτρέπει την είσοδο ανδρών σε γυναικωνίτες και την είσοδο γυναικών σε ανδρικά δωμάτια, λυπάμαι, αλλά αυτό περνάει ΜΟΝΟ από το χέρι της κι από κανενός άλλου. Αν κάποιος διαφωνεί, μπορεί να ιδρύσει έναν δικό του θρησκευτικό οργανισμό που να το διέπουν όποιες αρχές νομίζει αυτός.
Δεν τίθεται κανένα θέμα, λοιπόν, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τη στιγμή που ολόκληρη η έκταση της χερσονήσου διέπεται από νομοθετημένο ιδιοκτησιακό καθεστώς με ιδιοκτήτες τα μοναστήρια. Από κει και πέρα, το γεγονός ότι δεν χειροτονεί η εκκλησία μου γυναίκες, δεν αφορά όσους δεν ανήκουν σε αυτήν.

[offtopic]Αυτό που ήθελα να σου πω ότι στην υπογραφή σου γράφεις ότι ο νέος κανόνας βρίσκεται σε ισχύ εδώ και ένα μήνα. Έχουν περάσει όμως οι καιροί, πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο:P. Ξέρω, ασήμαντο, αλλά δε μπορούσα να συγκρατηθώ:D[/offtopic]

Αν πάω εγώ και αγοράσω ένα νησί, και μετά αρχίσω να παίρνω τους επισκέπτες που θα έρχονται και τους υπηρέτες μου και να τους βάζω να δουλεύουν ως δούλους, νομικά και Συνταγματικά δεν κάνω τίποτα το λάθος. Δεν είναι το θέμα τί λέει το Σύνταγμα και ο νόμος (ίσα-ίσα που διακηρύσσει την ισότητα των δύο φύλων, αλλά... εμ... ας κάνω τα στραβά μάτια).
Ναι, μπορεί να έχουν το δικαίωμα να βάζουν μέσα όποιον θέλουν, δεν αντιλέγω. Αλλά να μη λένε μετά ότι δεν είναι ρατσιστές και ότι δεν παραβιάζουν δικαιώματα. Ας παραδέχονται τουλάχιστον αυτά που κάνουν.
Ναι, η Εκκλησία μπορεί να έχει λόγο για τους άλλους, αλλά όχι οι άλλοι για την Εκκλησία.

και εν τελει εχει δοθει το δικαιωμα στους ανδρες οποιασδιποτε κοινωνιας να θεωρουν δειγμα ανδρισμου να εχουν πολλες ερωτικους συντροφους. παρ'ολα αυτα οταν αντιστοιχα μια γυναικα εχει πολλους ερωτικους συντροφους θεωρειται "πορνη".

+

Πρώτον, η Κωνσταντινούπολη δεν είναι Τζέντα. Είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης και τουλάχιστον εκεί, απ'ολη την Τουρκία, οι γυναίκες δεν έχουν καμία διαφορά από τις Αθηναίες.

Τα στοιχεία που ανέφερα τα είχα διαβάσει πριν από μερικά χρόνια σε μια εφημερίδα, τώρα, όποιος θέλει με πιστεύει, όποιος με θεωρεί αναξιόπιστο, ας μη με πιστεύει.

Η Δυτική Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ που προβάλλει η δυτική προπαγάνδα.

How come you know?

Δεύτερον, το ποιος θα κρίνει δεν το ορίζω εγώ. Ορίζω όμως ως αυτονόητο δικαίωμα τη συγκεκριμένη κρίση, που αφορά ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, η εκκλησιαστική ηγεσία να τη γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, όπως και κάνει.

Φυσικά, αρκεί να μη λέει ό,τι θέλει μετά.

