Θρησκεία

Fousekis

Δραστήριο μέλος

Ο Φουσέκης λέγομαι! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Πώρε, sorry που ψιλοχάθηκα. Στα γρήγορα τσιμπάω κάνα-δυο πραγματάκια που πέτυχα.:P

και παλι γιατι πρεπει υποχρεωτικα να εχουμε μια θρησκεια, ενα "καλουπι" αποψεων?
Όχι, ρε... Το μόνο που χρειάζεται η θρησκεία (εδώ: Χριστιανισμός) είναι να πιστέυεις πως ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού. Μετά από αυτό ο καθένας την φέρνει στα μέτρα του ή στο τι του φαντάζει πιο σωστό.;)

δεν θεωρω την θεολογια επιστημη
Η μεταφυσική αξίζει να θεωρηθεί επιστήμη?
Γιατί και η ατομική θεωρία στην μεταφυσική κατατασόταν όταν την διατύπωσε ο Δημόκριτος.;)

Πιο ευκολη λυση;;; χμ.. εχεις ζησει καθολου το φοβο της ιδεας οτι στο θανατο σου παυεις να υπαρχεις; Αμφιβαλλω αφου πιστευεις οτι το πνευμα συνεχιζει να ζει.
Υπήρξε περίοδος που ήμουν Χριστιανός χωρίς να πιστεύω καν στην μεταθάνατον ζωή (ναι, είμαι τρελός!)!!!:xixi:
Χωρίς πλάκα. Απέδιδα τις έννοιες Παράδεισος-Κόλαση στην υστεροφημία.

Πιο εγωιστικο βρισκω το να θεωρει καποιος οτι ειναι κατι αρκετα σημαντικος ωστε να υπαρχει ενα ανωτερο ον που να το προσεχει. Αυτον και ολο τον κοσμο.
Φαντάσου να λέγαμε πως προσέχει μόνο τους πιστούς κιόλας!

Πιστευεις οτι ειναι αλλα δεν υπαρχει καποια αποδειξη που να δειχνει οτι οντως ειναι εμφυτο και δεν εχει διαιωνιστει απλα λογω κοινωνικων δομων. Οσο για αυτο περι εγωισμου δες αυτο που ειπα παραπανω. Δε μπορω να καταλαβω παντως τι νομιζεις. Δηλαδη τι, οι αθεοι δεν εχουν ηθικες αξιες;;;
Τσέκαρε μία την κοινωνιοβιολογία.:)
Ο Θεός ίσως να αποδειχτεί άλλη μια φορά, although in more deistic way.

Άντε πάλι με τον κατασκευαστή. Δεν στέκει αυτός ο παραλληλισμός κατάλαβέ το.
Βρίσκεις κάτω πεταμένο στην Αθήνα μέσα ένα χαρτάκι που λέει 1+1=2.
Καλύτερα?

Τι εννοείς λόγω τύχης? Καταρχάς, δεν υπάρχει τύχη.
Όχι, αλλά υπάρχουν πιθανότητες. Όλα γίνονται τυχαία (έτσι τα αντιλαμβανόμαστε εμείς στον υλικό κόσμο τουλάχιστον!).

Θα μου πεις, κι ο Θεός (ότι κι αν σημαίνει η λέξη αυτή, δηλαδή μπορεί να σημαίνει και ότι είναι απλώς μια ανώτερη δύναμη που αδιαφορεί για μας) πώς δημιουργήθηκε?
Η λέξη θεός δεν είναι και τόσο σωστή, γιατί μας παραπέμπει στους παγανιστικούς θεούς της Αρχαιοελληνικής θρησκείας, που δεν έχουν σχέση με τον Δημιουργό. Έχω ακούσει πως η λέξη Αλλάχ είναι πιο σωστή ως ετυμολογία.
Εεε...δεν ξέρουμε τίποτα για την Θεία Φύση και τον Πνευματικό Κόσμο, μιας και δεν περιορίζονται στην ύλη (και συνεπώς στον χρόνο).

