η προσκόλληση σε θεωρίες συνομωσίας είναι άκυρη και άκαιρη.
Θα βρω αν υπάρχει topic. Αν όχι, θα ανοίξω ένα. Εδώ δεν προσηλυτίζω, αλλά δείχνω γεγονότα. Θα δεις...
αμφιβαλλω πολυ πλεον οτι πληροφορουμαστε ουτε κατα 1% απο οσα γινονται
για αυτο μην λες μεγαλα λογια για την ορθοδοξια. και αυτοι εχουν λερωμενη την φωλια τους σε πολλα ζητηματα.
Αν και το βάρος να το αποδείξεις βρίσκεται σε εσένα (burden of proof)....
Η Ορθοδοξία αποτελείται από τους Αγίους και την θεολογία Πατέρων μόνο. Σίγουρα υπήρξαν διεφθαρμένοι μέσα. Να, έναν παπά που κλέβει το παγκάρι πιάσε, σιγά. Πάντως δεν είναι καθόλου έγκυρο αυτό. Κι εγώ είμαι Ορθόδοξος, αλλά το μόνο που μοιράζομαι με την Εκκλησία είναι η θεολογία της, όχι τα εγκλήματά της.
δηλαδη εχεις κρινει και εχεις περασει μεσα απο ολες τις θρησκειες για να λες οτι ο χριστιανισμος ειναι η μονη αληθινη?
Ερώτηση παγίδα. Είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο και το ξέρεις. Υπάρχουν άπειρες θρησκείες. Και μην πω για τα παρακλάδια...
πως μπορειτε να ειστε και οι δυο τοσο απολυτοι?
ας πουμε αυτο δεν μου αρεσει σε καμια θρησκεια
Ε, μέχρι να μας αναιρέσει κάποιος αυτό που έχουμε ως σωστό, θα πιστεύουμε εκεί.
Επιπλέον, ο Πάπας Βενέδικτος είναι ο δέκατος έκτος (ο σημερινός). Συνεπώς υπήρξαν άλλοι δεκαπέντε.....
Ωχ, άσε...άλλο θέμα, αδελφέ! Ψάξε λίγο τον Βιβλικό Κώδικα και την Αποκάλυψη και θα δεις πως η Ρώμη και η Πόλη είναι πρώτες μούρες στο θηρίο της Αποκάλυψης.
Συγνώμη που θα σε πληροφορήσω αλλά και η εκκλησία η καθολική και η ορθόδοξη είναι σχεδον ίδιες η μόνη τους ουσιαστική διαφορά είναι οτι εσείς έχετε τον πατριάρχη ενώ εμείς έχουμε τον Πάπα και ίσως τα χρήματα.
Oh, major fail!:nono:
Φίλε μου, απέχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Όσο δε φαντάζεσαι...ειδικά στην θεολογία!
Α, ο Πατριάρχης μας δεν είναι αλάθητος. Κι οι παλαιοημερολογτίες δεν τον ακολουθούν, αλλά τον κράζουν. Και είναι και πιο σωστοί και συντηρητικοί ως προς την εν Χριστώ ζωή.
και επειδή ο Πάπας έχει περισσότερους οπαδούς τι έγινε ίσα ίσα αυτό φαναιρώνει το οτι η καθολική εκκλησία έχει μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
2 mistakes. Πρώτον, το ότι τον ακολουθούν πολύ δεν τον κάνει σωστό. Παλιά πολλοί πίστευαν στην επίπεδη Γη. Δεύτερον, το έχει μεγάλη επιρροή το ξέρουμε...και τα ναρκωτικά μαστίζουν το ίδιο.
Όχι, το να γίνεις ηθικός άνθρωπος που δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία, που δεν επαναπαύεται με καμία πίστη, που δε δέχεται τις αναπόδεικτες δοξασίες των πολυάριθμων θρησκειών, είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί εκτός από την ηθική και την προσφορά στην κοινωνία, έχεις να αντιμετωπίσεις και την πνευματική ανασφάλεια και ανησυχία.
Πιο δύσκολο είναι να πιστεύεις σε κάτι που δεν έχεις δει ποτέ σου. Α, νομίζεις πως πιστεύω πάντα το ίδιο? Από την πρώτη μέρα εώς τώρα συνεχίζω να αντιμετωπίζω ολιγοπιστία, αμφισβήτηση της υπάρξεώς Του, τα πάντα όλα!
Είπε πως ήταν ίδιος και πριν. Ενώ άλλαξε αρκετά από τότε. Εντάξει, έμεινε η ΠΔ, major βιβλίο. Αλλά έχει αλλάξει από τότε αρκετά. Όπως ακριβώς άλλαξε κι ο Χριστιανισμός...εξέλιξη μάλλον.
Δε μπορείς να συγκρίνεις τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, με το διπλωματικό αυτό πρόβλημα. Η θρησκεία περιορίζεται (θα έπρεπε, τουλάχιστον) σε προσωπικό επίπεδο. Το Σκοπιανό αποτελεί κάτι που αντιμετωπίζεται με συλλογικότητα.
Οι Σκοπιανοί ακόμα κι αν δεν ονομαστούν Μακεδονία μπορούν πάντα να πιστεύουν πως είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, να το διδάσκουν στα σχολεία, να κάνουν παρελάσεις προς τιμή της Μακεδονίας...
Όταν αποδειχτεί πως (δεν) υπάρχει Θεός, τότε θα μιλήσουμε πιο εύκολα για το μάθημα (έλααααααα!

).
Γιατί δεν ξέρουμε ποια είναι η σωστή βέβαια. Θα ήταν άδικο να αφήναμε κάποια έξω, μιας και μπορεί να ήταν αυτή η αληθινή.
Δηλαδή επειδή πολλοί πίστευαν πως παλιά η Γη ήταν επίπεδη, το κάνει και σωστό? Όχι. Κι όμως, αν το ψήφιζαν πάρα πολλοί, θα το έκανε πάλι σωστό? Ξανά, όχι.
Έτσι και με τον Χριστιανισμό. Οι πιο "άψαχτοι" άθεοι στην Ελλάδα θα σου πούνε πως θέλουν να μάθουν για Βουδδισμό, Χριστιανισμό, και μαγείες κλπ., you know. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό νομίζω. :-|
Όσο περισσότερες, λοιπόν, τόσο το καλύτερο.
Είναι αδύνατον να χωρέσουν όλες όμως. :-\
Ναι, αλλά κανένας επιστήμονας δεν είπε "πίστευε σ' αυτό".
Μπορείς να το αποκλείσεις? Υπάρχουν/υπήρξαν τόσοι πολλοί επιστήμονες στον κόσμο...κάποιος θα έπεσε μέσα.
Τα ίδια λένε και οι καθολικοί για τους ορθοδόξους.
Γι' αυτό άρχισε ένα debate Καθολικός VS Ορθόδοξος. Για να το αποδείξουμε.
Άντε, ρε! Καλά που είναι κι ο Crook, γιατί θα τρελαινόμουν με τους άλλους.

(Χωρίς παρεξήγηση, παίδες. Πλάκα κάνω.

)
Να 'στε όλοι καλά, ρε!:no1: