Καλή φάση το occam's razor ναι, το λέει ο /foreveralone που δεν ήξερε τι είναι. ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!
Τώρα, θα το έστελνα αμέσως μετά της μαρίας αλλά με πρόλαβαν οι μπλε, είδα το αρχείο να μου χαλάει το desktop και θυμήθηκα.
Και οκ ο shadow λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει καν αν υπάρχει ή όχι γιατί ο τρόπος που έχει επιλέξει να εξηγεί τον κόσμο και τα πάντα γύρω του δεν του το επιτρέπει. Αυτό όμως είναι κάτι καθαρά προσωπικό.
Μμναι, γι' αυτό λίγο, περίπου. Κοίτα, το να πω ότι δε μ' ενδιαφέρει καν αν υπάρχει θεός θα 'ταν κάπως περίεργο απ' τη στιγμή που μπαίνω στη διαδικασία να συζητήσω γι' αυτό.

Λέω ότι δεν υπάρχει θεός, ξεκάθαρα. Απλά αυτό που δε μ' ενδιαφέρει πραγματικά να κάνω είναι να διαδώσω αυτό το συμπέρασμα,
as long as η άλλη μπάντα δεν επηρεάζει κάτι που θέλω να δω να γίνεται στον κόσμο --και το κάνει (εξέλιξη στα σχολεία). Γιατί τότε έχεις πρόβλημα και τότε δε μπορείς να έρθεις να πεις ότι η διαφωνία μου είναι απλά μια επιθυμία να επιβάλλω την άποψή μου.
Γενικά ρε παιδί μου χοντρικά πώς βλέπω το πράγμα, η (φυσική) επιστήμη δε σου δίνει απαντήσεις γι' αυτό το θέμα. Εξήγησα πριν, εξορισμού δε μπορεί να σου δώσει απαντήσεις απ' τη στιγμή που οι ίδιοι οι οπαδοί του θεού του προσδίδουν το απροσδιόριστο. All is good, good. Συμπλήρωσα όμως ότι αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις κι άποψη. Το ότι τα μάτια σου, το μικροσκόπιο, το τηλεσκόπιο, whatever βλέπουν άλλα απ' αυτά που λένε οι πιστοί δε σημαίνει ότι δεσμεύεσαι κιόλας σ' ένα in between κενό χωρίς απάντηση. Απ' τη στιγμή που η άποψη για το θεό είναι ανρθρώπινη/υποκειμενική, ακόμα και η ίδια η "αδυναμία" της επιστήμης να βγάλει τα ίδια συμπεράσματα με τους πιστούς για τον κόσμο είναι κι αυτή ένα συμπέρασμα: ότι αυτά που λένε οι πιστοί είναι άλλα κι άλλα κι άρα δεν υπάρχει θεός --εδώ κολλάει η σύγκριση ιστορικής πορείας επιστήμης-θρησκείας στο ίδιο post πριν.
Είναι κάτι που εξάγεται δηλαδή απ' την κριτική επεξεργασία(wtf!?) των συμπερασμάτων της (φυσικής) επιστήμης, όχι απ' την ίδια per se.