Να μην γενικεύετε. Κάποιος εξυπνάκιας είπε ότι ο χριστιανισμός έσφαζε στο όνομα της θρησκείας. Προφανώς αυτοί δεν ήταν πρεσβευτές του χριστιανισμού. Διαφορετικά, οι αληθινοί πρεσβευτές του κινήματος της αναρχίας θέλουν όλοι κρέμασμα με την λογική αυτή.
Ah, yes. The "No true Scotsman" fallacy.:P
Πρεσβευτής της θρησκείας είναι μόνο ο Χριστός. Οι υπόλοιποι είμαστε μαθητάδες!


Crook, περίμενέ με το βραδυ ή αύριο!:)
I'll be back for you, mortal! Mwahahaha!:P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Σχολιάζω το δικό σου ποστ μόνο, γιατί τα υπόλοιπα είναι γεμάτα flames και γιατί του fasdag δεν έχει νόημα να σχολιάσω, επειδή συμφωνούμε σχεδόν πάντα:).

Τι εννοείς λόγω τύχης? Καταρχάς, δεν υπάρχει τύχη. Απλά είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα. Εννοώ, στην κλήρωση του joker για παράδειγμα, το αν θα κερδίσω, δεν είναι θέμα τύχης αλλά είναι θέμα του πότε θα σταματήσουν τα μπαλάκια και σε ποια θέση θα βρίσκονται εκείνη την ώρα κλπ κλπ, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Άρα επειδή δεν είναι δυνατόν να μου λες ότι ξαφνικά εμφανίστηκε τυχαία ο άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο εσύ τι πιστεύεις πως έγινε και δημιουργήθηκε? Θα μου πεις, κι ο Θεός (ότι κι αν σημαίνει η λέξη αυτή, δηλαδή μπορεί να σημαίνει και ότι είναι απλώς μια ανώτερη δύναμη που αδιαφορεί για μας) πώς δημιουργήθηκε? Δεν ξέρω. Αν όμως ο άνθρωπος δημιουργήθηκε "τυχαία" όπως λες από το πουθενά, τότε θα γνωρίζαμε πώς έγινε αυτό.