Και τρίτον, αν συγκρίνουμε μια εταιρεία επιπέδου Tesco (βρετανική αλυσίδα εμπορίου ΠΑΝΤΟΣ είδους, που ελέγχει το 25% της καταναλωτικής αγοράς στη Βρετανία) και την Εκκλησία της Αγγλίας (Church of England) που είναι η επίσημη εκκλησία του βασιλείου, θα δεις ότι τα μεγέθη σαφώς και δεν συγκρίνονται. Υπερέχει η Tesco. Απλά δες την Εκκλησία σαν έναν οργανισμό από τους πολλούς, μιας που δε φαίνεσαι ν'ανήκεις σ'αυτήν.

Η tesco δε ζητά από κανένα να πιστέψει κάπου. Και, άσχετα με το αν είναι μεγάλη "εταιρεία" ή όχι, η Εκκλησία θα έπρεπε να μην είναι καθόλου εταιρεία. Αλλά πολλές φορές, μετατρέπεται στην "Ρασοφόρους Α.Ε.", και μάλιστα με τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας (τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα).

Η Εκκλησία δεν γίνεται όποτε μας βολεύει να πρέπει να το βουλώνει κι όποτε μας βολεύει ν'αποτελεί "βασικό παράγοντα της κοινωνίας τον οποίο και μπορούμε με πλήρη αμετροέπεια να κρίνουμε". Αποφασίστε αν είναι τελικά παράγοντας με δικαίωμα λόγου και υποχρέωση να δέχεται κρίση ή κάτι το οποίο πρέπει ν'αγνοείται πλήρως, άρα όποιος κάθεται και το κρίνει σημαίνει ότι είναι αργόσχολος γιατί κρίνει κάτι "ανούσιο". Και τα δύο δεν είναι εφικτά.
Εγώ θεωρώ ότι δικαιούται λόγο στην κοινωνία και πρέπει να δέχεται κρίση για τη στάση της.

Ή μαύρο ή άσπρο; Εγώ πιστεύω πως η Εκκλησία θα πρέπει να ελέγχεται στενά από το Κράτος, με εξαίρεση τον ιδεολογικό τομέα, όπου, αν ο κόσμος είναι ανοιχτόμυαλος, επαρκεί ο έλεγχος των υπόλοιπων πνευματικών ανθρώπων.

Αλλά το σε ποιο target group (ετεροφυλόφιλοι) ένας οργανισμός επιλέγει να προσφέρει υπηρεσίες (γάμος) ανήκει στην πλήρη κρίση του οργανισμού και δεν πρέπει να κρίνεται γι'αυτό. Δεν ξέρω πόσο πιο λιανά να το κάνω.
Μπορεί να δέχεται σαφώς (κι επιβάλλεται) κρίση όταν διατυπώνει λόγο για κοινωνικά ζητήματα (οικογένεια, ναρκωτικά, νέοι, σεξουαλικότητα, πολιτική, εξωτερικές υποθέσεις κλπ.) αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί εσωτερικά δεν είναι αναγκασμένη να λάβει κανενός εξωτερικού παράγοντα την κρίση υπ'οψιν.

Με το να αρνείται την προσφορά υπηρεσιών προς ορισμένες ομάδες, ασκεί αυτόματα κοινωνική κριτική σε αυτές.

Ναι, προσωπικά τα βιώνω. Αν κι αυτό θα πρέπει να σου πω ότι είναι λίγο "φαύλος" κύκλος. Βιώνεις θαύματα επειδή πιστεύεις και πιστεύεις επειδή βιώνεις θαύματα. Η μάλλον τα θαύματα ενισχύουν την πίστη σου. Είναι κύκλος, δεν υπάρχει αίτιο κι αποτέλεσμα.
Πρέπει να πιστεύουν κάτι το οποίο έχουν αποδείξει; Σου ξαναλέω, δεν είναι καθόλου έτσι. Αν το είχαν αποδείξει, θα το γνώριζαν δεν θα το πίστευαν. Δεν υπάρχει στη θρησκεία η επιστημονική έννοια της απόδειξης. Προσωπικά δεν πιστεύω εξ'αιτίας των θαυμάτων κι είναι λάθος να λέμε ότι ένας άνθρωπος περιμένει το θαύμα για να πιστέψει. Απλά αυτό ισχυροποιεί την πίστη μου και μου δίνει ένα λόγο να μη λέω "έλα μωρέ, τι μλκιες λέτε, δεν υπάρχει Θεός".

