Αλλο σπουδαγμενος, αλλο ψαγμενος

Το θεμα ειναι οτι η εκκλησια εκμεταλλευεται αυτην την "τεμπελια". Γι' αυτο σου λεω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο "ελευθερα".
Φίλε μου, δε φταίει η εκκλησία αν "εκμεταλλεύεται" όπως λες την τεμπελιά...αλλά ο τεμπέλης που τον "εκμεταλλεύονται"...
έτσι δεν είναι; Αν ο άνθρωπος δε θέλει να διαβάζει και να ενημερώνεται κακό του κεφαλιού του.. Ποιο το πρόβλημα;Δικό του θέμα...Δηλαδή αν σου πω εγώ...ο Χίτλερ ήταν άγιος άνθρωπος...εσύ θα πρέπει να με πιστέψεις ή να διαβάσεις και να δεις τι ειναι αλήθεια και τι όχι;
Πώς λοιπον αυτο που δεν μπορεις να το κανεις εσυ, το μπορει η εκκλησια, αφου καθοριζοντας τη θρησκεια των βρεφων, σε περιπτωση που αυτα δεν "ψαχτουν" καποια στιγμη στη μετεπειτα ζωη τους ως ενηλικες θα παραμεινουν "πιστοι" του αρχικου τους θρησκευματος (οχι οτι ειναι απαραιτητο το να αλλαξουν κιολας, μπορει να ισχυροποιηθει η πιστη τους);
(εχουμε ξεφυγει απο την θρησκεια λιγο και φταιω εγω μαλλον...

)
Εδώ παρατηρώ ότι έχεις μια σύγχυση για τον πληθυσμό των Χριστιανών..χαλάρωσε..δεν είναι ουσιαστικά Χριστιανοί όλοι όσοι δηλώνουν.....αλλά τι σε ενοχλεί;Πολύ πιθανόν να ήταν λιγότεροι οι Χριστιανοί αν δεν γεννιοντουσαν όλοι όσοι γεννήθηκαν και βαφτίστηκαν Χριστιανοί...αλλά γιατί τόσο σε ενοχλεί αυτό; Εγώ ποτέ δε σου μίλησα για αριθμούς...και 5 Χριστιανοί να ήμασταν σε ολόκληρο τον κόσμο ποιο το πρόβλημα;Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα και μόνη μου μη σου πω να ήμουνα...και πάλι τώρα που οι Χριστιανοί είναι εκατομμύρια..ούτε τώρα με ενοχλεί..
Τι να σου πω, θεωρω οτι δεν προκειται να βγαλουμε ακρη στο αν υπαρχει ή οχι καποια "διαφορετικη" αντιμετωπιση των μη-χριστιανων ορθοδοξων στην Ελλαδα. Υγεια

Με ενοχλει το γεγονος οτι ορισμενες πρακτικες της εκκλησιας (και οχι μονο αυτης, στο παραδειγμα της βαφτισης π.χ., ας μη βαφτιζουν οι γονεις τα παιδια τους) συντηρουν την κατασταση του να υπαρχουν """""πιστοι""""" ειτε οι ιδιοι τους το γνωριζουν και το εκμεταλλευονται, ειτε αυτο συμβαινει εν αγνοια τους.
Οπως και να το κανουμε τα πραγματα δεν ειναι απολυτως "ελευθερα" και εκει ηταν η αρχικη ενσταση μου
Πάλι το ίδιο πρόβλημα βλέπω με τους αριθμούς..τι θα πει συντηρούν το να υπάρχουν πιστοί;Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του...έχει ευθύνη για το αν θέλει να είναι Χριστιανός ή Βουδιστής...μήπως εδώ προσπαθούμε να διώξουμε τις ευθύνες από πάνω μας;Δηλαδή αν εσύ γεννιόσουν γιος "δούλου" θα έπρεπε να δεχτείς να σε κάνουν ό,τι θέλουν;Θα έπρεπε να είσαι υπεύθυνος και να επιλέξεις...άρα αυτοί που δεν το κάνουν είναι υπαίτιοι για την κατάστασή τους..κανένας άλλος δεν τους φταίει...
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.Βαφτίζεσαι αν το θέλουν οι γονείς σου ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑ 18 ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. τέρμα δεν υπάρχει κάτι άλλο...είσαι ελέυθερος να πιστεύεις ή όχι..και εσύ φέρεις ευθύνη γι 'αυτό..