Και τί καθορίζει πότε θα σταματήσουνε τα μπαλάκια; Υπάρχει κάποια "ανώτερη" δύναμη που λέει "παυσάτω το μπαλάκιον εις τον αριθμόν τάδε"; Το πού θα σταματήσει το μπαλάκι, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων: της δύναμης με την οποία εκτοξεύθηκε, της γωνίας με την οποία εκτοξεύθηκε, του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο αυτό και η επιφάνεια στην οποία προσκρούει, οι κρούσεις του με τα υπόλοιπα μπαλάκια, η ταχύτητα με την οποία ανακατεύονται, το χρονικό διάστημα για το οποίο ανακατεύονται, και όλα τα συναφή... Και επειδή όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι εντελώς απρόβλεπτοι και δε μπορούμε να τους επηρεάσουμε με ακρίβεια, ώστε να προβλέψουμε ή να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα, λέμε ότι το πού θα πάει το μπαλάκι είναι τυχαίο.
Θεωρώ πολύ πιο λογικό να είμαι το αποτέλεσμα ενός τυχαίου πειράματος, έκρηξης ή ακόμη και ενός αιωνίως προϋπάρχοντος Σύμπαντος, παρά να είμαι δημιούργημα μιας ανώτερης δύναμης. Κι αυτό, επειδή είναι σαν να βλέπω ένα σκύλο να τρέχει/κάθεται ή να κάνει οτιδήποτε άλλο. Είναι απλό: βλέπω ένα σκύλο εκεί πέρα. Για να δικαιολογήσω αυτό που βλέπω, θα μπορούσα να πω ότι πίσω από το σκύλο, βρίσκεται ένας φακός, που με τη σειρά του δέχεται μία δέσμη φωτονίων από ένα κάτοπτρο, το οποίο αντανακλά το φως ενός προβολέα τρισδιάστατων εικόνων, που τον δείχνει αυτή τη στιγμή. Γιατί να περιπλέκω την κατάσταση; Είναι απλώς ένας σκύλος. Πού είναι το παράξενο;
Θα μου πεις, ότι θα μπορούσε να είναι και μια προβολή. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ πιο περίπλοκο, καθώς και πολύ πιο δύσκολο να συμβεί, δεδομένου ότι δε θα κάτσει ο καθένας να βάλει έναν τέτοιο προβολέα μόνο και μόνο για να δω εγώ το σκύλο. Επίσης, θα πρέπει να αναρωτηθώ από πού προήλθε αυτός ο προβολέας. Θα μου πεις, θα μπορούσε να είναι απλώς ένας προβολέας:). Οπότε, είτε θα το περιπλέξουμε και θα ρωτάμε για όλα πώς τα βλέπουμε, είτε απλώς θα σταματήσουμε στο πιο απλό και θα πούμε πως τα βλέπουμε γιατί υπάρχουν. Πού είναι το περίεργο;
Αν σκορπιστούν χιλιάδες ελαφριοί σπόροι από κάποιο φυτό στον αέρα, και αν η έκταση στην οποία θα προσγειωθούν είναι 1 τ. χλμ., από το οποίο μόνο το 1 τ.μ. είναι καλλιεργήσιμο χώμα, και αν βρέξει και πέσουν μόνο 30 στάλες νερό στο τ.μ. αυτό, θα είναι εξαιρετική σύμπτωση να μεγαλώσει ένα νέο φυτό. Αν μεγαλώσει, το φυτό αρχικά θα υπάρχει, θα πέσει, και, υποθέτωντας πως δεν υπάρχει άλλος αέρας να το αναστατώσει, θα ρίξει τα σπόρια του, και αυτή τη φορά θα φυτρώσουν περισσότερα φυτά, και με την πάροδο του χρόνου και την εξελικτική διαδικασία, υπάρχει μία επίσης μικρή πιθανότητα να αναπτύξουν πολύπλοκες νευρικές δομές και να γίνουν νοήμονα όντα. Θα αναρωτηθούν, λοιπόν, από πού προήλθαν. Αλλά, επειδή δε θα έχουν εξελιχθεί ακόμη αρκετά, ούτε πνευματικά ούτε τεχνολογικά, θα επινοήσουν ορισμένες εξηγήσεις. Αργότερα, όταν συμβεί αυτό, θα δουν γύρω τους, και ίσως καταφέρουν να σκεφτούν ότι ήταν προϊόν εξαίρετων συμπτώσεων (σπόροι, γη, βροχή, εξελικτική διαδικασία). Είμαστε μια σύμπτωση, τίποτα το ιδιαίτερο (όρεξη έχω σήμερα και έγραψα όλο αυτό το κατεβατό, ποιος θα το διαβάσει πάλι:P).

Επίσης θα παρακαλούσα:

  • Να μην γενικεύετε. Κάποιος εξυπνάκιας είπε ότι ο χριστιανισμός έσφαζε στο όνομα της θρησκείας. Προφανώς αυτοί δεν ήταν πρεσβευτές του χριστιανισμού. Διαφορετικά, οι αληθινοί πρεσβευτές του κινήματος της αναρχίας θέλουν όλοι κρέμασμα με την λογική αυτή.

Εδώ θα συμφωνήσω. Αμφιβάλλω, ωστόσο, αν θα σταματήσουν ποτέ κάποιοι άνθρωποι να εκμεταλλεύονται την πίστη των συνανθρώπων τους. Θα ήθελα, επίσης, να κάνω την παρατήρηση ότι οι χριστιανικές αξίες δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του χριστιανισμού. Τις καλλιεργεί από κοινού και η σύγχρονη ηθική, και ο χριστιανισμός.