Μα καλά, εσύ δεν δεν είσαι Χ.Ο.;:!:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ναι φίλε μου, είμαι και δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος. Αλλά δε μ'εκαναν τα θαύματα (που έζησα, αλλά ειναι προσωπικά, δεν πρόκειται να τ'αναφέρω) αυτό που είμαι. Ούτως ή άλλως την πρόθεση να πιστέψω Το Θεό μου, την είχα. Από κει και πέρα, οφείλω να ομολογήσω ότι η βοήθεια της προσευχής σε θέματα που με απασχολούσαν είναι ανυπολόγιστη.
Αν εσύ συγκεκριμένα πας κι αγοράσεις κάποιο νησί και δεν θες κάποιον να το πατήσει, έχεις το απόλυτο δικαίωμα και γι'αυτό υπογράφω κιόλας. Τυχαίνει κάποιος γνωστός μου (που είναι και γνωστός γενικότερα) να είναι ιδιοκτήτης νησιού και να το ελέγχει πλήρως. Περί αυτού πρόκειται. Στην ιδιοκτησία σου βάζεις όποιον γουστάρεις, χωρίς να δώσεις λόγο. Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με παραβίαση των νόμων ΕΝΤΟΣ της ιδιοκτησίας. Δεν έχουν σκλάβους στο Άγιο Όρος και δεν θα έχουν. Το να βάζουν, όμως, όποιον θέλουν στην ιδιοκτησία τους είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
Όσον αφορά τη Δυτική Τουρκία, απλά τυχαίνει να τη γνωρίζω καλά. Ξέρω, πάνω-κάτω πως ζουν εκεί οι αδερφοί μικρασιάτες Τούρκοι. Αυτό ειν'όλο.
-----------------------------------------
Δεν υπάρχει κανένας ρατσισμός. Δεν είναι δημόσια περιουσία το Άγιος Όρος. Είναι περιουσία των μοναστηριών του και τα μοναστήρια υπάρχουν για τους μοναχούς. Δεν είναι ατραξιόν κι ούτε ενδιαφέρει κανέναν αγιορείτη ο κάθε τουρίστας. Υπάρχουν για πολύ συγκεκριμένο σκοπό τα μοναστήρια. Κι ακριβώς γι'αυτό οι περιορισμοί κίνησης στο Όρος είναι τεράστιοι κι ακόμη κι οι Έλληνες πολίτες ανδρικού φύλου χρειάζονται visa για να μπουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Ναι φίλε μου, είμαι και δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος. Αλλά δε μ'εκαναν τα θαύματα (που έζησα, αλλά ειναι προσωπικά, δεν πρόκειται να τ'αναφέρω) αυτό που είμαι. Ούτως ή άλλως την πρόθεση να πιστέψω Το Θεό μου, την είχα. Από κει και πέρα, οφείλω να ομολογήσω ότι η βοήθεια της προσευχής σε θέματα που με απασχολούσαν είναι ανυπολόγιστη.
Αν εσύ συγκεκριμένα πας κι αγοράσεις κάποιο νησί και δεν θες κάποιον να το πατήσει, έχεις το απόλυτο δικαίωμα και γι'αυτό υπογράφω κιόλας. Τυχαίνει κάποιος γνωστός μου (που είναι και γνωστός γενικότερα) να είναι ιδιοκτήτης νησιού και να το ελέγχει πλήρως. Περί αυτού πρόκειται. Στην ιδιοκτησία σου βάζεις όποιον γουστάρεις, χωρίς να δώσεις λόγο. Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με παραβίαση των νόμων ΕΝΤΟΣ της ιδιοκτησίας. Δεν έχουν σκλάβους στο Άγιο Όρος και δεν θα έχουν. Το να βάζουν, όμως, όποιον θέλουν στην ιδιοκτησία τους είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
Όσον αφορά τη Δυτική Τουρκία, απλά τυχαίνει να τη γνωρίζω καλά. Ξέρω, πάνω-κάτω πως ζουν εκεί οι αδερφοί μικρασιάτες Τούρκοι. Αυτό ειν'όλο.
-----------------------------------------
Δεν υπάρχει κανένας ρατσισμός. Δεν είναι δημόσια περιουσία το Άγιος Όρος. Είναι περιουσία των μοναστηριών του και τα μοναστήρια υπάρχουν για τους μοναχούς. Δεν είναι ατραξιόν κι ούτε ενδιαφέρει κανέναν αγιορείτη ο κάθε τουρίστας. Υπάρχουν για πολύ συγκεκριμένο σκοπό τα μοναστήρια. Κι ακριβώς γι'αυτό οι περιορισμοί κίνησης στο Όρος είναι τεράστιοι κι ακόμη κι οι Έλληνες πολίτες ανδρικού φύλου χρειάζονται visa για να μπουν.