  • Καταλάβετε ότι αν δεν μπορεί η μία ή η άλλη πλευρά να βρει απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις, σημαίνει πολύ απλά ότι καμία πλευρά δεν μπορεί να αποδείξει τα πιστεύω της. Και ούτε πρόκειται σ'αυτήν την ζωή.

Δεν είναι ότι δε βρίσκονται απαντήσεις. Απλώς ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια για το ποιες απαντήσεις είναι σωστές.
Δε νομίζω ότι υπάρχουν "πλευρές". Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή οντότητα, με ξεχωριστές ιδέες και απόψεις, και επομένως είτε είμαστε ο καθένας μόνος του, είτε όλοι μαζί, απλώς με διαφορετικές προεξοχές:D.

  • Να προσέχουν κάποιοι πώς εκφράζονται. Τελευταία παρατηρώ άτομα να προκαλούν όσο δεν πάει. " Έλληνες" να ισχυρίζονται ότι είναι αλλοδαποί για να σε ρίξουν στην παγίδα του να πεις κάτι ρατσιστικό ενώ την ίδια στιγμή σε λένε Βούλγαρο, άθεους που το παίζουν υπεράνω "εγώ έχω βρει την αλήθεια αφού το φιλοσόφησα το θέμα κι εσύ που πιστεύεις σε θεούς είσαι μλκας" κλπ.
    Αν θίγεστε όταν ρίχνουμε λίγο δούλεμα για πλάκα σε κάποια μέλη (που δεν παρεξηγούνται) και κάνετε όχι μόνο lock αλλά και delete posts, αν θίγεστε όταν κάποιος πει τους ομοφυλόφιλους "gay-αδερφές" κλπ, τότε είναι υποκρισία να μην θίγεστε όταν κάποιοι αντιμετωπίζουν τόσο ειρωνικά μια άλλη κοινωνική ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση Χριστιανούς) που είναι "ντεμοντέ" στην εποχή μας...

Δεν ξέρω ποιος προκαλεί ποιον. Προκλητικές συμπεριφορές, πάντως, εντοπίζονται σχεδόν παντού.

Τα όποια προσβλητικά μηνύματα τροποποιούνται με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orestes

Δραστήριο μέλος

Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 680 μηνύματα.
Εγώ ένα έχω να πώ... Όσοι λένε οτι δεν πιστεύουν σε τίποτα κτλ κτλ πρέπει να έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στην μελέτη των θρησκευμάτων ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα οτι πράγματι είναι όλα μια απάτη και πως δεν υπάρχει Θεός.. Όταν όμως δεν έχεις γνώσεις πάνω στην θρησκεία στην οποία πιστεύει ο άλλος, δεν μπορείς να την αμφισβητείς με σιγουριά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Δεν υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει σε τίποτα. Που να μην πιστεύει σε κάποια θρησκεία, ναι, που να μην πιστεύει σε τίποτα, όχι.

Ούτε μπορείς να πιστεύεις με σιγουριά, με το ίδιο σκεπτικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Η μεταφυσική αξίζει να θεωρηθεί επιστήμη?
Γιατί και η ατομική θεωρία στην μεταφυσική κατατασόταν όταν την διατύπωσε ο Δημόκριτος.;)

δεν υπηρχε τοτε ο ορος επιστημονας, καθε αλλο ολα κατατασονταν στην φιλοσοφια
Εγώ ένα έχω να πώ... Όσοι λένε οτι δεν πιστεύουν σε τίποτα κτλ κτλ πρέπει να έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στην μελέτη των θρησκευμάτων ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα οτι πράγματι είναι όλα μια απάτη και πως δεν υπάρχει Θεός.. Όταν όμως δεν έχεις γνώσεις πάνω στην θρησκεία στην οποία πιστεύει ο άλλος, δεν μπορείς να την αμφισβητείς με σιγουριά...