ολα αυτα περι ιδιοκτησιας με κουραζουν. ουσιαστικα δεν μας ανηκει ουτε ενα εκατοστο της γης. και θεωρω πολυ ηλιθιο να μιλαμε για ιδιοκτησιες ενος νησιου κτλ κτλ. ειναι πολυ μεγαλη εκταση και κατ'εμε θα επρεπε να ειναι παρανομη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Κατ'εσε. Προς το παρόν είναι πλήρως μοναστηριακή ιδιοκτησία και σε οποιαδήποτε δυτική χώρα η ιδιοκτησία είναι απαράβατη. Αν κάποτε αλλάξει αυτό, τότε και μόνο τότε εξωτερικοί παράγοντες θα μπορούν να έχουν λόγο για το άβατο. Προς το παρόν αυτό καθορίζεται από την Ιερά Κοινότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της, θεωρώ.
-----------------------------------------
Και για να μιλάμε και με βάση τη θρησκεία, ακούω συχνά να λέγεται "μα ο Χριστός είπε να είμαστε ακτήμονες μπλα μπλα μπλα...". Πρώτον, ο Χριστός δεν είπε να είμαστε ακτήμονες. Κάπου θα υπάρχουν και οι γαιοκτήμονες για να πληρώνουν τους ακτήμονες, κατά την αρχαιοελληνική συνήθεια.
Και δεύτερον, ένας μοναχός για να μπει στο Άγιο Όρος καταθέτει την περιουσία του στην Ιερά Κοινότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η διαχείριση των περιουσιών των μοναχών κι επιπλέον οι εκτάσεις της χερσονήσου, περνάνε στην Κοινότητα, των 3000+ μοναχών για να καλύπτουν τις μοναστικές τους ανάγκες. Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του χριστιανικού κοινοβίου, δεν υπάρχει καμία παράβαση χριστιανικής ηθικής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγίου Όρους. Ανήκει στην κοινότητα, δεν υπάρχει προσωπική ιδιοκτησία κανενός. Για να προλάβω ορισμένους, το λεγόμενο σκάνδαλο του ηγουμένου του Βατοπαιδίου ΔΕΝ αφορούσε έδαφος εντός του Αγίου Όρους. Ήταν ένα ρουσφέτι που έστησε ο συγκεκριμένος ηγούμενος με περιουσίες του Δημοσίου και διεκδικούμενες περιουσίες απ'τη μονή, διεκδικήσεις που εγέρθησαν αφ'οτου αυτός ανέλαβε την ηγεμονία. Αυτά σίγουρα, δεν αφορούν το Χριστιανισμό. Οι μοναχοί, όμως, του Αγίου Όρους είναι 3000. Η παρέα του Εφραίμ μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το Βατοπαίδι είναι μία μονή. Το Άγιο Όρος έχει 20. Δεν στοιχειοθετείται γενίκευση. Όσοι τυχαίνει να γνωρίζουμε το Όρος λίγο παραπάνω απ'οσο οι καναλάρχες επέλεξαν να "πληροφορήσουν" μόλις μυρίστηκαν το σκάνδαλο, τυχαίνει επίσης να ξέρουμε τι σημαίνει κοινόβιο και τι σημαίνει γνήσιος αγιορείτης. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Μέσα από αυτές τις κουβέντες καταλαβαίνω πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι μας, ακόμα κι αν ανήκουμε σε κοινές παρατάξεις... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
για λεγε τις κοινες παραταξεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Άθεοι, αγνωστικιστές, Χριστιανοί, Χριστιανοί Καθολικοί, Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Μάλλον σκεφτόσουν τα πολιτικά.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
γιατι μπαινουμε στη λογικη της ταμπελας παντα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiki1993

Νεοφερμένος

Η Κική/Κορίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 70 μηνύματα.
γιατι ο ανθρωπος εχει την αναγκη να γνωριζει τι ακριβως ειναι και σε τι ακριβως πιστευει...Οχι οτι το να βαζουμε ταμπελες ειναι σωστο αλλα ετσι ειναι....πριν λιγα ποστ μου που ειπα τις ιδεες μου,μου εβαλαν λιγο πολυ την ταμπελα της αθεης....!Τι να πεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Εεε...απλώς κατηγοροποίησα τις ιδεολογίες και τις απόψεις. ;)
Και τελικά αποδείχθηκε πως και στην ίδια να ανήκουν μερικοί, διαφέρουν τρομερά μεταξύ τους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiki1993

Νεοφερμένος

Η Κική/Κορίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 70 μηνύματα.
σε αυτο εχεις δικιο αλλα δεν αναφερομουν σε εσενα προσωπικά!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Ναι φίλε μου, είμαι και δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος. Αλλά δε μ'εκαναν τα θαύματα (που έζησα, αλλά ειναι προσωπικά, δεν πρόκειται να τ'αναφέρω) αυτό που είμαι. Ούτως ή άλλως την πρόθεση να πιστέψω Το Θεό μου, την είχα. Από κει και πέρα, οφείλω να ομολογήσω ότι η βοήθεια της προσευχής σε θέματα που με απασχολούσαν είναι ανυπολόγιστη.
Αν εσύ συγκεκριμένα πας κι αγοράσεις κάποιο νησί και δεν θες κάποιον να το πατήσει, έχεις το απόλυτο δικαίωμα και γι'αυτό υπογράφω κιόλας. Τυχαίνει κάποιος γνωστός μου (που είναι και γνωστός γενικότερα) να είναι ιδιοκτήτης νησιού και να το ελέγχει πλήρως. Περί αυτού πρόκειται. Στην ιδιοκτησία σου βάζεις όποιον γουστάρεις, χωρίς να δώσεις λόγο. Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός με παραβίαση των νόμων ΕΝΤΟΣ της ιδιοκτησίας. Δεν έχουν σκλάβους στο Άγιο Όρος και δεν θα έχουν. Το να βάζουν, όμως, όποιον θέλουν στην ιδιοκτησία τους είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
Όσον αφορά τη Δυτική Τουρκία, απλά τυχαίνει να τη γνωρίζω καλά. Ξέρω, πάνω-κάτω πως ζουν εκεί οι αδερφοί μικρασιάτες Τούρκοι. Αυτό ειν'όλο.
-----------------------------------------
Δεν υπάρχει κανένας ρατσισμός. Δεν είναι δημόσια περιουσία το Άγιος Όρος. Είναι περιουσία των μοναστηριών του και τα μοναστήρια υπάρχουν για τους μοναχούς. Δεν είναι ατραξιόν κι ούτε ενδιαφέρει κανέναν αγιορείτη ο κάθε τουρίστας. Υπάρχουν για πολύ συγκεκριμένο σκοπό τα μοναστήρια. Κι ακριβώς γι'αυτό οι περιορισμοί κίνησης στο Όρος είναι τεράστιοι κι ακόμη κι οι Έλληνες πολίτες ανδρικού φύλου χρειάζονται visa για να μπουν.