δηλαδη αν ολα ειναι παραμυθια θα εχεις αναλωσει τη μιση και πλεον ζωη για το τιποτα??

εχεις καθε δικαιωμα να αμφισβητεις. τωρα αν θα αφηνεις περιθωρια λαθους ειναι δικο σου θεμα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orestes

Δραστήριο μέλος

Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 680 μηνύματα.
δηλαδη αν ολα ειναι παραμυθια θα εχεις αναλωσει τη μιση και πλεον ζωη για το τιποτα??

Δεν αναλώνεις τη ζωή σου και δηλώνεις αγνωστικιστής, όχι άθεος :bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Τι εννοείς λόγω τύχης? Καταρχάς, δεν υπάρχει τύχη. Απλά είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Όχι, ουσιαστικά με τον όρο τύχη εκφράζουμε κάτι το οποίο δεν είναι εξαρχής (πλήρως) παρατηρήσημο. Έχει την έννοια του πειράματος και της παρατήρησης, όχι της χαρτορίχτρας (Εδώ η αγγλική γλώσσα το δίνει καλύτερα απο την ελληνική, δίνοντας στην πρώτη περίπτωση την λέξη "luck" και στην περίπτωση της χαρτορίχτρας την λέξη "fortune")

Πχ, αν σου πω τώρα κρατάω κάτι το οποίο δεν μπορείς να το δεις
και σε ρωτήσω τι είναι, για σένα αυτο που θα κρατάω, θα είναι όλα τα πράγματα που μπορεί να κρατάει κάποιος με μια πιθανότητα.
(Κατα 0.0001 πχ κρατάς μια σακούλα σκουπιδιών, κατα 0.0001 κρατάς έναν μετρητή γκάϊγκερ κτλ)

Αν τώρα σου πω οτι αυτό που κρατάω είναι φρούτα, θα περιορίστείς στο να πιστεύεις οτι κρατάω κάθε φρούτο με μια πιθανότητα.
(κατα 0.002 κρατάς γκρέιπφρουτ, κατά 0.002 λεμόνι κτλ)

Αν σου πω οτι είναι πράσινο θα περιοριστείς να πιστεύεις οτι κρατάω κάθε φρούτο που έχει πράσινο χρώμα με μια πιθανότητα
(κατά 0.02 κρατάς ένα πράσινο μήλο, κατα 0.02 ένα αχλάδι κτλ)

κ.ο.κ μέχρι που στο τέλος σου δείξω το ίδιο το φρούτο και σου πω τι είναι, ωστε πλέον η μοναδική πιθανότητα θα είναι να είναι το φρούτο που κρατάω.

Εν τέλει δεν ξέρουμε αν ο "θεός" παίζει ζάρια (γενικά πιστέυεται πως παίζει) αλλα αν παίζει τα ρίχνει πολύ μακρυά και τα μόνα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε είναι απο εκ των υστέρων παρατήρηση.

Όταν λέμε οτι δημιουργηθήκαμε "τυχαία" δεν λέμε οτι βγήκαμε (αναγκαστικά) απο μια ζαριά, μπορεί να ήταν και το αιτιοκρατικό αποτέλεσμα της μεγάλης έκρηξης σε εκείνο το ακριβές σημείο του σύμπαντος που δημιουργήθηκε η ζωή, απλά επειδή είναι ασύλληπτο για μας να το ακολουθήσουμε "προς τα πίσω" για να βρούμε τα αίτια του το εκφράζουμε σαν "τύχη" και προσπαθούμε, μέσω της παρατήρησης να μαζέψουμε όσο περισσότερη πληροφορία μπορούμε για να το καταλάβουμε καλύτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Δεν αναλώνεις τη ζωή σου και δηλώνεις αγνωστικιστής, όχι άθεος