Ε, ναι ό,τι θέλουν κάνουν τη γη τους, συμφωνώ! Πόσες φορές θα το πω; Αλλά ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, εφόσον οι πράξεις τους άλλα δείχνουν.

Κατ'εσε. Προς το παρόν είναι πλήρως μοναστηριακή ιδιοκτησία και σε οποιαδήποτε δυτική χώρα η ιδιοκτησία είναι απαράβατη. Αν κάποτε αλλάξει αυτό, τότε και μόνο τότε εξωτερικοί παράγοντες θα μπορούν να έχουν λόγο για το άβατο. Προς το παρόν αυτό καθορίζεται από την Ιερά Κοινότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της, θεωρώ.
-----------------------------------------
Και για να μιλάμε και με βάση τη θρησκεία, ακούω συχνά να λέγεται "μα ο Χριστός είπε να είμαστε ακτήμονες μπλα μπλα μπλα...". Πρώτον, ο Χριστός δεν είπε να είμαστε ακτήμονες. Κάπου θα υπάρχουν και οι γαιοκτήμονες για να πληρώνουν τους ακτήμονες, κατά την αρχαιοελληνική συνήθεια.
Και δεύτερον, ένας μοναχός για να μπει στο Άγιο Όρος καταθέτει την περιουσία του στην Ιερά Κοινότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η διαχείριση των περιουσιών των μοναχών κι επιπλέον οι εκτάσεις της χερσονήσου, περνάνε στην Κοινότητα, των 3000+ μοναχών για να καλύπτουν τις μοναστικές τους ανάγκες. Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του χριστιανικού κοινοβίου, δεν υπάρχει καμία παράβαση χριστιανικής ηθικής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγίου Όρους. Ανήκει στην κοινότητα, δεν υπάρχει προσωπική ιδιοκτησία κανενός. Για να προλάβω ορισμένους, το λεγόμενο σκάνδαλο του ηγουμένου του Βατοπαιδίου ΔΕΝ αφορούσε έδαφος εντός του Αγίου Όρους. Ήταν ένα ρουσφέτι που έστησε ο συγκεκριμένος ηγούμενος με περιουσίες του Δημοσίου και διεκδικούμενες περιουσίες απ'τη μονή, διεκδικήσεις που εγέρθησαν αφ'οτου αυτός ανέλαβε την ηγεμονία. Αυτά σίγουρα, δεν αφορούν το Χριστιανισμό. Οι μοναχοί, όμως, του Αγίου Όρους είναι 3000. Η παρέα του Εφραίμ μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το Βατοπαίδι είναι μία μονή. Το Άγιο Όρος έχει 20. Δεν στοιχειοθετείται γενίκευση. Όσοι τυχαίνει να γνωρίζουμε το Όρος λίγο παραπάνω απ'οσο οι καναλάρχες επέλεξαν να "πληροφορήσουν" μόλις μυρίστηκαν το σκάνδαλο, τυχαίνει επίσης να ξέρουμε τι σημαίνει κοινόβιο και τι σημαίνει γνήσιος αγιορείτης. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί...

Δυστυχώς, δε γνωρίζω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευθώ την Εκκλησία. Δε μου δίνει και πολλούς λόγους να το κάνω. Χτες ήταν το Βατοπέδι. Μετά, η μονή Τοπλού. Τώρα, ο Άνθιμος. Ποιος ξέρει τί θα είναι αύριο...