Κοίτα, κάποιοι δε θέλουν να είναι αγνωστικιστές, γιατί θέλουν μια απάντηση. Και αυτή, αφού δε μπορούν να την προσεγγίσουν με σιγουριά, θα την εκτιμήσουν όσο καλύτερα μπορούν, δεχόμενο αυτό που τους φαίνεται πιθανότερο. Αν παίζεις σε ένα τηλεπαιχνίδι, και είσαι ανάμεσα σε 2 απαντήσεις, από τις 4, όντας σχεδόν σίγουρος ότι π.χ. η Α είναι η σωστή απάντηση, τότε μάλλον θα απαντήσεις το Α. Αν δε θες να ρισκάρεις (είτε λίγο, είτε πολύ, ανάλογα με το πόσο σίγουρος είσαι), θα σταματήσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Δεν αναλώνεις τη ζωή σου και δηλώνεις αγνωστικιστής, όχι άθεος :bye:

Καλά τόσο πολύ ενοχλείστε απο το να δηλώνει κάποιος οτι δεν πιστεύει σε θεούς;

Ο αγνωστικιστής έχει και την έννοια του μεταφυσικού, ο άθεος όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Δεν αναλώνεις τη ζωή σου και δηλώνεις αγνωστικιστής, όχι άθεος :bye:


oπα εδω υπαρχει ενα προβλημα

ε τοτε δηλωνεις αγνωστικιστης ετσι και αλλιως.
τι σημαινει δλδ οτι η θρησκεια που σου διδαξαν οι γονεις σου ειναι και η σωστη??

κοιταξε να δεις δεν θεωρω υποχρεωση μου να καθομαι να ασχολουμαι με το καθε θεολογικο και θρησκευτικο κινημα. εχω το δικαιωμα να αναπτυξω την δικια μου κοσμοθεωρεια στην οποια να μν υπαρχει κανενας θεος, καμια θεα κανενα πνευμα :)
επειδη ετσι αντιλαμβανομαι, ετσι παρατηρω και ετσι νιωθω τον κοσμο
απλα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Πριν 143254235768732458 χρονια συγκεντρωθηκαν καποια υλικα απο μονα τους που ειχαν και κατα ενα περιεργο τροπο δημιουργηθει απο μονα τους, εγινε μια εκρηξη ακολουθησε μια μιξη και φτιαχτηκε ενας κοσμος που επετρεψε να δημιουργηθει ζωη απο την υλη.
Εαν πιστευτε οτι αυτο το παραμυθι ειναι πιο λογικο απο την εννοια του δημιουργου τοτε ειστε ή ανοητοι ή μεροληπτικοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
ναι ναι ειναι πολυ φυσικο να πιστευουμε σε εναν δημιουργο πατερα ο οποιος κατα παραδοξο τροπο υπηρχε απο παντα και μια μερα του κατεβηκε να φτιαξει εναν κοσμο ισα ισα για να εχει καποια κατασκευασματα απο χωμα να τον δοξαζουν μερα νυχτα, να σκοτωνουν στο ονομα του και να τσακωνονται για το ποιος ειναι ο αγαπημενος του. και ολα αυτα γιατι ενιωθε μονοαξιες και δεν του εφταναν ουτε τα αγγελακια και ετσι αποφασισε να δωσει σε οσους ηταν οι πιο σωστοι(παντα απο την μεροληπτικη μερια, για να λεμε και του γκαβου το δικαιο) τοτε να τους υποσχετε αιωνια ζωη, γυναικες, γνωση κτλ κτλ αναλογα βεβαια για ποια θρησκεια μιλαμε.
ε φυσικα και πρεπει οι αλλοι να ειμαστε ανοητοι, εμεις που προσπαθουμε να δουμε τι εγινε καποτε στον κοσμο και κανοντας υποθεσεις. και για τους ασχετους το bing bang δν ειναι η αρχη, και ουτε η θεωρεια του η μοναδικη.


ε παντα ομως κατηγορουμε τους αλλους για ανοησια η για μεροληψια χωρις να προσπαθουμε να το τεκμηριοσουμε καπως
-----------------------------------------
Όχι, ουσιαστικά με τον όρο τύχη εκφράζουμε κάτι το οποίο δεν είναι εξαρχής (πλήρως) παρατηρήσημο. Έχει την έννοια του πειράματος και της παρατήρησης, όχι της χαρτορίχτρας (Εδώ η αγγλική γλώσσα το δίνει καλύτερα απο την ελληνική, δίνοντας στην πρώτη περίπτωση την λέξη "luck" και στην περίπτωση της χαρτορίχτρας την λέξη "fortune")

Πχ, αν σου πω τώρα κρατάω κάτι το οποίο δεν μπορείς να το δεις
και σε ρωτήσω τι είναι, για σένα αυτο που θα κρατάω, θα είναι όλα τα πράγματα που μπορεί να κρατάει κάποιος με μια πιθανότητα.
(Κατα 0.0001 πχ κρατάς μια σακούλα σκουπιδιών, κατα 0.0001 κρατάς έναν μετρητή γκάϊγκερ κτλ)

Αν τώρα σου πω οτι αυτό που κρατάω είναι φρούτα, θα περιορίστείς στο να πιστεύεις οτι κρατάω κάθε φρούτο με μια πιθανότητα.
(κατα 0.002 κρατάς γκρέιπφρουτ, κατά 0.002 λεμόνι κτλ)

Αν σου πω οτι είναι πράσινο θα περιοριστείς να πιστεύεις οτι κρατάω κάθε φρούτο που έχει πράσινο χρώμα με μια πιθανότητα
(κατά 0.02 κρατάς ένα πράσινο μήλο, κατα 0.02 ένα αχλάδι κτλ)

κ.ο.κ μέχρι που στο τέλος σου δείξω το ίδιο το φρούτο και σου πω τι είναι, ωστε πλέον η μοναδική πιθανότητα θα είναι να είναι το φρούτο που κρατάω.

Εν τέλει δεν ξέρουμε αν ο "θεός" παίζει ζάρια (γενικά πιστέυεται πως παίζει) αλλα αν παίζει τα ρίχνει πολύ μακρυά και τα μόνα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε είναι απο εκ των υστέρων παρατήρηση.

Όταν λέμε οτι δημιουργηθήκαμε "τυχαία" δεν λέμε οτι βγήκαμε (αναγκαστικά) απο μια ζαριά, μπορεί να ήταν και το αιτιοκρατικό αποτέλεσμα της μεγάλης έκρηξης σε εκείνο το ακριβές σημείο του σύμπαντος που δημιουργήθηκε η ζωή, απλά επειδή είναι ασύλληπτο για μας να το ακολουθήσουμε "προς τα πίσω" για να βρούμε τα αίτια του το εκφράζουμε σαν "τύχη" και προσπαθούμε, μέσω της παρατήρησης να μαζέψουμε όσο περισσότερη πληροφορία μπορούμε για να το καταλάβουμε καλύτερα.


και στατιστικα παντα
μεσα σε τοσα διαφορετικα ηλιακα συστηματα δεν θεωρω οτι η πιθανοτητα που υπηρχε για την δημιουργια ζωης ειναι εν τελει τοσο μικρη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Εχω ξαναγραψει οτι πιο λογικο ειναι να πιστευεις σε κατι που εχει τις μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι ορθο, η υποθεση δημιουργιας του κοσμου χωρις δημιουργο να ειναι ορθη(με τις τεραστιες συμπτωσεις) ειναι 1/10000000000000000....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Κοίτα, κάποιοι δε θέλουν να είναι αγνωστικιστές, γιατί θέλουν μια απάντηση.