Μέσα από αυτές τις κουβέντες καταλαβαίνω πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι μας, ακόμα κι αν ανήκουμε σε κοινές παρατάξεις... :)

Εγώ στα 'λεγα...:P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 392017

Δραστήριο μέλος

Ο Guest 392017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Τα συγκρίνω, για να σου δείξω ακριβώς την επίδραση του υποσυνείδητου. Δεν είχες πει ότι είχε συμβεί κάτι κακό στη μητέρα σου; Ο πνευματικός της ήξερε σίγουρα το χαρακτήρα της, και πιθανά να έμαθε τί είχε συμβεί, οπότε συλλογίστηκε ότι θα έκανε μάλλον τις "κακές σκέψεις" που έλεγες.

Και πως εξηγεις πως εκεινη ακριβως την στιγμη απο οοοολες τις μερες, εβδομαδες πως εκεινη τη στιγμη εκανε κακες σκεψεις?? Για εξηγησε μου αυτο. Στην τυχη το πετυχε?


Είναι μια πραγματικότητα για σένα, όχι για μένα.

Εχεις το ελευθερο να διαφωνεις σε προσωπικο επιπεδο. Δεν σε υποχρεωσε κανενας να το πιστεψεις.;)



Δε γνωρίζω και πολλά άλλα. Μπορεί κάλλιστα να είναι και fake (χωρίς να θέλω να σε προσβάλω).
Όχι, καθόλου αστείο. Αλλιώς θα έλεγε ότι θα είχαν και δίσκους σερβιρίσματος:P.

Δεν γνωριζεις επειδη δεν εχεις ασχοληθει και λογικο να το εκλαμβανεις αστεια αφου δεν εισαι σε θεση να δωσεις καποια ερμηνεια απο την στιγμη που εσυ δεν εχεις τετοια δυνατοτηα. ;) Και δεν μιλαω για εκτιμηση για το μελλον αλλα προφητεια. ;)



Μπορεί κάποιος να πιστεύει στις χριστιανικές αξίες, και να μην πιστεύει στο Θεό;
Μέχρι τώρα, αυτό που λες είναι ρατσιστικό. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνω εγώ. Δεν είναι ωραίο να αποκλείεις κάποιον από ορισμένες αξίες, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον ανθρώπινες και ανθρώπινα συναισθήματα, επειδή δεν πιστεύει εκεί που πιστεύεις κι εσύ. Και ακόμη δεν έχεις απαντήσει στις άλλες ερωτήσεις που σου έκανα, σχετικά με αυτό.


Ναι, δεν γινεται να αποδεχεται τις χριστιανικες αξιες που βασιζονται στην πιστη στον Θεο. Που του δινουν ενα στοχο στην ζωη του. Αυτο που λεω δεν ειναι διολου ρατσιστικο. Αυτο που λες εσυ παρακατω ειναι πολυ ρατσιστικο.
Δεν αποκλειω εγω καποιον απο ορισμενες αξιες ουτε εχω τετοιο δικαιωμα. Αυτος αποκλειει τον εαυτο του. Οταν καποιος δεν εχει την δυναμη να γινει χριστιανος δεν ειναι σε θεση να αποδεχτει τις αξιες αυτες γιατι σε αλλη περιπτωση δεν εχει λογο να αρνειται να πιστεψει.


Μη τεκμηριωμένη και αποδεκτή κρίση.

Για σενα. Αυτο το εγωιστικο " τα ξερω ολα" δεν γινεται να συμβαδισει με τον χριστιανισμο. Θελει εμπιστοσυνη σε καποια πραματα. Οχι σε ανθρωπους αλλα στις αξιες της θρησκειας αυτης.


Για να μην πάρω κάθε πρόταση και αρχίσω να της πετάω πυραυλάκια από τον εκνευρισμό μου, θα αρκεστώ στο να πω ότι, αν οι μοναχοί είναι πραγματικά πνευματικοί και ακολουθούν σωστά το σκοπό τους, θα μπορέσουν μια χαρά να "αντισταθούν" στον πειρασμό μιας γυναικείας γάμπας. Τί γάμπας λέω, παπουτσιού, μια χαρά κρατούν οι φούστες ως τον αστράγαλο.
Ακόμη δεν καταλαβαίνω.

Για να προφυλαχτουν ομως και να μην υπαρχει τετοια διοδος απο τον πειρασμο δεν επιτρεπεται. Μια γυναικα χριστιανη που ρωτησα για το πως εκλαμβανει η ιδια το αβατο μου ειπε πως για αυτην ειναι τιμητικο διοτι υπακουοντας σε αυτον τον περιορισμο ειναι καλυτερη χριστιανη. Οποτε αυτο που θιγεις δεν στεκει.;) Απο εκει και περα οι κοπελες που το παιζουν αδικημενες η διαμαρτυρια δεν θα ειναι για λογους χριστιανικους αλλα για λογους φεμινιστικους.


Γι' αυτό και δεν πιστεύω στα θαύματα.


Δικο σου προβλημα. It's your choice.


Μάλλον όλες οι συγκρίσεις που κάνουν οι άλλοι είναι ατυχείς.

Μα αμα καταλαβαινεις τι γραφεις δες τι συγκρινεις!!!! Συγκρινεις γυναικες που ασκουνται σε αυτους βια και τις σκοτωνουν με γυναικες που κανουν την ζωη τους οπως θελουν. Θες να μου πεις πως οι γυναικες στενοχωριουνται τοσο που αρχιζουν και χτυπιουνται μονες τους?? Η μηπως πανε να αυτοκτονησουν ομαδικα?



Δεν είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση όμως είναι παρόμοια: όπως οι Τουρκάλες το αναμένουν το ξύλο, έτσι και οι Ελληνίδες αντίστοιχα δέχονται χωρίς επιφύλαξη το άβατο (οι περισσότερες τουλάχιστον, γιατί αρκετές συμμαθήτριές μου δεν καταλαβαίνουν κι αυτές το λόγο, αν και θρήσκιες).


Καμμια σχεση η αντιμετωπιση. Αλλο να παραβιαζεις ενα δικαιωμα και αλλο να μην μπορει καποιος να παει σε μια περιοχη.
Για πηγαινε εσυ στην Area 51 της Αμερικης και θα σε κλεισουν μεσα στην φυλακη. Το αβατο του Αγιου Ορους μας πειραξε.


Να κάνουμε δηλαδή τις πάπιες.

Να μην τρωγομαστε με ανουσια πραματα, διοτι για τις χριστιανες δεν υπαρχει το θεμα του αβατου.



Υπερβάλλεις.

Αρα τις θεωρεις ανικανες να κανονιζουν τα πραματα τους μονες τους.
Αυτο ειναι το ακρως ρατσιστικο που σου ειπα παραπανω.Αμα ενδιαφερεσαι τοσο πολυ με το πως θα πανε οι γυναικες στο αβατο γινε χριστιανος και θα της βοηθησεις και αυτες. ;) Αλλιως μην απαιτεις απο την στιγμη που ολα τα θεωρεις παραμυθι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

henry

Νεοφερμένος

Ο henry αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
(1) Εέναι εξαιρετικά προσβλητικό να αποκαλείς κάποιον μλκα πολύ περισσότερο εάν πρόκειται για ιερείς. (2) Αυτά που λένε για το τι γίνεται στα μοναστήρια είναι αηδίες που τα λένε αυτοί που είναι αντίθετοι με τον χριστιανισμό. Παρουσιάστε μου έστω και ένα στοιχείο που να μπορεί να μου το αποδ!
-----------------------------------------
(3) ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΚΑΙ ΕΜΈΝΑ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙΑ .Ισως να υπάρχουν μερικές περιπτώσεις αλλά μετριούνται στα δάκτυλα του ενος χεριου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Αν το αξιζουν και οι ιερεις γιατι να μην τους αποκαλεσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top