Όχι, είναι αρκετά διαφορετικό.
Αγνωστικιστής δεν είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται, αλλα αυτός που πιστεύει οτι αυτά δεν μπορούν να αποδειχθούν η να μην αποδειχθούν, παρ'όλα αυτά δεν είναι αντίθετος σε κάτι το υπερφυσικό, διαφέρει πολύ απο τον άθεο ο οποίος σου λέει οτι δεν υπάρχει ένας υπερφυσικός δημιουργός, αλλα χωρίς απαραίτητα να ψάχνεται να βρει τι υπάρχει απο πίσω (αυτό το αφήνει για τους φυσικούς βασικά)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Εχω ξαναγραψει οτι πιο λογικο ειναι να πιστευεις σε κατι που εχει τις μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι ορθο, η υποθεση δημιουργιας του κοσμου χωρις δημιουργο να ειναι ορθη(με τις τεραστιες συμπτωσεις) ειναι 1/10000000000000000....


επειδη εισαι αρκετα κλειστομυαλος να φανταστεις οτι κατι αλλο προυπηρχε σε αλλη μορφη πριν

θεωρω απιθανο αυτος ο δημιουργος να υπηρχε απο παντα

το λογικο που θεωρω εγω διαφερει απο το λογικο που θεωρεις εσυ. αρα δεν μπορεις να ισχυριζεσαι οτι ειμαι ηλιθιος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Εχω ξαναγραψει οτι πιο λογικο ειναι να πιστευεις σε κατι που εχει τις μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι ορθο, η υποθεση δημιουργιας του κοσμου χωρις δημιουργο να ειναι ορθη(με τις τεραστιες συμπτωσεις) ειναι 1/10000000000000000....

Ενώ το ενδεχόμενο δημιουργού-θεού ποιο είναι;
(hint: ποια είναι η πιθανότητα του αδύνατου ενδεχομένου)

failbait :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Ενώ το ενδεχόμενο δημιουργού-θεού ποιο είναι;
(hint: ποια είναι η πιθανότητα του αδύνατου ενδεχομένου)

failbait :P
Πολυ πιο πιθανο απο το ενδεχομενο του αυτοδημιουργητου κοσμου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Η πιθανότητα αδύνατου ενδεχομένου είναι μηδενική. Παρ'ολα αυτά, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά όσα έχω ήδη πει, δε μ'ενδιαφέρει να συσχετίσω τη θρησκευτική πίστη με την επιστήμη. Απλά, δε με ενδιαφέρει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Η πιθανότητα αδύνατου ενδεχομένου είναι μηδενική. Παρ'ολα αυτά, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά όσα έχω ήδη πει, δε μ'ενδιαφέρει να συσχετίσω τη θρησκευτική πίστη με την επιστήμη. Απλά, δε με ενδιαφέρει.
Δεν σε ρώτησε κανείς.
Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να αποδείξουν ακριβώς το αντίθετο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν θα πάρω κανενός την άδεια φίλε μου να μιλήσω, πρόσεχε τι λες. Τέλος με αυτό.
Αν υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να αποδείξουν την ύπαρξη ή μη Θεού μέσω της επιστήμης, τους εύχομαι καλή ανάρρωση, εντελώς φιλικά γιατί κι αν ακόμα δεν είναι στην κοσμάρα τους, θα πάνε σίγουρα.
Συγκεκριμένα, το πείραμα του LHC που πλησιάζει τόσο κοντά στη Δημιουργία όσο κανένα άλλο προηγουμένως δεν έχει κανέναν τέτοιο σκοπό. Πολύ απλά γιατί αν ένας επιστήμονας θέλει να καλείται σοβαρός, προτού μιλήσει για το Θεό θα φροντίσει να βγάλει από πάνω του το ταμπελάκι της επιστημονικής του ειδικότητας. Ακόμη κι έτσι, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις φαντασιώσεις του, αλλά στην τελική δεν θα βγει κάπου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top